שבתון / חצי שבתון

dd8899

New member
שבתון / חצי שבתון

שלום רב,
אני מאוד מתלבטת ומנסה להבין את ההבדלים העקריים בין חצי שבתון לשבתון

האם ביציאה לחצי שנת שבתון אני ממשיכה לחסוך לשנת שבתון הבאה?
האם כאשר יוצאים לשנת שבתון מלאה, האם לא נספרת שנת וותק?
האם בחצי שבתון צוברים שנת וותק?
תודה רבה

ארטור 1

New member
תשובות

א .ביציאתך לחצי שבתון החסכון למחזור הבא מתחיל מידית ויש הורדות לטובתך מחצי המשרה ,דהינו תוך 6 שנים יש לך זכאות לשבתון מלא נוסף .אגב ביציאה לשבתון מלא לא תפתח קרן חדשה ולא יופרשו כספים גם אם תעבדי שליש משרה והזכאות הבאה לשבתון מלא תהיה מקץ 7 שנים .
ב .מי שעובד שליש משרה ומעלה נחשב לעניין הוותק המקצועי והדרגה כאילו עבד מלא דהינו בחצי שבתון כשעובדים טיפה מעל חצי משרה כל הזכויות נשמרות .לעומת זאת בשבתון מלא זכאים לוותק מקצועי רק אם משלימים את חובות הלימודים ,ורק מי שמקבל לפחות שליש משרה לעבודה אז לא נפגע בהארכת זמן הפז"מ לדרגה .
אם נעשה חשבון השוואתי כדלהלן ...
שנת שבתון יש 16 שעות לימוד שבועיות +שליש משרה -12 שעות =28 שעות שבועיות
חצי שנת שבתון יש 8 שעות לימוד שבועיות +טיפה מעל חצי משרה 19 שעות = 27 שעות שבועיות
יוצא שבחצי שנת שבתון אנו עם קצת יותר זמן חופשי מאשר בשבתון מלא ,השכר הכולל יוצא די דומה ,
אבל הבוננזה זה שיש לנו פעמיים חצי שבתון במחזור חסכון לעומת פעם אחת כאשר לוקחים שבתון מלא .
יש לי ידידה שצברה 2 מחזורי שבתון ועכשיו היא בגיל כ 50 ולקחה החלטה שהיא עד גיל 62 עובדת שנה מלא ושנה חצי שבתון ,כשהיא תסיים לצאת 4 חצאי שבתון (שזה לוקח 8 שנים) יצטבר לה שבתון נוסף שיאפשר לה 4 שנים נוספות בשנה כן שנה חצי .
מבחינת מיסוי מי שעובד שנה מלא ושנה חצי שבתון עושה פרישה נכונה של הכנסותיו כך שהפרשותיו למס הכנסה ביטוח לאומי ומס בריאות יהיו מינימליות עד אפסיות .

ב כל מקרה יש לזכור ששבתון או חצי ,משמעותו בטלה ללא עבודה וזה צ'ופר רק למי שכשל כוחו או שיש לו מקורות הכנסה אחרים שמאפשרים לו לחיות מחסכונות הקרן שלו .
מי שחזק או ממש זקוק לכסף עדיף שיעבוד ללא החל"ת שגורס את החסכון .

היום זה היום האחרון להגיש בקשה מקוונת לשבתון או לחצי עבור שנה הבאה .מי שלא ישלח היום יוכל לבקש רק בשנה הבאה
מערכת החינוך לא אוהבת מורים בחצי שבתון ובוודאי לא בבית ספר יסודי . לא להתרגש שהמנהל מתנגד או לוחץ לקחת שבתון מלא זה זכות של המורה על זמנו וכספו ומעוגנת בהסכם השכר ,מותר לו פעם אחת להתנגד ובשנה שאחרי הוא חיב להסכים .

dd8899

New member
תודה רבה, רבה על תשובתך המצוינת והמפורטת. שוב תודה רבה

עזרת לי מאוד להחליט. מקווה שהתנהלת תאשר לי יציאה לחצי שבתון

חצי שבתון

אם רוצים לנצל את מלוא הקלות המס כדאי לצאת לחצאי שבתון לסרוגין ולא ברצף. חצי שבתון לא חייבים לאשר כך שזו לא תמיד בחירה.

למעלה