שבוע חדש התחיל לו

שבוע חדש התחיל לו

ככה בשקט בלי הרבה הכנות הוא הגיע דביק וחם כקודמו,
השבוע החדש מתחשב מאד בצילושקההה שאוהבת את החום הזה אפילו הבטיחו השבוע שיהיה עומס חום גדול ורב טפייי ואני מנסה להבין איך אפשר לאהוב דבר שכזה? אם הייתי יכולה לעוף לי עם שימשיה המגבת האדומה המאוורר האדמוני ומקלחת תמידית הייתי מרוצה
אבל זה בלתי אפשרי בינתיים שיהיה לכווווולם שבוע של עשייה ברוכה ויצירה מעניינת
בוקר טוב לכווולם רק טוב!!!

טליה1233

New member
צהרים טובים גחלילית ולכולם ../images/Emo140.gif

ציפור יפייפייה הבאתם לנו
תודה

ניקו 45

New member
ואני רוצה לספר לכן זוהרת וטליה ../images/Emo118.gif

אודות ציפור שיר מרהיבה ביופיה ובשלל צבעיה אשר נרדפת בכל שטחי ארץ ישראל כולל יהודה ושומרון . והיא ... החוחית המראה והקול הערב של החוחית, כמו גם הצטמצמות שטחי המחייה שלה והתרבות עופות פולשים הטורפים את הביצים והגוזלים הביאו להעלמות רוב החוחיות בארץ. ישנם מגדלים המגדלים חוחיות בניגוד לחוק, ואף מכליאים בינם לבין קנרים - התוצאה היא ציפור כלוב בעלת קול ערב ושירה דומה לשירת החוחית הנקראת בנדוק, והינה עקרה. לפני כשבוע+ התבצע מבצע צבאי באחד מכפרי דרום הר חברון ולצורך .... שחרור 13 ציפורי חוחיות משבי . ההייתם מאמינים למקרא הכתוב ? מבצע צבאי של יחידה צבאית למטרת שיחרור ציפורים משבי לצורך שציינתי לעי"ל . "השבויים" נמצאו במצב פיזי לקוי ובתנאי שבי קשים . עם התאוששותם מהשבי ישוחררו אל הטבע . זה מקומםםםםםםםםםםםםםם מצגת ציפורי ישראל

../images/Emo118.gif../images/Emo119.gif../images/Emo119.gif

כל הכבוד על המבצע וכל מבצע מסוג כזה מתקבל ע"י בברכה גדולה אותי מקומם כל עוול שנעשה לבעלי הכנף וההולכים על ארבע או השוחים במים זה איום ונורא ואני מברכת על המבצע רק טוב!!!

טליה1233

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif זה הזוי...

מישהם במדינה הזאת נפלו על הראש (ולרגע איני מתכוונת לזה שאירגן את יחידת ההצלה) כמה רוע יש באדם

paloma blanca

New member
צהריים טובים ../images/Emo24.gif

אין לי מושג איך אפשר לאהוב
רק שאני לא מגבת לא שימשיה ולא אעמה .. רק מזגן
ושמישהו ינסה להזיז אותי ממנו

alondli

New member
אני כרגע ביצירה מול המזגן..ואין לי כוונות..

לשנות הרבה עד לשעות השקיעה, למעט להמשיך להינות מהיצירה המופלאה של המזגן..

alondli

New member
..בעיר משוטט בנט..או בשלט../images/Emo6.gif ממש לא..

משוכלל ולגמרי לא רוחני או פואטי..

צילוש43

New member
ואני שוטטתי לאחר...

העבודה, לחוף הים הפרטי שכאן לחופי. בין הררי הגבעה ישבתי על סלע לתשקיף לשמש היורדת לה ממרום לתוך ים כחלחל וזוהר... הוצאתי מתוך מכוניתי את הפי'נגן והקפה להתבשל... ובנתיים חרזתי לי בשקט ובשלווה לתוך דף חלק וזוהר. וזה מה שיצא עד שהקפה התבשל
אוישה רכה. ליטוף לח ורטוב מענג וצרוף פסיעה ועוד פסיעה על החול החם אוישה רכה של גל מצננת כף חמה במחיקת הצעד הבא. שאני גל אל עבר הנעלם רגועה עכשיו דמותך אל נא תסעיר כימות החול שאני גל אל עבר הלא נודע לעד. אל נא תערבל את מצולותייך. שאני לעבר מטמונייך שלל של צבעוני כמשט ברוח אצילי אשוט על גל רגוע כנימפה במשט מענג אטבול במיימך ואתענג. צעד צעד אצעד על חולך הזהוב אחייך לי ברון למראה גלייך המזמרים ניגון אווירתי בלחש חרישי. אטבול את רגלי... גופי במצולתייך. שאני גל... שאני גל... אשיר את מזמורייך כמאהבת האוהבת את רחש הגל הבא לה מאי שם

טליה1233

New member
שיר אהבה יפהפה ../images/Emo23.gif לים ../images/Emo8.gif

כתבת פתוח, חם ונפלא, צילוש
שיר אהבה עוטף-חובק-אוהב את הקרוב את הרחוק יפה!

alondli

New member
.. אני דווקא התחברתי לפינג'ן, לשמש השוקעת../images/Emo13.gif

לרגליים הטובלות במים החמימים והשקטים לקראת שקיעה..או מייד אחריה..
טביעת כף רגל במים שליד החוף..והדגדוגי החול על הקרסוליים כאשר הגל נסוג ברחש נעים ומתגלגל..
אם אני הייתי צריך לכתוב משהו, זה לא היה קורה שם ואז.. בזמן שמיועד לתחושות והמשחק הקטן המתרחש מולך וסביבך ,לרגליך.. ועד האופק.. טרם ירד המסך ויעלמו הצבעים.. ותישאר רק אתה והרחש..וריח הקפה מהפינג'אן..

ניקו 45

New member
אחוד ואענה לך חידה אלונדלי ../images/Emo161.gif

כותב אתה וגם יפה אודות רחש ומחש הגלים והשילוב שאין כמותו בין ים , גלים , חול ו.... פינג'אן קפה . וכאן אחוד לך חידה : מה הקשר בין פינג'אן , אלכסנדר זייד , ושפת האם שלך .... רומנית ? ולהלן גם המענה לחידה : אלכסנדר זייד - חבר השומר אשר מקושר לשיר : על גבעות שייח' אברק . ומהו אברק ? זה שיבוש של המילה והמונח : "איבריק" יעני קומקום קטן להרתחת קפה . וכשאתה מבקש אמממממ נגיד ממני ובשפת אימנו את ה....קומקום הקטן להרתחת קפה אתה מבקש : איבריק . ואיך חדרה מילה ערבית והשתרשה בשפה הרומנית ? נו .... זו חידה אחרת אשר תוביל אותך אל הכיבוש העותומני . עכשיו אתקן אותך : פינג'אן זה לא איבריק ולא קומקום . פינג'אן הינו הספלון הקטן שבו שותים את הקפה . אז .... מה דעתך על כוס קפה ?

יוווווווו ניקו, אינתא וו'אד רג'ל,,,

את המילה איבריק לא שמעתי אולי 50 שנה, רק אבא שלי היה אומר, תמלאי ת'איבריק מים ותשימי על האש, כלומר על הפתילייה או הפרימוס, איבריק= קומקום אלומיניום ישן היה לנו,

ניקו 45

New member
אל תספרי לי שושק'ה ../images/Emo6.gif

ששורשייך מקושטא ...
באם יש לדייק אזי האיבריק המסורתי והאוטנטי היה עשוי נחושת בעל ידית ארוכהההה . האלומיניום מוצאו מאוחר יותר מזה הנחושתי נו .... תביאי כבר את השיר באבאג'י

../images/Emo13.gifניקו, מ'פיתאום קושטא,,,,

הורי התחתנו ב-1935 בתימן ואת ירח הדבש עשו על גמלים בדרכם הארוכה לארץ ישראל ,הם רצו שבכורם יוולד בארץ ישראל אבל הוא כבר נולד בעדן ,כשהגיעו עם הנולד הרך לארץ כבר לא חילקו אדמות אז הם המשיכו לעשות ילדים בצריף עלוב של וותיקי עוליי תימן (מסוף המאה התשע עשרה)בשעריים ,

למעלה