שבוע טוב לכולם...

snoopy36

New member
שבוע טוב לכולם...

ברצוני לשתפכם קצת מחיי.... יש לי הסדרי ראייה מעולים עם בני...פעמיים בשבוע...overnight...וכל שבת שנייה מו' עד א'...איזה כייף! בהסדר בזמנו,לא הכנסנו סעיף על הסדרי ראייה במהלך חופשת הקיץ... אני עובד והיא לא...ועכשיו היא רוצה שבקיץ הקרוב נתחלק חצי חצי בזמן...בגדול זה סבבה...אך תכל'ס זה אומר שעבודתי תיפגע...(על אף שאני עצמאי). נכון,רובכם תגידו שעליי להסביר לה יפה שמישמורת מלאה(שכך היא רצתה ודרשה),לא אומר שחצי מחופשת הקיץ הוא יהיה איתי...וכו' וכו'...אבל מאידך,לפחות כל מה שמתנהל סביב הילד,בינינו,מתנהל יחסית טוב...ואולי להתחיל פה בויכוח לא יהיה במקום... מה דעתכם?

דעתי

שלא חייבים להתווכח בכלל. פשוט להסביר לה שזה לא מתאפשר לך בגלל העבודה (אחרי הכל גם לה לא כדאי שאתה לא תעבוד... דמי מזונות...) ולמצוא יחד פיתרון אחר. אולי שבוע שבוע? או שבועיים (אצלה) שבוע (אצלך) כשבשבועיים שהילד אצלה הסדרי הראיה יהיו כרגיל. כל יומיים וכו`. אגב, אין לי מושג בן כמה הילד, אבל יכול להיות שיהיה לו קשה להיות הרבה זמן אצלך מבלי לראות את אמא לעיתים קרובות. צריך לשקול גם את זה. אצלנו למשל סיכמנו שנחליט כבר באותו זמן. בעיקרון שבוע שבוע, אבל שנינו פתוחים לשינויים. בהצלחה.

תבדוק את ההסכם שוב

אם יש סעיף שאומר שאתם מתחלקים בחופשות אז זה כולל את חופשת הקיץ. אפשר לנסות ולמצוא פתרון בדמות קייטנה וכו' וכמובן להתחלק בעלות

snoopy36

New member
במקרה הזה...לא....

מתוך בחירה השארנו את עניין הקיץ בחוץ...בתובנה שנסתדר כל פעם לגופו... רק שהפעם זה ניראה היה לי קצת מוגזם מצידה...

לדעתי אתם צריכים לעגן גם את עניין הקיץ.

אני לא רואה איך דבר טוב עלול לצאת מנושא כזה כשהוא פתוח, הייתי ממליצה לכם להכניס סעיף לחוזה לגבי החופש הגדול.

/tapuzforum/images/emo45.gif

אנחנו בהסכם לא הזכרנו את נושא החופש בפרוטרוט אלא ציינו בכללי ``חופשת הקיץ תתחלק בין שני הצדדים לפי הסכמה`` והשופטת לא הסכימה לאשר את ההסכם ודרשה שנוסיף סעיף שיהיה במקרה ולא תהיה הסכמה. עד שהוספנו את המילים האלה ``ובאין הסכמה האב יקח את הילדים לשבועיים ראשונים כשבזמן זה האם תגיע לראות את ילדיה פעמים בשבוע לפי הימים הנ``ל. רק אחרי זה היא אשרה את ההסכם.

בוקר טוב סנופי../images/Emo141.gif

(רק עכשיו ראיתי את ההודעה : ) גם אני חושבת שאם זה לא כתוב בהסדר, אין סיבה שלא תעבוד חודש וכך תוכל להישאר עם הילד... באמת אפשר למצוא קייטנה שווה (בגילאים קטנים עדיף למצוא קייטנה שמביאה את הפעילויות אליה ולא מטרטרים קטנטנים באוטובוס אולי למשל קייטנת ימקא או הקייטנה שבמוזאון הטבע או בבריכת ירושלים...) ולהמשיך עם ההסדר הקיים. אם תוכל לקחת איזה שבוע חופש ולבלות עם הילד- זה מצויין. (וגם יהיה לכם כיף...) והכי חשוב, לדבר איתה בנחת ובהבנה... זה שאתה לא מסכים לדעתה, לא חייב לצאת מזה ריב (אבל את זה אתה בטח יודע... : )

שרשירית

New member
הסדרי ראיה

חשוב מאוד להכניס הסדרי ראיה בהסכם לגבי כל החופשות (פסח, חנוכה, חגי תשרי, חופש גדול). אנחנו דאגנו לסדר את החופשה שווה בשווה. נכון שעבודתך תיפגע אבל אל תשכח שגם היא עובדת ולכן תהיה פגיעה גם בעבודה שלה. זה שהיא דרשה משמורת מלאה על הילדים לא אומר שאין לך אחריות ומחוייבות כאב. (גם ככה האם היא זו שסופגת את רוב ימי המחלה במהלך השנה מכורך הנסיבות שהילדים תחת המשמורת שלה) אני מציעה להיכנס לגוגל תחת הסדרי ראייה ולמצוא את הסטנדרט המקובל ולראות אם זה יכול להתאים גם עבורכם. כמו כן אנחנו הכנסנו סעיף שאומר שבכל מקרה של קייטנה, שהיא תוספת לגן, ההוצאה תתחלק שווה בשווה בין שני הצדדים. (עבור שבוע גן בחודש אוגוסט עד 8.8 אנחנו עדיין משלמים מחיר מלא + קייטנה לשאר ימות החופשה)

אבי 670

New member
שרשירית אם קראת את הודעתו היא אינה עובדת../images/Emo41.gif

והוא כן לפי מה שאני קראתי

שרשירית

New member
../images/Emo41.gif אכן קראתי שהיא לא עובדת

מבחינתי זה לא משנה מה היא עושה בזמנה הפנוי, מצידי שתשחק טאקי כל היום. הוא לא צריך לנהל לה את הזמן שלה והיא לא צריכה לתת לו דין וחשבון. זה לא משנה מבחינתי את העובדה ששניהם צריכים לשאת בנטל שווה בשווה או לפחות שישא כמה שיכול יכול. צריך להחליף את המילה 'הקרבה' לא מעלים אף אחד קורבן ומאז ימי התנך כבר לא מעלים קורבנות בכלל. אם אני יוצאת מנקודת הנחה שאנחנו לא מחפשים קורבנות ומי צודק אז נשאר לחשוב רק על טובת הילד, ולטובת הילד לדעתי זה שאבא שלו יבלה איתו גם בחופשה ויראה אותו לא פחות מהאמא (אם אפשר).

אבי 670

New member
אני לא חושב כמוך

אני יודע שגם אם אישה אינה עובדת ,לא חסרות לה עבודות בבית, וגידול הילדים הוא גם עבודה, אך בכל זאת ,מקום עבודה הוא סיפור אחר ,ולצערינו הרבה מקומות עבודה לא נוטים לתת ימי חופש לצרכי טיפול בילדים, בכלל ובעיקר אם מדובר בגברים ,ולכן לא יזיק אם תתחשב בו קצת ,

snoopy36

New member
כן...אבל...

באמת לא מעניין אותי מה היא עושה בזמנה הפנוי...על אף שהייתי שמח יותר לשמוע שהיא כן מצאה עבודה(יותר טוב לה ו...לילד)...אבל עדיין לדעתי כן צריכה להיות איזו התגמשות מצידה,ולו בגלל הסיבה שאני עובד והיא לא...מזונות...you know...

אני חושבת שבאמת:../images/Emo26.gif

העיקר לדבר עד כמה שניתן בנחת על הדברים. היות ונשמע שיש לכם יחסים מעולים בכל מה שקשור להסדרי ראייה - כנראה שאתם גם יודעים לעשות את זה.
אם היא לא עובדת - זה באמת קצת לא פייר שעבודתך תיפגע - אם אכן זהו המצב. אולי תוכל לבדוק כמה חופשה ביכולתך לקחת בכל זאת? - (בכל זאת זה הילד שלך - ותעשה בשבילו את המקסימום) - אחרי שתדע כמה חופשה את יכול לקחת - תמשיך משם. תדע מה להציג בפניה - איפה ומתי אפשר לשלב קייטנה - אולי גם סבא וסבתא קצת? שזה גם גיוון לילד ויכול להיות נחמד בשבילם (לא יודעת אם זה המצב אצלכם - אלא באופן כללי. אם לא סבים אז אולי דודים ליום יומיים בילוי). בקיצור - תחשוב חיובי
ולא "לוחמני". אני בכל זאת יכולה להבין אותה (גם אם היא לא עובדת!!!!) צריך לפעמים פשוט זמן לעצמך. אתה אכן לוקח את הילד יחסית הרבה לפי דברייך. ועדיין - אמא לפעמים פשוט צריכה זמן לעצמה - נקודה.וזה חשוב מאוד גם לילד שאמא שלו תתאוורר ותחדש כוחות.
שיהיה בהצלחה.

שרשירית

New member
אהבתי את הסיפא שלך

האמא גם צריכה זמן לעצמה ולא משנה אם היא עובדת או לא. כבר ידוע שנשים שהן עקרות בית "עובדות" קשה יותר מכאלה שעובדים בחוץ. אף אחד לא יכול להגיד שלגדל ילד זו לא עבודה. ולגבי "פייר או לא פייר" - אני לא חושבת שיש מושגים שכאלה בגע שמתגרשים. זה מושג שמתאים לכיתה ג', "הוא לקח לי וזה לא פייר". התגרשנו - תרי להתחשב אחד בני אין ספק, אבל הכל צריך להיות מוסדר מראש. לבוא ולהסתכל מה היא עושה או מה היא לא עושה זה לא מעניינו של אף אחד. הם התגרשו והיא לא חייבת לו דין וחשבון לגבי חייה הפרטיים וזמנה הפרטי. אין כאן מקום לפייר או לא יש כאן טובת הילד. חוצמזה בינינו..... זה פייר שכשהילד חולה אני זו שלוקחת יום חופש מהעבודה ונשארת איתו בבית? אבל אם אני אבחן את החיים שלי במאזניים של "פייר או לא" אני רצה לקנות לעצמי חבל ארוך וחזק. אין טעם. החיים לא פיירים. נקודה. ועכשיו איך את מתמודדת עם זה? לא אישי בובה... סתם יום לא פיירי בעליל!

נשמה שלי:סה"כ הבחור פה נשמע לי 10!

מסכימה עם כל מילה שאת כותבת - ואת יודעת את זה. שתינו מכירות את הסירה הזו טוב טוב....
ולמר סנופי אני רוצה לאמר - קח דברים אלו לתשומת לבך
- מתוך כוונה אמיתית אולי "ללמוד" על הצד השני.
סה"כ באמת נשמע לי שאתה דווקא פרטנר לא רע בכלל לגירושין...
ונשמע לי שיש לך כוונה לפשר ולהבין. לך עם זה!
שמעת פה דיעות של אמהות גרושות .בהצלחה.

אפשר לנסות להיות יצירתיים

ולא לנסות לבצע חלוקה של חצי חצי כפי שמקובל ניתן אולי במקום סופ-שבוע אחת לשבועיים את כל סופי השבוע משישי עד ראשון כך לא נפגעים ימי עבודה ניתן אולי להקציב יום בו מסיימים יותר מוקדם במידת האפשר ואז הילד אצלך יותר שעות וניתן אולי לברר מה בדיוק משמעות החצי חצי אולי מדובר במספר ימים אשר חשובים עבורה בשל תכנונים כאלו ואחרים ואת זה אפשר לפתור בקלות מה שלא יהיה גרושים או לא החופש הגדול הוא תקופת היצירתיות של כל ההורים באשר הם בהצלחה

למעלה