שבוע טוב לכם!

ממyמקים

New member
שבוע טוב לכם!

אשמח אם תענו לי. מה העניין לבוא לפגישה בבגדים חגיגיים? ומה העניין שבחור בא לפגישה עם כובע וחליפה למרות שהוא לובש אותם רק בשבת? ועוד שאלה, אתם חושבים שחרדי/ת שבא/ה לפגישה לבוש/ה יפה בבגדי יום חול, זה אומר משהו? תודה לכם אם תתייחסו...

לדעתי, לבחורים, הבחורי ישיבה זה חלק

מהתלבושת שלהם כובע וחליפה (ועניבה יפה עושה משהו לבחורה...) ולגבי הבחורות לדעתי זה טימטום! למה לבוא כאלה חגיגיות?! תלבשו בגד יפה ומכובד ולא סתם בגד עלוב כן?! אבל למה לבוא אלגנטיות כמו לאיזה חתונה?! אני לא סובלת את זה ואני מודה שבהתחלה הלכתי חגיגית והרגשתי מטומטמת והחלטתי שאני אלך עם בגד יפה ומכובד אבל לא חגיגי. זה לא הצגה! אז אם הבחורה באה פחות חגיגית זה לא תמיד מדד. יכול להיות שבסך הכל היא מרגישה יותר בנוח בבגד יותר ספורט אלגנט. לדעתי זה יותר טבעי. כמובן שהאיפור והשיער מאד מוסיף אז בהחלט אפשר לוותר על האלגנטיות המוגזמת. בהצלוחס! רגע... נזכרתי שדוקא יש בחורים שמאד אוהבים את האלגנטיות המוגזמות וזה עושה להם הרבה. אז הכל תלוי בסיגנון... לדוגמא המזרחיסטים יוצאים לפגישות בבגדי יום חול. אחרת תתקבל בעיניהם בצורה מוזרה.

ברור שכן!

כובע וחליפה במגזר או בסיגנון שלנו זה חלק מהתלבושת. אז לפגישה הוא מוסיף חולצה של שבת ועניבה. ושמתי לב שיש בחורים שמגיעים לפגישה שלישית כבר בלי עניבה...

hatam

New member
לא...

רוב הבחורים הולכים רק לתפילה עם כובע וחליפה. (ויש הרבה שגם זה לא) חוץ מיזה שיש חליפה של שבת וחליפה של יום חול ולא רק חולצה של שבת.

בת תורה

New member
טעות בידך!כובע וחליפה אלו בגדים

יומיומיים.כל בחור ישיבה נורמלי ובכל ישיבה נורמלית אלו הבגדים היומיומיים. בחורי ישיבה לא יכנס לביה``כ או לבית מדרש ללא חליפה וכובע.ולכן אך טיבעי שיבוא לפגישה כך.הבגד המיוחד אותו לובש לפגישה היא העניבה.. וכן חולצה לבנה שבתית.

hatam

New member
טעות בידייך!!

יש חליפת יום חול ויש חליפת שבת, אוקיי? ודעתי - שבחור ובחורה כן יבואו חגיגיים לפחות בפגישות הראשונות, כי אצלינו זה לא כמו אצל המיזרחיסטיים - אצלם מסתובבים סחור-סחור כמה חודשים, עד שמגיעים לתכל'ס, ואצלינו ישר מגיעים לתכל'ס, ולכן בחור/ה צריכים להיראות במיטבם, כי אין הזדמנות שנייה לפגישה ראשונה, ולכן צריכים לבוא בבגדי שבת, שכך הבחורה נראית במיטבה.

ואם אני נראית במיטבי בבגדי יום חול?

ומה אם הבחור חושב שהיא מאד יפה בבגדי שבת, ואז הם מתחתנים והוא רואה אותה בבוקר, בלי איפור, בלי "בגדי שבת", בלי אפילו לצחצח שינייים ועם קורי שינה? מה אז? הוא גם יגיד לה ללכת לישון עם בגדי שבת? ושתדאג לקום בבוקר כשהיא "במיטבה"? בחייך, החיים הרבה יותר דינמיים ולא בוחרים בני זוג רק בגלל המראה החיצוני.

באמת, למה?

הלבוש הלא רגיל הוא חלק ממה שגורם לפגישה להיות רשמית. (כמו גם המיקום שלה- דוקא לובי של מלון, ולא למשל על ספסל בגן פתוח) אלה מהכללים הלא כתובים שצריך לקיים אותם. אבל השאלה עדיין שאלה. למה?! ובגלל זה יש המון בחורות שלא מקפידות להסתדר לפגישות כמו לנשף או משהו בסגנון. זה מקובל יותר אצל ה`ילדים הגדולים` ופחות אצל משתדכים טריים. אתה רק צריך להחליט אם כבר נמאס לך.

hatam

New member
לא ממש הבנתי..

"ובגלל זה יש המון בחורות שלא מקפידות להסתדר לפגישות כמו לנשף או משהו בסגנון. זה מקובל יותר אצל ה`ילדים הגדולים` ופחות אצל משתדכים טריים." בגלל מה יש המון שלא מתארגנות? המבוגרות לא מתארגנות או כן מתארגנות? לדעתי ספסל בגינה זה גרוע - לא יושבים אחד מול השני, אלא אחד ליד השני. בלילה - חשוך, בחורף - גם קר.

אני אחזור.

המשתדכים בגילאים המבוגרים יותר מגיעים לפגישה בהופעה טבעית, בלי הצטעצעות מיותרת. ובכלל, כל ההתנהלות היא יותר ספונטנית. והסיבה היא, בגלל שעם הזמן הגינונים מסרבלים את העסק ומתגלים כמיותרים. מובן שהפגישה כן צריכה לשאת אופי מכובד, אבל זה לא צריך להשיג את זה דוקא באמצעות עניבה פרחונית ובגדי שבת. לעניין המיקום, אל נא תעלבי, אבל דעתך האישית כלל לא רלוונטית. כי גם אם העירייה תחליט להעמיד בגנים הציבוריים פרוז`קטורים ועמודי חימום, ותבנה בכולם ספסלי שח-מט (כאלה שבנויים במושבים מקבילים), וברזיה עם שוקו, עדיין לא תוכלי

המשך

להציע להתיישב שם לפגישה, בלי להישמע חורגת מהמסגרת (בהנחה ואת בת עשרים, כמו שכבר כתבנו למעלה)

hatam

New member
בפגישות מתקדמות - כן הייתי ממליצה

אבל בפגישה ראשונה - שנייה קשה מאד להתרשם בצורה כזאת. לא הבנתי למה את חושבת שזה עניין של מקובלות. יצא לי לראות זוגות חרדים למהדרין בפארק הלאומי ושמעתי שנפגשים גם במרום נווה ואף בגן העיר בב"ב.

"קשה להתרשם בצורה כזאת"???

קשה לך להתרשם מאנשים שאינם לבושים בבגדי שבת? מותק, את כנראה נפגשת בחייך מקסימום 2 פגישות. אני מקווה שלא תצטרכי לצבור וותק, להתעייף, ובעיקר - להבין שהמראה המצועצע הוא שקרן מטבעו. ואם לא איכפת לך, אני כבר גרושה (אני רואה שאת חדשה כאן ולכן את אולי לא יודעת) ולפעמים - הנסיון (המר) עושה את ההבדל.

hatam

New member
אל תערבי בין שני דברים

עניתי לאחת ולתNיד בעניין פגישה בגן, לדעתי כשיושבים אחד ליד השני במקום חשוך ולעיתים קר, א"א כ"כ להתרשם. ולדעתך? בעניין הנושא שדיברתי איתך - ברור שאפשר להתרשם גם מבין אדם שלא לבוש בגדי שבת, לא ניסחף, אבל יש רושם יותר טוב כאשר הבחורה (וכן הבחור) לבושים בבגדי שבת, בפרט שהצד השני מחכה לזה, ז"א בציבור שלנו זה מה שמקובל. ואם בחורה תבוא בבגדי יום חול, חוץ מיזה שהיא יכלה להיראות ולהרשים הרבה יותר, הבחור לא יחשוב שהיא לא באה עם בגדי שבת, אלא יחשוב שאלו הם בגדי השבת שלה, או לחילופין יחשוב שהיא באה עם בגדי יום חול, ואולי היא לא יודעת מה מקובל, ז"א שהיא חוזרת בתשובה או מתחזקת, בקיצור - למה להכניס את עצמנו לבעיות מיותרות ולפלונטרים מסובכים? לא צריך ליצור בעיות - הן נוצרות לבד, בכביש אל תהיה צודק - אהיה חכם וזו אמירה שנוגעת לכל שטחי החיים. לצערי כבר צברתי וותק של כמה עשרות בחורי חמד וגם כאלו שלא כ"כ מסוגים שונים שזכו לשהות במחיצתי מספר שעות ולעיתים לא מבוטל.. הוותק שלי אומר שבחורים מצפים לבחורה יפה שנראית טוב, וגם אני מצפה לבחור שימצא חן בעיני, וביגוד, איפור וכו' עושים את ההבדל, את מה שה' ברא א"א לשנות, אבל אפשר בהחלט לשפר. לגבי השקר - כבר כתבתי על זה, צריך לקחת בחשבון שכל הפגישה זה הצגה, אין לנו אלא מה שעיננו רואות, ואין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמים!!! חוץ מיזה אני לא חושבת שיש פער כ"כ גדול בין מה שבפגישה ומה שבמציאות, יש הנוהגות להתאפר ולנפנפן בלי קשר לפגישות, ואני לא חושבת שמישהי נראית בפגישה במראה שבחיים לא נראיתה כך או שבחיים לא תיראה כך, סה"כ הולכים ברמה שהולכים בחתונות, ז"א שזה לא תלוש לגמרי מהמציאות. וכמו כן בחור שבחיים לא אמר תודה לאף אחד על שום דבר, יהיה לו מאד קשה לזכור להגיד תטדה למלצרית, כי זה לא בטבע שלו. יש בחורות שאף אחרי החתונה יותר מקפידות על לבוש, הרב זה בגלל שהבעל מצפה לזה וחלק בגלל שיש להם פתאום לפני מי, כך ששוב זה לא לגמרי שקר. בקשר לפגישות של זיווג שני - יכול להיות שזה משהו שונה, אני לא מכירה את זה ב"ה, אם מקובל לבוא גם בבגדי יום חול, אז זה בסדר גמור.

אז ככה:

פגישות על ספסל זה לא לעניין ומחוץ לתחום, ולא בגלל מקובל או לא מקובל, אלא כי טכנית זה הכי לא נח ולא לעניין שיש. נקודה. מעבר לזה - אני כמעט לא מסכימה איתך בשום דבר, מלבד העובדה שכל אחד צריך להראות הכי טוב שהוא יכול, וזה, אני מזכירה שוב, לא קשור לבגדי שבת. מבחינתי, פגישה שהיא לא אירוע משפחתי לא ראויה לבגדים חגיגיים כלל. אני לא מצפה שבחורה תבוא עם גי'נס או שיער שנראה כאילו היא קמה עכשיו משינה, אבל אם בחור מצפה לראות בחורה יפה, וברור לו שהיא אמורה לבוא בבגדי שבת - אז או שהוא בחור שטחי, או שהוא גדל על חינוך שטחי. כי במגזר שלי (חסידי) אף אחת לא נפגשת עם בגדי שבת. בדיוק כמו שבחור חסידי לא מגיע לפגישה עם קאפיטע (הלבוש החסידי הנהוג בשבת) אלא בחליפה של יום יום (ואני לא זוכרת איך קוראים לזה). בחורה שמגיעה עם בגדי יום חול ונראית נהדר לא תיכנס לשום פלונטר. בחור שמצפה לפגוש את מלכת היופי ומודד אותה מלמטה עד למעלה הוא בחור שאני לא מאחלת לאף אחת.

hatam

New member
אז ככה: (2)

מבחינתי דווקא פגישה שהיא אירוע משפחתי - לא ראויה לבגדי שבת. לא הבנתי מה זה אירוע משפחתי, כל שבוע אני הולכת לסבתא שלי - זה אירוע משפחתי? מסיבת לביבות בחנוכה - זה אירוע משפחתי? יום הולדת לאחיינית - זה אירוע משפחתי? או שאצלכם רק חתונות זה אירוע משפחתי. וכי אין חתונות שאינן משפחתיות? למה לא לבוא עם ג'ינס? אם בגדי יום חול אז למה הכי יפים והכי מכובדים, אם אני הולכת ביום-יום עם ג'ינס ושיער לא מסודר, אין שום סיבה שארמה, אבוא איך שאני - למה לא? זה ממש לא בחור שטחי, תביני, בחור שאין לו רצון שאשתו תהיה יפה - יש לו בעייה באישיות שלו, כי מהות האישה זה יופי, וזה אמור למשוך את הגבר, וגם ביהדות זה ככה. אם בציבור החסידי מקובל לבוא בבגדי יום חול - אז ברור שעל הבחורה להגיע בבגדי יום חול ולהיפך - שלא תעיז להגיע בבגדי שבת, יסתכלו עליה כאילו נחתה מכוכב אחר. זה ייראה ממש מגוחך, והבחור יחשוב שהבחורה מתהדרת יותר מידי בלבושה. זה מזכיר לי שלפעמים ברחוב אני רואה בחורה שהולכת לאיטה לעבודתה בבוקר לבושה עם בגדים שאצלי הם בגדי שבת ובא לי להגיד לה "שבת - שלום"... בסוגריים - מה שאני שמעתי מחברות חסידות הוא שכן נפגשים עם בגדי שבת!!! איך זה שאת חסידה ולא יודעת איך קוראים ללבוש החסידי? אולי את לא חסידה קונבציונאלית?!

אהבתי!!!

"אולי את לא חסידה קונבציונאלית?!" גם לא זוכרת איך קוראים לחליפה של ימות החול???? מה קורה פה? אולי צריכה לחזור דחוף לישיבה???? חחחחחחחחחחחחחח

למעלה