שיעור פרטי חינם בלחשוב חיובי
כיוון שהמושג לחשוב חיובי מגיע מבית ספרי, הריני מתכבדת לתת שעור בנושא. בכל סיטואציה מלחיצה אפשר לחשוב בשתי דרכים. הראשונה, האופינית לנו, לראות שחורות. מישהו מאחר לחזור, זה רק יכול להיות כי היתה תאונה. לא היה טלפון, משהו נורא קרה לילד/ה. השניה, לחשוב חיובי. מישהו מאחר לחזור, כנראה שיש פקקים / כנראה שהמסיבה מדהימה וקשה להם לעזוב / כיף להפגש עם החברים ולא מפסיקים לפטפט (סיפור אמיתי להמחשה: הבן הגדול כשהיה בן 12 יצא לפעולה בתנועה. הוא לא חזר בשעה היעודה. חיכיתי "נצח". הדמיון עבד שעות נוספות. כיוון שעדיין לא היה לו סלולרי באותם ימים, שלחתי את הבעל לבצע את משימת הפדיחה. הוא יצא לדרך במסלול שהבן צריך לחזור בו. לא רחוק מהבית הוא מצא אותו יושב על הגדר עם חבר ומפטפט. מסתבר שלפעילות הגיע משהו חדש, שגר לא רחוק מאיתנו. הבן מצא איתו שפה משותפת והם האריכו בשיחה... אחרי זה כבר למדתי. שלא תהינה ספקות. אני התנהגתי בדיוק כמו הבן כשהייתי בגילו, וגם אלי נשלחו מרגלים להזכיר לי שיש לי בית...) הילד/ה לא מתקשר/ת, כנראה שהם יצאו לשטח ולא הספיקו להתקשר / שכחו להטעין את המכשיר ולא נעים להתקשר מזה של חבר / שעת הת"ש הייתה כ"כ מאוחרת שלא היה נעים להעיר את הבית בשתיים לפנות בוקר (הכל לקוח מהמציאות). עוד אספקט של החשיבה החיובית, הוא האמונה השלמה שיהיה טוב. אם לא האמנתם בגורל / אלהים זה בהחלט זמן טוב להתחיל. מנסיון. זה אפשרי. האמא ההיא שלא יכלה להרגע כשהבן שלה נהנה עם חבר (זו דוגמה אחת מני רבות) מצליחה לישון גם אם לא היה טלפון מהבנים. ומצליחה להעביר את היום גם אם הם לא הודיעו שהגיעו לבסיס (במקרה כזה מסבירה לעצמי שאם לא היו מגיעים כבר הינו שומעים מהמפקדים שלהם. וככל שהזמן עובר ולא שמענו, יותר ויותר ברור שהם לא נעדרים כי אחרת הינו שומעים מהצבא). זה הכל ענין של עבודה על עצמך. ואם תרצו אין זו אגדה. למען הגילוי הנאות, אחזור ואומר מה שאמרתי בהזדמנויות אחרות. החשיבה החיובית, למי שלא מבצע אותה באופן טבעי, דורשת משאבים רגשיים. כדי לזכות בשלוות נפש במה שנוגע לשרות הצבאי, אני משלמת מחיר במקומות אחרים. אבל המחיר כדאי, לטעמי. אחרת הייתי משתגעת לגמרי.