שבוע טוב

iceviper

New member
שבוע טוב ../images/Emo140.gif

היום קראתי ראיוין עם קרן מור. (ראיון עם שיקסע בעיתון שכולו פריצות ועוד בשבת קודש! טפוי!) בכל מקרה היא אומרת שלקריסת השמאל בבחירות האחרונות יש יתרון,והוא שהשמאל יכול לבנות עצמו מההתחלה. דעתכם?

Deathatred

New member
איך שהוא מתנהל כרגע

הוא רק חופר לעצמו קבר. כאשר השמאל באירופה זונח את כל מאבקיו בשביל שנאה אנטישמית והשמאל הקיצוני בארץ מחרה מחזיק אחריו וכל זאת כאשר השמאל הציוני שותק ולא מוקיע בקול ברור את התופעה - אנשים מזהים את השמאל (ובמידה לא קטנה של צדק) עם שנאת ישראל עיוורת ומבחילה. כאשר נביאי השמאל מתבדים חדשות לבקרים ("חומת-מגן לא תעזור בכלום", "לארה"ב יהיו עשרות אלפי אבדות בעיראק", "הפלשתיניאים רוצים שלום" ועוד) השמאל נתפס (ובצדק) כמנותק מהמציאות. ושוב, כל זאת בעיקר כי השמאל הקיצוני גורר אחריו את השמאל המתון והשמאל הציוני שותק ועוצם עין.

ricardo18

New member
השאלה מהו שמאל חדש? השמאל הנוכחי

נפל בבחירות על ערכיו ועקרונותיו האידאולוגיים, שאסור להתפשר עליהם. כלומר, אם הכוונה היא בנייה מחודשת של השמאל על בסיס עקרונות בסיס קונצנזוסיים יותר ולפיכך קיצוניים יותר, עלייה מחודשת של כזה שמאל אשלייתי היא חסרת טעם. אני מקווה שהשמאל המצומצם הנוכחי יעשה בדק בית רק בתחום השיווקי, לא מעבר לכך. ואני מאמין שאידאולוגיית השמאל הנוכחי - היא שתפרוץ בעתיד למרכז הקונצנזוס על אפו וחמתו של הימין הפונדמנטליסטי, של הימין הלאומני ושל הימין החברתי.

Deathatred

New member
להיכן התדרדרת

כאשר הכאת יהודים בפריס זה בסדר ואילו גינוי מעשה כזה הוא "קיצוני" במובן הרע של המילה? עד שהשמאל לא יתנער מהאנטישמיות ומהשנאה חסרת הבסיס לישראל שמופצת בארסיות ע"י השמאל הקיצוני וחבריו באירופה - אין לו סיכוי.

ricardo18

New member
אם אלו הטיעונים העיקריים שלך כנגד

השמאל הישראלי - מצבו יותר טוב ממה שנדמה.

Deathatred

New member
בקצב הזה, בבחירות הבאות

צפו אפילו לפחות מ 25 מנדטים. מרצ מקצצת עמוק בבשר החי ופיטרה עשרות עבדות בגלל ש"תומכי מרצ" כמוך הבריחו בוחרים ויצרו לה תדמית של בל"ד2 ולא של מפלגה ציונית. מי שחובר לאנטישמים ולרוצחי יהודים, אל יתפלא אם היהודים לא יתמכו בו - כי החבר של אויבי הוא אויבי.

מטרניך

New member
'אני מאמין שאידיאולוגיית השמאל...'

האמונה מאפשרת למאמין לעקור הרים ולטחנם זה בזה. צריך רק קצת להתחזק באמונה, לומר כמה לחשים, לפתוח כמה קלפים, לקרוא קצת בקפה... אשרי המאמין באמונה שלמה בביאת - מה, בעצם?

מטרניך

New member
ידידי אייסוייפר: לא כל מי שהתמוטט

ומוטל חסר הכרה בחדר טיפול נמרץ יש לו 'יתרון' לעבור ניתוח מוצלח ולהשתקם. מי יודע אם איננו חולה במחלה סופנית וקריסתו איננה תחילת הקץ. האם אותה 'שיקסע' סיפקה גם את ה'דיאגנוזה' לקריסת השמאל, או הסתפקה בתיאור מצבו של ה'פציינט'? והרי הדיאגנוזה היא הקובעת את הפרוגנוזה. לדוגמא: מפלגת העבודה 'בונה את עצמה מההתחלה' מאז 1977. והינה הנמק הולך ומתפשט בה וחתיכות נופלות מהבשר החי. מה הדיאגנוזה, אייסוייפר, של הקריסה שלכם? עד שלא תעשו זאת ותסיקו את המסקנות המתבקשות (עליהן כבר כתבתי אני ואחרים כאן לא פעם) אין לכם תקנה. כל קריסה נוספת תקרב אתכם לא למחלקת השיקום, אלא לחדר הגוויות.

ליליxx

New member
האם השמאל עושה חשבון נפש?

מי הם האנשים העושים הערכה חדשה ודנים במצבו של השמאל? איזה מין סוגיות עולות בפורומים אלו, ומה הכיווני המחשבה? ככל הידוע לי, בינתיים הכיוונים היחידים הם בתחום המנהיגות, השיווק והנושא החברתי, וברור לי לגמרי שלא אלו הסיבות לנפילת השמאל. האם יש נושאים אחרים?

מטרניך

New member
שלום לילי. אמרנו וחזרנו ואמרנו

שקריסתה של מרצ היא בראש ובראשונה פועל יוצא מהיותה שפוטה של ערפאת ושל תהליך אוסלו שקרס, מההגנה הפאסיבית שהיא נתנה לטרור הערבי, מהזדנבותה אחרי חד"ש והלאומנים הערבים, מהתנכרותה לצורכי הביטחון של ישראל ואזרחיה היהודיים ובכלל מהסתלקותה מהקונסנזוס הישראלי. בכך היא דחתה מעליה כמעט את כל היהודים וחלק גדול ממצביעיה היהודיים שהעדיפו או להצביע למפלגות ישראליות פטריוטיות או להישאר בבית. גם לתבוסתה של מפלגת העבודה יש קשר עם קריסת אוסלו (אך לא באותה המידה כמו ביחס למרצ). לכך נוספה השבירה 'שמאלה' של מצנע, השחיתויות למיניהן, המצב הכלכלי וכו'.

ליליxx

New member
היי מטרניך.השאלה לא היתה מופנת אליך

אלה למי שהביא לנפילת השמאל. לדעתי זה הולך מעבר לנושא עראפט או אוסלו. קיימות שאלות פשוטות שהשמאל מסרב להתמודד איתם: * האם הם ישראלים או שלוחה של השמאל האירופאי? * האם זכותה של מדינת ישראל להתקיים? סליחה, המילה "זכות" לא בדיוק מתאימה, אבל לא מוצאת משהו טוב יותר. השאלה היא האם הם מרגישים זהות עם המדינה והאנרגיה שלהם מופנת לטובתה? זה יפה מאוד להיות אזרח העולם, אני בהחלט יכולה להבין תנועות הרואות את הפיכת כל העולם לטריטוריית האדם באשר הוא, ללא לאומים, דתות וכ'. מצד שני, ברור שעקב מצבינו הנוכחי וההסטוריה של עמינו, אין סיכוי שדעות כאלה יקבלו תמיכה מעשית רבה במקומותינו. האם השמאל הישראלי תנועה כזאת, בגלוי או בתחפושת, במודעות או בהכחשה עצמית? * האם באמת ובתמים ישראל היא הדוגמה לחוסר נאורות על פני כדור הארץ? * האם כוונות השמאל העולמי טעורות בנושא ישראל? * האם כל בעיית ישראל מול הערבים מסתכמת בנושא הכיבוש? * האם נכון לפתור את הערבים מכל אחריות ואל לנו לבאו אליהם בשום דרישות? אפילו מטעמים אידיולוגים, האם הערבים לא היו צריכים לעמוד באותם סטאנדרטים שהם דורשים מישראל? איך יתכן שירושלים קדושה לערבים וזה בסדר, אבל כשהיא קדושה לעם היהודי זה פאשיזם או פרימיטיביות? איך יתכן שכשערבים מחנכים לרצח זה בסדר? איך בכלל אפשר לקבל פיגועי התאבדות ולטעון שמדובר על תנועות הומניות? איך יתכן שידברו על הגאוה הערבית ובאותה נשימה יקבלו את הזילזול בו עראפט נהג בברק? איך יתכן שהם דורשים ויתורים ישראלים אבל אינם דורשים ויתורים פלשטינאים, והכל למען השלום, כמובן? איך בכלל הם מוכנים לתת לגיטימציה לחוסר מוכנותם המוצהר של הערבים לקיום מדינת ישראל? * האם באמת אפשר להתייחס לאוכלוסיית המדינה כלפושעי מלחמה? רובם של האנשים הגיעו לארץ חסרי כל, ובכל זאת אנשים בנו את חייהם וקידמו את עצמם, ללא עזרה מחו"ל או מהאום או מה שלא יהיה. רובינו רק רוצים לחיות בשלום ולקדם את עינינו האישים. רובינו מרגישים כל המלחמות נכפו עלינו בניגוד לרצונינו וכל שנות המדינה היא תחת סכנת שמד. האם משהו שם בשמאל מאמין שנאמץ גישה שאנו אשמים בכל צרות העולם? איך אפשר בכלל כזה ניתוק וזילזול? חכמים גדולים, חושבים שתגידו "אספסוף" ולא תתלכלכו בנגע שלנו. דווקא העם בישראל הוכיח את עצמו כפחות אספסופי מכל חברה אחרת בנסיבות הקשות ביותר. פעם אחת, אחרי הטווח הדולפינאריום, אנשים יצאו ליידות אבנים על ערבים, אח, איזה אושר בשמאל! פתאום אפשר להגיד כמה שהישראלים הם אספסוף. מיותר לציין שעל הערבים מעולם לא שמענו דבר כזה, למרות ההפגנות וההלויות מעוררות הסלידה. להיפך, אלו אצילים שגאותם נפגעה. * האם נכון מטעמים פרגמאטים להודות מראוש שישראל אשמה בכל, שאנו מוכנים לותר על הכל, רק תגידו ואנחנו נחתום? * האם נכון מסיבות פראגמטיות, לא לדרוש מהערבים לקיים על מה שחתמו, מתוך הנחה שיהיה בסדר? האם זאת גישה מציאותית? אידיולוגיה זה יפה מאוד, אבל האם אין צורך גם לראות את העולם ואת אויבינו איך שהוא על באמת? אתם חושבים שתמכרו לנו שהערבים בדיוק כמונו רק רוצים לחיות בשלום ודאוג למשפחתם ולפרנסתם, אחרי כל מה שראינו? מי יקנה דבר כזה?

Deathatred

New member
אם לא....

נכריז עליהם ג'יהאד ונפוצץ את תל-אביב בטילי קאסם!
(נסו לדמיין את זה יצפאן אומר את זה בתור שגריר-הטאליבאן)

iceviper

New member
בתשובה לשאלותייך

קודם כל מצטער שלא השבתי על הקודמת,כתבתי תגובה די ארוכה ואז המחשב החליט שמספיק לו והפיל את התקשורת.
באשר להודעה הנוכחית שלך: קודם כל את מוזמנת לקרוא את מצע מרצ.הוא עונה בצורה הרבה יותר טובה ממני,אני יכול להבטיח לך. את הרוב המוחלט של שאלותייך עלייך להפנות לשמאל הקיצוני.הם אלה שמאמינים שהקמת מדינת ישראל ראשיתה בחטא,רואים עצמם מחוייבים לסולידריות העולמית בנוסח השמאל העולמי,ושישראל אשמה ברוב הצרות שהיא מצויה בהן. אני כתומך מרצ לא רואה,למשל,את הזיקה היהודית כפחותת ערך מהזיקה הערבית ולמעשה עולה עליה. פשוט הערכים שלי שונים מהערכים של הפלסטינים.מבחינתי שליטה במקומות קדושים לא עומדים מעל חיי אדם (או הסכם שלום לצורך העניין). צר לי שאת נופלת במלכודת הזאת ורואה במרצ גרורה של השמאל הקיצוני.אין ספק שיש גרעין של אמת בכל אגדה,ועוד ארוכה הדרך עד שהציבור בישראל יבין היטב היכן נמצאת מרצ במפה הפוליטית,ופה התפקיד הברור של מרצ:לנתק עצמה מאותם רעיונות ואנשים הקושרים אוןתה לשמאל הקיצוני,וקולם של אלה הוא זה שנשמע בסוף.

ליליxx

New member
אני מודה שלא קראתי את מצע מרץ

אבל גם לא חושבת שיש צורך בכך, בהקשר לדברים שכתבתי. את הרושם שלי על מרץ אני מקבלת מדברים הנאמרים ע"י אנשים מרכזים ביותר במפלגה, כמו יוסי שריד או שולה אלוני, מיישור קו עם אירופה, כולל עיסוק בנושא פשעי ישראל וכדומה בחול, אופי ההפגנות, קשרים עם הרשות הפלשטינאית וכדומה. אומר לך את האמת, ניראה לי שבדיוק כמו הפלשטינאים, יש למרץ קול אחד בעברית כלפי פנים וקול אחר באנגלית, כלפי העולם. איזה מהם הוא האמיתי? האם יתכן שאלו גורמים זרים, כאשר אני מדברת על דמויות מרכזיות במרץ? לא ניראה לי.

iceviper

New member
דוגמאות,במקרה?

מה שאת אומרת בעצם הוא שאנשים כמו רן כהן ואילן גילאון מדברים לציבור בארץ,בעוד שזהבה גלאון מופקדת על קשרי חוץ? זו גם התלבטות מאוד קשה שלי ושל רבים אחרים במרצ (ראי הודעתו של SMILE2LIFE לפני מספר ימים). אז יש ועידת מפלגה בעוד 3 חודשים שם תיקבע דרכה בצורה ברורה. אני שוב ממליץ לך לקרוא את המצע.

ליליxx

New member
בהחלט התכוונתי לרן כהן וגילאון

כדוברי פנים. כאשר אני שומעת אותם אני מרגישה שהם באמת מכירים את הציבור הישראלי, מבינים מה הבעיות בהם אנו נתונים ומה מציק לנו. לגבי קולות כלפי חוץ, לא כל כך שמעתי את גברת גלאון מתבטת באנגלית (אני לא עד כדי כך עוקבת). כוונתי יותר לגבי כל מיני "אנשי רוח", אומנים וכדומה המזהוים עם מרץ, וההרסית ביותר, הלו היא גברת אלוני בכבודה ובעצמה, וגם יוסי שריד. לגבי גלאון, יש לי את התחושה הקשה הזאת, כאשר היא הלכה לעודד את ערפאט בזמן חומת מגן, כל פעלה הקשור לביקורים ולגיטימציה לערפאט ולטרור בכלל. כמו כן, כל הנושא של להציק לחיילינו בתוך הקרב עצמו. (מיותר לציין שחיילינו הינם שליחי המדינה, מבצעי החלטותיה של ממשלה נבחרת, ומבצע חומת מגן קיבל תמיכה רחבה ביותר בציבור). כל הדברים האלה קיבלו את חשיפתם והשפעתם בתיקשורת העולמית. בלי קשר לעברית או אנגלית, כל פעם שהיא מדברת בנושא אפשר להבין מי לדעתה הצד הצודק ומי הלא צודק, ואת מידת הרוע שהיא משייכת לנו. על כך שיש כאן אנשים המאמינים שהמדינה או החיים שלהם עצמם בסכנה, זלזול מוחלט. אתה צודק בדרישתך לדוגמאות, אבל איני יכולה לשלוף מהשרוול. אינני אוספת או שומרת דוגמאות כאלה. מה אתה רוצה, שאזכיר לך כל הפעמים שגברת אלוני משווה אותנו לנאצים? תראה, אני מאוד שמחה שאתה מספר על כך שאתם שוקלים על המשך דרככם. חשבון נפש, מטבע הדברים, נעשה בבית פנימה ולא כהדיפת האשמות. אני אומרת לך איך הדברים ניראים לי, מבחוץ. לכן, יותר חשובה היתה שאלתי המקורית, האם יש מסקנות נוספות פרט לנושא שיווק, מנהיגות וחברתית? אוסיף לך עוד הגיגים שיש לי בנושא קריסת השמאל. ישועתו תבאו רק מחשבון נפש מצד אנשי רוח ואינטלקטואלים ולא של פוליטיקאים. המחלה היא רעיונית ולא טכנית או טקטית. אליהם אתם צריכים לבאו בדרישות ובטענות.

למעלה