שבתאי היקר,

שבתאי היקר,

הספר שלך תפס אותי לא מוכן. אני קורא מעט מאד ספרים באופן כללי, בטח לא ספרים על חזרה בשאלה. הספר היחיד שהצלחתי לקרא אותו עד הסוף היה "וכי נחש ממית" בשאר הספרים נשברתי באמצע או כבר בהתחלה, אבל קניתי את הספר, אתה יודע, בכל זאת, תמיכה ביוצאים, ואנחנו גם קצת חברים אז למה לא. ביום חמישי בערב לקחתי אותו איתי למיטה וקראתי כמה עמודים, הייתי עייף מת, ונרדמתי, בבוקר התעוררתי ליסוע לפגישה השבועית שלי עם הילדים בירושלים, קראתי אותו כל הנסיעה באוטובוס, ירדתי מהאוטובוס וקראתי אותו גם באוטובוס השני, הגעתי לילדים והם רצו לשחק איתי שח ולילדות שלי יש בת מצוה במוצאי שבת אז גם חגגנו קצת, ואני רק רוצה לקרא עוד מהספר, הפגישה נגמרה ואני עם הספר עד תל אביב. הגעתי הביתה שמתי מהר שעועית ותפוחי אדמה לחמין של מחר, אח שלי, הנסיך הקטן, צייר, לצלילי ידיד נפש של אברהם פריד, ואני על הספה, באמצע הספר, הרגשתי לחלוחית בעיניים, טוב גם שבתאי כותב שהוא בוכה בספרים, ניערתי את הראש והמשכתי, ככל שהתקדמתי הלחלוחית הפכה לדמעות, התקשרתי לבת חן והצעתי לה לבוא לחמין מחר, "אני קורא את הספר של שבתאי, הוא מדהים, אני מרגיש הזדהות טוטאלית איתו" "כן, הוא מאכזב לטובה," היא אומרת לי, "רק שלא תגלי לי את הסוף" אמרתי לה, ההומור שלי ושל בת חן (בעדינות על הקטנצ'יק...) די מסונכרן כנראה, "הגעת כבר לקטע שהוא כותב מכתב התאבדות...?" "אל תגלי לי כלום, אני לא רוצה לדעת" אוי סליחה סליחה, אמרה לי בת החן הכשרה. המשכתי לקרוא (היא לא תבוא לחמין כנראה). אח שלי הלך לתל אביב. סיימתי את הספר ופרצתי בבכי שלא בכיתי שנים, התקשרתי לאחותי בלונדון, לכל מי שחשבתי שאולי יש לו את הטלפון של שבתאי, כולם היו לא זמינים, חוץ מבני הבלתי נלאה, התקשרתי לשבתאי והיתה שיחה ממתינה. עד שהספקתי להרגע אתה מתקשר. "היי שבתאי, קראתי את הספר שלך ו..." לא הצלחתי לסיים את המשפט, אז צחקתי על עצמי שאני בוכה כמו ילדה, "יש לך מזל שאני לא בחורה אחרת הייתי מתאהב בך..." בקיצור לא ממש הצלחתי לומר את מה שרציתי במיוחד שתפסתי אותך במקלחת. בטח זה היה מביך מאד לשמוע איש בוכה בטלפון, מה עושים בסיטואציה כזו. טוב שזה קרה לך ולא לי... אז שוב ושוב, הספר הזה מופלא, הצורה שהוא כתוב, העדינות, הגעגועים, ההבנה שעולה מכל מילה. אני הולך לקרא אותו שוב כמובן, שולח עותק לאחותי היקרה בלונדון, אחים שלי כבר הזמינו לקרא אותו. ואני הולך להתנדב באגודה שלנו, בעזרת השם יתברך בקרוב ממש ממש. אוהב אותך מני פיליפ

שבתאי

New member
מני יקירי המתוק

הבכי ההיסטרי שלך בטלפון, כמובן הדביק אותי... זו הייתה תגובה מאוד מאוד מסעירה, אני מוכרח לומר, ובהחלט מגיע לך חיבוק אמיתי... אתה ילד טוב, התרגשתי ממך מאוד... ואני בטוח שתהיה מלווה מצויין... בני, מתי נפתח קורס נוסף? אני בא עם מני...

מה אומר ומה אדבר

לפני שאתה מתחייב לבוא איתי להתנדב הייתי מציע לך לבוא לחמין/צ'ולנט של שבתות, שהוא בדרך כלל מעורבב בהרבה אלכוהול, ומרדכי-בן-דוד בווליום שנשמע עד תל אביב, ועם האחים הפאנקיסטים שלי זה ערבוב מסוכן ובלתי אפשרי, ומעכשיו שסיימת את הספר, בטח יש לך המון זמן פנוי. וכמובן כמובן שההזמנה לחמין פתוחה גם לחברי הפורום היקרים מאד, אפילו שרובכם לא מכירים אותי, אשתדל להיות נוכח יותר כאן כדי שתרגישו בנוח לבוא. שבת שלום ומבורך. נ.ב. בקשר למרדכי בן דוד, נראה לכם שאכפת לו ששומעים בשבתות דיסקים שהוא הוציא לפני 20 שנה?

אחרי מה שבנו היקר עשה

נראה לי שלא אכפת לו אם היה מחלל שבת, והוא ובניו כל הדורות ובלבד שלא יעשה זה.

מני היה שווה ששבתאי יכתוב ספר

ולו בכדי שנראה אותך כאן בפורום ויאלללה תבוא שוב לארוחות השבת בהלל תל אביב עם קצת חזנות לקידוש , וסיפורים יפים.

Le Fay

New member
../images/Emo124.gifוממשיכים לחגוג../images/Emo145.gif../images/Emo63.gif

לרגל הרך היילוד
, שבתאי עורך בחמישי הקרוב (8 בפברואר) מסיבונת נפרדת למבקרי הפורום:
מקום: "המעליה", שחונכת השבוע את מעונה החדש בקולנוע דן (לשעבר "פינגווין") ברח' הירקון.
מועד: יום ה', 8.2.07, מעשר (22:00) צפונה.
המקום ייסגר לרשותנו מעשר עד שתיים אחר חצות, ואפשר כמובן להמשיך לרבוץ בו גם אחר כך.
מוזמנים: מבקרי הפורום,חברים, מודעים, מוקיריו של הצדיק, סקרנים וכל מי שרוצה לפרגן. קיצור: כולם.
תחבורה: מוניות שירות קו 4 לבן יהודה פינת טרומפלדור. הרחבה בעניין זה בהמשך.
"המעליה" היא זוּלה חביבה ביותר עם מוסיקה חביבה ביותר, ואתם מוזמנים להצטייד בדרבוקות וכלי נגן.
להתראות

Le Fay

New member
ולשבתאי -../images/Emo20.gif../images/Emo145.gif../images/Emo50.gif../images/Emo144.gif../images/Emo20.gif

עם המהדורה השלישית

לא הצלחתי להניח מידי את הספר

תכננתי להקדיש כמה זמן ולהפסיק אבל התאורים שלך ריגשו אותי ולא עזבתי את הספר עד לסיומו. הספר שלך מרגש. מתי הספר הבא ומה עם ההמשך?

naty 1

New member
ספר

מלהיב ומרגש. כתוב היטב ובאופן מרתק. ממליץ גם על הספר "ללכת יומם ולילה" מאת משה אופיר המספר על בחור יוצא לשאלה וקורותיו במשך יום הזוי אחד בשטעטל "תל אביב". מקווה גם להגשים יום אחד פנטזיה ישנה ומודחקת עמוק עמוק בפנים, להריח את הדפים של ספר חדש, חושפני, מודלק ומדויק, המציג כמה אמיתות אנושיות עירום ועריה ללא כל גלדי הבצל העוטפים ומסתירים כוכך את ציפור הנפש האבודה שבתוכנו.

ציפור הנפש האבודה

נראית רגישה אצל יוצאים בשאלה. נתי, אתה חושב על ספר אוטוביוגרפי שלך?

naty 1

New member
אוטוביוגרפי

זה לא בהכרח חושף ומשיל גלדים. לפעמים דוקא הפוך, משכנע את הכותב בסיפור החיצוני שהעולם הלביש עליו. אני מדבר על סיפור אמיתי שלא צריך להיות מבוסס על אנשים אמיתיים במובן האוטוביוגרפי, אבל ההבחנות שבו אמיתיות וכנות יותר מהרבה סיפורי חיים. ללא צביעות, זיוף, שפיטה או רחמים אבל עם הרבה דיוק הבנה ורוך. קשור לציפורי נפש באופן כללי ולאו דוקא לנסיבות חיים ספציפיות. אבל בנתיים זו פנטזיה בלבד. לא יפה לאונן בפרהסיה. בודאי לא בשרשור העוסק במישו שהגשים פנטזיה שלו.

למי שיש. . .

חבר`ה אם יש מישו מאזור י``ם גוש עציון שמוכן להלוות לי ת`ספר של שבתאי אודה לו(או לה) תודה רבה מראש

למעלה