שבע מצוות בני נח

גוססי

New member
שבע מצוות בני נח

"1.אסור לעבוד עבודה זרה" חוקת ארה"ב מעניקה לאזרח האמריקני חופש דת מלא ומונעת מהמדינה כל מעשה חקיקה המגביל או מקדם דת כלשהי. לא יתכן שיש להם חוק כזה. "2.אסור לנאוף" אין אף מדינה בעולם המערבי המגדירה ניאוף כעבירה על החוק. רק מדינות מוסלמיות מחוקקות חוקים כאלה. "4.אסור לברך את ה´ (שגיא נאור)" ראה הערותי למס´ 1. חופש הדת מקנה לאזרח האמריקני זכות חוקית לומר על אלוהים את כל העולה על רוחו. "6.אסור לאכול עבר מן החי" לא ברורה לי משמעותו של חוק זה. בקיצור, לפחות שלוש משבע המצוות אינן יכולות להיות חוק בארה"ב. ובענין עמלק: אתה טועה בדבריך, שכן מצוות הכחדתם היא בלתי מותנית.

israelberger

New member
תגובה

1.האם יש לך משהו נגד החוק? אתה אפילו נגד יהדות אז תהיה בעד ע"ז? 2.אני רואה את האיסור על ניאוף כדבר מוסרי מדרגה ראשונה האם אתה חולק עלי? 4.גם כאן לא אמורה להיות לך בעיה כאתאיסט 6.דוגמה: אסור לתלוש לתרנגולת חיה את הרגל ולשים על המנגל. צער בעלי חיים. יכול להיות שלא מדובר בחוק שיש עימו עונש אלא בהצהרה רישמית של הממשל.

israelberger

New member
ובקשר לעמלק

אל תגיד שאני טועה אם לא קראת את הרמב"ם שם זה כתוב בפירוש. אם הם החליטו לא לקבל את החוקים הנ"ל חבל מאוד ואז צריך להילחם בהם.

israelberger

New member
וזה גם לא תקף להיום

אפילו אם יהיו לאדם הוכחות של 100% שהוא עמלקי

גוססי

New member
בודאי שיש לי משהו נגד חוק כזה

1. אמונותי והדרך בהן אני מבטא אותן אינם מעסקו של איש, ובודאי לא עניינה של המדינה. קוראים לכך הפרדת הדת מהמדינה, וזהו עקרון שמעוגן היטב בתיקון הראשון לחוקת ארה"ב. אם מתחשק לי להאמין בלטאה האדומה הגדולה שבראה את היקום לפני שעתיים וחצי, להתפלל אליה כשאני עומד על רגל אחת ולהעלות לה כקרבן עשר ביצים קשות שלוש פעמים ביום זה ענייני הפרטי, תודה רבה. 2. לא דיברנו על מוסר אלא על חוק. לא מוסרי גם לשקר, אבל החוק לא בהכרח אוסר על שקרים (רק במקרים מסויימים). 4. בודאי שיש לי בעיה עם זה. מדובר בעקרון הנקרא חופש הבעת הדעה, וזכותי המלאה להביע את דעתי על אלוהים (אמיתי או פיקטיבי כרצוני) מבלי שאהיה מטרה להתנכלות מצד השלטון או מצד אזרחים אחרים. 6. חוקים להגנה על בע"ח יש ברוב המדינות, והם שונים לחלוטין מהמצווה הנ"ל (המדברת על אכילה בלבד).

israelberger

New member
אני לא מבין למה

1.אם אין אלוקים אז צריך להיות אסור לעבוד עבודה זרה. 2.החוק נועד לשמר חברה תקינה וחלק מחברה תקינה זה חברה שאין בה נאיפה. 4.ואם בא לי לתלות שלט ענק על הבית שלי שאומר שאתה "@#$% #$^# ^*$% &(%%"(צינזור) האם זה יהיה מותר? קל וחומר לפגיע בציבור שלם ע"י ביזוי אמונתו. 6.לפי ההיגיון נראה לי שזה דווקא הדבר שלא נתפס אצל רוב האנשים כהתעללות (למשל להתחיל לחתוך את הפרה בלי לשחוט אותה) ולכן יש דגש מיוחד על זה. התעללות בכלל בבעלי חיים אסורה ביהדות אבל לגויים אסורים רק הדברים הבסיסיים ביותר.

גוססי

New member
גם אני לא מבין:

1. למה? וממתי זהו תפקידה של המדינה לקבוע אם יש אלוהים או לא? 2. מי החליט שבריאותה של חברה נמדדת ע"פ כמות מעשי הניאוף המתחוללים בה? 4. זה לא מותר כי אני אזרח המדינה, בעוד אלוהים אפילו לא מתגורר בה (בהנחה הלא-מוכחת שהוא קיים). אתה באמת רוצה להעניש אזרחים על שגידפו ישות שקיומה מוטל בספק? אתה חושב שלאלוהים אכפת מה אומרים עליו? ואם כן, האם הוא לא מסוגל להגן על כבודו ושמו הטוב? האין זו הבעת זלזול באלוהים כשבני אדם מתגייסים להגן עליו? 6. דוקא במדינות לא-יהודיות מסויימות נחקקו חוקים המחייבים הריגת בהמות למאכל בשיטות יותר הומניות ומהירות מהשחיטה הכשרה, ודוקא רבנים מתנגדים לשימוש בשיטות אלה מחשש לכשרות השחיטה.

israelberger

New member
אז שנינו באותו מצב

1.לא משנה מבחינת המדינה. תרד מהעיניין. מבחינת שנינו, גם אם יש אלוקים וגם אם אין עדיין לא צריך לעבוד אלילים ולכן מבחינת שנינו זה אמור להיות מוסרי. 2.ההגיון הישר. כמו שחברה יותר בריאה כאשר אין רצח וגזל כך היא יותר בריאה כשאין ניאוף. ואל תגיד שאתה לא מבין את זה כי אתה כן. 4.לא דירתי על פגיעה באלוקים אלא על פגיעה באותם האנשים שמאמינים בו ע"י זה שאתה מברך אותו. 6.זה לא משנה איך הורגים העיקר שהורגים לפני שמוציאים את האוכל מהחיה שזה בטוח אכזריות.

מה אתה מקשקש

1)זה שלא צריך לעבוד אלילים לא הופך את זה לאסור. 2)אל תגיד שאני מבין את זה כי אני לא. 3)זכותי להגיד ככל העולה על רוחי גם אם מישהו נעלב מזה.

israelberger

New member
אני לא מקשקש

1.זה שאין טעם בלעבוד אלילים אומר שאין דבר לא מוסרי בלאסור את זה. 2.לא דיברתי אליך בכלל אבל באופן כללי זה צריך להיות מובן לכל בר דעת. 3.דווקא לא.

לא, אתה סתם מגובב שטויות

1. אין טעם בלאכול שוקולד. תיאסר הפרה הקדושה לאלתר!!! 2. נראה לי שהבר דעת היחידי שזה מובן לו זה אתה... 3 באמת? השלט "נ נח נחמ נחמן מאומן" פוגע בציפור נפשי הקטנה. יורד השלט מכל המכוניות לאלתר!!!!

korinalir

New member
סליחה?

1. מה לא מוסרי בלעבוד אלילים?? זה מוסרי בדיוק כמו לעבוד אלוהים אחד. ואם בא לי לעבוד אלילים או גירפות ורודות מה זה ענינך?? 2. רצח זאת פגיעה פיזית בלתי הפיכה. ניאוף לא. זה אולי לא נעים אבל לא סוף העולם. 4. אם אתה תתלה שלט שאני %^%^$%$&##@@ אז אני אתבע אותך על הוצאת דיבה כי אני אטען שאני לא כזאת. אם אלוהים רוצה הוא מוזמן לתבוע אותי על תביעת דיבה כל עוד אי אפשר להוכיח או לפריך את קיומו אז הוא לא יכול לכן מותר לקלל אותו אם הוא בכלל קיים. 6. נכון אסור להתעלל בבעלי חיים כמו שנאמר ברוב המדינות המתוקנות יש חוקים כאלה בלי קשר למצוות ושם גם "שחיטה כשרה" נחשבת להתעללות בחלקן

ישראל, מה קרה?

חלית בביגוניה? (אני מקווה שלא, כי נראה לי שהמחלה הזאת חשוכת מרפא :) ) 1. מאיפה הגעת למסקנה הזו? מי שמאמין שעבודת אלילים היא הדבר הנכון זכותו לעשות זאת מבלי שיפריעו לו, בדיוק כמו שזכותך לעבוד את אלוהים של היהדות מבלי שיפריעו לך, בדיוק כמו שזכותי לא לעבוד אף אחד מבלי שיפריעו לי... 2. רצח מאיים על המשך קיום החברה, גזל פוגע בפרטים שבה. ניאוף אינו פוגע בחברה כלל אלא לכל היותר בשניים או שלושה אנשים... 4. אם אתלה שלט בסגנון "כל המאמינים באלוהים הם ז%$#% בני ז%$#%" אין לי מושג מה יאמר החוק בעניין, אבל זה באמת לא יהיה יפה מצדי. זה שאני מבצעת מעשה או מביעה דעה שאולי לא נראית להם, זה מאוד חבל אבל זו זכותי המלאה והלגיטימית.

מה בדיוק אתה לא מבין?

1. "אין אלוהים" (או "יש") זו אינה עובדה, אלא דעה שמשתנה מאחד לאחד. מי שחושב ש"אין אלוהים" לא נראה לי שמבחינתו אסור יהיה לו לעבוד עבודה זרה או אני יודעת מה, פשוט לא תהיה ל"עבודה זרה" שום משמעות לגביו. מי שחושב ש"יש אלוהים" ושצריך לעבוד אותו בעבודה זו או אחרת זו זכותו המלאה לעשות כן מבלי שיפריעו לו ולא משנה אם אותה עבודה היא "זרה" לאיזושהי דת או לא. 2. החוק לא נועד "לשמור על חברה תקינה" אלא כדי להבטיח את שמירת זכויות האדם וזכויות האזרח בחברה (או לחילופין, "כל אחד יעשה כרצונו כל עוד הוא אינו פוגע באחת מזכויות אלה של האחר). ניאוף לא שייך לכך ובכלל לא נוגע לחברה. ניאוף נוגע בעיקרו רק לשני אנשים (טוב, אולי שלושה)... 4. משעשע, היה לי ויכוח סרקסטי עם רון בעניין (:) יש הבדל בין ביזוי לשם הביזוי, לבן הבעת דעה שמה לעשות אולי לא הכי נוחה לכולם...

מה זה "לא תהיה לך בעיה"???

מה לעשות, אנחנו האזרחים הליברלים נגד כל סוג של כפיה שאינה הכרחית (לצורך הגנה על הכלל) אפילו אם היא לא פוגעת בנו באופן אישי. כמו שאני לא מוכנה שיכפו עלי דת, כך אני גם נגד כפית דת (או חילוניות) על כל מי שמאמין בדת זו או אחרת. כמו שאני לא מוכנה שיציקו לי עם מנהג פולחן חסר משמעות לגבי זה או אחר, כך אהיה נגד איסור מנהג פולחן על מי שכן מעוניין בו. בעניין ניאוף - זה לא שייך למוסר, זה שייך ליחסים של בינו לבינה (או בינו לבינו, או בינה לבינה :) )...

sandchicken

New member
LOL

"אומנם 7 החוקים האלה לא הועברו יחדיו כחוק בישראל אבל כל אחד מהם הוא חוק בנפרד חוץ מ4(אני לא בטוח לגבי 2)." זה היה מצחיק, עוד הוכחה לעובדה שישראל היא מדינת כופרת - שלא עומדת אפילו בסטנדרטים שמצופים מגויים (ואצ"ל סטנדרטים שמצופים מיהודים).

uuuaaa

New member
מה הבעיה ?

דבר ראשון במס. 6: צריך להיות אבר מן החי. דבר שני, אף אחד לא כפה את זה על הגויים. אבל, אם הם רוצים לזכות בעולם הבא הם צריכים לשמור על המצוות האלה.

israelberger

New member
תשובה לכל הטענות של כולם בקצרה

עבודה זרה- קיום המצוות מתבסס על האמונה באל ולכן אם אתה מחליט לקיים מצוות כי אתה מאמין באל אז החוק הזה די טריוויאלי אם אתה לא מאמין באל אז אל תקיים את זה וגם תקבל על זה עונש בעולם הבא (אבל זה לא אמור לעניין אותך). איסור ניאוף- ניאוף הוא דבר לא תקין (ומי שלא מבין את זה יש לו בעיה) ולכן אסור לעשותו. אסור לברך את ה´- כנ"ל בעבודה זרה ובנוסף יש כאן פגיעה באלה שמאמינים בו. אבר מן החי-לאכול חיה חיה זאת אכזריות ולכן זה אסור. אנחנו לא צריכים לכפות את החוקים האלה על הגויים אבל זה מה שהם צריכים לעשות כדי לזכות לחיי העולם הבא.

למעלה