שבוע גדנ"ע

לא מלמדים. החיים מלמדים. אל תגיד לי שמעולם לא

שתמשת בשקר לבן. אם כן אז אתה בטח יותר קדוש מהאפיפיור. כשהבןס שלי לא נותן לי העלאה במשעורת כח זטת שנת מיתון אבל ממן טיול לשותף שלו לחו"ל. זה רצת מרסק את אמות המידה.אני בשום אופן לא אחנך את הילד שלי לשקר או להרביץ אבל אם אחן ברירה כמוצא אחרון יש מצב שאומר "אז תחזיר לו". אנחנו לטפא חיים בואקום ו עולם אינו מקום טוב וצריך להסתגל. לגדל ילד בטשליות לו עושה לו חסד.

לאונידס

Active member
אני מרגיש לא נוח, אני לא מתכוון להגיד לך איך

לגדל את הילד שלך, אולי רק לזרוק מידי פעם משהו כשאת שואלת בצורה מפורשת.

ברור שאני לא איזה צדיק שנחת מגן עדן, מצד שני ברור לי הערך שבדוגמה אישית.
אם אני אסביר לילדים שלי (בדרך של דוגמה אישית) ששקר זו דרך סבירה ומקובלת להתחמק ממילוי מטלה ברור לי שהם יתיישרו לפי הסטנדרט הזה גם מולי ואם זה לא ימצא חן בעיני התלונות לא צריכות להגיע אליהם.
מזל גדול שהילדים שלי לא שותפים לכל ההתנהלות שלי בחיים, כולל מערך היחסים בעבודה, ניהול מו"מ מול נותני שירות שונים וכו'.

הסר דאגה מליבך. אני מחנכת אותם היטב. נותנת

גמא אישית נאותה ומוסרית. אני רק אומרת....

זה כמו שאתה מחנך ילד להיות מנומס. לא לדחוף. לא לצעוק ואז הוא מגיע לגן ולא מוצא את עצמו והנזק עצום. והעלבון הוא איום. אז כולנו משתדלים לחנך לתרבות אחרת אבל אני או את לך...ששתי הבנות שלי במיוחד הגדולה נפגעה מאוד ולא הצליחה להסתדר עם הפער בין מה שלמדו בבית לבין המציאות. עכשיו תשליך את הדוגמא הזאת על מה שדיברנו קודם. לעולם לא נשקפת סכנה מילדיי. להיפך.

BrightEye

New member
אני בעד ליידע מראש את המחנכת משתי סיבות

1. הייתי מעדכנת אותה שיש בעיה שבגללה הילד לא יוצא (את יכולה לפרט שמבחינה רגשית הוא לא מוכן להתמודד עם זה), שזה לא סתם.
גם מבחינת מה שאת סיפרת כאן- זה לא סתם, ויש סיבות. הוא לא צריך ללמוד התמודדות רגשית "בכוח". יש רצוי ויש מצוי.
וזו גם הסיבה שלא הייתי דוחקת בו לסדר את הענין לבד.
2. לא מגיע לו פרס להיות שבוע בבית, ולכן, אם היא חושבת שיש סיבה/סידור שיבוא לבית הספר לעשות מה שלא יהיה, שתגיד לכם, כדי שלא ישאר סתם בבית.
אני חושבת שאם זה מגיע באופן הזה, המחנכת תבין שיש כאן קושי מצד אחד, מצד שני, את לא מתעלמת מהקושי ומעוניינת בשיתוף פעולה.

adif11

New member
מעדכנת :

סמס לי היום מבית הספר שהודיעו ששבוע הגדנע נדחה (שוב !!! זו כבר הדחיה השניה)

adif11

New member
נכון .ללא ספק הדילמה תעלה שוב

אימם

New member
מה הסיבה שלו?

איך הוא מבחינה חברתית?
אני הייתי שוקלת לפי הסיבה.
אם בכל זאת את חושבת שהסיבה שלו היא לא משמעותית בעיניך, אולי תלכי לשיחה דיסקרטית עם היועצת?
יכול להיות שהיא תדע כיצד לפנות אליו וליישר את הדברים?

adif11

New member
החבר'ה לא יוצאים.....

הם חבורה של כשמונה בנים . חוץ מאחד שההורים שלו מכריחים אותו , כל היתר החליטו לעשות לעצמם שבוע חופש
אז הוא חשב שזה רעיון נפלא.

כמו שחשבתי קודם----

אין בדיוק סיבה לאי הגעה

והעיצה אם להיות ישר- ולקבל סירוב של המחנכת ואולי גם סנקציה משמעתית
או
להיות תחמן- ולא לצאת לפעילות, ולהרוויח שבוע חופש.

כל עוד בית הספר לא ימצא פעילות חלופית לאלו שבחרו לא להגיע- שתהיה מספיק "מרתיעה" כדי למנוע הברזות- ימשיכו לא להגיע.

עם יד על הלב--- אם לא מתים על הפעילות ,או הקבוצה כולה, אז מה יותר מפתה-שבוע חופש או שבוע גדנ"ע?

adif11

New member
אני לא מבינה למה לא מחייבים את מי

שלא יוצא להגיע ללימודים בבית ספר.
זה לדעתי גם היה מאוד מעלה את רמת החשק לצאת.

BrightEye

New member
עכשיו השאלה הגדולה- האם את מגבה אותו

אני חשבתי שזכרתי בעיה אחרת רגשית, ולכן חשבתי שיש מה לתת לו גיבוי. אבל אם החברים לא יוצאים וההורים שלהם מגבים אותם, זו בעיה בעייתית בעיני.

adif11

New member
הבעיה שאני לא ממש מכירה את הורי החברים

האמא היחידה שאני מכירה מספיק בשביל להתקשר לברר אם היא נותנת גיבוי היא זו שהבן שלה יוצא.
אין לי דרך לברר אם ההורים של החברים מגבים אותם בפתק או לא.
והאמת שלא בא לי לגבות אותו. לא יודעת מה אעשה.
בנתיים יש דחיה קלה . אשבור את הראש שוב כשקבעו מועד יציאה חדש.

אימא מכשפה

אני.

לא הייתי מגבה, וגם לא גיביתי את דלקת קרום החשק.

אם רוצה להתחמק מפעילות בית ספרית (ולא חשוב איזה) שילמד בעצמו איך עושים את זה חכם או משלמים מחיר (ציון בתלמידאות וכו).

שלי-היה מוכן בכל יום ספורט, יום שדאות,טיול שנתי, כנס, הרצאה, טקס ,סיור--לא להגיע.

חלק מלהיות במסגרת שאינה אקסטרנית זה גם ימי הפעילות---כך שאם הוא חושב להבריז, הוא כנראה יצטרך לשלם מחיר על כך.

(הבעיה שלי- שלעיתים קרובות אין לו "מחירים" ורק אני נשארת המכשפה היחידה בסדום).

אימם

New member
אמא טובה

היא אמא שמעבירה אחריות על ההתנהגות של הבן - אליו
לכן הציון שאני נותנת לך הוא מעולה! (בניגוד גמור לאמא מכשפה)

אור2221

New member
מבינה ילד שלא רוצה לצאת לגדנ"ע ללא החברים

וסביר שהוא יהיה אומלל, בסופו של דבר זו פעילות שההנאה היחידה שמפיקים ממנה זה שהיא מבוצעת עם "החבר'ה".

למעלה