שבוע עצוב

שבוע עצוב

השבוע נתבשרתי על פטירתו הפתאומית של מורה יקר ואהוב, מורה ליוגה, אותו מורה שבעצם דרכו הגעתי בכלל ליוגה. הוא ניהל את פורום יוגה כאן בתפוז וכך הגעתי ליוגה אחרי שהוא המליץ לי באותו פורום על המרכז ליוגה שאני פעילה בו עד היום. שבועיים לפני פטירתו עוד הייתי אצלו בשיעור. תמיד הייתי פונה אליו כשסבלתי מכאבי גב, הוא היה מי שהכי עזר לי בעניין הזה, הוא לימד בשיטה ייחודית והיה לו את הידע איך לעזור לאנשים בכל מיני מצבים. מדהים איך באותו יום קמתי בבוקר עם מחשבה ללכת באותו ערב לשיעור אצלו ואז בצהריים ראיתי בפורום שהוא ניהל, את ההודעה הקשה, המודיעה על פטירתו. לא קל להיפרד מאדם כזה. יהי זכרו ברוך.

יהי זכרו ברוך

נטע יקרה לי, לצערי החיים הט לא נצחיים , כולנו באים לשליחות בעולם הזה שמחה שהוא לימד אותך להתמודד עם הגב בדרך שלו , עכשיו את יכולה ללמד אחרים את הידע שהוא העביר אליך לצערי נושא של חיים ומוות עובר כחוט שני בחיי , לכן מבקשת לחזק אותך היום וחושבת שזה לא מקרה שחשבת עליו בבוקר, כי הוא עבר בחייך נוצר קשר נפשי עמו מחבקת אותך בהמון אהבה , ומפצירה בך להעביר א מה שהוא לימד אותך הלאה ככה את מנציחה את זכרו , שלא ידעו אהוביו ואת יותר צער וכאב בעולם הזה

אני צריכה ללמד יוגה

נכון לעכשיו אני צריכה למצוא דרך לטפל בכאבי הגב שלי כדי שאוכל לחזור לתרגל ואז גם ללמד אחרים. אני לא יודעת כרגע איך ללמד אחרים, זה משהו שיכול לבוא רק מתוך ניסיון בהוראה ולימוד שיטות שונות. אם הוא היה יכול לדבר עכשיו הוא בטח היה אומר לי שאני צריכה שיעורי יוגה תרפיה בגלל המצב שלי (זה מה שהוא אמר בפעם האחרונה שפגשתי אותו, רק שאז לא אני ולא הוא ידענו שתוך שבועיים הוא כבר לא יהיה.. ולכן אני עכשיו לא יודעת למי לפנות). בקיצור אני צריכה למצוא מישהו אחר שיוכל לעזור לי עם כאבי הגב שלי וככה להמשיך ללמוד ובעתיד גם ללמד.

הנה כמה רעיונות עבורך

תנסי להגיע למרפאת כאב שם מתמחים בכאב , מאמינה ששם יעזרו לך להתמודד עם הגורם לכאב אולי זה עצב לחוץ או משהו כזה שגורם לכאב כרוני אצלך כך שמשבשת את השקט שלך ומרפאת הכאב זה חלק מסל התרופות , וזמן ההמתנה לא אמור להיות גדול מה אומר אוטופד רגיל לגבי הגורם לכאב , אולי זה כאב עצבי , והתשובה זה נוירולוג אולי אבחון של רופא סיני יעזור לך לגלות בקו האנרגיה כי זה צורת אבחון אחרת מהרפואה המערבית אולי שם יתנו לך רעיון אחר איך להשתחרר מהכאב פעם אמרה לי מישהיא שכאבי הגב כיח אנחנו עומדים על 2 רגלים והיא שלחה אולי לתרגל במים , הידרותרפייה , או ללכת על 4 וזה אכן שחלרר את חלק מהכאבים תנסי להגיע לאורטופד שיקומי דרך הקופת חולים להם יש יותר ידע לשקם גב פגוע נטע יקירה צר לי שאת סובלת כל כך

בעוד שבוע אני מתחילה פיזיותרפיה

לפני כמה שנים פיזיותרפיסט שהייתי אצלו אמר לי שיש לי קשת מוגזמת מדי בגב התחתון. באותה תקופה לא היו לי עדיין כאבים בגב התחתון, פניתי אליו בגלל דלקת בגיד הכתף ואז הוא עבד איתי גם על הגב התחתון כי זה קשור אחד לשני. ממש אפשר לומר שהוא חזה את הכאבים האלה שהתחילו יותר מאוחר ועכשיו באים פעם בכמה זמן. כפי שאותו פיזיותרפיסט אמר לי, בפיזיותרפיה העבודה צריכה להיות בעיקר שלי. ולצערי גם הוא וגם פיזיותרפיסטית אחרת שהייתי אצלה, נתנו לי תרגילים אבל לא התמדתי בלעשות אותם. אלה תרגילים לא קשים פיזית אבל צריך הרבה סבלנות כדי לתרגל אותם. הפעם אני מקווה שגם הפיזיותרפיסט שאתחיל אצלו ייתן לי תרגילים והפעם מבטיחה לעצמי להתמיד בהם. לגבי מרפאת כאב, דווקא במרפאה הקרובה למקום מגוריי היה תור רק לחודש מאי. בהתחלה קבעתי תור למרפאה אחרת בעיר אחרת שהיה להם תור יותר קרוב אבל אז קבעו לי את התור לפיזיותרפיה אז ביטלתי את התור למרפאת הכאב כי כבר לא ראיתי בזה טעם. בכל אופן הפעם באמת אשתדל לקחת את העניין ברצינות ולפתור את הבעיה אחת ולתמיד בכל דרך שהיא.

אכן לא קל ../images/Emo201.gif

מאחלת לך שלא תדעי עוד צער,אולי זה סימן זה שחשבת עליו לחזור ליוגה,הרי אמרת שזה עוזר לך מאוד עם הכאבים בגב ולדעתי גם יעזור לך בהתמודדות עם המוות המפתיע הזה. ידוע ממה הוא מת-מחלה/התקף לב/אחר

אין לי מושג ממה נפטר

אמנם הוא לא היה צעיר אך הוא היה אדם בריא וחזק. הרי רק שבועיים לפני שהוא נפטר הייתי אצלו בשיעור והוא נראה בסדר גמור, נתן לי טיפול מסור לגב, אבל מדובר בתרגילים שאי אפשר לעשות אותם לבד. אני רוצה לחזור לתרגל אבל אני לא יודעת איך לתרגל במצבי. אני סובלת מכאבי גב, ויוגה יכולה מאוד לעזור אבל תרגול לא נכון יכול גם להזיק. אהרון (המורה שנפטר) ידע איך להתאים את התרגול לכל אדם ולמצב הספציפי שלו. עכשיו כשהוא איננו אני לא יודעת מי יכול למלא את מקומו. אני בטוחה שיש עוד מורים טובים, רק צריך למצוא אותם...

שבת בבוקר

בערוץ 10 בשבת בבוקר בערוץ 10 יש תרגול של יוגה וכל מיני תרגות גופני שידור חוזר של קטעים שבאים מערוץ החיים הטובים ראיתי את התרגולים וישר חשבתי עליך , איך הם תרגילו את הגב תחתון אבל אני לא יודעת אם את צופה בTV ' תוכניות של בוקר מוקדם

אז ככה:

א. אין לי טלוויזיה. ב. אי אפשר לתרגל יוגה מטלוויזיה. מהסיבה הפשוטה שהגוף שלי זה לא הגוף של המורה בטלוויזיה כך שמה שמתאים לו לא בהכרח מתאים לי וגם המורה בטלוויזיה לא יכול לתקן אותי אם אני עושה טעויות, לא יכול להשגיח עליי כפי שראוי שיהיה בתרגול יוגה. כפי שאהרון ז"ל (המורה שנפטר) תמיד היה אומר ביוגה אין תחליף למורה אמיתי שמתרגל איתך ורואה אותך. תרגול מטלוויזיה עשוי אפילו להזיק.

מסכימה אותך

השידורים האילו חושפים את האנשים לשיטה , אנשים הולכים לעשות את זה בשיער אישי התשדיר הוא לקדם את הציבור לחשוף אותו לשיטות התרגול , ספורט הכורסא שמעת על זה אבל לקחתי כמה תרגילים מהם , וניסיתי לתרגל את הצוואר , זה נחמד במקום תוכנית בישול

לנושנוש

New member
קצת באיחור.פשוט ../images/Emo24.gif

אכן, אנשים עוזבים אותנו. כל אחד בעתו. לצערי הייתה לי אפשרות להיווכח בזה ביום שישי בהזכרה לילדה בת 16. יהיה זכרו ברוך.

תודה

הוא עדיין חסר לי ובטח יחסר לי עוד המון. שינוח על משכבו בשלום

למעלה