שבעה שרים?!

gershon17

New member
כלומר מפלגת העבודה לא קשורה לזה?

קיבלה 7 תיקים בלי לדרוש בכלל? זה הכל אולמרט נתן סתם כך? אלה הדרישות של מפלגת העבודה שיביאו למספר שרים אסטרונומי, שיעלה לכולנו הרבה כסף. לא חבל? למה מפלגת העבודה לא מוותרת על שני תיקים ועל השר בלי תיק (למה זה טוב בכלל??)

איילה חסון, אגב, טענה היום שמפלגת

העבודה דרשה שמונה (שמונה!!!!!!!!) תיקים.

מצחיק מאד.

מצדי למפלגת העבודה היו עשרים תיקים. זכותה וחובתה של מפלגת העבודה לדרוש כמה שיותר תיקים, משום שזה אמצעי חשוב ליישם את האידאולוגיה שבשמה בחרו בה המצביעים. היא איננה אחראית לתיקים שיינתנו למפלגות אחרות. אם אולמרט מעוניין בממשלה קטנה הוא יכול לחלק פחות תיקים לקדימה ולשאר השותפות הקואליציוניות. חוץ מזה, העלות של עוד כמה שרים בממשלה היא זניחה יחסית לעלות של שרים גרועים ומדיניות קלוקלת. עדיפה, אפילו מבחינה תקציבית טהודה, ממשלה גדולה אבל יציבה ומוצלחת מבחינה אנושית ואידאולוגית, על ממשלה קטנה וכושלת.

אשרת

New member
אתה צבוע ברמות.

מדצ אחד יש לך בעיה בכך שממשלה ימנית ממנת את האידיאלוגיה שלה, אבל מצד שני אין לך שום בעיות עם זה שהמפלגה שלך הרחיבה את הממשלה וגורמות לעלויות מיותרות.
אני משערת שהתגובה שלך היתה נשמעת אחרת כאשר היה מדובר במפלגה אחרת אשר הכריחה את קדימה להרחיב את הממשלה. נו שאווין.

מי שצבוע פה זה בטח לא אני.

ברור שיש לי בעיה עם אידאולוגיה ימנית ולכן יש לי בעייה עם שפיכת מליארדים כדי לממש אידאולוגיה כזו. אבל את מתנגדת לאידאולוגיה של העבודה ובמקום לומר זאת מפורשות את מסתתרת מאחורי ביקורת על נושאים שוליים. אני מתנגד לממשלה ימנית בין אם היא קטנה ובין אם היא גדולה. את מתנגדת לממשלת עבודה-קדימה בין אם היא קטנה ובין אם היא גדולה, אבל את יותר מדי צבועה מכדי להודות בכך.

אשרת

New member
מה הקשר?

אני גם מתנגדלת לאידיאולוגיה של הימין. אז? אני גם הייתי מתנגדת לממשלה עם 25-27 שרים גם אם היתה ימנית. היחיד הצבוע פה - זה אתה! זה בסדר להוציא כסף על טונה של שרים, אבל זה ממש בסדר, שממשלה אחרת ממשאת את האידיאלוגיה שלה.

לא הבנתי.

במה אני צבוע? טענתי אי פעם שהבעייה בממשלה ימנית זה הגודל שלה? הקו האידאולוגי וההרכב האנושי חשובים פי אלף ממספר השרים. גודלה של הממשלה הנוכחית הוא פונקציה של אילוצים פולטיים אותם יצרו הבוחרים שחילקו את קולותיהם בין הרבה מאוד סיעות. בזכות ההישג של העבודה בחלוקת התיקים בממשלה, פרץ יקבל גיבוי פוליטי איתן מאנשי מפלגתו ולפיכך יקל עליו להאבק על הנושאים החשובים לו (ולי). מבחינתי המחיר שישולם בגלל עלות השרים הוא זניח יחסית לרווח (ויתכן שהיציבות השלטונית שתווצר אפילו תחסוך כסף בסופן של דבר). כמובן שמי שמתנגד לדרכה של העבודה יתנגד גם להרכב הממשלה, אבל אם אחד כזה מסתתר מאחורי ביקורת דמגוגית על מספר השרים אז הוא זה שצבוע פה.

אשרת

New member
קודם כל,

זכותי לא להסכים עם דרכה של מפלגת העבודה, לכן איני נמנית על תומכיה ועל חבירה. מה לעשות - גם טעויות כאלו מתרחשות מדי פעם? אמנם יש לכם יחסית רשימה טובה של אנשים, אבל זהו. דבר שני, גודלה של כל ממשלה, ולא משנה מי מרכיב אותה, גם אם שינוי היתה בתוכה, צריך להיות בגודל הסביר. ממשלה של 27 שרים- היא לא סבירה בשום קנה מידה. לפחות לא שלי, ולא של אחרים פה. אבל את ההסכמה שלך לממשלה כל כך רחבה וגדולה בגין נימוקים פוליטיים אני זוכרת, וגם הפורום. מעניין אותי לדעת מה תהיה תגובתך כאשר ממשלת ימין גדולה כל כך תהיה...

בטח שזכותך לא להסכים עם

עם הדרך של מפלגת העבודה. זו בדיוק הנקודה שלי. הויכוח צריך להיות על הדרך. ההטפלות לנושאים טכניים ושוליים כביכול היא התחסדות. הרי גם לך וגם לי ברור שיש אילוצים פוליטיים אשר מי שמתעלם מהם לא יצליח לתפקד. לא ניתן בקונסטלציה הפוליטית הנוכחית להרכיב ממשלה קטנה. אם יהיו הרבה ח"כים ממורמרים, בכל סיעות הקואליציה, הממשלה הזו לא תאריך ימים. עלותן של בחירות חדשות היא גדולה יותר מזו של עוד כמה משרות שר. "מעניין אותי לדעת מה תהיה תגובתך כאשר ממשלת ימין גדולה כל כך תהיה" - אומר לך כבר עכשיו: אני אתנגד נחרצות לכל ממשלת ימין בלי שום קשר לגודלה.

סלוניק

New member
למה לא ניתן להחזיק ממשלה קטנה יותר?

מה היה כה בלתי אפשרי בהקטנת המפתח בנאמר - ח"כ אחד למפלגת העבודה (וכאמור ח"כ אחד לכל שאר המפלגות האחרות בקואליציה)?

gershon17

New member
שטויות

למה מפלגת העבודה צריכה שר בלי תיק? איזה חלק מהאג'נדה שלה יקדם שר כזה? איזה שר בלי תיק גרוע הוא יחליף? מפלגת העבודה רוצה כמה שיותר ג'ובים וכסאות כי זה עושה נעים באגו של החברים שלה.

שר בלי תיק

הוא עוד קול לעבודה בממשלה ועוד גב לפרץ במאבקו על דרכה. אבל אני מסכים שצריך לתת לכל שרי העבודה תיקים. אתה מוזמן לפנות בעניין לאולמרט.

טשאפק

New member
זו היתממות

הרי ברור שמרגע שהושג יחס כלשהו בין שרים לח"כים במו"מ עם העבודה, אולמרט לא יכול להציע יחס שונה מאד למפלגות אחרות. כוחן של מפלגות בממשלה פרופורציונלי לכוחן בכנסת. הסכום אמנם אינו משמעותי כל כך, אבל מנהיגות גם משדרת מסר לציבור. והמסר שמשדרת הקמת ממשלה גדולה מכפי הנחוץ, מטעמים פוליטיים, הוא מסר של בזבוז.

בתור מצביע קדימה לשעבר אני אומר לך

ליברמן צריך להשאר באופוזיציה ולהראות שיש מרכז-ימין אמיתי ואמין אולמרט בינתיים נתן הבטחות ל10 שרים בולשביקים - 7 מהעבודה, פרס ורמון שהם בולשביקים בקדימה, ובן יזרי מהגמלאים שהוא ראש הוועדים של קופת חולים ורוצה להיות שר הבריאות. כמו כן הוא הבטיח הבטחות כבר לציפי ליבני, ומאיר שיטרית שהיו הסמן השמאלי בקדימה. וכמובן שר פנים וקיצבאות לחרדים מש"ס שרוצים לרסק את הכלכלה בהטבות שלהם איפה צחי הנגבי, זאב אלקין, שאול מופז ואבי דיכטר,עתמיאל שמלר, פרופ בן ששון? הסמן הימני של קדימה? בינתיים לא קיבלו כלום. אם ליברמן לא יתפתה להכנס לממשלה יהיו בחירות הרבה יותר מהר והפעם אצביע ליברמן שהוא המרכז הציוני האמיתי

מישקולץ

New member
מצביע קדימה לשעבר?../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

איך בדיוק אתה מצביע של קדימה לשעבר? אם רק בבחירות האלה אפשר היה להצביע לראשונה למפלגת קדימה? אולי אתה התכוונת שאתה מצביע של עלה ירוק לשעבר

הצבעתי קדימה והאמנתי שזו מפלגת מרכז

בינתיים אני רואה איך הקומבינות של חיים רמון והבולשביקים משתלטות עליה ולכן שוקל להצביע ליברמן בעתיד.

שטרית "הסמן השמאלי"???

הרי הוא יותר ביבי מביבי. מדובר בקפיטליסט קיצוני. אבל טוב, אם פרס הוא "בולשביק" אז שטרית הוא שמאלני. אני מניח שת'אצר ורייגן הם, לשיטתך, שמאל מתון.

למעלה