שביתה בנמלים...למה?

סוהי

New member
שביתה בנמלים...למה?

כי הממשלה רוצה לשבור את המונופול שלהם. כי הממשלה רוצה נמלי ים שיתחרו ביניהם. כי תחרות בים מפעלים טובה לאזרחים - השירות טוב יותר והמחירים יורדים. כי הממשלה רוצה לחסל את מערך המשכורות המושחת. כי הממשלה רוצה להפסיק את האבטלה הסמויה בנמלים. כי התיעלות ועשיית צדק אינה טובה לעובדי הנמלים.

shy-1

New member
סוהי, פה נכנס הסיפור האישי של ביבי,

בתור לא מועסק בנמלים, אני מצטרף לעובדי הנמלים בחשדם כנגד הרשע מרושע, חומס העם, מר נתניהו הידוע בכינויו תרנגול. לוא ביבי היה נוהג ביושר בהתנהלותו הקודמת, ומנסה לרפא את הכלכלה מבלי להרוס את השכבות הנמוכות ועל גבן, מבלי להעשיר רק את העשירים, אני מתאר לעצמי שהרבה אנשים בהם עובדי הנמלים היו מוכנים להקשיב לו, אך בגוי מרושע שכמותו אסור לבטוח, שהרי הפרטת הנמלים בשיטת ביבי, עלולה להרוס לכמה מאות מהם את החיים סופית. אין אמונה בגויים. עובדה.

אבל הוא נתן נדבה (50 ש"ח) לקבצנית!

בחור טוב הביבי....עלאק צדקה תציל ממוות בעיקר כשכולם רואים

סוהי

New member
יעלי,את סוטה....אה...מהנושא!

אני מדבר על הרפורמה בנמלים ותוכנית ההפרטה.לא על מפעלי הצדקה של שר האוצר מר בנימין נ ת נ י ה ו....

שלדר

New member
קיבלת מינוי? נהיית שופרו של,,?

לא ברור לך שזה עוד חלוקת נכסים לחוג הנכון מבחינת מתניהו? נכסים טובים ומניבים שמחר יהיו בשליטת האלפיון ההוא? לפחות תדבר במילים שלך, בחיאת! שנחשוב שזאת דעתך ולא דיקלום!

סוהי

New member
תשובה לשניכם.....

אתם חושדים בנתניהו?...ממש בסיס לקביעת עמדה בנושא חשוב כזה... ה"דיקלום" שלי מורכב משני חלקים: 1. המצב בנמלים מבחינת שכר לא סביר (בשיא לשון ההמעטה),אבטלה סמויה,מונופוליזם. 2. הפיתרון המוצע,שהוא,הפרדה בין הנמלים לרשויות נפרדות ,דבר שיאפשר תחרות מסחרית ביניהם.תחרות מובילה באופן טבעי להורדת מחירים,שיפור השירות והתיעלות כללית. שמעתי את יו"ר ההסתדרות פרץ ואת ראשי ועד הנמלים המאשימים את שר האוצר במתן "מתנות" לחברים העשירים שלו.עד היום לא ננקב שמו של "חבר עשיר" אחד וכל מה ששמעתי זה רק ניבולי פה ו"ביבי הביתה". אני הסכמתי איתכם בנושא קיפוח חסרי הישע העניים,והדגשתי את דעתי שעל אלה אחראית המדינה!!! - אתם מתעלמים מדברי אלה רק מהסיבה שאני לא נגרר לשינאה טוטאלית וממוקדת לאיש אחד. את חוק הנמלים הגישו בכנסת וגם הצביעו עבורה חברי כנסת,לא שר האוצר או עובדיו.

שלדר

New member
אז ככה:

אני בעד ייעול ובעד הפיכת כל נמל לחטיבה כלכלית ניפרדת אבל אני נגד מסירתם בשלב ב' לאנשי האלפיון בעליון כי זאת הכוונה!!! אבל אני שונא את השיטה המסיתה של מתניהו! הוא מוציא כסף {3 מליון}על קמפיין שיגרום לי לחשוב שהינה הוא מוריד לי את מחיר הקפה והסוכר ורק הרשעים האלה שעובדים שם עומדים בדרכו! אם ברצונו להוזיל את הקפה, שיוזיל! שלא יאשים את העובדים במחירו! והחוק שחוקק בחטף יעלה לנו עוד מליארדים! במקום לדחות ולהגיע במו"מ ובהסכמה הוא משתמש ברוב הדורסני כדי לכפות על עובדי הנמלים {ולצורך כך הוא השקיע בהסתה שלך ושלי נגדם!} כעת שנינו נתבונן מהצד וניראה איך הוא ניכנס עם הראש בקיר! ואגב, את המחירים בנמל ואת האגרות קובעת המדינה ולא העובדים! לסיכום:לא כל התייעלות חייבת להתחיל בהסתה וקאסח! וזאת הדרך היחידה שלו! ה ס ת ה !

סוהי

New member
שלדר,עכשיו אתה מתחיל לדבר לעיניין.

הסכמתך ליעול הנמלים והפיכת כל אחד מהם למפעל נפרד צודקת. על מה מבוסס החשש שלך בדבר "מסירת" הנמלים לאנשי אלפיון כלשהו?..מה פירוש "מסירתם"?,זה רכוש פרטי של מישהו שיכול "למסור" אותו למי שהוא רוצה?..מאיפה המידע הבדוק הזה? - מעמיר פרץ מנהיג הפועלים? איך אתה חושב מורידים מחיר מצרך מסובסד? - ע"י הקטנת ההוצאות ליצורו!!! - וזה מה שהרפורמה בנמלים תעשה. אני לא חושב שמישהו הסית נגד עובדי הנמלים.יש עובדות והן מדברות בעד עצמן,וזה כולל את חברת החשמל ומקורות. מאמצי השמצה אדירים משקיעים נתניהו ופרץ בהכפשת איש את רעהו - אבל זו כבר הבושה שלהם. הערה: מחירי נמל ואגרות קובעת המדינה,אבל גובה התשלומים האלה קשור ותלוי בהוצאות היצור של הנמל.תקטין אותם - יוקטנו התשלומים והאגרות. אני,כמוך,נגד הסתה.אבל בניגוד לך,אני מתיחס לתוכנית הכלכלית,אין בה הסתה,זו תוכנית מיקצועית שכל מי שמבין וקשור לנושא מברך עליה ומצדיק אותה.החשש של כולם הוא רק מהאפשרות שהעובדים יכשילו אותה.

שלדר

New member
העובדים אינם האוייב!

ויש בהחלט הסתה! הסתה נגד כל ציבור ששבת מאז מתניהו בשלטון! שיטת ההפרד ומשול! תפקח את עיניך! אם זה תלוי בך עובדי הנמלים ירעבו בשכר מינימום! והם, יש להם כוח אירגוני ולכן שכרם מעל הממוצע קצת, מה הבעייה שלך עם זה? שירויחו לבריאות, הם עובדים יותר קשה ממנכ"ל של מישרד ממשלתי שבכלל נימצא שם בחסדי הפוליטיקאים! ובקשר למסירת נכסים לאלפיון בעליון? קוראים לזה ה פ ר ט ה ! אז אל תיתמם!

סוהי

New member
אתה מדבר שטויות בצפיפות ובקצב מסחרר

איזה "הפרד ומשול"...את מי מפרידים ממי לצורך איזה החטלתות או "ממשל"? נעשית פרנואיד עד כדי לעורר דאגה.... איך אתה מנתר מקיצוניות לקיצונות - מי דיבר על שכר מינימום או על "הרעבת" העובדים המסכנים. אני מדבר על הקבוצה המיוחסת הנהנית משכר גבוה מזה של ראש הממשלה,בתפקידים פחות קשים וחשובים...אני מדבר על אבטלה סמויה ולא כל כך סמויה תוך קבלת שכר גבוה מאד עבור שום דבר. אני מדבר על תנאים,תוספות,הטבות ו"מתנות" שונות ובלתי מוצדקות שחייבים להיפסק. "שכרם קצת מעל הממוצע"? - כן,של רוב העובדים.אני מדבר על קבוצת הכוח הכמעט מאפיונרית ןהזוכה,כמובן,בתמיכתו של יו"ר ההסתדרות,מפני שהם השרירים שלו מול האוצר. אתה מדבר על דברים שאין לך הרבה מושג בהם...הפרטה? - כן!!! - זה מכירת מפעל ממשלתי או ציבורי לבעלי הון ויזמים פרטיים.עושים את זה בשיתוף עם נציגי העובדים,על מנת לשמור על זכויותיהם שלא יפגעו,ובכדי לשתפם בדרך ניהול והתנהלות חדשה.וכשמפעל נמצא בידיים פרטיות,אין ביזבוזים,יש יעילות ויש תמורה לעבודה.גם בעלים פרטי מעוניין מאד בשקט תעשייתי ובעבודה יעילה ושוטפת מפני שזה מכניס רווחים! וגם במפעל פרטי יש ועד עובדים בעל מעמד חוקי מוכר - ולא צריך לחשוש מזה.

בואו נסתכל מה קרה לגופים שהופרטו

הבנקים למשל, הופרטו וחלקם שיכים לכמה מילירדרים ישראלים, דנקנר, אריסון ועוד. ומה קרה? יש תחרות? השרות יותר טוב? העמלות ירדו? הפלא ופלא אבל לא מפעלי ים המלח, שייכים למשפחת עופר ומה קרה? משפחה אחת מרוויחה את כל העושר הזה על גבם של עובדי קבלן כל ההפרטות בשיטת ביבי ושות הם לטובת העשירים גם קודמיו היו אותו הדבר

סוהי

New member
אתה צודק,הפרטה צריכה להיות מלווה

בפיקוח ממשלתי,לא במעורבות עיסקית.הדוגמאות שהבאת נכונות כדוגמאות שליליות.אבל אם תבחן אותן תראה שהדבר נובע מאי אכיפת החוק והפיקוח על הבנקים.יש אומנם ניסיונות אבל אין נחרצות.הבנקים עובדים בשיטת קרטל בניגוד לחוק וחבל שזה לא מטופל כראוי. מפעלי ים המלח,כמו הרבה מקומות עבודה אחרים בארץ מצאו דרך נוחה וזולה להשתמש בגיוס והפעלת עובדים דרך חברות כח אדם. זו רעה חולה שחייבים לטפל בה ע"י חקיקה.אין הדבר אומר שההפרטה לא טובה - זה אומר שיש לשפר את הביצוע!

זוהי בדיוק הבעיה

לממשלה המפריטה בכלל אין יכולת ורצון להפריט כמו שצריך כי היא שבויה בידי בעלי ההון ואם תשים לב כל פקיד באוצר הולך אחרי קדנציה אחת לעבוד אצלם. בבריטניה הפריטו דרך הבורסה וחא מכרו גרעין שליטה למקורבים ההפרטה היתה צריכה להיות יחד עם השנויים בקרנות הפנסיה כך שהכסף הגדול היה מגיע משם

סוהי

New member
בעיה צריך לפתור וההפרטה חיונית ...

וחיובית.כל דבר שעושים צריך לעשות טוב.זהו תנאי בל יעבור וממש מובן מאליו.העיניין הוא העיקרון שבהסכמה בצורך בהפרטה.

בולשיט.

נתחיל מהסוף:" וגם במפעל פרטי יש ועד עובדים בעל מעמד חוקי מוכר - ולא צריך לחשוש מזה.". כפי שלמד ג'קי אדרי על בשרו, זה פשוט בולשיט מוחלט. מפעל שקיים בו ועד מזמן שלטון המערך יש בו ועד. במפעל חדש הסיכויים להקים ועד שואפים לאפס. מנסיון אישי. לגבי שכרם של רוב העובדים בנמלים: איני יודע, וגם את\ה לא. מה שידוע לנו זה דיסאינפורמציה המופצת על ידי הצדדים השונים בעימות. "מי דיבר על שכר מינימום או על "הרעבת" העובדים המסכנים"- זוהי מטרת ההפרטה. כל זה יבוא מחר אם לא היום, ואם לא מחר אז מחרתיים.

סוהי

New member
אכן בולשיט,אבל שלך הפעם.

השאיפה לשלמות היא טובה ויפה,אבל קשה להגיע ל-100%. ועדי עובדים בחברות פרטיות יש ויש.טובים ומצליחים.יש כמובן גם כאלה שאינם מוצלחים.עבורם קיים אירגון העובדים הארצי - ההסתדרות! ואירגון זה הוא שאמור לתמוך ולעזור להם בתפקידם. בקשר למשכורות עובדי המפעלים הגדולים כגון הנמלים,מקורות,חב' חשמל וכו'...אין פה עיניין של דיסאינפורמציה.העובדות ידועות.אלה מפעלים ציבוריים ושכר העובדים ידוע למשרדח הממשלה הרלוונטיים. אבל מה שיש כאן הוא דפורמציה ודיספרופורציה של השכר המשולם ביחס לעבודה המושקעת.ההפרטה תתקן את העוול הזה. אי האמון שאתה רוחש לכל מהלך כלכלי,לכל צעד בכיוון היעול ובאופן כללי לממשלה ולממסד בכלל,הם בעיה אישית שלך אבל לא נימוק משכנע בעד או נגד הרפורמה.

הייתי צוחק אלמלא...

הייתי עובד בחברה פרטית, ולאחר שהחתמתי 10 אנשים על דרישה לשלם לנו תשלום המגיע לנו על פי חוק נקראתי למשרדו של הבוס שאיים עלי שאם אמשיך לנסות ולארגן את העובדים הוא יפטר אותי. למרות שהבוס הנ"ל עבריין, אני חושש לכתוב כאן את שמו מפני שהוא גם איים במרומז להעביר את שמי לחברות אחרות בתחום כדי שלא יעסיקו אותי. מיתר לציין שבאף חברה בתחום אין ועד עובדים או צורה כלשהי של עבודה מאורגנת, וכל המעסיקים עוברים בגלוי על חוקי העבודה. ובקשר לדיסאינפורמציה- העובדות ידועות למשרדי הממשלה, הבוחרים לפרסם מה שהם רוצים. לדוגמא: אתמול דיווח לנו הפוליטרוק הידוע נחמיה שטרסלר על השכר הממוצע ועל שיאני השכר בנמלים. הוא לא דיווח על מקבלי השכר הנמוך, התפלגות השכר או כמה מקבלים עובדי קבלן בנמלים.

שלדר

New member
סוהי, אתה ההוכחה לכך ש,,,,,,

מתקיימת שיטת ה"הפרד ומשול" תיראה כמה יש לך נגד ההסתדרות, עמיר פרץ, עובדי הנמלים, הרשויות המקומיות,, מישהו הרי הצליח להסית אותך! מי???? המומחה הלאומי להסתה,,מתניהו! {ותזכורת,,"השמאל שכח מה זה להיות יהודים,,"}

מורנא007

New member
יש עוד אפשרות (שדי נפוצה באנגליה)

לעובדים יש מניות בחברה, ולכן הם משתתפים בניהול החברה.

למעלה