שבוע טוב ומבורך....

odery

New member
הקבה ברא גן ?

יצרים מיניים לא מושפעים ע``י גנים!מאיפה זה בא? הרי אם זה גן,זה גנטי ולהומואים כידוע אין אפשרות להתרבות ואז הגן והתופעה היו נכחדים. יקירתי,זו בחירה שבדורות האחרונים היא מדעת,ולא מרגש,האינדיוידואליזם כמו שאמרה בת אל (בשם הרב אבינר?!) האופנה,המתירנות והרצון להיות יוצא דופן וקול הם הגורמים להתרחבות התופעה. האם אין כאלה שבאמת נמשכים לבני מינם,באמת ובתמים? ברור שיש,התורה לא היתה אוסרת אם הדבר לא היה קיים,אבל נק` המוצא של התורה ברורה מאד , .ספינה שטה בלב ים,על סיפונה מאות נוסעים.אחד הנוסעים בחדרו עשה חור,לא עצום,אבל מכובד,יאמרו האנשים,מכפתלך זה החדר שלו? כן נכון אבל הוא מסכן את כולם,אותו הדבר לגבי הומוסקסואלים, הם ממיטים כליה,כליון על העולם.זה לא אומר שאין אמפתיה לקושי בעבודת המידות הענקית שעליהם לעבור,על התמיכה שהם צריכים לקבל עם ההתמודדות עם החולשה והרצון הבסיסי לחום ואהבה.אבל מכאן ועד להפוך את זה לדבר טבעי הדרך ארוכה.

פזית 1

New member
אודליה -קטונתי מלענות לך מי ברא את הגן או איך

הוא נוצר.... ישנם המון אם תרצי לקרוא לזה עירבוב של גנים, זנים שעם הזמן ועם האוולוציה הישתנו תכונותיהם. ישנם הרבה "מוטציות" (ואין הכוונה להומו') אלה עירבוב ושינוי של תכונות הגנים אצל בעלי חיים ובני האדם שלא היו קיימים בעבר, ומהיכן הם נוצרו? ישנם כ"כ הרבה חיידקים ווירוסים,שלא היו קיימים עד לפני עשרות שנים ולפתע הם נמצאו, מאיפה הם נוצרו? ישנם היום כ"כ הרבה מחלות שלא היו קיימות עד לפני מס' שנים ואיך הם התרבו? הקב"ה ידו בכל ויד כל בו - הרי אנו יוצאים מנק' הנחה שהוא ברא, בורא ויברא (אם זה המונח נכון לומר לשורש ב.ר.א בעתיד) את הכל!! וזה מתחיל מחלקיק אבק קטן ועד לאין סוף, איך? למה? מתי? וכיצד? אילו שאלות שאין לנו תשובה עליהן. רק לידיעה, הומואים או לסביות אשר מביאים ילדים לעולם אין בהכרח שילדיהם יהיו הומולסבית, כמו שהורים סטרייטים לכל דבר מביאים לעולם ילד שהוא הומו/לסבית. ואם תופעת ההומוסקסואליות היא אופנתית, טרנדית, קולית הרי שעם השנים היא הייתה חולפת, עוברת, משתנה כמו כל דבר שהוא אופנתי. ישנה אנקדוטה דיי מעניינת, שאת קוראת לזה לא להיות נורמלי, ושאלה לי אליך, מי מחליט מהי הנורמה? מי מחליט מיהו הנורמלי השפוי ומיהו הלא שפוי? להבדיל אלפי אלפי הבדלות - מי מחליט שילד הומו זו כליון - לעומת גורלו של ילד עם אוטיזים? למה ילד עם אוטיזים מקבלים וילד עם העדפה מינית שונה לא מקבלים? הרי בשני המיקרים זה לא תלוי הילד, אין באפשרות הילד לשנות את הצביון שלו. מי מחליט את כל זה?

Aviu

New member
איך כל הדיון הזה קשור לפורום?!

באמת שאני מנסה למצוא משהו שקשור לעמיר בניון, ואני לא מצליח. חשבתי לעצמי אולי הבעיה אצלי? הרבה החבר'ה שמשתתפים בדיון הם אותם אנשים שכביכול "מחזיקים" את הפורום הזה בהודעות... עם כל הדחף להשאיר את הפורום הזה פעיל אני לא חושב שזה המקום לדבר על פרשת השבוע ולהתחיל להכנס לדיונים מעמיקים בנושאי הומואים ולסביות. תבינו מי שנכנס לפה זה פשוט לא מעניין אותו, יש מספיק פורומים ששם תוכלו להתדיין בנושאים האלה. והערה הזאת מופנית בעיקר למנהלת הפורום שאמורה לעשות סדר בהודעות בשביל כלל הגולשים, אז מחברי הפורום הותיקים שהשתתפו בדיון הזה הייתי מצפה לא לעשות לה חיים קשים. מקוה שאף אחד לא נפגע. שבוע טוב.

פזית 1

New member
../images/Emo32.gif אביהו, שבוע טוב לך!! אני לא יודעת

אם אתה מכיר את הביטוי שרשורי OFF - הם שירשורים שלא קשורים לנושא הפורום אלה דיון תרבותי על נושאים כאלה ואחרים כל עוד הדיון מתבצע בנועם ונאמרים בו דברי טעם. ונכון שהקשר בין פרשת השבוע לדיון שהתפתח בעיקבותיו אינו קשור לעמיר או לאבי אבל אני חייבת לציין שאותי באופן אישי הוא מאוד מעניין ואפילו הביא אותי להבנה ולימד אותי דבר או שניים על הפרשה ועל פרשנותה. והחבר'ה שהשתתפו בדיון נימנים בין החברים המצ'וגעים, ואנו לא "מחזיקים" בכוח את הפורום בהודעות, אין לנו דחף להשאיר את הפורום פעיל, בעידן של היום ישנם דרכים רבות לדבר עם אנשים. רוב הנושאים שנכתבים בפורום הם על עמיר ואבי וכל שאנו מעלים על הכתב נוצר בעקבות הערכתינו, אהבתינו והערצתינו ליצירותיהם של נושאי הפורום. אני, באופן אישי, לא כתבתי הרבה מאוד זמן בהפורום משום שלא היה עיניין כל שהוא שהיה שווה או מעניין לכתוב עליו. אין אני מבינה את הקשר למנהלת הפורום, הרי דיונים כה רבים מתדיינים בו ללא התערבותה בהם מסיבה כזו או אחרת, זהו אינו פורום דיקטטורי שיוחלט כי ישנם נושאים שמדברים עליהם וישנם נושאים שלא. וכמו שאמרת זהו הפורום של עמיר ואבי בניון בלבד ולא של אף אחד אחר!! שבוע מצויין!

ו ר ד ב

New member
היי אביהו...

פורום אומנם הוא מקום דיון על נושא מסוים... אך אין זה אומר שאי אפשר להתדיין בו על נושאים ברומו של עולם (כל עוד זה נעשה בדרך מכובדת ולא פוגע באף אחד מחברי הפורום) ושוב - מי שלא מתאים לו לקרוא הודעות מסוימות יכול פשוט לא להתעכב עלייהם

Aviu

New member
היי ורד :)

האמת שלא ניסיתי להתעכב על ההודעה אבל השירשור תופס את כל הדף :) בכל מקרה ניסיתי לחדד שהנושאים אמורים להיות עמיר ואבי בניון ולא כל הנגזרות. ז"א זה שיש לעמיר זיקה לדת זה עניינו שלו ואל לנו להפוך את הפורום למקום שמדבר דברי תודה [מבלי לנקוט עמדה אם אני נגד או בעד]. אם עמיר בניון אוהב לראות כדורגל אני לא אתחיל לפתוח פה נושאים על כדורגל ועדכונים לגבי משחקי הנבחרת והקבוצות בארץ ותאמינו לי שאני יכול לעשות את זה בצורה המכובדת והמתורבתת ביותר שיש.. אני מקוה שתקבלו את זה כהערה בונה ואם תתעמקו בדברי תבינו שיש אמת בדבריי. המשך יום טוב לכל חברי הפורום

odery

New member
אביהו

האם הצצת בשדות שאמורים להתמלא תוכן באתר נבל עשור?

Aviu

New member
לא הצצתי,

וגם לא הבנתי את העקיצה? אפשר להיות קצת יותר ברור בשבילי?

odery

New member
אין עקיצה

באתר של עמיר ורבי "נבל עשור" שאמור לעלות מחדש עם תכנים יש שדה שנקרא פרשת שבוע. עמיר ואבי לא מפרידים את המצב האמוני שלהם משום דבר שהם עושים, לא מהיצירות שלהם ולא מחייהם. אז כמו שאמרתי אחת הרובריקות תתמלא כל שבוע בדבר תורה מהפרשה של אותו שבוע.. אלמוג זיכה את הגולשים לפני שזה קרה

פזית 1

New member
אין שום דבר רע בלדבר על נושאים שונים ומגוונים

נהפוכו, זה רק מוסיף לכולם. אני אישית (כמו שאפשר להבין) לא משוייכת לזרם הדתי ואני מוצאת שירשורים המשוייכים לדת (כגון פרשת השבוע ) שאם הם לא היו רשומים פה לא הייתי נחשפת אליהם, לא פעם נתקלתי בדיון שעורר בי עניין רב. ובזכות השרשור פניתי לקרוא חומר בנושא והשכלתי בעוד דבר קטן, ואשריי כל החברים שגרמו לנושא להפוך למעניין ולהביא את הפרשנות מנקודת מבט שונה. במקרה השירשור הנ"ל התחיל כפירוש לפרשת השבוע והתגלגל לדיון מעניין מאוד. אין פסול לעשות שירשורי OFF ואין פסול למלא דפים בדיון מעניין (בהחלט שהגדרת המושג - "עניין" היא סובייקטיבי, אך אנחנו נמצאים באזור משותף להרבה מאוד אנשים מזרמים, פלגים ותרבויות שונות ומגוונות ובכל זאת אנו נותנים כבוד אחד לשני גם אם דעתנו אינה מקובלת על האחר ולהפך. אנו לא יוצרים אינטריגות, מחנות או דיעות קדומות על האחר). במידה ומצאת שירשור שלא מדבר אליך, אתה היחיד שמחליט האם להתיחס אליו או לא, הכל הוא עניין של בחירה ! אינך חייב לקרוא את שנכתב שם... כמובן שאתה מוזמן לפתוח בדיון.....

odery

New member
תדייקי,תבססי מקורות,תסתמכי

גנים -לי ברור מאד מי ברא את הגנים,כמו את שאר הדברים בעולם הזה.מה את מערבבת גנים עם מחלות?רשימת הגנים בבני האדם ארוכה ועמוקה אך היא עתיקה מאד.לא מומצאים גנים חדשים! חקר הגנום נמצא בחיתוליו,ויקחו עוד שנים רבות לבני אנוש להגיע למסקנות בנושא (מלבד המסקנה שהקב``ה מ ל ך).הקב``ה ``ידו בכל ויד כל בו`` כב` פזית,אל תצטטי מבלי שאת יודעת מאין ובאיזה הקשר,מדובר על ישמעאל (בן דודנו),והכוונה ביד כל בו,שכולם רוצים במיתתו.אז להכניס לשם את אלוקים זו טעות איומה.ונחזור לענין הגנים,אם הנטיה ההפוכה הזו גנטית,אז לבטח הורה הומו יעביר לעוברו את הגן בתורשה,גנטיקה את יודעת...בשבילי התורה מחליטה מה נורמלי וחוסכת לי את ההתלבטויות האלה.

פזית 1

New member
כב' אודליה,כנראה שכדאי שתקראי קצת

חומר בנושא הגנים, כל יום מגלים דברים חדשים, ואם בגנטיקה עסקינן אזי שגנים כמו שאנו יודעים מועברים לצאצאנו אך לא כולם מקבלים ביטוי ממשי, כולנו נולדים עם עשרות גנים שלא באים ליידי ביטוי בחיינו אך אותם הגנים מועברים לילדנו וגם אצלם ישנם גנים פעילים וגנים לא פעילים ומכאן הובא המושג "קפיצת דור" ובהחלט שאין זה בטוח שהורה הומו יעביר לצאציו העדפה מינית זו או אחרת, כי אם כן הדבר איך יוסבר שלהורים סטרייטים יש ילדים הומוסקסואליים? ואיך יוסבר הדבר שלהורים נורמטיביים נולד ילד אוטיסט? וכנראה שיותר קל לחיות עם חוסר התלבטויות ושאלות ותהיות שנוצרות ולומר אני טומן את הראש בחול וחי לפי מה שהתורה מכתיבה. שזו גם דרך התמודדות בפני עצמה. אף אחד לא הטיל ספק בקב"ה. והמושג שנאמר היה בקונוטציה חיובית.

odery

New member
תופתעי לשמוע

ראשית,אין קונוטציה חיובית לידו בכל ויד כל בו! זה פשוט לא שייך ולא מתאים.ב.התורה רחבה,ניתן לשאול עליה שאלות,ניתן להקשות ומותר גם לא להבין אבל חשוב מכל התורה נותנת פרופורציות למוסריות ע``מ שלא נחשוב בטעות שאנחנו מוסריים מתורת חיים מהאלוקות עצמה,אז התורה מסבירה מה נורמלי,מה לא ואיך מגיבים ובאיזה תנאים,אם את קוראת לזה ראש בחול נראה שאין מה להמשיך את הדיון בענין,,ג.זה לא גנטי נק`! ועכשיו להסבר המלומד,אם נלך עפ``י דבריך שאכן נטיה מינית(גברית) מקורה בגן,אזי היא יושבת על כרומוזום x,בהיותה יושבת על הx‏ היא אינה צריכה תוספת מכרומוזום y ‎‏ בכדי להיות מועברת הלאה והיא הופכת דומיננטית בכל היתרבות(בכל התרבות הכרומוזום משפיע יחידאי ולכן ברור שהעובר יהיה בעל גן פעיל ולא רטססיבי).כך שהתופעה היתה נמוגה(כי לא היו שיטות תיווך התרבות כמו היום).מעבר לזה,האם נראה לך הגיוני שכל אנשי דור המבול היו בעלי הגן הדומיננטי? הרי באותה עת לא היו שיטות להתרבות המשפחה ההומולסבית כמו שיש היום,אם כך למה לכלות את העולם במבול? שהקב``ה יעזוב אותם, הם היו מתכלים מעצמם מבלי לשחת את בעלי החיים(אלמוג,בדקתי שוב,בעלי החיים קיימו יחסים שלא עם בני מינם,היינו כלב עם קופה וכו` ולא כלב עם כלב) הצומח ושאר עולמו.

פזית 1

New member
לבל נתבלבל ונייחס את הטענה כי תופעת ההומו'

הן דבריי או מחשבותיי או החלטה שלי, אני לא קבעתי דבר וחצי דבר, אני גם לא יוצאת בהצהרות של "זה לא גנטי נק`!" הרי ישנם מחקרים לביסוס כל אמירה ו/או טענה, ואמירת הצהרה כגון זאת לא מבוססת! ואני בטוחה שבעוד 20 שנה יפריכו כם את הטענה שזה גנטי ויהיה הסבר אחר לכל התופעה, בדיוק כמו שחשבו על שכפול בני אדם, על האוטיזים ועל הגנוטיפ האנושי... הרי לכל אחת מאיתנו ישנה השקפת עולם, תרבות, מנטליות ודרך חיים שונה, אין אני מנסה להגיד שדבריי הם הנכונים או שדברייך הם הנכונים. לכל אחד/ת מאיתנו הזכות לבחור איזה השקפה מתאימה לה. לפי דבריי יכול להבין שאני לא מבינה בנושא דור המבול, לא הייתי שם כדי לדעת, וגם לא ערכו אז מחקרים כך אין לנו הסקות לגבי זה. הרי כל נושא ההומו' עלה לתודעת הציבור רק מתוך הקידמה של לפתוח את הנושא, לדבר עליו בפרהסיה, ידעת הדבר על אנשי ציבור שלא מתביישים בנטייה המינית שלהם, בדיוק כמו בכל נושא שלפתע עולה לסדר היום, כי פשוט אנשים התחילו לדבר על זה וזה מפורסם ביותר אמצעי תקשורת, הרי גם בשנות ה70 הייתה התופעה קיימת וגם בשנות ה 80 וכן הלאה אך היא הייתה "במחתרת" הייתה בושה מסויימת ופחד מסויים להוציא את זה לתודעת הציבור שמע זו מחלה מדבקת. וכמו שאמרתי כל אחד/ת חי בעולם המושגים, הערכים, המנטליות והתרבות שלו, אף אחד לא בא לומר שהצד שלו הוא הנכון והצודק... פשוט מעלים נקודות למחשבה.

odery

New member
אינני נרתעת מלומר

שהינך טועה ותורת אמת צודקת.כי איך אעשה שקר בנפשי? אינני מאלה שיפריחו אמירה שתוכל להתפרש לשני צדדים ויבוא שקט על עמ``י.על דברי אלוקים אין משפטי ביניים,משפטי פרווה.יש אמת אחת והיא הציווי האלוקי!

פזית 1

New member
למה שתרתעי מלומר את שעל ליבך?

דעתך זכותך כמו שדעתי זכותי, עדיין לא חיסלתי אף אחד.... גם אם ועל אף שדעתו/ה אינה עולה בקנה אחד עם דעתי.... כל אדם באמונתו יחייה. ושארייך על אמונתך בדיוק כמו שאשריי על אמונתי. כל עוד אדם שלם בליבו אין דבר שיזיזו מאמונותיו.... וכמו שציינתי זהו דיון....

שבוע טוב וחודש טוב ומבורך!

ראשית אפתח בברכת ישר כח לאלמוג על השרשור הנפלא! שנית אענה לאביהו שבפורום הזה אפשר לכתוב גם דברים שלא כ"כ קשורים לעמיר במיוחד אם אלו דברים עם טעם ועוד יותר אם אלו דברי תורה. ולגבי אותם/ן שנמשכים/ות לבני/ות מינם/ן ומתגאים בדבר זה אענה בקצרה: א. את צבעי הקשת הם אכן לקחו מהברית בין הקב"ה לנח אך זה רק הצד החיצוני ומעבר לזה שום דבר נוסף. ב. אני אישית מכיר לפחות שני סיפורים על בחורים שחשו משיכה מסוג זה כלפי בני מינם ולאחר טיפול ממושך (ע"י פסיכולוגים ורבנים) הם הצליחו להתגבר על זה והקימו בית נאמן בישראל לתפארתם ולתפארת עם ישראל. סטיה כזאת מהנורמה הינה ככל סטיה אחרת (למשל גילוי עריות) ואפשר לטפל בזה. כמו שבן אדם הנמשך לאחד/ת ממשפחתו מצליח בד"כ לגבור על זה כך גם כל הנ"ל יכולים להתגבר על סטיה זו. בכל אופן שנזכה לברור אמיתי זך נקי וטהור במהרה בימינו אמן! שבוע טוב חודש טוב וחורף בריא!

לא סתם אנחנו בנים למלך....

ראשית אשרייכם ישראל ותכוונו הכל לשם שמים. ועוד כמה דברים מנקודת מבטי הבאמת דלה, דבר ראשון חשוב לשאול על התורה שאלות שנבדקו ולא דרך המורה בביה"ס אלא ע"י מי שבאמת מבין בדברים וכוונתי היא לטעויות נפוצות בהיסתכלות כגון דוד ויהונתן שחס ושלום היו כמו שנאמר או כדוגמא שלמה המלך שהרבה נשים והרי למלך אחד מאיסוריו זה להרבות סוסים ונשים, אבל אחד גדול הוא ,שאין לנו בכללללל מושג הבנה שכל או אפילו יכולת קטנה להבין מי הם היו ולמה עשו מה שעשו. דבר חשוב נוסף זה ההיסתכלות המעט יותר עומקית שבדברים שסתם דוגמא: וזה חידוש מאדם חשוב ,איך יתכן שאחרי המבול בגלל המעשים המקולקלים של בני האדם והחי בארץ אחרי העונש נכנס נח לאוהל שותה יין לשוכרה ובא חם בנו ובועל אותו?? לא רק משכב זכר אלא גם עם אבא? תמיהה ענקית. בעומק קל בעיניין נכנס נח לאוהל ואין אוהל אלא אוהלה של תורה ואין יין אלא סוד שנאמר נכנס יין יצא סוד ונח נכנס לבד בלי חברותא ובמסכת תענית נאמר כל הלומד לבד ניקרא רשע(שגם כאן יש עומק) ובא חם שהוא מעין יצר הרע ורש"י מפרש בין היתר שסרסו בנו שלא יוכל להביא זרע ע"מ שלא תתחלק הירושה. וזרע זה המשכיות אז בהיבט אחר להיכנס לאוהלה של תורה בעומקיה אין המשכיות לא נגלה דבר חדש. קיצורו של דבר יש לנו תורה שהיא נצחית ויש המוןןןן מה ללמוד ולהסיק והעיקר שנכוון לשם שמים. אשריכם ישראל אוהב אותכם המון תבורכו.

פזית 1

New member
מושיקו יקירי, גם אני מכירה באופן אישי מס'

אנשים מהמגזר החרדי שסיפרו מה נאמר להם ב"טיפול" ע"י הפסיכולוג, אם אפשר לקרוא לזה טיפול. אתה לא חושב שאם היה פסיכולוג ולו אחד שהיה מסוגל להביא לשינוי בנטיה מינית אזי רבים מהאנשים היו הולכים אליו לטיפול? גילוי עריות - אינו נובע מנטייה מינית אלה מדחף בלתי נשלט וזה נמצא תחת כדגוריה של אנסים ופדופילים, ועל דחף בלתי נשלט אפשר בהחלט לטפל, ואם המטופל אומר שהכל זה בידי שמיים ואין מה לעשות אזי המצב גרוע (בלימודי התואר לקרמינולוגיה חקרנו את הנושא של גילוי עריות והיינו בסדרת חקירות ותחקירים בכלא ברמלה- ששם יש אגף מיוחד של גילוי עריות במגזר החרדי ונתקלתי בכל מיני סוגי אנשים מבחינת השקפת עולמם). הסבר על דחף בלתי נשלט הינו עניין של כמה שיעורים אבל בסיכומו של עניין זה דבר שאפשר לשלוט בו ע"י טיפול משולב של טיפול תרופתי + פסיכולוגי ונטייה מינית אינה נמנת בקטגוריה הזו. ואכן שרשור נפלא, אשרינו!! ואוסיף ואודה על התשובות שקיבלתי כי מבחינתי האישית ההבנה היא חלק מהקבלה, וישנם דברים שבאמת לא תלויים ולא ניתנים להסבר אבל ישנם דברים שישנה באפשרותינו להסביר ולהבין, גם אם ההסבר לא מקובל עלינו כ"כ
.... (זו השקפת עולמי בכל אופן).

למעלה