שאפו לנועם

galstrong

New member
שאפו לנועם

נועם כל הכבוד על המסלול המאתגר ! הגעתי ללא ציפיות לניווט, נוכח זיכרון מסלול הניווט הקודם לפני שנתיים ובנוסף קנ"מ גדול ומיפוי חסר בגלל שינויים בשטח. למרות זאת קיבלנו מפה משופצת המסומנת בסימון אופניים ומסלול עם התחכמות רבה. עבורי הניווט עבר חלק עם טעויות מינוריות לפי בחירות הצירים לפני היציאה מכל תחנה. אולם הצצה נוספת במפה בסיום הניווט מגלה את ההשקעה בתכנון: יכולתי לבחור לפחות 3 צירים מוצלחים יותר 1. 7-->8 עליה חזרה למעלה לדרכ הלבנה וגלישה לתחנה. במקום דרך גרועה מלמטה 2. 8-->9 חזרה מזרחה עד לדרך הלבנה ואז מערבה . חוסך קווי גובה רבים 3. 10-->11 הגעה מדרום לטלאל בדרך מהירה וקצרה יותר. מצד הנווטים, בהחלט היה צריך להשקיע יותר מחשבה בתכנון ציר לפני כל יציאה מתחנה מבחינתי קנ"מ הפריע מעט לכך הערה: יש להשתמש בסימון התיקני! בדרך ל -11 השביל בנחל לפי סימון תקני היה בצורת נק' עגולות ולא כפי שהיה ולסיכום, נועם, מקווה שתצטרף לצוות תכנון המסלולים של התחרויות הבינלאומיות הצפויות לנו! המסלול שלי יפורסם באדיבות ארז...

תודה תודה

אני שמח שנהנית. באמת "עלית" (בדיעבד) על הציר הנכון ב-3 הלגים שציינת. לגבי קנ"מ, אני מסכים איתך, ושוחחתי על כך ארוכות עם ארז, שהואיל בטובו לארח לי לחברה בתחנת הביקורת. צריך לבחון כלכלית את הכדאיות של הדפסת מפות (עם מסלולים) על גליון גדול יותר בבית דפוס, או רכישת מדפסת לייזר A3 לאיגוד. אני מוכרח לציין שלנוכח המספר הקטן של רוכבים אתמול, לא בטוח שהכיוונים האלה יזכו להתלהבות גדולה מצידו של זיו... מיפוי השביל בנחל - אתה כנראה צודק, אבל בקובץ המפה שעבדתי איתו לא היה סימבול של שביל נקודות. אולי בגרסת OCAD9 זה קיים. דרך אגב, זו אינה הסטיה היחידה מהסימון התקני במפה, וזה שוב מדגיש את החשיבות של בקרה של ארז על מפות האופניים (הפעם, באשמתי, זה לא יצא לפועל).

עלי להודות מסלול יפה

לא התחרתי אמנם, אבל בהחלט מסלול שמתמודד מצוין עם השטח הבעייתי. ה"זיגזגים" בהחלט עזרו פה ולמעשה כמעט שלא היה שימוש בחלק המזרחי והבעייתי יותר של המפה (זו בניגוד לתחרות לפני כשנתיים). אני עדיין לא חוזר בי מאמירותי לגבי השטח, אני לא חושב שראוי לאמץ אותו, אך בהחלט ראוי להסיר בפניך את הכובע

ואכן המסלול הבינוני מוכיח את טענותי

לגבי החלק המזרחי של המפה. בלג 2-3 ישנן 2 אופציות: לעלות ולרדת כמו מטורף עשרות קוי גובה או להקיף את הרכס, דבר אשר גורר רכיבה מאוד מאוד משעממת של קילומטרים רבים ללא כל ניווט (זה פשוט ככה, לג שנראה מאד משעמם). למעשה כל העניין בניווט היה בחלק המערבי של המפה, ב"יער אחיהוד" באיזור טלאל, האיזור המזרחי הוא משעמם, ונראה שגרם רק לקילומטרז' וזמן גלגל אצל הרוכבים, ולא יצר עניין מבחינה ניווטית. אפשר לראות את זה גם בזמנים המאוד לא קצרים (ביחס לתחרויות אחרות) של המתחרים, בעקבות הרכיבה הארוכה.

היי יואב

אני לא מסכימה עם הביקורת שאתה כותב לגבי לגים משעממים. כפי שאתה יודע, בתכנון מסלול יש אילוצים, מגבלות והנחיות כגון: אי רכיבה על כבישים, מספר תחנות אידאלי, מרחק מינימאלי, שיהיה מעניין ולא טרוויאלי ועוד. לפעמים אילוץ זה או אחר מחייב לשים תחנה במקום לא אידיאלי היוצר לג לא מעניין, חזרה על אותו השביל וכד'. אם קיים רק לג אחד כזה, מגיע שאפו למתכנן!!! לדעתי גם בלג ארוך, אם אתה לא מחובר לספידומטר המודד את המרחק, יש אתגר ניווטי לדעת איפה אתה על השביל, אם מדובר בעליה זה, לדעתי, הופך לפרמטר מנטלי שמשפיע גם על הניווט.

IlanShacham

New member
לג ארוך בעליה

ניתן לנצל לתכנון המשך המסלול. יש לו שימוש.

אם יש לך אוויר ../images/Emo3.gif

(פשוט זכורה לי תחרות באזור נווה שלום אולי זו היתה אליפות הארץ..., שלא היה לי אוויר בעליה, אז לתכנן הלאה....
)

למעלה