שבועת רחל

GOG 1

New member
שבועת רחל

סיימתי לקרא את הספר המרתק הנ"ל, הוא מסוג הספרים שנשאר שם משהו אחרי... כבר כמה ימים אני מסתובבת עם התחושה הזאת, תחושת "מה היו הפספופים של חיי". היו לי אין ספור פספוסים, חלקם קטנים, חלקם גדולים, חלקם יושבים שם בתחושת החמצה. כמו הסיפור שכבר סיפרתי כאן על בחור שפגשתי בצבא, שנינו הרגשנו איך הזמן עומד מלכת, שנינו נמנענו להתקרב האחד לשניה, שנינו ידענו שאני הולכת להתחתן עם מי שלימים הפך להיות האקס שלי, שנינו ויתרנו על התחושה הזאת שהיתה נוכחת בצורה מדהימה כי אסור, כי זה לא נכון, כי... כי מחכה לי מישהו בבית ואסור לחשוב פעם שניה אם הוא זה שאני רוצה, אז ברחתי למוכר והישן. ואני חושבת על זה, כשאהיה סבתא ואעלה זכרונות של נוסטלגיה על ימים צעירים, כמה פספוסים יהיו שם? כמה סיפורים של מה היה יכול להיות? כמה החמצות קטנות... אילו מן חיים אני אצייר בסיפורים האלו. האם אלו יהיו חיים של בריחות, האם בסוף יפרץ המקום הזה ויהיה לי איזה סיפור אמיץ במיוחד, האם יהיה לי מה לתת מנסיון חיי או רק לנסות ללמד אותם איך לא להפוך להיות מה שאני היום. מה היו הפספוסים שלכם? ואיך יוצאים ממעגל הקסמים הזה?

להמשיך לפספס

עזבי אותך מהעבר. ראית שפספס, הבנת שפספת, הפנמת את הפספוס. זה בדיוק הזמן ןלצאת מהמעגל הזה ולא להמשיך לפספס.

GOG 1

New member
דפוסי התנהגות

כנראה שיש דברים שלא זזו מגיל 18 ועד היום. המון תחומים השתנו, נפרצו, גדלו, עשו מהפכים לכל הכיוונים. אבל יש מקומות עקשניים כמו פרד ביום רע

Mastul4u

New member
אוי כמה פספסתי.......

רגע רגע , מצד שני של כל פספוס היה משהו שאם לא הייתי עושה אותו גם הייתי מפספס..... וביתר רצינות , ככה הם החיים, לא ניתן לנסות את כל האופציות,ולחשוב שפספסת זה בעצם הפספוס הכי גדול!!!! לצאת מזה זה מה זה פשוט פשוט, תתחילי להנות מכל מה שיש לך ומכל מה שעושה, במילים אחרות תתמקדי בחצי הכוס המלאה.... חצי כוס מלאה זה בטוח עצה מסטולית.......

ע פ ר ל ה

New member
הכוס תמיד מלאה

אין חצאי,לא שליש,ולא רבע... בכוס הזו יש את הכל,הטוב הרע וכו'... ועם המכלול הזה ממשיכים לצעוד קדימה. ועם בכוסות עסקינן,אז אני בעד "פח השמן" האגדי.

Mastul4u

New member
אמרו פח קטן......

8 ימים שמנו נתן.....נראה לי הפח הזה לא היה בדיוק מפח... ובטח לא מפח נפש.... מסטול שתוהה אם המילה פח קטן היתה סלנג...

R a c h e li

New member
יווווווווווו

יווווווו גם על כוסות מלאים....
לחיים
רחלי מחליפה ניק ל מסטולית2

ע פ ר ל ה

New member
חרוז ועוד...

חרוז ועוד... מחרוזת צבעונית של חיים ועוד... חרוז ועוד חרוז...

R a c h e li

New member
לדעתי ....

אם מסתכלים על הכוס הריקה.....אז תמיד כל חיינו מפספסים ולכן מסתכלים תמיד על המלא ואז..... לא מפספסים דבר....בחיי שכך חושבת......... מתה לקרא את שבועת רחל.....

GOG 1

New member
לא מסתכלת על הריק

זה רק ימים של מחשבות שנופלים לפעמים, מאזן שכזה, מה נעשה ואיפה נשאר לתקן.

העניין {לדעתי} הוא

לא מה היו הפספוסים אלא למה הם קרו... אם את רוצה לצאת ממעגל הקסמים הזה תעשי מה שעושה שחיין שנקלע למערבולת: צולל פנימה עד התחתית ויוצא משם

GOG 1

New member
שתגעת?

לצלול פנימה, חלילה יהיו לי כמה שניות של אי ודאות

d a n i e l s 5

New member
גוג....

אם אני לא טועה.... דווקא הספור "שבועת רחל" מדבר על החלטות של כאן ועכשיו ....שהרי הבחורה היתה עם העו"ד המפורסם שעליו נאמר "הבחור הנכון" ובאותו הזמן היתה מאוהבת באחיו "הפחות נכון" והיא החליטה לבחור באהבה ברגש ולא ברציונאל. ולכן לא היה כאן שום פיספוס אלא רק עניין של החלטה , נכונה או לא זה כבר דיון אחר. (מקווה שלא טעיתי בסיפור)

למעלה