שבע הממלכות

EverMan

New member
למיטב הבנתי

איי הברזל אינם ה"ממלכה השמינית", משום שבאלון גרייג'וי לא נשבע למלך. אלא נשבע נאמנות לסטארקים, ודרכם למלך. לפחות זה מה שאני הבנתי. משמע הם נושאי דגל של סטארק.

nedisrael

New member
אממ..

לא ידוע לנו אם בית גרייג'וי נחשב נושא דגל של בית סטארק, זה אף פעם לא נאמר לנו בסדרה. אנחנו רק יכולים להניח הנחות לגבי העניין. אבל אפילו אם בית גרייג'וי היה נשבע אמונים ישירות למלך, זה עדיין לא הופך את איי הברזל ל"ממלכה השמינית". הרי יש הרבה לורדים קטנים שנשבעו ישירות למלך - הבתים הכפופים ישירות למעלה מלך, כמו בית רוזבי, לדוגמא. בית רוזבי גם הוא לא נחשב לממלכה נפרדת, למרות שהוא כפוך ישירות למלך. בנוסף, השאלה הייתה לגבי התקופה הראשונית של שלטון הטארגאריינים. ואני טוען שאיי הברזל לא נחשבו לממלכה השמינית, מכיוון שהם נחשבו לממלכה אחת יחד עם ארצות הנהר. ביחד הם היו אחת משבע הממלכות.

יש לי שאלה לגבי הגבולות

האם האיזורים שמעבר לחומה נכללים בתוך שבע המלכויות? והאם השם ווסרוז מתייחס ליבשת שבה נמצאת שבע המלכויות? או שתי המושגים זהים?

nedisrael

New member
תשובה

באופן עקרוני האיזורים שמעבר לחומה לא נכללים בתוך שבע המלכויות, מכיוון שאף פעם לא שלט שם מלך מתוך האזורים שהסכמנו עליהם שנחשבו לשבעת המלכויות. בנוסף, בית טארגאריין אף פעם לא כבש או ניסה לכבוש את האזור. ווסטרוז זהו שם היבשת של 7 המלכויות, כך שאני מאמין שגם הארצות מעבר לחומה נחשבות כארצות של ווסטרוז. אך מצד יכול להיות, שווסטרוז זה כינוי ל7 המלכויות ולא ליבשת עצמה.. קשה לומר.

למעלה