CAPO DE TUTTI CAPI
פרושו ראש של כל הראשים, ועד כמה שידוע לי בנושא המפיה, זה תואר כללי לראש משפחה בעל מעמד בקרב כמה משפחות מפיה, אבל טוב, אני לא ממש מומחית. לגבי דברי ביילין, בעיני מדובר שוב בכשרת השרץ, וניסיון נוסף לעוור את עינינו, לא שמשהוא מתייחס כבר לדבריו, אבל נניח שבאמת היינו מחשיבים את דעתו, האם אין פה כוונה ברורה להכשיל אותנו? אני שואלת, האם זה מכובד למפלגת מרץ שנציג מתוכה התבטה באופן כל כך מגוחך ושקרי? לבי אבו מאזן, אני מאוד מצטערת אבל איני אופטימית לגביו. בניגוד לדעת רבים, איני חושבת שהבעיה היא עראפט, אלה אני רואה את כל החברה הפלשטינאית כשותפה לטרור ולמלחמת קודש נגדינו ללא פשרות, עד הסוף הנכסף. כדי להסביר את עצמי בצורה טובה יותר, אתן את הדוגמה של יהודי חברון. גם שם אני רואה את כולם שותפים למה שקורה שם, ובעיני אין חפים מפשע. אולי פורמלית מי שלוחץ על ההדק יותר אשם, אבל הנגע הוא במי שמחנך, מגדל, נותן מקלט, מלווה את האווירה וקובע נורמות. כך קורה שחברה שלמה הופכת לסכנה. המשפט שאין להאשים את כל החברה על מעשי בודדים אינה מתאימה בעיני, לא לחברה הפלשטינאית ולא לישוב בחברון. (נכון שבחברון לא יגיעו לכזאת תת רמה כמו עצל הפלשטינאים, הדבר קצת קשה ואולי הם נשמרים מסיבות טקטיות של תלות בכלל החברה הישראלית, זה לא משנה את הרעיון). בזמנו, כשהביאו לנו על ערפאט, דיברו על דיקטטור שהכל יעשה כדברו, (כאשר התכוונו ל"שלום" עם ישראל, כולל ביטחון), בלי בגץ ובלי בצלם. נו, טוב, זה כבר קצת יותר הגיוני מאשר משהו כביוון דמוקרטיה שם, חבל שזה לא עבד. אבו מאזן לא ניראה לי כדיקטטור כזה, ובין כה וכה המשחק עכשיו ישתנה מצד ארה"ב וישראל, לכאילו דמוקרטיה ברשות, ז"א תפקוד לפי רצון הרוב, שכפי שאמרתי, מעונין בהמשך המאבק ולא במשהו דומה להסדר. אשמח מאוד להתבדות. לכל מי ששואל: אז איזה פתרון יש לך? תשובתי היא שאין לי.