שביתות

kuzary

New member
שביתות ../images/Emo10.gif

שאלה לחברי הפורום. מדוע לא ניתן לעשות שביתות עם פאן אחר? לדוגמא. במכס במקום לעכב סחורות ישוחררו במהירות אך לא יגבו כסף מהר? בנמל יעמיסו ויפרקו מכולות מהר אך לא יגבו דמי פריקה ו/או היטלי צפיפות? במשרדי ממשלה יעבדו שעה נוספת כולם ללא יוצא מין הכלל? את ההפגנות נעשה אחרי שעות העבודה. מול בתיהם של השרים וראש הממשלה. למשל. יאסף הזבל מהרחובות אך ישפך בפתח משרדי השרים. נסתום את המרכזיות והפלפונים של השרים בבקשות שונות? לא ינוקו הרחובות המובילים לבתי השרים, סגניהם, ראשי מפלגות וכולי.ועוד, הרי יש אנשים יצירתיים ביננו. לעניות דעתי, בימים קשים אלו א ס ו ר לנו לגרום לכך שמקומות העבודה שלנו ו/או נוגעים לנו (גם אם לא) לא יוכלו לתפקד. רק טתמול קראתי שמפעל עם יצוא של 2.5 מיליון דולר לשבוע יעבור למדינה אחרת. תחשבו היכן יהיו כל אותם עובדים? לסיום ברצוני להבהיר שני דברים. 1.אני שכיר רגיל עם משכורת שנעה סביב הממוצע. א י נ י תעשין או בעל עסק. 2.אין אני שולל את זכות השביתה מאיש. יש רק להשתמש בכלי הזה בתבונה על מנת שלא ניפגע. אין עשן ללא

אהובה.א

New member
כורסי

אני יודעת שהרבה דברים ממה שעושה הממשלה מציקים לך אבל זה ממש לא הפתרונים. יודע למה מעבירים מפעל מצליח בארץ לחו"ל? בגלל העלויות. עלות עובד בארץ היא פי כמה מארץ מזרח אירופאית. אז למה לי , כמעבידה למשל , להפעיל עובדים במפעלי בארץ שעלות המשכורות ל 100 עובדים תעלה 400 אלף ש"ח בממוצע כשאני יכולה להוריד את זה ל 200 אלף או אפילו פחות? עם כל הסנטימנטים שיש לי לעובדים ישראלים , הרי הם דורשים משכורות גבוהות בהרבה. אם הישראלי היה מסתפק במשכורת נמוכה יותר ממה שיש לו היום - ניחא. אולם הישראלי היום לא מסוגל להסתפק בזה. ואומר לך למה זה. היום , דרישות הילדים מההורים גבוהות בהרבה ממה שדרשנו אנו מהורינו. מי קבע שחייבים שני מחשבים וטלויזיה בכל חדר? מי קבע שחייבים נעלי נייק או מותג מפוצץ אחר או כל בגד אופנתי אחר במחירים מופקעים? את זה בטח לא הממשלה קבעה לנו. רק החברה. לחצי החברה משפיעים על הנוער היום והדרישות שלהם מההורים הם בהתאם. מי קבע שכל ילד צריך חדר בנפרד? למה לא להסתפק ב 3-4 חדרים ולהוזיל את עלות הדיור? אומרים שאדם צריך משכורת מעל 7,000 בכדי לגמור את החודש? בולשיט. אם אדם היה מחשב לעצמו ועושה רגע חושבים לא היה צריך יותר מכך. לעשות שביתות זה הכי קל. להתלונן כלפי מערכות ציבוריות זה גם הכי קל. לדעתי , אפשר לעשות שביתות. מי ששובת - יפוטר לאלתר. למה מורים צריכים לשבות ולהרוס לילדים ולהורים את ימי הלימודים שלהם? עם כל הכאב שיש לנו במקרים מסוימים , שאדם מגיע עד חרפת רעב (למרות שאני ממש לא מאמינה שיש רעבים ללחם במדינה) , אם אדם היה מתאמץ היה מגיע להישגים גם בתחום הכספי. הדבר הראשון שצריך לעשות הוא לבטל את דמי האבטלה. ואז תראה כמה מקומות עבודה יתפנו פתאום. היום , כל מובטל עולה למדינה הון עתק. שיעבוד , יפרנס עצמו ויקבל את כפסו בהתאם. בתור אשת חקלאי , המעוניינת שישראלים יעבדו אצלי בשטח - אין דבר כזה בנמצא. ישראלי לא מוכן לעבוד בחקלאות. ואם הוא מקבל עבודה בחקלאות - הוא לא יחזיק מעל שבוע. ישראלים מפונקים ביותר. רוצים להיות מנכ"לים בלבד. לא מוכנים לגעת במזמרה ובטרקטור. אז אין פלא שמביאים עובדים זרים שמוכנים לעשות הכל , אבל ממש הכל , תמורת סכום זעום אשר בשבילם זה משכורת ל 10 שנים קדימה. טוב , אמרתי את שלי

kuzary

New member
עובדים זרים

ראשית שימי לב שאין אני פוסל את נשק השביתה. אלה אומר שניתן לעשות זאת גם ללא חיתוך הענף עליו אנו יושבים. שנית.את מתלוננת על שכר העובדים הישראלים. ובכן הבה נלך קצת לאחור. למלחמת ששת הימים. לאחריה הוצפנו גל של עובדים בפרוטה. עובדים אשר העניקו למעבידהם הכנסות נאות.(עיני אינה צרה בהם). באה האינטיפדה (ההתנערות בתרגום חופשי) ולקחה לנו את העובד הזול. הביאו עובדים זרים כי (למטבע שני צדדים) המעסיקים חפסו עובדים זולים והישראלים לא הסכימו לעבוד בשכר רעב. שלישית. בנושא החקלאות, מדוע עד היום לא קמו החקלאים וכל הציבור איתם ודרש שיהיה סיבסוד לחקלאות. כמו בכמה מדינות בעולם. (ספרד לדוגמא). שם יודעים שהקשר של האנשים למדינה הוא דרך הקרקע. על ידי עיבוד הקרקע נוצר קשר לאדמה. ראי את הערבים, עד כמה חשובה להם האדמה. ולסיום שאלה קטנה לך אישית. האם את מוכנה לעשות את העבודה שאת מציעה לישראלי תמורת אותו שכר שאת מציעה? הביטי היטב לעצמך בעינים לפני שאת עונה על השאלה הזאת. שלך בכנות ישראלי ללא תנאים.

אהובה.. בין נקיון לנקיון.. אני

"בורחת" להפוגות קצרות אל המחשב... קוראת את מה שכתבת.. יש לי תחושה שלא ממש מבינים מה שקורה כאן. לא מדובר היום בעובדים שאינם רוצים לעבוד, זה לא העניין היום! מדובר במדינה שעומדת לפשוט את הרגל!!! אין לי מושג אם למדינה יש כסף או אין, אני יודעת שישנם אנשים מאוד עשירים במדינה הזו, מאוד מאוד עשירים. ובאותה מידה ישנם אנשים עניים, עניים מאוד במדינה הזו. אהובה, מדובר בפיטורים של אלפי עובדים, וזה רק נכון להיום. עובדים שעובדים במגזר הציבורי... עובדי הוראה שלמדו ושלמו במיטב כספם כדי לרכוש מקצוע שהם אוהבים לעסוק בו.. וכעת מודיעים להם על פיטוריהם! מה יעשו אותם אנשים??? האמיני לי, כולם היו מעדיפים לעבוד ולהתפרנס בכבוד ולא ללכת לקבל דמי אבטלה. לידיעתך, דמי האבטלה צומצמו בהרבה מבחינת הזמן שיכול מובטל להנות מהם עד שימצא עבודה חדשה. אין עבודות במשק!! מפטרים עובדים מהמגזר הציבורי, ובמגזר הפרטי אין עבודה! פשוט אין!! אני באופן אישי מכירה חמישה מורים\ת שלא יעבדו בשנה הבאה בגלל הקיצוצים. כמעט כולם מפרנסים יחידים ומשכורתם נעה בין 4000 ל-6000 שקלים. כעת גם זה לא מובטח להם בשנה הבאה. על איזה "מותרות" את בדיוק מדברת? על המשכנתא שיש לשלם? על חשבונות המים הטלפון הארנונה והחשמל??? על כלכלת הילדים? את רוצה שאעשה לך חשבון בכמה זה מסתכם כל חודש??? את יודעת כמה הוצאות יש למפרנס יחיד עם 6000 שקלים??? אז תארי לעצמך כעת את אותו מפרנס ללא משכורת בכלל??? את רוצה לבטל את דמי האבטלה??? את תמצאי אנשים רעבים ללחם ברחובות! זה מה שיקרה!!! ואגיד לך עוד משהו... מעסיקים מעדיפים להעסיק עובדים זרים, כי הם משלמים להם פרוטות!!! זה למה מעסיקים מעדיפים עובדים זרים. המעסיקים אשמים ורק הם ביבוא של עובדים זרים לארץ!!! אם הם היו מוכנים לשלם משכורת נורמאלית לעובדים ישראלים, היו הרבה עובדים ישראלים מוכנים לעבוד גם בעבודה שחורה. אבל מעסיקים מעדיפים עובדים זרים ומפנים את האצבע המאשימה כלפי הישראלים. כי הרווחים שלהם לא יהיו אותם רווחים אם יצטרכו להעסיק עובד ישראלי, אז הם מעדיפים לייבא מבחוץ עובדים וליצור בארץ שוק עבדים! כי זה מה שזה, שוק עבדים!!! את לא מאמינה שיש אנשים שמגיעים עד חרפת רעב??? ואני שמעתי על ילד בן 15 שהתאבד בגלל שאמא שלו לא יכלה לשלם חשבון חשמל. תתעדכני!!! אהובה, יש ילדים רעבים ללחם במדינה שלנו!!! כן, כאן, ממש כאן! יש ילדים שמגיעים אלי לגן ללא כריך כי לאמא אין כסף לקנות לחם וממרח, ואמא עובדת בנקיון ומקרצפת רצפות כל יום! וישנן אמהות אהובה, שגם זה לא מספיק בשבילן כדי להתפרנס, אז הן גם מוכרות את גופן! ישנם ילדים שלא היה להם מושג מה זה מחשב אם לא היה בגן אחד כזה. האמיני לי אהובה, יש כאן ילדים רעבים ללחם!! שלא לדבר על ההשפלה והבזיון של ילד שהוריו מובטלים. שלא לדבר על הטלטלות הנפשיות שצריך לעבור ילד כשהוריו מגיעים למצב שבו הם צריכים להפרד מהבית שלמענו עבדו כל חייהם ולעבור לדירה בשכירות, כי הם אינם מצליחים לעמוד בתשלומי המשכנתא!! את רוצה שאביא לך עוד דוגמאות?? מה את חושבת רוצה ישראלי ממוצע??? רק בית לגור בו, מקום חם שאליו יוכל לחזור! בריאות!! ופרנסה!! אף אחד לא מבקש להיות מנכ"ל. רק לשרוד עוד יום ולחיות בכבוד. ובמציאות המטורפת של היום, כשאיננו יודעים אם נשרוד את היום, כי כל שני וחמישי מתפוצץ איזה שהיד רוצח על יהודים... מה את חושבת אנשים כאן מבקשים??? אז יושב לו איזה "חכמולוג" שם, שבוודאי לו אין בעיה לגמור את החודש.. ובמי הוא פוגע? בעשירים? במעסיקים הפרטיים?? בבכירים??? לא!!!! הוא מחליט לרדת לעם. שם הוא מקצץ!! שם הוא גוזר במספריים חדות, פוצע בבני אדם, פוגע ורומס את כבודם!! כי הוא חושב ששם הכי נוח, שם אנשים ישתקו, כי ממילא שתקו עד עכשיו. אז לא אהובה, אני מברכת על "הצעקה"!!! אני מברכת על כך שאנשים החליטו סוף סוף לצאת מאותה בועה של "הקורבן", ולפתוח פיות!! וגם אני אמרתי את שלי!

חן (*_*)

New member
אהובה יקרה-

אני נמנעת מלהגיב בחריפות, רק משום שאני חושבת שאינך יודעת אולי מה שבאמת קורה לאנשים במעמד התחתון והבינוני בארץ. אנשים שזכותם לחיות בדיוק כמו זכותך או זכותי. עלי לציין, שאני דווקא באה כאילו מהמקום שלך- גם לנו יש עסק ועובדים, אלא שלא כמוך, אנחנו מעדיפים להעסיק יהודים, גם אם אנחנו משלמים להם שכר הוגן ולא עושקים אותם בשכר של פרוטות. אנחנו מעסיקים גם חיילים משוחררים, ואפילו, שוד ושבר, מעיזים לתמוך כספית במשפחות רעבות ללחם. (אינך יודעת, אך יש כאלה, ולאחרונה הן מתרבות). פיקחי את עינייך אהובה והביטי סביב. בארצינו יש לא רק נוף יפה. גם הנוף, אם לא יטופח-ימות. הפלא ופלא, כך בנוי גם גוף האדם- ללא מזון לאורך זמן, האדם מת. יש אנשים שרוצים לעבוד ולא מוצאים עבודה בשכר הוגן. יש אנשים שלמדו ועבדו, וכיום אינם יכולים לפרנס את משפחתם, ולמה? מכיוון שיש כאן אנשים שחושבים שהישראלי מפונק, שכרו מוגזם, ועדיף לשלם פרוטות לעובד הזר. דעתי שלי- לגרש את העובדים הזרים אשר אינם עוסקים בטיפול סיעודי. הקבלנים והחקלאים, יאלצו לבחור באחת מהאפשרויות: או לעבוד בעצמם, או להעסיק יהודים מקצועיים, אבל בשכר ריאלי !!!!! גם אני אמרתי רק את שלי

אהובה.א

New member
אי"ב וחן

קראתי את דבריכן חשבת לרגע שאנחנו מעוניינים בעובדי חקלאות ישראלים ומוכנים לשלם להם שכל ריאלי ואפילו גבוה , אבל הם לא מעוניינים לעבוד. הם ממש לא רוצים לעבוד. יודעת מה אמר לי אחד העובדים שבא לרסס אצלנו? אני עובד כאן 6 חודשים - חוזר ללשכה ומקבל שוב דמי אבטלה לחצי שנה. ומה זה אומר? יש מוטיבציה לקבלת דמי אבטלה. ותאמיני לי , שניסינו הכל. העסקנו סטודנטים בקטיף בקיץ העסקנו חיילים משוחררים בעבודה מועדפת העסקנו כל מה שתרצי. לא החזיקו מעמד. העבודה קשה להם מידי בשביל 6,000 שח שהרוויחו. וזה נטו. כי ארוחות ולינה קיבלו חינם. יענו מה? הכל אפשר לחסוך. אז אל תספרו לי סיפורים שישראלים מוכנים לעבודה חקלאית. תאילנדי יעשה את אותה עבודה , ואפילו קשה יותר , מבלי לפצות פה. למה עד לפני שלוש -ארבע שנים לא זעקתם כשהפלשתינאים נכנסו לעבוד בישראל ולקחו לישראלים את כל העבודה? למה רק עכשיו התעוררתם? תאילנדי לפחות לא ינסה לרצוח אותי אחרי שפרנסתי אותו. תאילנדי לפחות לא ינסה לפגוע במשפחתי למחרת בקניון. אתם מדברים על ענים במדינה כי זה מה שהתקשורת מראה לכם. תפסיקו להאמין כל כך למה שמוכרים לכם. ולגבי פיטורי מורים - למה אני צריכה כל כך הרבה מורים לא איכותיים? שיקחו את המורים האיכותיים ויתנו להם משכורות גבוהות. אי"ב , מצטערת שדווקא חברייך נקלעו לפיטורין. אולם תגידי איזו ברירה אחרת יש? אני , מצידי , להפריט לגמרי את משרדי הממשלה. ואז תראי שמתוך 200 עובדי משרד איקס יישארו אולי 30. חוצמזה , הויכוח הוא בטח לא ביני לביניכן שיהיה לכולנו אחלה יום

טאKילה

New member
אהובה הצלחת לקומם אותי...

את חיה בקיבוץ ללא משכנתא,את חיה במסגרת שמבטיחה לך הכל. הקיבוצים רובם מעסיקים עבודה זרה וזולה למען הרווחים. מעגל החיים בעיר שונה מקיבוץ,אנשים רבים חיים ללא קורת גג, תעשי סיבוב באבק של תל אביב כל כמה מטר זרוק הומלס תשוש מורעב. עירות הפיתוח-סגרו להם מפעלים והעבירו למדינות זרות עם עבודה זולה. מפעלים רווחים מפעלים שמגלגלים מליוני דולרים העין שלהם צרה בעובד. את שמעת על מסעדת יוטבתה? המעסיקים לוקחים למלצרים את דמי השירות, ומתוכם משלמים להם שעת עבודה כשעת חרפה. אני לא עובדת שנתיים בואי תני לי קטיף,מחר אני הולכת לקטוף תפוזים. יקירתי אני לא מקבלת דמי אבטלה,אני גם לא מצליחה לקבל עבודה,לא זולה ולא ראלית,שנתיים אני לוחשת לילדים שלי אין. את מדברת בשליפה מהמותן,את בעצם לא יודעת מה זה לעמוד מול עובד חברת חשמל כשהוא תולש את הזרם לעיני ילדים,את לא יודעת איך מרגיש הורה כשהוא צריך לומר לילד בקול סדוק אין לי לתת לך חטיף,את לא יודעת מה נעשה סביבך, אצלך הכל מושלג ועכשיו הירק מבצבץ,את פשוט חסרת רגישות לאחר וזה מקומם. אני יודעת שזה לא אישי,אבל הכוללניות שלך פגעה פגעה גם בי. מצטערת גמני אמרתי מה שהיה לי לומר. [נ.ב. את העסק שן חן(*_*)אני מכירה אישית הם מעסיקים רק ישראלים והם מבורכים]

Mוניk

New member
טוב מגיבה רגעעעעעעע

מה פו קורה פה כולה לא הייתי פו היום שומו שמיים כמעט שברו פו שיניים אבל טאקי מאמי אהבתי את תגובתך את צודקת מאה אחוז. המצב במדינה על הפנים וכואב הלב על משפחות וילדים לצערינו לו כולם רגישים או כן רגישים אבל,,, לא יודעים להסביר פנים לא עקבתי אחר כל השרשור (אז חכו על תתקפו אותי ננננפוחדת) אבל קראתי את קוזרי ואת אהובה וכמובן אותך טאקילה טאקי}{ מחר אמשיך לעקוב אחר חן, חתולון וכל השאר תהיו ילדים טופים טופ ערב טוב

חתולון*

New member
מוניק???? עכשיו באים

ביקשת השכמה, שלחתי לך שעון מעורר (מיני) ואני ממתין, כל הפורום נהיה חרטבוני איפה המנהלת, ממתין לה עד בוש אני כאן לבד, תייכף אלך לי, אפרוש למה את באה בעה כה מאוחרת אני הסוטר, ואת הסוטרת???

חן (*_*)

New member
או שהמצב והדיעות שונות באיזורים

שונים בארץ, או שאנשים שונים רואים וחווים חוויות שונות. אם תגיעי למרכז, אשמח לארח אותך ולצאת איתך לסיור כתובות בו תוכלי לראות שהמציאות הרבה יותר גרועה ממה שמצטיירת מהתקשורת. אני משוכנעת, שלאחר שתראי משפחות רבות, אשר גרות בתת תנאים, וללא מזון וביגוד, למעט מה שמביאים להם אנשים איכפתיים, תשני את דעתך. מקווה שלעולם לא יחסר לאף יהודי בארץ, לחם לאכול, בגד ללבוש, בית לגור, ו......... כבודו העצמי.

אהובה.א

New member
חבר'ה

הויכוח הוא באמת ביני לביניכם ממש לא רוצה להרגיש כשק איגרוף וזה מה שאני חשה כעת , לעזאזל. אז אני חיה בתוך בועה. אני חיה במקום שטוב לי בו אני חיה במקום שבחרתי לגור בו ואני עובדת קשה מאוד בכדי להגיע להישגיי. גם בעלי קורע ת'תחת שלו כל יום מחדש. אם זה בחורף, בקור העז , שמגיע למינוס ואם זה בקיץ בחום הנורא כמעט 12 שעות ויתר ביום. לפני צאת החמה ואחרי צאת הנשמה. אז נכון שרמת החיים שאני חיה בו היא טובה יחסית לעיר , אבל לא בכדי. כולנו פה קורעים את עצמנו בכדי שלילדינו יהיה מה לאכול ולחיות טוב. מותר לנו עדיין. זה לא בושה להרוויח היטב מעבודה קשה , להזכירכם. אז נכון שאני נוסעת לחו"ל כל שנה - אבל זה בגלל עבודתי הקשה. גם לי מותר לנפוש , כמו לכל ישראלי במדינה שבוכה שאין לו מה לאכול אבל מוציא אלפי דולרים בדיוטי פרי ומעשן סיגריות תוצרת חוץ. חן , הייתי וחייתי במרכז הארץ. לא נולדתי בקיבוץ ואני מכירה את חיי העיר. יש לי עדיין משפחה במרכז ואני רואה כמה הם עובדים קשה בכדי להרוויח את מזונם. גם נכנסתי לבתים של אנשים קשי יום. רואה כמה הבתים מוזנחים והילדים גם. אולם האמא מעשנת כמו קטר סגריות קנט כשאין לה חלב במקרר . האבא שותה בירה היינקן כשאין לילדיו נעלים לנעול. אז אני צריכה לרחם על כאלה? ממש לא. אני צריכה לרחם על אדם שלא רוצה לישם עצמו? אני צריכה לרחם על אדם שלא מוכן לקחת יוזמה ולעשות משהו עם עצמו ומשפחתו? שיותר נוח לו לקבל דמי ביטוח לאומי מאשר לעבוד בכל עבודה שיתנו לו? לא מרחמת על אף אחד. מי שרוצה עבודה - יש. העיתון מלא בהצעות עבודה. רק צריך לרצות.

תגידי לי אהובה...

את לא מרגישה את המילים שאת כותבת?????? האם מישהו כאן בא בטענות על צורת החיים שלך??? מה קורה איתך??? תהני לך, אני מפרגנת לך מכל לבי!! אבל מספיק כבר להגיד שוב ושוב כמה את לא מרחמת על אותם האנשים שלא זכו בכל הטוב שאת זכית לו! זה ממש מקומם! ריבונו של עולם, את יהודיה, תפתחי את הלב לפחות לאותו ילד מסכן שהוריו מובטלים, אם אין בלבך על ההורים. ודי, אני לא רוצה להגיד עוד מילים שאח"כ אתחרט עליהם!

טאKילה

New member
אז את התמזל מזלך את עובדת..

שלעולם לא תחסר לך עבודה. מי שלא לגם מבאר ריקה לא ידע לעולם מהוא צימאון. אחיין של החברה שלי התאבד רק לפני יומים,קורבן של החיים. את מצחיקה כשאת אומרת עובדים קשה ,עובדים קשה,עובדים קשה, מה חשבת שנולדנו מובטלים? מה חשבת שגדלנו לבד? עבדנו קרענו עבודה. לי ראש העיר לא משלם מים,לא שילמתי לא קיבלתי,גם חשמל סוגרים, אין כסף אין חשמל. את אומרת לכו לעיתון מלא עבודה,על כל מודעה 100 דורשי עבודה רצים,וכך הלאה שבוע אחר שבוע,וכן הודעה רצה חודש בעיתון גם אחרי שהיא כבר תפוסה. יש גילאים שביכלל לא מענין להעסיק אותם,למרות שהם יכולים לתרום המון. בקיבוץ את תמיד יכולה לחזור לארוחות בחדר האוכל. בקיבוץ אין משכנתא,אין הוצאות של עירוני. אני רואה שגם רגישות אין,וחבל...

אהובה יקרה...

גם אני, כן, גם אני עלולה למצוא את עצמי ללא עבודה בשנה הבאה. ומהיכן את יודעת שמדובר במורים ועובדי הוראה שאינם איכותיים??? זה כל כך לא נכון, כל כך לא נכון!!!! מדובר בעובדי הוראה שברובם סיימו את לימודיהם, והם מוכשרים וטובים, מלאי אנרגיות וחרוצים!!!! אלא שאין להם קביעות, אז בהם קל יותר לפגוע!! ואני מדברת על עניים במדינה לא רק מתוך התקשורת אהובה, אלא ממה שרואות עיני, ממה שרואות עיני! ואם את שואלת אותי איזו ברירה אחרת יש, אם את באמת רוצה לדעת... אני מאמינה שזה הכל עניין של סדרי עדיפויות. אם יש לממשלה כסף לשלוח חברי כנסת לשלשה ימים לחו"ל ולשלם בעבורם על ארוח כמה מאות אלפי שקלים, אז זה עניין של סדרי עדיפויות... אם יש לממשלה כסף לאפשר לכל "בכיר" רכב פרטי ועוד וולבו, אז זה עניין של סדרי עדיפויות.. אם כל מנהל בכיר מרוויח במשכורתו 30,000 שקל ומעלה, אז זה עניין של סדרי עדיפויות... זה הכל עניין של סדרי עדיפויות! ורק לעדכן אותך.. היום צריך לעבוד עשרה חודשים מלאים כדי לקבל דמי אבטלה... מלבד זאת דמי האבטלה ניתנים לשלשה חודשים בלבד לאנשים שגילם הוא עד 35. ואם תאמרי לי שאת מוכנה לשלם 6000 שקלים לחודש לעובד ישראלי משלנו... אני מוכנה לספק לך כבר מחר, כמה עובדים שרק תרצי!!! את יודעת מה, אני בעצמי אעבוד אצלך, זה הרבה יותר ממה שאני מרוויחה! הוויכוח הוא לא ביני לבינך אהובה, בוודאי שלא. המילים שלי באו כדי לפתוח אצלך את הראש ואת הלב להבין מה קורה באמת במדינה שלנו, כי לפעמים מהתגובות של אנשים על השביתה, יש לי תחושה שאנשים לא רואים את המציאות כפי שהיא. המציאות היא קשה אהובה, ואין לדעת היכן תפגע ומי הבא שעלול להפגע. המציאות היא קשה, והגיע הזמן להוציא את הראש מתוך החול ולראות מה קורה כאן באמת... לפני שנמצא את עצמנו קוראים בעיתון ומוצאים שכל יום התאבד ישראלי אחר!

מבלי לקרוא עדין את תגובות האחרים

אני חושבת שאת לא יודעת על מה את מדברת אהובה!! אנשים החיים בעיר ולא בקיבוץ, אין להם עבודה כי מדינת ישראל שנת 2003 לא יכולה לספק עבודה לתושביה, שלא נדבר על המיתון הנורא!! יש אנשים הרעבים ללחם תאמיני לי ראיתי במו עיניי אישה חד הורית פלוס שלושה ילדים הגרה בשכונה של הורי בבית של עמיגור(כמו עמידר) מתה לעבוד, אבל אין עבודה!! משתכרת ב3000 ש"ח הבטחת הכנסה לחודש, ואת חושבת שזה מספיק לה להאכיל שלושה ילדים ואת עצמה לשלם חשבונות שכר דירה וכל מה שצריך, את טועה ובגדול!!!!!!!!!!!!!!!!! זה שהישראלים דורשים שכר יותר גבוה מהזרים, כי העלות של המחיה במדינת ישראל כלל לא פורפורציונלי, מתי לאחרונה נכנסת לסופרמרקט ועשית סקר מחירים, חלב לחם מרגרינה קמח המחירים פה בארץ לדעתי אסטרונומים ליד ההכנסות שניתנות פה במשכורות לאנשים,שנתיים המשכורת של האנשים נשחקת לא מעלים אותה בשקל, אבל את המחירים מעלים, אז ברור שאנשים רוצים גם שכר בהתאם ליוקר המחיה, עובדים זרים לא משלמים שכר דירה או אוכל הם חיים בתת תנאים או אצל המעסיק שלהם, והעובדים הזרים זו לא מדינתם!!! כל מובטל עולה למדינה הון עתק, אבל למה המדינה לא מספקת לו עבודה?!!!! אבא שלי אחרי 25 שנות עבודה פוטר בינואר, הלב שלי נשבר לראות אותו איך בכה כמו תינוק, אילולי אני אמא שלי ואחותי הוא לא היה מתקרב ללישכת העבודה לחתום הוא התבייש!! אבל לעזאזל המפעלים נסגרים מפטרים אנשים המצב רע, רע מאוד!! אבא שלי בן חמישים וחמש מי יעסיק אותו בגיל כזה מי??????????? שלא נדבר על זה שאין עבודה פשוט אין!!! אז אל תמכרי לי את הסיפור של העובדים הזרים, מדינת ישראל שנת 2003 בושה וחרפה, ממש מתקרבת להיות מדינת העולם השלישי!!! אני חייבת לציין שקראתי גם את הודעת הפתיחה שלך קרוסי יקר ואני כל כך מסכימה איתך לגבי השביתה, תמיד אנחנו צריכים לסבול בשביתות וזה כל כך לא פייר העליית פה רעיון מעולה!! חבל שההסתדרות לא חושבת על זה ודופקת בנו בכל שביתה. אני חייבת לציין שעצוב לי לראות את המדינה שלי נהרסת ואוכלת את יושבייה לאט לאט, ההתאבדויות של האנשים מהיאוש נוראיים הלב פשוט נצבט ונחרב כל פעם מחדש! כולם קורבנות של הטמטום של המדינה והממשלה לצערי! בקרוב עוד תפתח עמותה בביטוח לאומי לקורבנות הכלכלה של מדינת ישראל איום ונורא, זה רק התחיל המסע הנורא הזה!!

טאKילה

New member
השביתה טובה..

השביתה הזו פה לכל מי שנפגע גם לאילה שאין להם מה להשבית. השביתה אמורה לשנות את הגזרה הכלכלית במדינה, נכון שיש בה אי נוחות,אבל כנראה שזו דרך יעילה להשמיע זעקה.. מקוה שבדרך הזו הקולות ישמעו, אחרת נהפוך מהר לארגנטינה,ואולי אנחנו כבר ארגנטינה 2. יום נעים ..

jaky

New member
קראתי את הרוב

זה הרבה לקרא אמרתי את דעתי בפורום אחר ,והותקפתי, אז הינה דעתי, אין להעסיק שום עובד זר , לאפשר רק עובדים בעלי אזרחות ישראלית, להמציא גרינקרד ישראלי שרק איתו תינתן עבודה, באשר לגובה שכר,השוק יעשה את שלו,השכר יעלה לפי היצא וביקוש, אישית אני עוסק בענף הבניה וניתקלתי בתילנדי שלקח לי עבודה, אבל לא נורא,יש לי מספיק עבודה. ערב טוב

חתולון*

New member
ועכשיו קראתי את כל התגובות

אם מה שכתב קוזרי, היה נשאר כך, דיינו אם רק אהובה הייתה מגיבה, דיינו אם רק אין ייאוש הייתה מגיבה, דיינו אם רק טאקילה הייתה מגיבה, דיינו אם רק ליידי בל הייתה מגיבה, דיינו ועכשיו, לאחר שכתבתי את תגובתי לקוזארי לפני שקראתי את שאר התגובות הקשות, והקשות יותר שכמעט באופן אישי החלו כאן התקפות בין החברים כמעט מתחיל סיפור "חד גדייא" עכשיו, לאחר שקראתי את תגובות החברות כאן התגובה שלי, הראשונה, נראית תגובה ליצנית אז אני בדילמה... להבא, אקרא הכל ורק אז אגיב.... או אקרא את מה שכתב פותח השרשור, אגיב (כפי שעשיתי היום) ורק אז אקרא את שאר התגובות. לאלהים פתרונים

למעלה