שברי הליכה

roeyil

New member
שברי הליכה

שלום איך אני יודע אם אני סובל משברי הליכה? אלו תסמינים יש לכך? תודה

קצת קשה לפספס שברי הליכה

הסמפטום הוא כאב מאוד נקודתי בעצם. הכאב חולף לאחר מנוחה. דרך אגב זה לא קשור לפורום והידע שלי נובע רק משברי הליכה שהיו לי.

vegan

New member
מנסיוני האישי

בטירונות סבלתי משברי הליכה קשים בשלושה מקומות שרק החמירו לאחר שהצבא לא אפשר לי טיפול או מנוחה במשך שבוע וחצי ואילץ אותי להגיע לכל תרגול או מטווח בצליעה עם כאבי תופת, או אפילו בזחילה על ארבע. כשיצאתי לבסוף הביתה, הגעתי לראש מחלקת אורטופדיה באיכילוב אשר התקשה לאבחן את התופעה והעלה אפשרויות שונות, כולל דלקת פרקים. רק לאחר ההדמייה (CT אם אני לא מתבלבל) ניתן היה לאבחן שאלו אכן שברי הליכה. לפי מה שהיה אצלי והוסבר לי שזה המצב האופייני, בהתחלה לא רואים כלום בצילום אלא רק בהדמייה ורק לאחר כמה שבועות רואים גם בצילום. את הכאבים כמובן לא ניתן היה לפספס והובהר לי שאם לא הייתי מגיע ביוזמתי לרופא (בניגוד לפקודות הצבא), הייתי מוצא את עצמי מהר מאד עם שתי רגליים מגובסות. הטיפול עצמו היה מנוחה מוחלטת - 6 שבועות, במקרה שלי. יש שברי הליכה מדרגות שונות. ייתכן שיש קלים יותר שבהם הכאב פחות בולט. מספר שנים לאחר מכן קראתי מחקר שמראה שהמקרים הרבים של שברי הליכה בצבא נובעים ממחסור בשעות מנוחה במצב מאוזן.

למעלה