שבוע טוב ודילמה

dibablas

New member
שבוע טוב ודילמה

נניח שאתם תומכים במפלגה ולפי הסקרים היא לא אמורה לעבור את אחוז החסימה תצביעו לה בבחירות?
וכן אם זה קרה למישהו אשמח לקרוא מה החלטתם...

וופל בר

New member
יש בחירות באופק?

אף פעם לא תמכתי במפלגה קטנה כך שאיני יכול לעזור לך עם ניסיון. נדמה לי, שחכם, עיניו בראשו.... וכך צריך לנהוג.

dibablas

New member
רגע

לא חייבות להיות בחירות באופק, שאלה שעלתה לי היום.
ולהבהרה:כולם יכולים לעזור, כולם מוזמנים ואשמח שכולם יביעו דעתם מה נראה להם שהיו עושים...בנוסף כתבתי שאם זה קרה רצוי גם לציין איך אותו אדם נהג...אם לא, אז לא...מה הכוונה חכם עיניו בראשו? אפשר לפרש בכל מיני דרכים:יהיה אחד שיגיד שהחוכמה היא להצביע למפלגה שנראה שתעבור ויהיה מי שיגיד שהחוכמה היא להיות נאמן לעצמך ולדעת שעשית את הדבר הנכון...למה התכוונת בדיוק?

אומנם לא

אבל יש הצעת חוק שתעלה את אחוז החסימה באופן משמעותי, באופן שעשוי להגיע לארבעה מנדטים בפועל לפי אחוזי ההצבעה כיום.

כן..קרה

החלטתי להצביע לעם שלם כי הרב עמשלם החליט להיות גורם מאחד.
הייתי מצביע עבורו אבל ביום הבחירות הייתי רחוק מכאן.

poseidon111

Active member
הרב הזה היה אחד מהרבנים הבודדים שממש

בא לי לשמוע אותם שוב ושוב.
הוא ישב על נקודת החיבור שבין דתיים וחילונים, בין יהדות
המזרח לצבריות והיה זה הוא שסדק אצלי את חומות האנטי כנגד
הממסד הדתי.
אבל הוא פשע בפשע חמור-
הוא העז לצעוק שהמלך הוא ערום, והמלך הוא מפלגת המושחתים של ש'ס.

הפסד לעם ישראל שהוא נשאר בחוץ.

האיש שלי בבית רצה להצביע עבורו

גם אני התרשמתי ממנו לטובה. בסוף הצבענו כולנו ל'יש עתיד' כי הייתה לנו הרגשה שהוא לא יעבור את אחוז החסימה.

וופל בר

New member
אתה מכיר אותו בעיקר מהבחירות

אני מכיר אותו מהימים שהוא הזדנב אחרי אריה דרעי... הוא סוג של אומר לכל אחד מה שהוא רוצה לשמוע, והוא מת על שררה, והוא חיפש נקמה בש'ס. ולכן הוא אמר את כל מה שאהבתם לשמוע

poseidon111

Active member
קצת לא הגיוני בעיני שאדם אשר מת על שררה

כדבריך, יעזוב את השררה, יסכן את עתידו הפוליטי, יסכן את
מעמדו בחברה בה הוא חי, יקבל איומים על חייו מכיון שזה "מה שאנו רוצים לשמוע",
ועוד ועוד.
אני נשאר בעמדתי שהוא היה התקווה האמיתית לאחדות בין חלקי העם, ובמיוחד
בין הדתיים לחילוניים.
מאוד מקווה שיציג את מועמדותו פעם נוספת, וסוף סוף יהיה מי שייצג נאמנה את החרדים המזרחיים,
בניגוד למה שעוללה ש'ס.

וופל בר

New member
חחח, מה שלא הגיוני בעיניך...

עליו מבוסס העולם. מי שמעיז מתיז. לא תמיד ההעזה נובעת מהסיבות הנכונות. לא תמיד מי שמעז מתיז. גם אם ליבו טהור וצח כשלג. אשריך שכך אתה חושב עליו. ואם הוא הצליח להפיל אצלך את המסך בכל מה שקשור לרבנות/ יהדות, -לא בדיוק הבנתי ממה נמנעת עד הרגע - לו יהי זה שכרו. ושכרך. וטוב שאתה חושב עליו טובה. תודה שאתה בעיקר אוהב אותו כי הוא משנה מהדרך של מי שמייצגים את התורה -לא תמיד נאמנה ונכוחה - הוא קצת יותר עדין ופחות שולל :)

poseidon111

Active member
אם אתה שואל לגבי העדפותי בין דבריו

שנאמרו בנחת לבין הקללות והעלבונות של שאר ראשי ש'ס
בעניין החילונים, אז התשובה היא ברורה.
דבר שני, לו התיאוריה שלך היתה נכונה, והוא אכן עשה זאת רק משיקולי שררה,
הרי איך אתה מסביר שגם לאחר כשלונו לא שינה מאומה מאותם "נאומי בחירות" והוא ממשיך
באותו קו של גישור ומיזוג? הרי הבחירות הבאות אינן נראות באופק, ואחד שרוצה שררה
בלבד, היה משנה את גישתו בכדי לאחוז באותה שררה מחדש.
בכנות אני אומר לך, מקטרגיו הגדולים ביותר הם אלו שאותם הוקיע.
הם אלו שהוא הכיר כל כך טוב, עד שהיה מוכן לוותר על הכל, וללכת בדרך שהוא מאמין בה.

בקשר לשאלתך- המימסד הדתי, הן המזרחי והן האשכנזי הוא מימסד מסואב, מושחת, חלקים
מרכזיים בו הואשמו בפלילים, ואלו אנשים שקשה לי להקשיב להם, גם לו דיברו בהגיון, קל וחומר
כשלא דיברו בהגיון.

וופל בר

New member
ערב טוב פוסידון,

סחתיין אמסלם, שיחקת אותה סטייל ישו.

ברשותך פוס, ולשם התענוג החבוי בכל התנצחות, מספר הבהרות. לא מקובל עלי שיחפה תפסה את הצד שלך בדיון, בוא נתחדד.

1. התיאוריה שלי לא מבוססת על כך שהוא עשה זאת 'רק משיקולי שררה', אמרתי שזה מרכיב אחד מתהליך קבלת ההחלטות שלו.

2. גם אם זו היתה התיאוריה שלי, - ולא שהיא רחוקה כפי שציינתי - קל להסביר את תמיהתך. שהרי המילים שאמר, בסופו של יום, יצרו לו אחיזה בכוח. ועובדה, גם אתה וגם יחפונת יקירתי, מהווים חלק נכבד מהכוח שהשיג. תראה כמה טוב דיברנו עליו :) הוא בטח אומר לעצמו, 'כל מה שאני צריך לעשות כדי שיאהבו אותי וכדי שאולי אצליח בפעם הבאה קצת יותר, זה פשוט להיות רב, שמקבל את החילונים בחיבוק, ולעולם לא אומר להם דברי ביקורת, או את מה שנראה לי כנכון וראוי ובטח לא את מה שאני מאמין בו.' אז מדוע לשנות? זו דרכו להיאחז בכוח. להמשיך לדבר שלום ולהשמיע לכולנו את מה שהכי נוח לשמוע.

3. כפי שאמרתי לך, ולא הכחשת שיש בזה מידה של צדק, במגזר החילוני אוהבים דתיים שיוצאים נגד הממסד הדתי. הממסד הדתי שעליו אתה מדבר, הוא בסה'כ עוד קבוצת אנשים, שמייצרת טיפוסים טובים יותר וטובים פחות. כשנמצאים בצד השני של הגדר, הטובים פחות, בולטים הרבה יותר. וכשצריכים לבחור חברים בצד השני, תמיד מתחילים באלו שמדברים שלום. אני יודע דבר אחד בהקשר של הרב אמסלם, הוא חי 50 שנה בתפישת עולם מבוססת. יום אחד הוא קם בבוקר והתהפך. לשיטתך הוא יצא נגד הממסד שאהבת לשנוא - כפי שאמרת בעצמך -, לשיטתי, הוא ירק בבאר ממנה הוא ניזון ויצא נגד דעת תורה. הוא יצא נגד הרב עובדיה ז'ל.

ערב טוב וופל ידידי הטוב

תראה, אני בהחלט מנסה להבין את מה שאתה אומר, כי מן הסתם אתה מכיר את הנפשות מקרוב,
בטח הרבה יותר טוב ממני שבאמת אין לי מושג מי זה אמסלם ומה הוא עשה קודם בתוך ש"ס ואיזה תפקיד היה לו שם.
זה לא סוד מה אני חושבת על ש"ס ודעתי על ש"ס נכתבה כאן ובפורומים אחרים ללא כחל ושרק. יצא לי לשמוע אותו קרוב לתקופת הבחירות.
בעלי מאוד התלהב מדבריו והוא באמת תפס תאוצה בקרב חילונים שכמותי. הרגשנו שיש איזו שהיא תקווה וחזון אחרית הימים.
אז יכול להיות שעצם העובדה שהוא יצא נגד נגד מפלגה שאנחנו לא אוהבים, קסמה לנו ושבתה את ליבנו. יכול להיות.
תכלס אין לי מושג מי הוא, מאיפה הוא בא, עם מי הוא חבר ובמי הוא בגד. לא מכירה את הרקורד שלו ולא יודעת באיזו באר הוא ירק.
אני לא יודעת אם לצאת נגד הרב עובדיה ז"ל, זה נקרא לצאת נגד דעת תורה. אבל מאחר וקטונתי בכל מה שקשור לדעת תורה,
אז אני אתן לך ליהנות מהספק שאכן אתה צודק לגביו.
בכל מקרה, אני שופטת אדם לפי מה שאני שומעת ממנו בזמן הווה. אוליי קל לעבוד עליי וקל למכור לי קרח גם כשאני גרה בלפלנד,
אבל כזאת אני.
הפעם לקחתי את הצד של פוסידון כי אני קודם כל, מגיבה לפי העניין ואני תמיד נאמנה לדברים שאני מאמינה בהם והם בנפשי.
פעם זה פוסידון ופעם זה מישהו אחר. לא חשוב הניק. מה שחשוב זה אם אני מאמינה בדברים שהוא כותב. באותה מידה לא אהסס
לצאת נגד דבריו. אין לי סנטימנטים לשום ניק כזה או אחר אם דבריו אינם תואמים את השקפתי.

לכן ידידי הטוב, קבל שיר במתנה לאות ידידות נאמנה
http://www.youtube.com/watch?v=TY4uxdAt4-M

למעלה