שבירת בוידם

yanivn2000

New member
שבירת בוידם

שלום, אני מתכנן לשבור בויידם בביתי שנמצא במרפסת. אני מעוניין לחפות את התיקרה של הבויידם לאחר שאוריד אותו בגבס מכמה סיבות: 1) להעביר את החשמל שיש בקיר הבויידם בין הגבס לתיקרה החשופה 2) תאורה שקועה. 3) מעט מאוד שפיכטול. שאלה 1: האם אני צריך להשתמש בפרופיל אומגה לחיפוי התיקרה בגבס? שאלה 2:יתכן והמטבח יעבור מתחת לחיפוי, האם אני צריך גבס מונע אדים\אש? גובה התיקרה (260) דעתכם המיקצועית\ עצות \ הערות, תודה מראש יניב

מאגר

New member
אתה צריך קוסטרוקטור שיאשר לך להוריד

את הבויידם יכול להיות שהבויידם הוא אביזר קונסטרוקטיבי ואסור להורידו אלא בתנאים מסויימים בלבד כמו חיזוקים כאלה ואחרים שלא תעמוד במצב של אולמי ורסאי.

yanivn2000

New member
השכן ביצע את ההורדה

שלום דורון, השכן שלידי ביצע את ההורדה של אותו בויידם, לטענתו דפנה אחת של הבויידם היא בטון וצריך להשאיר לפחות 30 ס"מ מהתיקרה אני מתכוון להשאיר 50 ס"מ ממנו מתוך 90 ס"מ. התייעצתי גם עם קבלן שלא ראה שום מניעה להוריד אותו תודה, יניב

לא

העובדה שהשכן הוריד בוידם אינה מעידה שהפעולה נכונה ובטוחה. גם אולמי ורסאי שהוזכרו לא התמוטטו מיד שהורידו את עמודי התמיכה אלא לאחר מכן, כשהרצפה הייתה מועמסת על ידי קהל רב. יותר גרוע מזה, יתכן כי הבנין מוחלש בגלל הבוידם שפורק, ואם גם אתה תוריד את הבוידם יוחלש עוד יותר. קבלן בנין מנוסה ככל שיהיה אינו מוסמך ואף אינו יודע לעשות חישובים קונסטרוקטיביים. בשביל זה יש קונסורוקטורים שלמדו את הנושא וזאת מלאכתם. היית נותן לקצב לנתח אותך? הוא מאוד מנוסה בחיתוך הבשר. לסיכום ביצוע שינוי כגון שתיארת ללא התייעצות עם קונסטרוקטור לא רק לא חוקי אלא מסוכן.

yanivn2000

New member
לקחתי לתשומת ליבי

האם אדריכל יכול לשמש כקונסטרקטור? האם תוכניות הדירה (טאבו) יספקו את המידע הנחוץ? תודה מראש יניב

R o n D

New member
אתה חייב מהנדס בניין!

והייתי מציע לך לבדוק גם את השכן, ייתכן שהוא סיבך גם אותך ואת כל הבניין בברוך והוריד משהו שלא אמור היה להוריד והחליש את השלד של הבניין! זה נשמע מאד חשוד מה שהוא אמר לך. מהנדס יתרשם אישית במקום ו/או יבקש את התכנית הסטטית של הבניין שנמצאת או אצל הקבלן שהקים, או אצל האדריכל שתכנן או במנהל ההנדסה של העירייה בעיר מגורייך וצריכה להיות פתוחה לציבור לעיין בה. התכנית שאצל רשם הבתים המשותפים (טאבו) בד"כ לא מספקת פרטים כאלה.

למעלה