שבוע טוב ומבורך....

שבוע טוב ומבורך....

מקרה או שלא?? תשפטו בעצמכם. פרשת השבוע פרשת נח, דור המבול הוא דור שעשה הרע בעיני ה' "והשחיט כל בשר את דרכו על הארץ" מבהר רש"י אפילו בעלי החיים היצטרכו מין למינו, פשט הדברים שהיו מקימים יחסי מין עם אותו מין בימנו נקראים הדברים כקהילה ההומו לסבית, ורע הדבר בעיניי ה' והחילט להביא את המבול ולהשמיד את כול העולם פרט לנוח ומשפחתו שניצלו יחד עם בעלי החיים בתוך התיבה, בזמן בניית התיבה היתה אפשרות לכול בני הדור לחקור בדבר התיבה ולשוב בתשובה אפילו מהפחד שמא הקב"ה הופך את העולם ולא נעשה כן ולא שבו בתשובה. וכך היה הדבר בא מבול עליון ונבקעו תהומות רבה וכול העולם הוצף במשך 40 יום, לאחר מכן החליט ה' לכרות ברית עם נוח לדורותיו שלא יבוא מבול יותר לעולם וכסימן ואות לדבר נתן הקב"ה את הקשת בענן. היום בדורינו במקרה או שלא מתגאה הקהילה ההומו לסבית בסמלה ודגלה שהיא הקשת. מקרה??!! שבוע טוב ומבורך בשורות טובות.

odery

New member
זה הביטוח שלהם,סוג של התגרות...

אבל אלמוג,אם בעלי החיים גם השחיתו,וקיימו יחסים עם בני מינם,מדוע הם כן ניצלו?

mk42

New member
החיות שהועלו לתבה לא קיימו יחסים עם בני מינם

בס"ד ולכן ניצלו כך קראתי ברש"י שבועעעעעעע טוב ומבורך

קושייא שצריך לתת עליה את הדעת ודעתי:

לבעלי החיים אין בחירה כמו לבני האדם, התיקון שלהם שונה מעצם קיומם כחי ולא כמדבר בעל נשמה. מה גם שבעלי החיים חיקו את מעשי האדם ואני מאמין שנאספו מי שלא חטאו בכך....אבל היונה שמשולה לעם ישראל "יונתי תמתי" היא זו שבישרה את השלום בארץ ועלה זית בפיה באומרה לבורא עולם "שיהיו מזונותיי מרים כענף הזית מידייך ולא מתוקים מידיהם של בשר ודם" וזכתה לבשר השלום משום שהיא היחידה ממיני בעלי החיים שלא הוצרכה למין אחר ובכך דמתה לכנסת ישראל שדבקים רק בבורא עולם ולא צריכים ל"סוג" אחר.(או לפחות השאיפה שנדע ונלמד מאותה יונה איך ראוי שנתנהג).

odery

New member
נראה שרק הדגים לא חטאו כלל

ולכן לא הוצרכו אף לגלות לתבה ,ולא מתו על אף המים הרותחים שירדו.ולגבי שאר בע``ח שאומר מכאל שלא חטאו והוכנסו,יש מיקום מדויק?

סימוכין..

לגבי הדגים אז ידוע הדבר שנשמות הצדיקים מתגלגלות בדגים ואולי מתוך כך אין חטא, ולגבי בע"ח רש"י במקום וניתן ללמוד מהעורב על תיקון בעלי החיים ואיך? משום שלא יצא לשליחות בגלל שפחד שמא נח יקח את אישתו ואם עדיין היה דבק בחטא לא היה לא חשש משום שלא היה ניצרך לאשתו אלא מאותו מין.

פזית 1

New member
אני ממש לא מסכימה איתך לגבי השייכות או המקריו

שאלה לי אליך : האם כל בני ישראל היו כופרים חוץ מנוח ומשפחתו? זה לא נשמע לך מופרך שרק אדם אחד היה דתי? ומה הקשר לזה לבין הקהילה ההומו לסבית?? האם דוד ויהונתן לא היו הומואים בעצמם? דבריי לא נאמרו בכדי לפתוח חזית של תקיפה אלה העלאת שאלות לדיון ולהבנה...

leka27

New member
תשובות

א. עדיין לא היה אז מושג של "בני ישראל" אלא אנשים בודדים שדרכם עברה סגולת עמ"י, נח היה אחד מהם. כתוב ש"נח איש צדיק תמים היה בדורותיו..." שאר האנשים שחיו באותה תקופה חטאו בע"ז, גילוי עריות וחמס (רש"י: גזל) ניתנה להם היזדמנות לשוב בתשובה אך הם לא עשו זאת ולכן נענשו. אין דבר כזה מופרך בתורה הכל אמת גמורה! ב. דוד ויהונתן היו חברי נפש, שנאמר עליהם שאהבו "אהבה שאינה תלויה בדבר". שניהם היו צדיקים גדולים, דוד היה מלך ישראל שממנו עתיד לצאת המשיח בעז"ה. אסור לקחת את התנ"ך ולנסות להבין אותו עפ"י ההבנה הקטנה שלנו (והיא באמת כזו...) בשביל זה יש פרשנים גדולים וצריך ללמוד אך ורק מהם! וגם את הפשט צריך לדעת ללמוד. התושב"ע היא חלק בלתי נפרד מהתורה שבכתב שתיהן ניתנו לעמ"י באותו מעמד וא"א להפרידן!! מקווה שהובנתי...

leka27

New member
אה שכחתי...

חודש טוב ומבורך לכולם!

אלמוג איזה צ'.. אשרך!!פזית-

קודם כל בזמן נח לא היו עדיין "בני ישראל" ישראל זהו שמו השני של יעקב אבינו ובני ישראל הכוונה ל12 בניו ועמ"י שנולד מהם. דבר שני, בזמן נח לא הייתה תורה, לא היו צווים מהאל, בעצם לא הייתה הכוונה מוסרית כלשהי, העולם פשוט התנהל לו במשך 10 דורות(נראה לי..) מזמן חוה ואדם שהביאו מציאות של חטא לעולם וכנראה שכן אדם אחד ומשפחתו בלבד נטו לעשייה של טוב וכל השאר לא.. ואכן אחרי המבול ה' "מחליט בלבו"( אין לי שמץ של מושג לגבי מה זה אומר..) כי "יצר האדם רע מנועריו" וכי לא יעניש שוב את יושבי הארץ בעונש שכזה.. ואשר לדוד ויונתן- יש במקרא ביטוי לאהבה חזקה בינהם אך מכאן ללהגיד שהם היו.. אוי ואבוי לנו.. קודם כל אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שדוד הצדיק שכתב את ספר תהילים הקשיב למצוות התורה ובינהם- איסור מוחלט לגבי משכב זכר דבר שני- ברור ששדוד אהב נשים- היו לו כמה וגם- סיפור בת שבע מעיד על כך ביתר שאת לגבי האהבה החזקה בינהם- צריך למוד את הסיפור הזה לעומק- זה מקסים, יש שם רגשות מאוד חזקים שמעורבים כיון שיונתן היה אמור לשנוא את דוד שחותר תחתיו ונלחם באביו והוא מבין שלדוד המלוכה ויותר מזה- הוא משלים, מקבל ואוהב את זה. כל הסיפור נורא רגשי ונראה שהמקרא מנסה להביא את עוצמת הרגשות והקבלה שלו בדבר מלכותו העתידית של דוד. שבוע מבורך לכולםם!!! וואלה אלמוג לא ידעתי שאתה כזה צדיק.. אשרך! שוב..

odery

New member
7‏ מצוות בני נח

האם הן נתנו לאחר המבול או שהיו ידועות קודם לכן? אין מצב שאלוקים העניש את העולם מבלי לצוות אותו קודם או לתת לו קודם הוראות הפעלה,אז נכון,תריג מצוות ניתנו אחרי שהיינו לעם,רק אחרי יציאת מצרים,אבל הכוונה היתה קודם.

פזית 1

New member
אשרייכם!!!

תודה על התשובות המפורטות... זו לא קללה להגיד הומו או לסבית, זה חלק מהקיום שלנו.... וכמו שאתם אומרים אלוהים בהכל, אז מדוע אלוהים נתן לבני אדם את האפשרות לרגשות, תחושות ואת הגן של קיום יחסים חד מיניים? ועוד דבר.... מיוחס לדברי LEKA אומנם אנו אנשים קטנים וכך גם שכלנו (שהוא הרבה יותר קטן ומצומק מאתנו....) אך עדיין ישנם הרבה שאלות ותהיות. ולא, אני לא מסכימה לקבל את מה שכתוב או את מה שהפרשנים אמרו וזהו, אין מה לעשות או להגיד. מצטערת כזו אני (קרציה ככל שאיהיה
) אבל אני חייבת להבין את הדברים, לחקור ולשאול. אני לא מקבלת את זה כמובן מאיליו. כי כשם שאני אקבל את זה כמובן מאליו, ואומר שזה מה יש וזהו, זה יראה כך. והחשיבות של משמעות הדת, התורה והיהדות תהפוך גם היא כמובן מאליה וטבענו בדר"כ להניח בצד את המובן מאיליו ולא להתמקד בו.

leka27

New member
להפך...

מותר וצריך לשאול ולחקור, רק צריך להיזהר בצורה שבה שואלים, ולהבין ש "זה פשוט מידי גדול..." אם היינו מבינים הכל אז לא היתה בחירה לאדם ...

פזית 1

New member
קטונתי מלהבין או יתרה מכך להתיימר לדעת,

מתוך שאלותיי את יכולה להבין שאני ממש לא מבינה בתחום הזה כמעט וכלום. ולכן שאלותיי נשאלות. אני מסכימה איתך שישנה בחירת מילים הרבה יותר טובה ממה שאני בחרתי. מתוך אמירתך "זה פשוט מידי גדול" את מתכוונת שישנם דברים שאין לנו הזכות (או היכולת או האפשרות) לחקור ולשאול? באם כן, אזי אינני מסכימה איתך, מכיוון שהרבה תחומים "פשוט מידי גדולים" עבור בינתינו ויכולתנו להבין, ללמוד ולחקור ובכל זאת אנו חוקרים, שואלים, תוהים ומנסים עד שאנו מגיעים להבנת הנושא או ליכולת הבנה שאין אנו מבינים ואין באפשרותינו להבין את הנושא, להסכמה או לאי הסכמה (שנובעת מההבנה) וליכולת פנימית שלנו של לקבל את הדבר או לא. וכל זה נובע מבחירה בלבד!! אנו בוחרים מה לחקור, על איזה נושא לשאול, איזה נושא להניח ולא לשאול שאלות וכד'.

אנונמני

New member
לגבי השאלה הראשונה...

ברור שיש יצרים לכולם בתחומים שונים..הגדולה היא להתגבר עליהם..כמובן שאם אלוהים היה רוצה הוא היה בורא את כולם צדיקים..אבל הוא בחר שלא להיות אחראי על המצוות או העבירות של האדם אלא לתת לו בחירה "הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים".. ד"א אולי זה לא קללה להגיד למישהו הומו או לסבית(למרות שבמחשבה שנייה בשפת היום יום זו כן קללה) אבל להגיד על דוד המלך שהוא הומו זה בערך כמו להגיד עליו שחילל שבת,ברור שאדם גדול כדוד המלך לא עשה אף אחת מהעבירות האלה.

פזית-

זאת אכן שאלה טובה וכמוה לשאול- למה ה' טבע יצר לרצוח אצל רוצחים סדרתיים?( בכוונה הדוגמא קיצונית) או נטייה לבוגדנות אצל גברים( וגם נשים..)??? ולמה בכלל ברא רע? תראי משכב זכר זה דבר שאסור מן התורה. מה יעשה אדם שמרגיש שהוא נמשך רק לגברים? זאת כבר שאלה אחרת..שאלה קשה אחרת. מה שכן יש לי להגיד בעניין הזה הוא שעד שנות ה70 הומוסקסואליות הייתה מוגדרת כהפרעה נפשית ע"פ כללי ה DSM (שזה ספר שרוב הפסיכאטרים בעולם משתמשים בו לאבחן ולטפל בפרעותהנפשיות למי שלא יודע..ואשריו שכך..) עד אז עזרו לאנשים לטפל בזה. מאז.. כפטריות אחר הגשם נהייתה קהילה הולכת וגדלה של הומוסקסואליים ותהליך שינוי חברתי לקבלתם והתעקשות על תהלוכה בעיר הקודש ו.. ו.. ו.. אני לא יודעת אם ואיך אפשר לטפל באדם כזה רק מה , נראה לי שמגמה הולכת ומתעצמת של הומוסקסואליים תוביל ל'כרת'עצמי של בני האדם, כי כמו שידוע לנו אי אפשר להביא ככה ילדים.. לדעתי הרבה מהתעצמות התופעה הוא העניין של הבדידות שהעולם הולך ונכנס אליו.. אינדיודואליזם הולך וגובר, כל אדם נעשה יותר מורכב וייחודי ונהיה קושי הולך ומתעצם לזוגיות שהיא מוצלחת. מה גם שהעולם הולך ונהיה יותר ויותר מתירני מה שמעודד בגידות רבות וקושי להחזיק נישאין עדי עד. כל זה אנחנו צריכים לתן וכדאי שנתחיל בעצמנו. והלוואי שנזכה למשיח, גאולה אמיתית ויציאה מכל המיצרים והבילבולים.

פזית 1

New member
בת אל - להבדיל אלפי הבדלות אין שום דבר

רע בלהיות הומו או לסבית, והדוגמא שהבאת אינה עולה בקנה אחת בהשוואה בין שני הדברים. למה רע? את זה אנו לומדים או יכולים להבין כבר מספר בראשית. אכן בשנות ה 70 תופעת ההומוסקסואליות נחשבה בעיניי מס' חוקרים מובילים כהפרעה נפשית, אך באותה תקופה, ישנם חוקרים מובילים אחרים שהפריכו את טוענה זו (ואכן זכורים לי עדיין כללי ה DSM - מתקופת לימודיי התואר הראשון שלי בפסיכולוגיה).כיום, טוענה זו, שתופעת ההומוסקסואליות היא הפרעה נפשית, הופרכה לחלוטין ואינה מוגדרת יותר כך. כמובן שהפרכת הטענה הוכחה באמצעות מחקרים רבים ושונים. למעשה, כיום טוענים כי תופעת ההומו' נובעת מגן שמועבר מההורים לילדיהם. כיום, כידוע, אין אפשרות "לעזור לאנשים לטפל בזה" זוהי אינה בעיה פסיכולוגית נפשית. זה משהו מבפנים, וככל שהאדם נלחם בזה יותר כך היצר גובר עליו יותר, אדם צריך לקבל את עצמו כמות שהוא ולא לנסות להיות מישהו אחר, כי בסופו של דבר זה לא נעלם, זה שם. אני גם הפריך את האמירה שהומואים ולסביות לא יכולים להביא ילדים. הם יכולים להביא ילדים וכמה ילדים שהם רוצים, והם גם עושים זאת. אז לידיעה, יש להם ילדים מקסימים ונפלאים, בריאים ומאושרים. אני כן מסכימה איתך שבעידן היום התופעה היא הרבה יותר פתוחה, ליברלית ומוחצנת, ישנה מודעות הרבה יותר גבוהה לנושא, היום אנו מוצאים יותר אנשים מובילי דיעה שהם לא מפחדים (ואין שום צורך שהם יפחדו / יתביישו במגדר שלהם) לצאת מהארון. בכל מגזר יש את המוחצנים יותר ומוחצנים פחות. ולכל אחד מאתנו קיימת הזכות להתהלך היכן שהוא רוצה מתי שהוא רוצה ואיך שהוא רוצה. אך זה כבר עיניין של דיעה, השקפת עולם ומנטליות. בעיית הזוגיות, בגידות והזילות של חיי נישואין ומשפחה הינו נושא בפני עצמו שעל זה צריך לפתוח דיון מקיף ונרחב משלו...

למעלה