שבוע ראשון ללימודים

bp9mk6

New member
שבוע ראשון ללימודים

זה הזמן שלקח לי כדי להתחרט על הרגע שהחלטתי להירשם ללימודים.
למה? כי
-המכללה רחוקה לי מהבית
-אני לא מתחבר לחומר
-אני לא צריך את התואר
-אני לומד במסלול ערב- בגלל שאני עובד במשרה מלאה, ז"א שאני לומד בימי שישי
בסימסטר ב' יש לי שיעור נוסף בימי שישי ז"א שכשהוא נגמר כבר אין את האוטובוס שמגיע לבית שלי, אז כדי להספיק אותו אני אצטרך באופן קבוע את אותו קורס.
-אני לומד תואר שלא קשור בכלל למה שאני עוסק, רק כדי שיהיה לי תואר במשהו.
בקיצור אני יכול למצוא מאה ואחת סיבות למה לא מתאים לי ללמוד עכשיו
למה כן?
-כי אני רוצה תואר במשהו
-המשכורת שלי תגדל קצת
-חוויה סטודנטיאלית (במסלול ערב+משרה מלאה+מוסד שרחוק מהבית זה לא ממש חוויתי)
-אם אפסיק את הלימודים - עדין אצטרך לשלם על חלק מסימסטר א' (כמה אלפי שקלים)
- מקצוע חדש, מעניין, שיתן לי אופציה לעבוד בתחום אחר, אם מתישהו בעתיד ימאס לי ממה שאני עושה עכשיו (לא סביר)
- כי אני לא אוהב לוותר לעצמי, וזה לא אני להתחיל משהו ולהפסיק באמצע.

אני יודע שאני נסחף סה"כ עבר שבוע ואני יודע שתגידו הלם ראשוני, הרגלי למידה שונים מהתיכון וכו' וכו'. פשוט עצוב לי שאני מתחיל ללמוד בבאסה, בלי אף אחד שאני מכיר(כל החברים שלי הלכו ללמוד מדעי המחשב). ואני מרגיש שאולי לא חשבתי על הכל לעומק ועכשיו בגלל זה הטעות (אם אחליט לבטל) תעלה לי כמה אלפי שקלים.

באסה

oromer

New member
מנהל
אני לא יודעת מה אתה לומד, אבל...

אני מבינה שאתה רוצה ללמוד. דברים מסביב מפריעים לך.
אם אתה לא רוצה ללמוד או לא רוצה ללמוד את מה שאתה לומד אז עדיף להפסיק או להחליף עכשיו.
ככה תמזער את נעלויות ששילמת. זה בסדר להתחיל ולהבין שזה לא מתאים. ככה יודעים מה כן, מה לא.
מצד שני, זה מרגיש שאתה כן רוצה ללמוד, ובגלל העומס הצפוי לך אתה שוקל לווותר. חוסר עיניין של החומר- גם בתואר הכי מעניין יש קורסים פחות מעניינים. והם בד"כ בהתחלה. אם זו אופציה עבורך לעסוק במקצוע הזה אז אתה יכול להתגבר על חוסר העניין והעומס הצפוי

bp9mk6

New member
פשוט רק עכשיו אני מבין שהזמן הלא גדול שהיה לי

רובו המוחלט הולך להיות מוקדש ללימודים.
יום שישי היה היום החופשי היחידי שלי לטיולים, משפחה וחברים. וב-3 שנים הקרובות לא יהיה לי אותו(וגם אני אצטרך לקום ב6 בבוקר כדי להספיק להגיע ללימודים).
עבודות ושיעורי בית שאני אצטרך לעשות שאני חוזר מהעבודה.
כאילו העלות האלטרנטיבית של הלימודים גבוהה מבחינתי ממה שהלימודים עצמם נותנים לי..
ברור לי שאחרי שבוע זה לא זמן לפרוש, גם שאני יודע שקשה לי להסתגל למקומות חדשים. אני הולך להישאר השנה בתקווה שהדברים יראו פחות נוראיים עם הזמן. מקסימום אני אפרוש בסוף שנה א'.
&nbsp
אני רק עכשיו מבין כמה זמן והשקעה הלימודים האלה יקחו ממני.. קצת מבואס.

oromer

New member
מנהל
אתה יכול לשקול לפרוס את הלימודים

לזמן ממושך יותר.
אני חושבת שאתה גם יכול להרוויח מזה. תנסה לחשוב על הצד של הרווחים. לא סתם עשית את הצעד הזה.
אני לא יודעת מה אתה לומד. יכול להיות שזה לא ידרוש ממך כמו שאתה מעריך. יכול להיות שזה יגרום לך להיות יעיל יותר

bp9mk6

New member
אני רק רוצה לסיים אותם כמה שיותר מהר

לדחות זה לא ממש אופציה..

תעזוב

התחלתי לפני שנתיים, כשהייתי קצין בקבע, לימודים תוך כדי שירות במדעי החברה בבר אילן. עזבתי אותם אחרי שבוע וחצי כי הבנתי שזה לא בשבילי (גם שם, לימודי ערב+שישי, לא מעניין, לא צריך אותו חוץ מלצורכי שכר וכו'). מיד כשעזבתי הבנתי שאני רוצה להשתחרר.
לפני שנה התחלתי לימודי מדעי המחשב בבן גוריון, ואין החלטה שאני יותר שלם איתה מאשר לעזוב את בר אילן. למרות שהייתי צריך לשלם להם 6,000 ש"ח על הזכות ללמוד שם שבועיים.

bp9mk6

New member
אני פחות או יותר באותו מצב

אבל איך שבוע וחצי הספיק לך כדי להרגיש שלם עם ההחלטה לפרוש? איך הבנת שזה לא בשבילך (תמיד יגידו לך "בכל מקצוע יש את הקרוסים שפחות תתחבר אליהם..")
איך העובדה שהחלטת לפרוש מהלימודים גרמה לך להבין שאתה רוצה להשתחרר מצהל? (גם אני קצין בקבע)
ההבדל בינינו הוא שלי אין אף מקצוע אחר שאני רוצה ללמוד (גם אחרי השחרור), זה מה שהייתי לומד גם אחרי הצבא אז כבר עדיף לנצל את הזמן וללמוד במקביל..

שמע

אני מבין אותך. הייתי 7 שנים סה"כ בצבא, אתה לא רואה ולא חושב על מה שיש בחוץ. תמיד חשבתי "אני אעשה תואר כלשהו, כללי, אחרי זה כבר אעשה תואר שני אבל לפחות אצא עם תואר" - וזה הדבר הכי מטומטם שיכולתי לעשות.
שבוע וחצי בתואר ההוא הספיקו לי להבין שזה לא בשבילי. זה לא עניין אותי, לא איתגר אותי, כל מי שלמד איתי בא לשם רק לצורכי שכר או בשביל סתם תואר. אנשים היו כל הזמן בטלפון או במשחקים ורק חיכו שהשיעור יגמר.
אם אתה בן 23 כפי שהכרטיס שלך אומר, אני מניח שאתה סגן בתפקיד סרן שני-שלישי, אתה נמצא בנקודה מאוד קריטית בשבילך. כדאי שתחליט מהר אם אתה רוצה להשאר בצבא (ואז באמת עדיף לך ללמוד סתם כדי לסיים עם זה מהר ולקבל רה-דירוג, תוספות וכל מה שזה אומר), או לחשוב ברצינות על המשך החיים ועל תואר רציני.
&nbsp
אתה יכול לדבר איתי אם אתה רוצה, אני מאמין שאוכל לייעץ לך, עברתי את אותו הדבר שאתה עובר כרגע - ויצאתי מזה הכל טוב שאפשר.
&nbsp
בהצלחה

aשרון

New member
היי....

אם הגעת למסקנה שאתה לא צריך את התואר הזה והוא מיותר לגמרי בשבילך, אז תעזוב עכשיו. אם אתה לומד "רק כי אתה רוצה תואר במשהו", אתה מחטיא את המטרה לחלוטין ומבזבז את הזמן שלך לריק.

הדבר הראשון בלימודים צריך להיות שאתה בוחר ללמוד משהו שמעניין אותך לעסוק בו אפילו אם הוא לא המקצוע שאתה מייעד לעצמך בחיים, העיקר שזה תחום שמעניין אותך ואתה מתחבר אליו.

אם תעזוב עכשיו ההפסד הכספי יהיה קטן, למה לך להשקיע סכום עתק במשהו שלא מעניין אותך? אז תפסיד על סמסטר אחד, קורה שטועים או מתחרטים. אולי גם לא יחייבו אותך על כל הסמסטר אם תודיע עכשיו שאתה עוזב.

חבל לך להשקיע במשהו שעושה לך רע רק בגלל עקשנות.
אתה כותב ש "אני לא אוהב לוותר לעצמי, וזה לא אני להתחיל משהו ולהפסיק באמצע". הסיבה בגללה אתה רוצה להפסיק את הלימודים לא באה מוויתור לעצמך אלא בגלל שהמקצוע שבחרת ללמוד לא מדבר אליך. יש הבדל בין השניים וכדאי שתבין את זה.

לימודים זה לא רק רכישת מקצוע ותעודה, אלא העשרה עצמית, למידה של רעיונות, פיתוח המחשבה והעמקת הידע בנושא מסויים. אם ללמוד, אז אתה צריך ללמוד משהו שאתה אוהב ומתחבר אליו, לא סתם כדי שיהייה לך תואר.

למעלה