שביזות יום שישי.

שאראק

New member
שביזות יום שישי.

יום רביעי מזכיר לאשתי על היציאה ביום חמישי בלילה לדייג. ושוב הריטואל המעצבן: אתה לא עייף? אתה לא מעדיף לישון? גם ככה לא תתפוס כלום?, אבל לפחות הדגים יזכו לארוחה טובה, היא קוראת לי בית התמחוי לדגים. יום חמישי השמיים מחייכים ואני מחכה לערב ההתרגשות נבנית ומתעצמת בכל שעה שעוברת. אחה"צ עובר על התפריט: שניצל יש, קישקע יש, קוביות סלמון יש, רצועות פילה עם העור של סול יש גם יש וכמובן סבידה (תפריט עשיר לא?). 20:10 מרים קלאץ', 20:45 שני חכות במים עמוסות כל טוב: קרסים 6,8 על שתי החכות והסטיקלייטים מראים עצבנות, ההתרגשות בעיצומה וכבר מרים טלפון לחבר ומספר לו , שהלילה "זה הלילה" תוך 2 דקות הצתתי את דמיונו והוא מסכים להגיע, אבל יבוא אחרי העבודה. 21:30 אני נזכר, שבעצם קר ושכחתי את החרמונית מרוב התרגשות. 21:40 אני רץ במקום כמו משוגע כדי להתחמם, אבל הכל שווה י ש א כ י ל ו ת. 22:00 מרים צלצול לגאוו'אד והוא מסיים רק עוד שעה וחצי, אבל יש אכילות. 23:30 מכין קפה בפק"ל של המילואים ומתחמם בחום הגזייה כמו הומלס בחודש ינואר בשיקגו, ותוך כדי לגימות אני נזכר, ששכחתי לאכול ארוחת ערב עם המישפוח'ה (עיין ערך התרגשות). זורק מילה לגאוו'אד שבדרכו לים יפתיע אותי עם משהו טעים, כי יש אכילות וגם אני רעב (אגב נשבע שלא אכלתי כלום מהצהרים). 23:55 עדיין קופץ ורץ במקום כדי להתחמם, אבל צ'מעו יש אכילות. 00:35 הגאוו'אד מגיע ובאמתחתו לאפת שוו'ארמיה עמוסה כל טוב, אז הראתי לו קסם קטן איך מעלימים לאפה בחצי דקה? הוא עדיין בשוק. 01:05 שנינו אחרי "קפה של רובאית" רצים כמו משוגעים במקום גם הגאוו'אד שכח להתלבש כראוי, אבל יש אכילות. 02:06 הוא מודיע לי, שאמנם יש אכילות אבל אנחנו קפואים ואין לנו אפילו מזאט קטן להראות לילדים בבית וחוץ מזה, שאני צריך לקום ולעבוד היום בבוקר. 02:15 קיפול, ובלארגיות זורק את כל הפתיונות לים שיהנו הדגים. בדרך חזרה מפש תירוץ לאשתי מדוע בזבזתי זמן שינה איכותי בתמורה לכלום ויודע שבבוקר שוב יתחילו הירידות עלי. אבל אני לא מתייאש כמו שאומרים "הפעם דגים זה אתם כמו עשרות פעמים לפני כן, אבל אולי בפעם הבאה זה יהיה אני" אשתי מוסיפה, שגם בפעם הבאה אני שוב אאכיל את הדגים ואחזור עם קדחת. וכך מתחילה לה שביזות יום שישי. אז עד הפעם הבאה עלו והצליחו והעיקר שיש אכילות. שלכם שאראק

gaichuk

New member
מזכיר לי בדיחה...

כמה חברה היו נפגשים לדיג במשך שנים ואחרי הנישואים אחד מהם התחיל להבריז... שאלו אותו מה הבעיה והוא סיפר שהוא מכוון השכמה,קם בשקט אבל איכשהו היא מתעוררת ומתחילה לנג'ס לו. בשביל מה לך לצאת במזג אויר כזה? לא עדיף להשאר לישון שיהיה לך כוח לילדים? למה אתה מעדיף את החברים עלי? נמאס לי כבר מהדיג הזה שהורס לנו את הנישואים!!! אמר לו אחד החברה לנסות טריק ישן. קום בבוקר ותוודא שהיא מתעוררת ב"טעות",תרים את השמיכה ותגיד לה "אאח,איזה תחת..." אני מבטיח לך שהיא אומרת לך עזוב אותי נודניק! לך קיבינימט! קובעים למחרת בבוקר והוא מבריז. מחכים 5 דקות,10,רבע שעה,מתקשרים אליו,הוא לא זמין. אין עם מי לדבר... בערב נפגשים בפאב ושואלים אותו מה קרה? קמתי בבוקר מספר הבחור,דאגתי שתתעורר,הרמתי את השמיכה וב-א-מ-ת איזה תחת...
התרוץ הכי טוב שלי זה להגיד שאני אוהב את זה. לא כמו שאני אוהב אותה אבל לפניה... צא לדוג ותן בראש!

דוח יפה...

אמרת אכילות ....של מה ? יכול להיות שגודל הקרסים והפתיון לא מותאם לאותו קטע חוף או עומק למשל? איפה דגת ומה עומק המים ...סוג הקרקעית ואיזה גודל קרס בהצלחה בבאות

שאראק

New member
אכילות...של מה?

המקל היה מקבל מכות, היינו כירסומים והפתיונות היו נעלמים. השניצל היה בגודל של 2 ס"מ על 1 ס"מ כנ"ל הסבידה וקוביות הסלמון בגודל 1.5 סמ"ר, רצועות הסול רוחב 1 ס"מ ואורך 3-4 ס"מ. קרסים PSK גודל 6 כפול 2 בחכה אחת עם משקולת 40 גר', בשניה קרסים גודל 8 כנ"ל 4 במספר עם רווח של 20 ס"מ האחת מהשניה עמוסות כל טוב הפתיונות ומשקולת 60 גר'. האיזור הוא חברת חשמל באשדוד 50 מ' דרומית למרפסת יציאת המים החמים איזור די מסולע פחות או יותר. עומק לדעתי 3 מ' + -. מקווה שתסכם לי מה בר שיפור בהתנהלותי. שאראק

gaichuk

New member
אהבתי את הדוח ../images/Emo45.gif

מזכיר לי שהייתי נתקע בצינור בעכו כשהתכנון היה "רק לסגור את היום" ונשאר עד "אתה לא נורמלי,כבר 2"... לדעתי הבעיה היתה שהדגים לא גדולים במיוחד והם פשוט כירסמו כמו טרמיטים את הפתיונות. זה קורה גם לקלאמרי של 25 ס"מ תוך חצי שעה לפעמים... הדגים לא נתפסו כמובן,מאותן הסיבות כמו אצלך... לפעמים גם להחזיק את החכה ביד יכול לעזור... בזמן שיש הרבה קטנים,יש גם גדולים. קרס PSK10 או אפילו 12 עם חכה ביד,תפוס דג קטן ,שפד על כבל ויאללה!

כמו שאמר גיא ...להחזיק את המקל ביד

דגים בגודל קטן חובה להחזיק את המקל ואיך שמרגישים אכילה מייד הוקסט ...תנסה ותראה שיש הבדל באחוז התפיסות דג קטן לא ינעל את עצמו ...יכרסם וילך בהצלחה בבאות

בעיה מוכרת... הבעיה לא אצלכם...

אצלי זה היה לילה שלם... עד שהבנתי מה זה היה..... להקות של "שפמית ארסית" בגודל קטן (10 ס"מ) מנשנשות את הפתיון ולא נתפסות! בבוקר נתפסה אחת לאחר (שהורדנו את גודל הקרס) בדיוק לאחר אכילה כמו שהיו כל הלילה... והבנו שאנחנו מבזבזים ת'זמן.... עברנו מקום - כ- 200 מטר משם . הפסיקו האכילות המעצבנות... והתחלנו לדוג, אותו דבר קרה גם בחופים הצפוניים יותר של אשדוד (מדרום למרינה) הבעיה בשפמית ארסית זה שאם משתמשים בקרס קטנה היא בולעת את הקרס עד התח...... וחייב לקרוע ת'חוט. גם ככה אי אפשר להתעסק איתה יותר מדיי בגלל הקוץ בגב

../images/Emo18.gifלא לגעת בידים בשום אופן

דקירה קטנה מהקוץ תסיים את חווית הדייג במיון עם אצבע נפוחה,כחולה וכאבים עזים... (עוד תתגעגע להדקר מקומוניסט...) לא לגעת לא לקחת סיכון!!! אם הוא בלע עד הזנב... לקרוע את החוט ושלום! אם הקרס בפה לשחרר רק באמצעות פלייר !!! \ (או לום \ שוקר \ וכו...
)

ran 15

New member
אפשר תמונה של הפרחח , שמה נוכל

גם הירוקים שבינינו להזהר
?

מגיעים בלהקות ענק ,

מופיעים ככדורים שחורים במים... ונוגסים לנו בפתיונות (המשובחים בינהם) מה שבטוח זה שהם מפרנסים את מוכרי הגמברי!!!

zulunation

New member
התמונה של הלהקה מסבירה הכל שהם

באזור אין אף דג מלבדם בשעה תפסתי יותר מ20 כאלו. בברכה של רידינג דוח יפה והרבה סבלנות זה לא הדגים זה הים שמושך אותנו

daniel12121

New member
ראשית

דוח ענק !!! גם אני בתחושה הזאת עכשיו שאין דייג ובייחוד אינטיאס במרכז הודעתי לאשתי שאני חוזר לדיג רגיל (בתווקה גם פורה) בכל מקרה למה כאלה משקולות קטנות ? שים 100 ג'ר עם קרס 2 או 1/0 (אני יודע זה נראה ענק ביחס למה שאתה עובד כרגע !) שים חוט 40 במוביל (משקולת למטה קרסים למעלה)וזרוק לו את הנשמה . אם יש נשנושים קח את המקל ביד ותן הוק סטים קטנים אולי זה יביא אותם למרות שיש אכילות הם עולים לבד על הקרס...בקרס גדולה יש יותר סיכוי לדג גדול ! שנית תנסה עם חוט בד (200 lb קונים כמה מטרים) או כל פלדה לשפד דגיגון זה יכול להביא הפתעה של לוקוס/ גומבר . קרס 2/0-3/0 עם משקולת טובה . דבר שלישי את הסלמון הסול וכל מה שאתה קונה בסופר תשמור בבית חראם על הכסף ! תקנה קלמארי טרי/קפוא ותולעים או גמברי. אני קונה ומחלק למנות וככה יש לי לכמה יציאות . ובקשר לאישה תן לה נשיקה גדולה (כמו שאני עושה לפני יציאה לים) תגיד לה תאחלי לי יציאה טובה ופוריה ותראה איך ההרגשה של שניכם תשתפר !!! יאללה חביבי בהצלחה (גם אצלי לא היה כלום היום לא אינטיאס לא זירזור ולא פתיונות אני חוזר לדיג בורי בלילות ...)

גרשוןןן

New member
אהבתי את הדוחון........../images/Emo13.gif

שארק אל תתבאס כולנו באותה הסירה.............. מה אנחנו נאמר ? אנחנו עוד יורדים מאזור ירושלים.......והאישה ירושלמית שלא מבינה את משמעות המילה ים ........ וכן זה תקליט מוכר ....." אתה אוהב יותר את הים והחברים " " אתה מבזבז על אוכל לדגים " " היית קונה דגים בשוק היה יותר זול " וכיו"ב אבל אל נא תתיאש זה יבוא ובגדול !!!!!!! גם לנו קורה שיש אכילות ולא נתפס כלום ולעומת זאת אין אכילות ונתפסים פריטים יפים . בדייג אין חוקים יש רק נהלים והנהל הראשון אומר תנסה הכל אנחנו כבר פה מה יש להפסיד!

למעלה