שאןלה דחופה

נעימה20

New member
שאןלה דחופה

שלום לכל הסטודנטים

רציתי לשאול בבקשה אני מתלבטת בין כמה מקצועות זה בין תחומי הכספים לבין תחומי הרפואה
בתחומי הכספים הבעיה שאומרים שהתחום מוצף ואין כל כך הרבה עבודה השאלה אם לומדים באוניברסיטה אז יש יותר סיכויים למצוא עבודה מאשר בוגרי מכללה? האם השכר של רואי החשבון ירד?
ולגבי מקצועות הרפואה אני מתלבטת מאוד בין סיעוד לרוקחות...מצד אחד רוקחות זה לימודים מאוד קשים אך יש עבודה אחר כך הבנתי שלרוקחים אין כל כך שעות והשכר שלהם נמצא במגמת ירידה בגלל הצפה של המקצוע..אך האם עם תואר שני באמת אפשר להתקדם נגיד לתעשייה כי הבנתי שלא כולם מגיעים לתעשייה..אז בשביל מה לומדים ארבע שנים..?
וסיעוד..מצד אחד תמיד יש בזה עבודה אבל מצד שני..תמיד אומרים שהעבודה שוחקת וצריך לטחון שעות ולילות וחגים ושבתות כדי להגיע למשכורת ממוצעת..אוףף אין לי מושג כבר למה להירשם למישהו יש רעיון??

פלוסים מול מינוסים

על מה את מוכנה להתפשר? על בטחון תעסוקתי או על קושי בעבודה? מה יעניין אותך יותר? אני למדתי תואר ראשון בתזונה ותואר שני בביולוגיה. בשני התארים למדו איתי אחיות לשעבר שעשו הסבה בשלב כלשהו בחייהן, כי העבודה בהחלט שוחקת. אני ממליצה לך לדבר עם אנשים בתחומים השונים,ותיקים וצעירים, ולעשות את השיקולים שלך עם עצמך

יש גם מלא שעושים הסבה הפוכה-

אחרי שלומדים ביולוגיה ורואים שאין מה לעשות איתה או אחרי שלומדים תזונה ורואים שקשה להתקיים ממשרה חלקית במשכורת עלובה.

השאלה הגדולה שאת צריכה לשאול את עצמך

קודם כל זה מה את רוצה לעשות כשתהיי גדולה. איפה את רואה את עצמך?
מה בא לך להיות? בנקאית? אנליסטית? יועצת השקעות? חשבת? אחות? רוקחת?
אין שום קשר בין המקצועות והם מאוד שונים. לפני שנכנסים לשיקולי כסף, יוקרה, ביטחון תעסוקתי וכו, קודם את צריכה לשאול את עצמך למה את מתחברת? מה נראה לך יותר את? לשבת כל היום על אקסלים? להוציא תרופות ממגירות ולבקש כרטיס מגנטי ? או לקחת מדדים מאוסף חולים מגוון?
כמובן שזה לא מסכם את המקצועות אבל זה חלק ממה שתעשי והשאלה מה יותר מתאים לך?
אם את רואה את עצמך מקיאה כל פעם שתבואי במגע עם הפרשות/דם אולי כדאי לוותר על סיעוד, ואם כל היום להתעסק בשיעמום מרתיע אותך אולי ראיית חשבון זה לא בשבילך.

כל הדברים שרשמת נכונים-
יש הצפה בכספים וקשה לפעמים למצוא התמחות ומשכורות ירדו. אבל אם זה חלום חייך להיות רואת חשבון זה לא צריך לעצור אותך.
לגבי רוקחות - זה נכון שיש הצפה לאחרונה ושהשכר במגמת ירידה. זה לא נכון לדעתי שאין שעות (בלבול עם מקצועות פרא רפואים אחרים) - עובדים לרוב במשמרות.. וכן אפשר להתקדם לתעשיה גם. 4 שנים נותנים לך תואר ראשון שמספיק בשביל לעבוד בבתי מרקחת ומספיק בשביל עבודות מעבדה לא מתוחכמות יותר מדי (דברים שאפשר לעשות גם עם תואר בכימיה למשל) אם את רוצה יותר מזה- למשל להיות רוקחת קלינית או לעסוק במחקר עד כמה שידוע לי צריך תואר שני.
לגבי סיעוד- אכן שוחק, לגבי משכורת ממוצעת? מה זה משכורת ממוצעת? אחות שמסיימת ללמוד מקבלת יותר שכר מרואה חשבון שמסיים ללמוד היום. ולא צריך לטחון שום דבר, פשוט לעשות משמרות בחגים/לילות/שבתות במקום משמרות בוקר רגילות ואז מקבלים יותר משכורת. רוב האנשים שהולכים ללמוד סיעוד לא הולכים ללמוד בגלל הכסף הזוהר שמחכה להם בסוף, ולמרות שהמקצוע שוחק יש מלא אחיות מבוגרות ומקצועיות שמחזיקות שנים במקצוע.... יש גם הרבה רואי חשבון בשנות ה 30 לחייהם שמחפשים מפלט מהחיים המקצועיים שבחרו לעצמם, לא יודעת אם זה נקרא שחיקה אבל גם הם לא תמיד מרוצים.

למעלה