שביל ישראל באופניים

zh123

New member
שביל ישראל באופניים

שלום לכם
מעונין לרכוב בסתיו באיזור מכתש רמון , האם מישהו יודע מה מצב קטעים ממצפה רמון לבארות ומשם למואה ? יש פירוט קצר באתר שביל ישראל אך קשה להבין אם הקטעים עבירים.
אשמח לשמוע ולהתעדכן מרוכבים שטיילו באיזור .

בברכה
זהר

zh123

New member
המסלול המתוכנן הוא

ממצפה רמון לאורך המצוק , ירידה לכיוון חניון בארות דרך מעלה מחמל או מעלה נוח (כנראה יום אחד , אין לי הערכה עדיין כמה זמן נדרש ) .
מבארות למואה יש שתי אופציות שאני בוחן , בגדול אחת בתוך הואדי ( נקרות) ואחת על המצוק .

בברכה

זהר

razgoren

New member
תשובה לחלק

עד מעלה מחמל יש דרך 4X4 מצוינת עם נופים יפים גם ההמשך למעלה נוח יש דרך טובה
תוכל גם לגוון בסינגל שמוזכר בקישורים ששמתי לעיל
מעלה נוח רכיב בצורה סבירה לגבי מעלה מחמל לא זוכר , כנראה פחות רכיב
בבקעת מחמל ממעלה נוח יש בעייה של דרך מאד חולית , לא רכבתי מזמן ויש שם גם סינגל חדש שכנראה שהוא לא משהו (כך שמעתי - לא רכבתי) עד חניון בארות

רז

ממצפה רמון למואה

בהנחה שאתה רוכב על שבילים מסומנים זאת הדרך שאני מכיר ורכבתי
ממצפה רמון, בככר שלפני תחנת הדלק יוצא סמ"ש שחור בכיוון כללי מזרח צפון מזרח שעובר בהתחלה דרך גן פסלים
ובהמשך נושק לשפת המכתש. דרך יפה ונוחה לרכיבה. השביל מוביל אותך לכיוון מעלה נח (סמ"ש אדום) אל תוך המכתש
שם עד להתחברות לסמ"ש השחור בכיוון בארות ישנם כארבעה חמישה ק"מ של רכיבה בשביל חולי. לא נעים אבל אפשרי
המצב משתפר בהמשך ועל הסמ"ש השחור זאת כבר דהירה לבארות.
אם אתה מתכנן לעשות את הכל ברצף קח בחשבון שממצפה רמון לבארות במסלול הנ"ל יקח לך (בערך, תלוי בכושר) כשלוש ארבע שעות
מבארות למואה אתה חייב לעבור בנחל נקרות וזה אומר רכיבה ארוכה בדשדש. המצב בסוף הקיץ \ תחילת החורף הוא קשה וצריך להשקיע עבודה
אחרי הגשמים השביל קצת מתהדק ויותר קל. (בזמנו היה מדובר על סינגל שעוקף חלק נכבד מנחל נקרות אבל אני לא יודע אם הוא מאושר ע"י הרט"ג)
לקראת הטיפוס לחרבת קצרה המצב משתפר ובירידה השביל כבר זורם כל הדרך לערבה.
אפשר לעשות הכל ביום אחד. שוב, הכל תלוי בכושר ובמזג האוויר
מקווה שעזרתי

zh123

New member
תודה לך, אכן עזרת

האם הירידה דרך מעלה נח כלכך מסוכנת כפי שמתואר ? או האם כדאי לרדת דרך מעלה מחמל ?

הפוך

מעלה מחמל ירדה תלולה מאוד ולא מומלצת
מעלה נוח זה בעצם שביל 4X4 שיורד בצורה לא מאוד תלולה למכתש
ישנה באמצע איזה מדרגה קטנה ואם תרד במתינות זה לא אמור להיות בעייתי
חוץ מזה, אם נראה לי קשה או מסוכן, אני לא מתבייש לרדת מהאופניים

dror679

New member
חוויות מהקטע הנ"ל

בין מעלה נוח לחניון בארות מדובר בקטע חולי וכמעט בלתי רכיב
הפקחית של רט"ג "ליוותה" אותנו כמעט באופן צמוד לכל אורך הרכיבה במכתש עד שווידאה שאנחנו נכנסים לנחל נקרות
נחל נקרות הוא דשדשדשדש אחד גדול עד מצד נקרות.
בקיצור כך זאת בחשבון הנופים מדהימים אבל הרכיבה בעייתית

zh123

New member
באיזה עונה של השנה רכבת שם ?

מתי לדעתך המסלול צריך להיות עביר יותר ?
לגבי נקרות , האם כדאי לבחור את המסלול העליון ? או בתוך הנחל ?

dror679

New member
תשובה

רכבתי בפברואר ואני לא מתיימר להכיר את המסלול בשאר עונות השנה.
אני יכול רק לנחש שככל שאתה מתרחק מהחורף העסק נהייה רק יותר יבש ומדשדש.
לגבי חלופה לנחל נקרות למיטב ידיעתי אין חלופה חוקית

דשדש

להבנתי, באזור זה - עם פחות מ 100מ"מ גשם בשנה - לא יכול להיות הבדל משמעותי בין חורף לקיץ מבחינת הדשדש.

cafeneto

New member
קבל קישורים

מצפה לבארות - מסלול עביר , ירידה ממעלה נוח. לא מעט חולות בדרך לחניון בארות ומבארות (תלוי בעונה)

בארות לצופר/מואה

septAA

New member
בחרת מסלול יפה ומיוחד

הנה תיאור החוויה שלי מרמון לצופר (אצלי בבלוג):
רכבנו מזרחה על שפת מצוק הצינים לאורך דרך הפארק לפיסול מידברי ועד מעלה נוח. דהרנו למטה ובתוך המכתש דרומה עד חאן בארות. משם פנינו מזרחה לאורך נחלי ארדון ונקרות. טיפסנו דרומה אל הר משא ושוב דהרנו במורד עד המפגש עם נחל קצרה שלקח אותנו עד מואה ועל דרך הבשמים בערבה רכבנו צפונה עד חאן "דרך הבשמים" במושב צופר.
הקלטת המסלול להורדה אצלי ב - GPSIES.
כמובן צריך לחכות למזג אוויר יותר ידידותי - ה ר ב ה יותר ידידותי. סתיו...אההמממ...תחכה לסוף הסתיו.
אנחנו רכבנו בדצמבר לאחר גשמים כבדים, ועדיין אכלנו דשדש רציני ביותר על פני קילומטרים רבים בנחל נקרות.
בהקלטה אתה יכול לראות שהמשכנו בנקרות קצת מעבר למפגש עם העליה להר משא למפגש עם הג'יפים ואח"כ חזרנו.

אם תרצה לשלב סינגל במקום לרכוב רק 4X4 ממצפה רמון למעלה נוח - תציץ בהקלטת המסלול מטיול אחר:
[URL]http://www.gpsies.com/map.do?fileId=jpneowxisvndoe[/URL]sv
אם ממש תרצה - תוכל לראות בהקלטה הזאת גם את סינגל המכתש של הרט"ג, אבל אני מצאתי אותו די מיותר, מה גם שלפניך יום רכיבה ארוך, אז עדיף לוותר.

zh123

New member
תודה לך , כמה זמן

לקח הקטע ממצפה לבארות וכמה זמן מבארות לצופר ?
מה דרגת הקושי לדעתך ?

בברכה

ytoledano

New member
האינפורמציה קיימת במפות סימון שבילים

שם נכתב על כל שביל אם הוא מיועד להליכה, אופניים, 4x4 או כל רכב. שימושי במיוחד אם אתה מגלה שחלק מהשביל שתכננת לעשות לא מיועד לאופניים ואתה מחפש חלופות.

IlanShacham

New member
כל קשר בין הסימון במפת סימון שבילים

לבין מידת הרכיבות באופניים מקרי בהחלט.
יש אינספור שבילים שאינם מסומנים כשבילים לאופניים והם רכיבים ומהנים לחלוטין.

ytoledano

New member
חשבתי שזה אומר שאסור לרכוב בהם באופניים

אבל יכול להיות שאני טועה, אני בפירוש לא מהתחום.

למעלה