שבוע טוב ודילמה

אני יודעת שאתה צעיר בשביל השיר הזה

אבל אני שמחה שבכל זאת אהבת אותו

לפחות לשירים אין גיל

והנה שיר שכבר הבאתי אותו כאן לא מזמן,
אבל הסיכוי שמישהו פתח את הקישור הוא קלוש,
אז אני מרשה לעצמי להביא לך אותו שוב, כי אני מאוד אוהבת אותו, הוא שייך לתקופה יפה שלי בחיים
http://www.youtube.com/watch?v=HUSYj5zq144

וופל בר

New member
את השיר הזה העלית לפני כשבוע

והעלית אותו כמחווה עבורי ועבור אנה, וזה בדיוק הזמן להסביר מדוע העלית אותו בהקשר שלי ושל אנה :)

וואלה?

שמע, הזיכרון שלי ממש בקנטים

אני לא זוכרת למה הבאתי לשניכם את השיר הזה דווקא,
אולי בגלל שאני אוהבת את שניכם ואולי בגלל ששם השיר מתאים לעובדה
שרואים את שניכם כאן מדי פעם בפעם... ככה סתם, בחיי שאין לי מושג.
היום ראיתי אותו בפלייליסט שלי ולא הייתי בטוחה ששמעת אותו
אז שמתי לך אותו שוב. סתם מתוך אהבה ולא יותר

וופל בר

New member
אני בטוח שרק מאהבה

היה נדמה לי שעצם הציון שלך שאינך זוכרת מתי ואם מישהו פתח את הקישור, זה כמו לבקש להיזכר. אז הזכרתי :)

poseidon111

Active member
ערב טוב. ראה, אני בהחלט מבין מדוע קומם

עליו הרב את מצביעי ש'ס. אין זה סוד שראו בו בוגד, או כפי שאתה ביטאת ביתר עדינות.
השאלה הנשאלת היא למה. מדוע שאדם אשר הגיע למשהו בחייו, יקום יום אחד, יגיד שהוא קץ בזה,
וילך בדרך זרועה בחתחתים. אתה דיברת רק על השררה, ואני עניתי לזה. הייתי רוצה לשמוע מה לדעתך היו
שאר שיקוליו במהלך זה.
אני רק יכול לשער שלא תמנה שיקולים חיוביים בצעדו, ואני תמה מדוע.

2. אחיזה בכוח, כפי שכתבת, יוצר כל פוליטיקאי מעצם בחירתו במסלול זה. זה נכון לגבי אמסלם וזה נכון לגבי
כל ראשי ש'ס, וזה אף נכון לגבי הרב עובדיה. השאלה היא מהו אותו כוח, ומה מאפיין אותו. האם אותו כוח
הוא מושג שלילי אם האדם שאוחז בו עושה מעשים חיוביים? אדרבא, אם פיו וליבו שווים,
הייתי רק שמח שיאחז בכוח, כי בלעדיו אי אפשר להזיז דברים שלי נראים כחייבים שינוי ראדיקלי.

3. אין זה נכון שהוא היה במתק שפתיים כלפי החילוניים. היו לו גם דברי ביקורת לגבי מספר דברים
שצריכים שינוי כמו למשל יותר אחיזה במסורת ישראל וכדומה. הוא השכיל לשבות את לב החילוניים
מכיון שהוא לא איבד את הפרסונה הדתית שלו מצד אחד, אך לא קרא לחילוניים "כופרים ועיזים" מצד
שני. אתה כבר מספר פעמים כותב ורומז שלמעשה הוא לא אמר דברי אמת, אלא דברי חנופה בלבד.
אני שואל אותך על סמך מה. האם יצא בתקיפות כנגד החילוניים בעברו?
4. מותר לאנשים להתהפך ב180 מעלות יום אחד, למרות שהוא לא עשה זאת.
הרי כל החוזרים בתשובה שבש'ס מחבקים, עשו זאת, ואין אף אחד שם ששואל את השאלה הכיצד
זה יתכן. ככלל, אם אדם אינו מרוצה ממקום הימצאו, ויהיה מעמדו רם ונישא ככל שיתכן, זכותו לזרוק
מעליו את חליפת השרד, ללבוש בגדי פועל ולהסביר לאנשים מה לא היה טוב במקום שממנו הוא
בא, ומה הוא חושב שצריך לשנות.

4.דרך אגב, בכל שיחה איתו הוא הקפיד להצהיר עד כמה הרב עובדיה יחיד ומיוחד ועד כמה הוא
גדול בתורה. באותה נשימה הוא גם אמר שהרב מוקף באנשי כחש הדואגים להסתיר ממנו דברים ולהגיד את מה שימצא
חן בעיני הרב.

דרך אגב, לא כל אחד שיוצא כנגד המימסד הדתי הופך ליקירי באופן אוטומטי. צריכה להיות דרך חילופית
כדי שאמשיך להקשיב. לא מעט מוכנים לשרוף את מוסדות אותו מימסד, וראה זה פלא, עלי אינם מקובלים כלל.

במאמר מוסגר אציין ששוב אני נהנה להתדיין איתך.

וופל בר

New member
העונג כולו שלי.

מקווה שיצא לי לענות לך מחר על שאלותיך בקשר לרב אמסלם. וכיצד ואם בכלל, הוא דיבר/ מדבר על חילונים.
אני יוצא כרגע לסיבוב קניות . המשך ערב נעים.

במקרה של אמסלם אני חושבת כמו פוסידון

לדעתי, רק מישהו כזה יכול לגשר על הפער העצום בין תומכי ש"ס לבין החילוניים כמוני וכמו בעלי.
תראה, בוא ניקח את הפורום הקטן שלנו לדוגמא. הרי אנחנו חיים יפה ביחד, חילונים גמורים עם דתיים ומנהלים דו-שיח ללא עצבים ומשקעים.
למה במציאות חיינו זה לא בא לידי ביטוי? מישהו כמו אמסלם נתן לנו איזו תקווה שבאמת בחיים האלו נוכל לחיות ביחד ולהבין זה את זה באהבה רבה.
שמעתי אותו בשיחה בת שעתיים, ביום שישי אחד לפני הבחירות, ברדיוס 100FM אצל בן-בסט ופשוט היה תענוג לשמוע אותו. נהניתי מכל מילה שהוא אמר.
אז אני לא יודעת מה הוא עשה בש"ס ואחרי מי הוא הזדנב. אנחנו יודעים שהפוליטיקה היא לפעמים ביצה מסריחה ואי אפשר להשתכשך בה מבלי שידבק בך הריח הרע.
אז הוא ניסה לצאת ממנה ולהראות שאפשר גם אחרת. אני בהחלט מקבלת את זה ומעריכה את זה.

כן

בבחירות שלפני האחרונות,
הצבעתי למפלגה ירוקה אחת ששכחתי את שמה,
והייתה לי הרגשה שהיא לא תעבור את אחוז החסימה
אבל בכל זאת החלטתי להצביע עבורה בהתאם לצו מצפוני,
והאמת היא שהיא הייתה די קרובה לעבור את אחוז החסימה ולי לא היה כל כך איכפת אם תעבור או לא. אני את שלי עשיתי.
בבחירות האחרונות לא חזרתי על אותה הטעות.

Aronsona

New member
לצערי אין לי תשובה פשוטה בנושא

תלוי באלטרנטיבות ועד כמה יהיו רחוקות מדעותיי.
הנטייה שלי תהיה לא לבזבז את הקול על מפלגה שסיכויה לעבור את אחוז החסימה נמוכים

בוקר טוב לכולם

הרבה עניינים השבוע,
1. אולימפיידת החורף בחסות הדמוקטטור והאישיות החזקה בעולם פוטין. אולימפידה גדולה כמו שהרוסים יודעים לתכנן. ברוסיה הכל גדול חוץ מזכויות האזרח. (מסר לכל המדינות הנאורות
שמבקרות את ישראל על מדיניותה ושולחות ספורטאים למקום בו זכויותיהם של אזרחי המקום נרמסו בלי חשבון, בתים הופקעו לטובת המשחקים ונותרו חסרי כל.)

2. חוק הסופרים - חוק המחייב שמירה על מחיר קבוע לספר ישראלי בשנה וחצי הראשונות לצאתו לאור, וקובע שיעורי מינימום לתמלוגים לסופר ישראלי. הסופרים הוותיקים מבסוטים, הסופרים החדשים והפחות ידועים קצת פחות.

שבוע נעים לכולם

[URL='http://www.youtube.com/watch?v=qPRQpbpG3tA']www.youtube.com/watch?v=qPRQpbpG3tA[/URL]
ועוד אחד...

[URL='http://www.youtube.com/watch?v=mAnB_0nIyCc']www.youtube.com/watch?v=mAnB_0nIyCc[/URL]

אתי 104

New member
שבוע טוב

אחרי סופ"ש כזה בטוח מתחילים את השבוע בכייף יום של שמש
שהייתה אתמול, בערב הצגה בקאמרי

אמא קורז עם תיקי דיין ועוד שחקנים טובים אחרים מומלץ בחום.

לגבי החוק הסופרים לפי דעתי ישנה בעיה הסופרים צודקים לא איתכן שיעמלו כל כך הרבה על כתיבת ספר

ובסוף ימכר ב 4 במאה צריך לחשוב איך מפרסמים את הסופרים החדשים אולי במבצעים רק לספרים שלהם

עד אשר יוכרו כסופרים מין המניין אבל בהחלט צריך לדאוג גם למחייתם ולתגמל אותם כראוי

אף אחד לא היה מוכן לעבוד ולכתוב כל כך הרבה זמן עד אשר יוצא לאור ספר ובסוף למכור אותו במחיר אפסי

בנתיים שבוע טוב לכולם

שבוע טוב לך ולשאר העולם

חותמת על כל מילה שלך בסעיף 1.

לגבי הסופרים, החדשים יצטרכו להוכיח את עצמם. מה שהולך עם הספרים זה כבר ממש ביזיון. מוכרים אותם כמו פיצוחים. יש לי בבית עשרות ספרים חדשים שהדפים שלהם עדיין דבוקים זה לזה. אני לא מגיעה אפילו לקרוא או לעיין בהם. בעלי קונה המון ספרים כי זה זול. אז מה הטעם? עדיף לקנות ספר אחד או שניים ולקרוא אותו מאשר לקנות עשרים ספרים ולא לפתוח אותם.

ובעניין אחר,
אתמול הסתיימה הסדרה 'להיות איתה' ומה שהתחיל דווקא כהבטחה נחמדה,
הסתיים בקול ענות חלושה כמו איזה "רומן למשרתות" סוג ז'.
והנה הבקורת
http://www.haaretz.co.il/gallery/television/tv-review/.premium-1.2232484

אני מסכים איתך שהסופרים צריכים להוכיח את עצמם

הבעיה היא שלא בטוח עד כמה הוצאות יהיו מוכנות לקחת סיכון בספרי ביכורים, מפני שהם אולי יעדיפו את הסופרים הגדולים אלה
שמוכרים כבר.

למה מעניין? מה מעניין בבחיר הסבירה ביותר של

מפלגה יהודית-ערבית, דמוקרטית וסוציאליסטית וגם אורבנית?

dibablas

New member
המפלגה הזו לא בגישה המדינית של יתר המפלגות

הערביות?
בסדר אם זו הבחירה שאתה מאמין בה אז אחלה.
לעצם השאלה-הצבעת כי חשבת שיש סיכוי עדיין שהמפלגה תעבור והסקרים טועים או שפשוט הרגשת שאתה רוצה להצביע למפלגה שאתה מאמין בעקרונותיה בלי קשר לתוצאות?

למעלה