שבוע הספר

שבוע הספר

מענין אם זה, כלומר ההערכה לספרים, היא סוג של שארית (טובה?) מהעולם החרדי. קטיגורית, אי אפשר להתכחש, דתי/חרדי שגדל על ספרים (גם אם מסוג מאוד ברור ומצומצם בגיוונו) יש בו נטיה גדולה יותר לחבבם, לאוספם וכו'. אמנם גם חילונים ממשיכים לקנות ספרים, אבל כשאתה נכנס לבית "חילוני" ממוצע (יש כזה דבר בכלל?) הספריה די עלובה על פי רוב. אני, באופן אישי, בהיכנסי לבית חדש, תיקף רץ אצל הכוננית. כאילו ספרי המקום מספרים לי עליו ועל בעליו. מה הוא/היא קוראים? מה ישלו בספריה? איך הם מסודרים? גם אני אוהב ספרים ויש לי כמה בבית. ועוד, יש לי הרגשה שהערב, בחור ירושלמי צעיר אחד (צעיר? נו, באמת) הולך, שוב, להפסיד הרבה כסף ב"שבוע הספר". אבל אצלי, לא אחת, קנייה אובססיבית של ספרים היא לא רק אהבת ספר, אלא גם פונקציה של מילוי איזו ריקנות דיכאונית. במידה לא מבוטלת סיפור ספרייתי הוא גם סיפור הנסיונות הפטתיים להתמודד עם איזו חור עמוק, פנימי, בלתי ניתן למילוי. אני קונה בלהט, כמכור לטיפה מרה או למוצק אבקתי, שב הביתה עמוס ניילונים, ממהר לסדרם בספרייה, ואחר כך נופל עלי, לא אחת, חושך גדול ועמוק. אני יודע, הקנייה ו"הבעלות" החדשה לא באמת רפאוני. ספרי בישול הם הלהיט הקבוע. העם הטורף. הרעב, הזולל וסובא. גם "חזרה בשאלה" היא נושא חם ורייטינגי. מה בדבר איזה ספר בישול ליוצאים בשאלה? מתכונים מרדניים? עשוי להיות רב מכר. אגב, ההיפך מרב מכר זה אתאיסט מכר? כמעט שלא רוכש ספרי פרוזה חדשים. על שירה ומחזות גם פילוסופיה די ויתרתי. כך שהמלאי היום (ובעשרת הימים הקרובים) יהיה שוב, מן הסתם, ספרי עיון בתחום היהדות (מקרא, חז"ל, ימי הביניים) והיסטוריה (של עם ישראל בעיקר), אולי איזה פסיכולוגיה. הולך לקנות סיגריות. כן שבוע הספר לא שבוע הספר יהודי גם צריך לעשן קצת.

כמה נקודות למחשבה

1. בקהילות החרדים, אין מצב ל"חנות ספרי קודש משומשים", מי שיש לו ספר קודש לא יכול להיות ש"נמאס" לו ממנו והוא מוכר אותו. 2. בכתבה שעשה פעם חיים באר על חנויות ספרים בארץ, הוא חיפש ומצא עיר שאין בה שום חנות ספרים. כשקראתי את הכתבה, התקשרתי אליו והסבתי את תשומת ליבו לכך, שאם יש קהילה דתית בעיר - בוודאי שיש בה גם חנות ספרים. 3. ביידיש, יש שם שונה לספר קודש ושם אחר לספרי חולין. ספר קודש הוא "סייפער" וספר חולין הוא "ביכעל". אלה היו 30 שניות על תרבויות שונות. >> פניני מסתיר ביכעל מתחת לסייפער <<

L i k o

New member
מעניין -

אצלי יש דחף לא מוסבר - אחרי שקראתי ספר שקניתי, מיד לדחוף אותו לכל מיני אנשים "בדיוק יש לי ספר שתהנה ממנו". פשוט שונא לאגור ספרים - לא ברור למה. המלצה: לאלקנות את חרוזי החיים והמוות של עמוס עוז - אחרי מסטרפיס כמו הסיפור על אהבה וחושך מאכזב כפליים (ומי שבכל זאת מעוניין: "בדיוק יש לי ספר שתהנה ממנו")

uri80

New member
נהדר. בתור אוגר ספרים כפייתי בעל ספריה שעדיין

יש בה מקום פנוי, אתה מוזמן לתרום לה ספרים (טובים) כאוות נפשך. לגבי "חרוזי החיים והמוות" - גם כך לא משתגע עד אימה מעמוס עוז ועל הספר הנ"ל באמת שמעתי ביקורות לא טובות. נראה שאתה לא לבד. (ספרים טובים אמרתי, חתיכת...)

זה נוראי לחיות עם אנשים שאוגרים ספרים ../images/Emo6.gif

יש לי דחף לקחת את כל הספרים בבית ולהעיף אותם לאנשהו. זה ממש מעיק לראות ספרים יושבים על הספריה. זה עושה לי הרגשה של באלגן
אבל מה לעשות שיש לי אמא קצת בעייתית. יש פה ספרים מלפני 9749274 שנים שאין סיכוי שמישהו יגע בהם, אבל העיקר לשמור אותם.

barr1969

New member
שלא תגידי שלא הזהרתי

אוריאל חוזר בערב, את הולכת לחטוף.

אמא שלך לא בעייתית בכלל.

ספר הוא נכס. וודאי שרצוי לגעת בהם, (לקרוא, עדיף) אבל גם אם לא - לא זורקים.

uri80

New member
../images/Emo45.gif אמן.

טוב, נו. לא צריך להגזים. יש ספרים שזורקים. עיין ערך אלכימאים למיניהם, דנאיל סטילים ושאר רומנים למשרתות, נזירים שמוכרים את הפופיק שלהם, מזיזי גבינות ועוד קשקושי ניו אייג' בשקל.

admor

New member
כן, למה יש לך איזו הצעה לשיפוד אוגרים?

מכיר מישהי שמגדלת כאלו בביתה?

barr1969

New member
לך יש אקווריום

אולי אכין מהדגים שלך אוכל לשבת הבאה. אגב, בשר אדם כבר טעמת?

חוויות ראשוניות

החכם באדם נסע מביתו באוטובוס לרחבת מוזיאון ישראל, רק כדי לגלות ששבוע הספר הירושלמי נמצא במתחם הרכבת הישן - ממש דקה מביתו.
בבית הקפה כשנפשתי, ישב לידי מיכאל דק (מישהו זוכר?) הוא לא כל כך דק. זה שקר. אבל עדיין מקסים, חברותי ושנון. לפחות במובנים הירושלמיים של התארים הנ"ל.
מקובלני מבית נכדו של אביב אבא ללכת לחשבוע הספר ג' פעמים. ראושנה - ריחרוחים כללים. שנייה - קנייה בשרית ושלשישת - השלמות. על כן בראשונה אני רוכש בצנעה בלבד. הערב - רק 8 ספרים ולא אמנה את כולם כרוכל בוכרי.
אחד מהנ"ל הוא "פירושי התורה לר' חיים פלטיאל". ולא, למרות שמו הוא אינו ר"מ בישיבת ההסדר "שדמות הודיה", אלא חבר של המהר"ם מרוטנבורג יש ז'אנר מרתק בפרשנות התורה האכנזית (ויש להניח שרובכם מכירים זאת מפירוןשי "בעל הטורים") של מין מדרש כמו חז"לי על הפסוקים. אותי ! זה מעניין (והשוו למשל פרשנותו של רבי יהודה החסיד למקרא).
להערכתי 3 % מבנות המין היפה מצדיקות את השתייכותן לקטיגוריה הזו. מה זה קשור לספרים? כשאני רואה אישה עומדת ליד ספר "רציני", איכשהו, תמיד, זה משפר את יופייה בעיני (ואם היא תקועה עם רם אורן למינהו - ההיפך). השאלה האונתולוגית המתחייבת מכך: האם יופייה של אישה או מוחלט גם אם נוכחותה ליד ספר זה או אחר עשוי לשנות זאת, או שמראש, כל יופייה תלוי ועומד בספר שבו עייננו תצוד אותה עימו. נפקא מינה לאישה בלי ספר. מהי דעתי האסתטית על אודותיה? וצ"ע. עוד יש לברר האם גם מראהו של גבר עם ספר משתפר. בחוסר אובייקטיביות, הואיל ובעצם מראי אנ ימכחיש את התיאוריה הדרויניסטית כאילו האדם התפתח ! מן הקוף, ומוכיח כי לא התפתח כלל ועיקר - אנ ימקווה שהתשובה היא חיובית. מנגד, גם בתוכי אני יודע, שלא גבר עם ספר משתפר מראהו, אלא גבר עם מרצדס חדשה ודירה בצפון הישן. מה חבל.
את הספר "עבריינות וסטייה מינית" בהוצאת אוניברסיטת בר אילן, כמובן פילחתי מהדוכן (ממש שניות אחדות אחרי שניסיתי לכפות מעשה מגונה על כלב גמדי מתוצרת בולדוג צרפתי, שעמד בסמוך ויילל מבדידות).
סך הנזקים הכלכליים לערב זה כולל הכל - כ - 500 ש"ח. חצי טיול לאנטליה במלון 5 כוכבים ל - 4 לילות כולל העברות ומסי נמל.
כיצד אני כותב? אם בעל ניק זה עשה עבירת כתיבה נא להודיע למספר הטלפון - 0528773082.

למעלה