ערב טוב. ראה, אני בהחלט מבין מדוע קומם
עליו הרב את מצביעי ש'ס. אין זה סוד שראו בו בוגד, או כפי שאתה ביטאת ביתר עדינות.
השאלה הנשאלת היא למה. מדוע שאדם אשר הגיע למשהו בחייו, יקום יום אחד, יגיד שהוא קץ בזה,
וילך בדרך זרועה בחתחתים. אתה דיברת רק על השררה, ואני עניתי לזה. הייתי רוצה לשמוע מה לדעתך היו
שאר שיקוליו במהלך זה.
אני רק יכול לשער שלא תמנה שיקולים חיוביים בצעדו, ואני תמה מדוע.
2. אחיזה בכוח, כפי שכתבת, יוצר כל פוליטיקאי מעצם בחירתו במסלול זה. זה נכון לגבי אמסלם וזה נכון לגבי
כל ראשי ש'ס, וזה אף נכון לגבי הרב עובדיה. השאלה היא מהו אותו כוח, ומה מאפיין אותו. האם אותו כוח
הוא מושג שלילי אם האדם שאוחז בו עושה מעשים חיוביים? אדרבא, אם פיו וליבו שווים,
הייתי רק שמח שיאחז בכוח, כי בלעדיו אי אפשר להזיז דברים שלי נראים כחייבים שינוי ראדיקלי.
3. אין זה נכון שהוא היה במתק שפתיים כלפי החילוניים. היו לו גם דברי ביקורת לגבי מספר דברים
שצריכים שינוי כמו למשל יותר אחיזה במסורת ישראל וכדומה. הוא השכיל לשבות את לב החילוניים
מכיון שהוא לא איבד את הפרסונה הדתית שלו מצד אחד, אך לא קרא לחילוניים "כופרים ועיזים" מצד
שני. אתה כבר מספר פעמים כותב ורומז שלמעשה הוא לא אמר דברי אמת, אלא דברי חנופה בלבד.
אני שואל אותך על סמך מה. האם יצא בתקיפות כנגד החילוניים בעברו?
4. מותר לאנשים להתהפך ב180 מעלות יום אחד, למרות שהוא לא עשה זאת.
הרי כל החוזרים בתשובה שבש'ס מחבקים, עשו זאת, ואין אף אחד שם ששואל את השאלה הכיצד
זה יתכן. ככלל, אם אדם אינו מרוצה ממקום הימצאו, ויהיה מעמדו רם ונישא ככל שיתכן, זכותו לזרוק
מעליו את חליפת השרד, ללבוש בגדי פועל ולהסביר לאנשים מה לא היה טוב במקום שממנו הוא
בא, ומה הוא חושב שצריך לשנות.
4.דרך אגב, בכל שיחה איתו הוא הקפיד להצהיר עד כמה הרב עובדיה יחיד ומיוחד ועד כמה הוא
גדול בתורה. באותה נשימה הוא גם אמר שהרב מוקף באנשי כחש הדואגים להסתיר ממנו דברים ולהגיד את מה שימצא
חן בעיני הרב.
דרך אגב, לא כל אחד שיוצא כנגד המימסד הדתי הופך ליקירי באופן אוטומטי. צריכה להיות דרך חילופית
כדי שאמשיך להקשיב. לא מעט מוכנים לשרוף את מוסדות אותו מימסד, וראה זה פלא, עלי אינם מקובלים כלל.
במאמר מוסגר אציין ששוב אני נהנה להתדיין איתך.