שבוע טוב

Hagay35

New member
שבוע טוב

היי מחפש קופסת איחסון לפולי קפה שתשמור על הטריות של הפולים בצורה הטובה ביותר. ב.מחפש המלצה טובה מאוד על מטחנה שתטחן לי לטורקי מטחנה זולה טובה ואמינה ונוחה. תודה לכם

arnonsn

New member
קופסת איחסון בחנויות הקפה הרבות כמו ספורה,

אמיגו, קופיטיים, קסטלו, קדמה וגם שם תימצא מטחנה פשוטה למרות לניראה לי שגם מטחנת תבלינים פשוטה ב 200 ש"ח תעשה את העבודה כל עוד תיטחן הכי דק שהיא מסוגלת.

JaiKedar

New member
דווקא לטורקי צריך מטחנה מעולה

נדרשת טחינה דקה יותר מזו של אספרסו. בזולות מתחת לאלפייה +/- לא תצליח להגיע לטחינה הנדרשת מה שכן, אם מתאים לך אתה יכול לעבור לשתות קפה שחלוט בפלאנג'ר/קופי פרס ואז הטחינה הנדרשת גסה והמטחנות הכי פושטיות (דלונגי, אורביט) יספקו אותך

knappertsbusch

New member
אין שום מטחנה פשוטה וזולה שטוחנת לטורקי

צריך למגר אחת ולתמיד את הטענה המוטעית שיש מטחנה כזאת במחיר שפוי. כדי לטחון כמו שצריך צריך דיטינג או איזו מכונה תואמת - זה מה שמשתמשים בו במגזר ובמפעלים. 4 ספרות, בקיצור. מטחנת תבלינים עם להב מסתובב מפיקה טחינה לא אחידה גם אם הכי מתאמצים בעולם, והתוצאה היא גרגירים צפים ותחושת "חול" בשיניים.

halfdink

New member

dudi4321

Active member
אפשר עוד עבודה קשה וידנית. לסנן ולטחון שוב.

לא מומלץ בעליל.

dimab

Member
המטחנות הזולות היחידות שמסוגלות לטחון לטורקי

...הן המטחנות הידניות של זסנהאוזן - כגון זאת. זולה היא כמובן יחסית - עולה בסביבות $90, טובה ואמינה - בהחלט. בנוגע ל"נוחה"... ובכן, בהתחשב בעובדה שהיא מחליפה גם רבע שעה של חדר כושר - אפשר להגדיר אותה גם כזאת

R7502

New member
יש לי מטחנה דומה לזו...

יבוא אישי מרוסיה...אפשר לשלוט על עובי הגרגרים ע"י סיבוב הבורג המרכזי,יוצא לא רע... בתמונה-תבלינים שטחנתי לחוואיג'-הל+קינמון+ציפורן+זנג'ביל.

duncken

New member
מטחנות קפה זולות וקפה טורקי

אני חדש בפורום קפה וחדש לעניין קליית\טחינת הקפה אך למדתי מהר דרך הנט.... לאחרונה קניתי את המטחנה ה[URL='http://www.coffeeco.com.au/articles/sunbeamgrinder.html']זו[/URL] דרך אמזון ומישהו הביא לי אותה מגרמניה. עלה לי 640 ש"ח. מטחנה פנטסטית!!! המטחנה ה[URL='http://www.coffeeco.com.au/articles/sunbeamgrinder.html']זו[/URL] היא אותה מטחנה כמו זו ואתם יכולים לקרוא את הביקורת של המומחים עד כמה היא טובה למחיר שלה. מטחנה שלי טוחנת דרגת טחינה של קפה טורקי ואני אנסה היום לטחון ואחזור ואספר. אני טחנתי עד עכשיו לפרקולטור ומקינטה ונטחינה טובה מאוד לעומת מטחנת תבלינים בה השתמשתי עד לקניית המטחנה החדשה.

dimab

Member
את המטחנות של גראף מייבאים גם ארצה...

...ראיתי את ה-80CM בקצת פחות מ-1000 ש"ח, ואת ה-90CM ב-300 ש"ח יותר. לא היה לי שום נסיון איתן, אבל אם הטורקי יצא לך טוב - אחלה. תתחדש ותיהנה.

duncken

New member
לגבי קפה טורקי..

טחנתי עכשיו והכנתי לעצמי כוס. המטחנה וטחנה לעובי הרצוי כך שהקפה ירד לתחתית הכוס עוד יותר מהר מקפה טורקי רגיל. כך שלגבי מי ששאל על קפה טורקי ומטחנות זולות, המטחנה של גראף עושה את העבודה.

גם בשוק הכרמל אפשר למצוא צנצנות מעולות לאכסון

שגם מתאימות לקפה, ואם נחוצה לך קופסת וואקום ניתן למצוא כזו בכל אחת משלושת החנויות המתמחות לקפה אשר נמצאות בשוק.

קפה טורקי, האומנם?

פעם משהו סיפר לי שקפה טורקי זה לא רק טחינה, אלא משהו עם לחץ קיטור ויבוש או משהוא כזה משהו פה מכיר את התהליך, להכנת אבקה לקפה שחור?

גלעד7142

New member
אתה בטח מתכוון לתהליך הכנה של נס קפה

קפה טורקי או שחור, אין תהליך מיוחד כמו שאתה מתאר.

הקלאסי - מכתש ועלי ממתכת. .

אבל חייבים גם להשקיע בניגון תוך כדי הכתישה אחרת הקפה לא לא ידע שהוא אמור לשקוע LOL

למעלה