אל תערבי בין שני דברים
עניתי לאחת ולתNיד בעניין פגישה בגן, לדעתי כשיושבים אחד ליד השני במקום חשוך ולעיתים קר, א"א כ"כ להתרשם. ולדעתך? בעניין הנושא שדיברתי איתך - ברור שאפשר להתרשם גם מבין אדם שלא לבוש בגדי שבת, לא ניסחף, אבל יש רושם יותר טוב כאשר הבחורה (וכן הבחור) לבושים בבגדי שבת, בפרט שהצד השני מחכה לזה, ז"א בציבור שלנו זה מה שמקובל. ואם בחורה תבוא בבגדי יום חול, חוץ מיזה שהיא יכלה להיראות ולהרשים הרבה יותר, הבחור לא יחשוב שהיא לא באה עם בגדי שבת, אלא יחשוב שאלו הם בגדי השבת שלה, או לחילופין יחשוב שהיא באה עם בגדי יום חול, ואולי היא לא יודעת מה מקובל, ז"א שהיא חוזרת בתשובה או מתחזקת, בקיצור - למה להכניס את עצמנו לבעיות מיותרות ולפלונטרים מסובכים? לא צריך ליצור בעיות - הן נוצרות לבד, בכביש אל תהיה צודק - אהיה חכם וזו אמירה שנוגעת לכל שטחי החיים. לצערי כבר צברתי וותק של כמה עשרות בחורי חמד וגם כאלו שלא כ"כ מסוגים שונים שזכו לשהות במחיצתי מספר שעות ולעיתים לא מבוטל.. הוותק שלי אומר שבחורים מצפים לבחורה יפה שנראית טוב, וגם אני מצפה לבחור שימצא חן בעיני, וביגוד, איפור וכו' עושים את ההבדל, את מה שה' ברא א"א לשנות, אבל אפשר בהחלט לשפר. לגבי השקר - כבר כתבתי על זה, צריך לקחת בחשבון שכל הפגישה זה הצגה, אין לנו אלא מה שעיננו רואות, ואין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמים!!! חוץ מיזה אני לא חושבת שיש פער כ"כ גדול בין מה שבפגישה ומה שבמציאות, יש הנוהגות להתאפר ולנפנפן בלי קשר לפגישות, ואני לא חושבת שמישהי נראית בפגישה במראה שבחיים לא נראיתה כך או שבחיים לא תיראה כך, סה"כ הולכים ברמה שהולכים בחתונות, ז"א שזה לא תלוש לגמרי מהמציאות. וכמו כן בחור שבחיים לא אמר תודה לאף אחד על שום דבר, יהיה לו מאד קשה לזכור להגיד תטדה למלצרית, כי זה לא בטבע שלו. יש בחורות שאף אחרי החתונה יותר מקפידות על לבוש, הרב זה בגלל שהבעל מצפה לזה וחלק בגלל שיש להם פתאום לפני מי, כך ששוב זה לא לגמרי שקר. בקשר לפגישות של זיווג שני - יכול להיות שזה משהו שונה, אני לא מכירה את זה ב"ה, אם מקובל לבוא גם בבגדי יום חול, אז זה בסדר גמור.