שבוע מטורף שעבר עליי

• פותח הנושא L1n
  • פורסם בתאריך

L1n

New member
שבוע מטורף שעבר עליי

יש שבועות שפשוט שום דבר לא הולך אבל פתאום הכל הופך לטובה... אני עושה פר"ח במסגרת האוניברסיטה, קיבלתי ילדה ממוצא רוסי (כמוני) מאותו בית הספר ומאותו רחוב שגדלתי בו. היה פשוט מרתק לחזור אחורה.. כמו מין סגירת מעגל שכזו עם הילדות שלי. הסתבר לי שהילדה לא מפותחת לגילה (8.5), נורא ילדותית וקשה. הייתי צריכה להיאבק איתה במשך חודש כדי לגרום לה לרצות לעשות משהו אחר חוץ מלראות ערוץ 6 וערוץ בייבי!! לימדתי אותה לצייר, אבל אמא שלה לא הסכימה!! היא לא מוכנה שיביאו צבעים הביתה.. כמו כן היא לא הייתה מוכנה שאני והילדה שלה נצא לטייל או שאני אקח אותה למוזיאונים או גן חיות אם אני לא אקח גם את הבת השנייה שלה... איזו אמא מנסה בכוח לעצור התפתחות שכלית וחברתית של הילדים שלה???? וגם להכריח אותי לעשות בייביסיטר חינם לילדה היפראקטיבית בת 5 שהיא בעצמה לא מצליחה להשתלט עלייה?? היה לי נורא קשה להתמודד עם המצב והילדה.. וכבר רציתי לבקש שיעבירו אותי למישהו אחר, איך שפתאום האמא התקשרה אליי ואמרה לי לא להגיע וגם למסור לאחראית של הפרוייקט שיוציאו אותם בכלל. אולי אני בחיים לא אבין אנשים כמוה, שלא רוצים לטובתם של הילדים שלה. אבל מצד שני אני מרגישה הקלה משמעותית בחיים שלי, שאני לא צריכה לדאוג לילדה של מישהו אחר, למרות שחבל לי עליה.

התעללות בילדה

את מתארת כאן מצב ברור של התעללות בילדה. את אולי לא חייבת לקחת את הילדה תחת חסותך ולעזור לה בעצמך אבל החוק מחייב אותך לדווח על ההתעללות הזאת, לאו דווקא למשטרה, יכול להיות גם לשירותי הרווחה ו/או הגורמים המתאימים. אל תשארי אדישה.

L1n

New member
הממממ

זאת לא התעללות, האמא נבהלה ששופטים אותה על זה שהיא אמא רעה. אבל היא לא מתעללת בה פיזית או נפשית... היא אמא צעירה עם 3 ילדים. זה שהיא לא רוצה שיציירו בבית, זה סתם כי היא חולת נקיון... או שאני אקח רק ילדה אחת לטייל, כי השניה תבכה.. אני לא מצדיקה אותה, אבל אני גם יכולה להבין שהיא ממש נבהלה מזה, כי בדיוק ממצבים כאלה נוצרות בעיות כמו לדווח על משהו שלא באמת קרה.... עשו לי את זה כשהייתי קטנה.. שכנה שלי התלוננה על אמא שלי שהיא מרביצה לי. אני הייתי ילדה היפראקטיבית, קפצתי על הכל וכל מה שאפשר, החלקתי על סקייטבורד ואופניים וכמובן שהייתי נפצעת. עברנו גיהנום בגלל השכנה הזאת.. רצו לקחת אותי מאמא שלי. צריך לעשות הבדלה בין אמא מתעללת לאמא לא מנוסה. אבל היא לא לבד.. יש שם גם אבא חורג וגם סבא... ככה שאין לי סיבה להרוס להם את החיים ככה. אני לא יודעת.. אבל אולי זה שהילדה לא הכי מפותחת שכלית קשורה בכלל לאמא... בזמן האחרון יצא לי להתקל בילדים בני 15 ומעלה שפשוט לא מעניין אותם שום דבר... התוכניות ששמים רק מנוונות את המוח, אף אחד לא קורא ספרים.. אולי קצת גולשים באתרי אינטרנט.. אבל אני לא אתפלא שהילדה בעצמה פשוט לא רוצה ללמוד שום דבר כי זה לא מעניין אותה.

לא בכל מקרה מוציאים את הילד מהבית

בשרשור של נקודות האור סיפרתי שהתחלתי טיפול פסיכולוגי. הטיפול שהתחלתי הוא במסגרת אל"י (האגודה להגנת הילד) שמטפלת בילדים שעוברים התעללות ומסתבר גם במבוגרים שעברו התעללות בילדותם (כמו במקרה שלי). עד עכשיו חשבתי גם כן שבכל מקרה של התעללות בילד, הילד מוצא אוטומטית מהבית. עכשיו, אחרי שהגעתי לאל"י נודע לי שזה ממש לא ככה. בהחלט יש גם ילדים והורים שעוברים שם טיפול גם בלי להיות מוצאים מהבית. סך הכל להוציא ילד מהבית זה בהחלט יכול להיות מקרה טראומטי אפילו בשביל ילד מוכה. אני יכולה להגיד על עצמי, שלמרות שגדלתי בבית אלים, אני מנסה לחשוב, אם היו מוציאים אותי מהבית כשהייתי ילדה, זו בוודאי הייתה חוויה ממש לא נעימה. (ועם זאת אני ממש מצטערת שלא הגעתי כבר אז לטיפול באל"י). "סתם מחלת ניקיון" זאת לא סיבה להזניח את הילדה ולמנוע ממנה את הצרכים שחיוניים להתפתחות שלה. ואם באמת מדובר באמא שבסך הכל אוהבת את הילדה ורוצה בטובתה ואולי היא כאמא לא מנוסה ועושה גם טעויות (כמו שכל הורה עושה) אין סיבה שהיא לא תרצה לקבל עזרה. דיווח אפילו על חשד להתעללות, מעבר למה שכבר כתבתי קודם שהוא דבר שהחוק מחייב, יכול לפעמים להועיל ולא להזיק. פשוט מפחיד אותי לחשוב לכמה ילדים נהרסו החיים רק כי היו אנשים מסביב שלא דיווחו על חשד לפגיעה כי לא רצו להרוס להם את החיים...

באמת חבל על הילדה, ונשמע שעברת המון כדי לעזור

לה וחבל שהאמא לא מעוניינת בעזרה הזאת. מה האחראית עלייך אמרה על כל הסיפור?

למעלה