שבוע גדנ"ע

adif11

New member
שבוע גדנ"ע

כבר חפרתי לכם פה בנושא לא מזמן אבל רגע האמת הגיע, השכבה יוצאת לשבוע גדנ"ע בשבוע הבא (כיתות י"א)
הגדול הודיע לי שהוא לא יוצא . הוא פשוט מתכוון לא להופיע ביום א' למקום האיסוף.
הסברתי לו שזה רעיון לא טוב פשוט לא להגיע ושאם הוא כ"כ לא רוצה לצאת שיברר איך יוצאים מזה בצורה אלגנטית
בלי סתם להיעלם. אמרתי גם שלא מתאים לי שיתחילו להתקשר אלי מבית ספר ולזמן אותי לשיחות ושלא נראה לי הוגן
מצידו לצפות ממני לחפות עליו.
יש לציין שהשיחה התקיימה ברוח טובה ובשקט ולא התפתחה לריב.
מה עושים ?
מבחינת משרד החינוך זו חובה לצאת ?
מה עושים עם מי שלא רוצה לצאת ?
אינפורמציה או רעיון למישהו ?

לדעתי - משרד החינוך לא יכול לכפות

אני לא זוכרת מה היה בדיון, ועד כמה את מוכנה לתמוך בהחלטתו.
אבל אם את מוכנה - אין בעיה לשלוח פתק "יוסי לא הרגיש טוב" או כל מיני דברים כאלה.

adif11

New member
היית שולחת פתק ?

מצד אחד נראה לי מיותר לנסות לכפות עליו. מצד שני גם לא מאוד בא לי להוציא לו את הערמונים מהאש.
מצד שלישי , הטמבל הצעיר, לדעתי, עומד להסתבך עם בית הספר......

חני ב

New member
אם שבוע זה שווה ערך ליציאה לטיול שנתי

כמו שכבר כתבתי פה, הבן שלי לא יצא לטיולים שנתיים בתיכון ולא עשו עם זה שום דבר. לא הבאנו פתק.

כן, קורה שאני שולחת

אני אף פעם לא ממש משקרת, אבל אני כן כותבת "בגלל אירוע משפחתי הילדה איחרה". לא צריך לעניין את המורה שהאירוע המשפחתי היה סתם ביקור אצל בני הדודים. מבחינתי - זה ארוע חשוב, ואני לא רוצה להיכנס עם המורה לדיון על מה נחשב חשוב ומה לא - אז אני מערפלת.

אני חושבת שקודם את צריכה קצת להיכנס לראש של הפרד הצעיר, להבין מה מפריע לו , ואז יהיה לך יותר קל (נפשית) לעזור לו להוציא את הערמונים.

אצלינו, אגב עדרות ממבחן עקב אירוע משפחתי לא

מזכה במבחן. כך לפחות לפי התקנון בו הם מחליטים להשתמש לפי ראות עיניהם.

adif11

New member
אם הוא היה ניגש אליה זה היה מצוין

אני חוששת שאם אפנה למחנכת ואומר שהוא לא מתכוון לצאת אני אסבך אותו.

חני ב

New member
שאלי אותו

היא לא שלחה אישורי יציאה? היא הרי תראה שהוא לא החזיר לה ובטח תשאל אותו למה.

adif11

New member
לא שלחו אישורי יציאה

אדבר עם הבן אחרה"צ שוב ואסביר לו שוב שכדאי לטפל בענין בצורה מסודרת.
מקווה שהמסר יחלחל

adif11

New member
עכשיו זה די ברור מדוע לא שלחו אישורי יציאה

אבל גם די ברור שמתי שהוא הם ישלחו ואז - כך החלטתי - אאמץ את הצעתך. שניח למורה לברר איתו מדוע לא הביא אישור חתום
ושיצא מזה איך שהוא רוצה. אני רק מקווה שהיא לא תתקשר אלי בקשר לאישור .

לאונידס

Active member
בנסיבות שונות שלחתי לבית הספר סירוב יציאה

במקום אישור יציאה.
נסיבות שונות, החליטו שהנוער צריך לחזור עצמאית מעיר אחרת ביום שהיה סוער במיוחד, אבל העיקרון נראה לי דומה.
לא מאשר לילד לצאת לטיול, מה תעשו לי?

רוני810

New member
אם הוא כל כך נחוש הייתי מגבה אותו.

עוזרת לו לצאת מזה. לא יודעת איך.
אולי באמת עדיף "לא מרגיש טוב" ביום של הגדנ"ע מאשר לשאול מראש. אולי זו שאלת קיטבג. לא יודעת.
לא נראה לי שכדאי להכריח אותו, אם הוא ממש נחרץ. לא שווה את זה.
כמובן כן לנסות להבין למה הוא לא רוצה, כמו שאת עשית. לוודא שאין בעיה גדולה יותר, שאנחנו צריכים להתערב בה, כמו שצוחקים עליו חס וחלילה או משהו כזה.

אני מאמינה באסרטיביות

פעילות גדנ"ע ,כמו יום ספורט, כמו טיול שנתי, כמו כנס טרום גיוס, כמו עצרת זיכרון ל....

הן חלק מהפעילויות שבית הספר יוזם במסגרת ראיית תפקידו החברתי-חינוכי.

האם יכול תלמיד להחליט שיש פעילות שהוא לא ישתתף בה כי הוא סובל מדלקת קרום החשק? -כנראה שלא מקובל.

אם בית ספר היה חכם-היה מנחה את התלמידים שבוחרים שלא לצאת לפעילות גדנ"ע/טיול שנתי לעשות פעילות אחרת חלופית, עבודה לימודית (ומייד כמות היוצאים הייתה עולה פלאים)

מצד שני- בתי הספר (לרוב) אינם מספיק חכמים ולא יוזמים פעילות חלופית ולכן המשמעות "לא לצאת" היא לקבל שבוע חופש . מי לא יבחר בה במקום לשחק בכאילו צבא?

הדרך הישרה- שהוא יגיע אל המחנכת ויודיע לה (לא יבקש רשות,יודיע) שאינו מתכוון להגיע כי לא בא לו, והוא מיידע אותה לטובת מספר מקומות האוטובוס וכו.

הסיכוי שזה יעבור בשלום- קלוש.

הדרך התחמנית- שהוא יודיע בבוקרו של אותו יום שהוא חולה, ויביא אישור מאימא או רופא על שלשולים או כל בעיה אחרת.

הסיכוי שזה יעבור בשלום-גבוה (אם כי אמינותו תוטל בספק)

בעקרון כל פעילות בית ספרית היא חובה

בפועל--ממש לא.

לאונידס

Active member
נכון, תירוץ המחלה הוא הישים ביותר

חוסך ויכוחים חסרי תוחלת.

מצד שני יוצר מסר חינוכי כפול בנוגע לחשיבות אמירת האמת.

אמת?!?!?! ברצינות?!?! מי מספר אמת מתישהו?

בוס? המפקד? קשקוש. לחנך לערכים חייבים אבל ביננו מתישנו צריך לתת להם להבין שעם אמת נטו. נקייה וטהןרה הם לא יגיעו רחוק. כשבעבודה דופקים אותך ולא משלמים על ימי מחלה שכר מלא לומדים לדפוק אותם בחזרה ולבוא רק מהיום השישי למחלה. כנ"ל ימי מחלה בצבא. אם כבר...אז כבר...אתם לא תתחשבו בי...אני לא אתחשב בכם. לבוס לא נוח להעלות לי את המשכורת אבל נוח לו להוריד לי כשהילד חולה??? זב-ע.

לאונידס

Active member
לא זוכר, שאלתי

בכל אופן אם מלמדים את הילד שלשקר זוהי דרך נוחה מקובלת וסבירה כדי להתחמק ממטלה לא נוחה לא צריך להתפלא אם הילד לומד להשתמש בדרך הזו.

למעלה