שאלת Setting

אתה טועה

גזעים כמקצועות היו רק במהדורת הקופסאות, שבהחלט איננה מהדורה ראשונה. במהדורה הבאמת-ראשונה של מו"ד היו רק 3 מקצועות - לוחם, קוסם וכוהן. אדם יכל לקחת כל מקצוע, זוטון וגמד יכלו להיות רק לוחמים עם הגבלת דרגה, ואלף יכל להיות גם לוחם וגם קוסם (עם הגבלת דרגה) ובכל הרפתקה לבחור אם הפעם הוא לוחם או קוסם. אח"כ הוסיפו גם גנב וכולם יכלו להיות גנבים ללא הגבלת דרגה, ויותר מאוחר גם מקצועות נוספים (דרואיד בהתחלה היה בכלל "מפלצת" - כוהן/קוסם בלי לחשים משלו אבל עם יכולת להפוך לחיות ושהיה מלווה ב1ק10 + 10 לוחמים "ברברים") המקור לבלבול בנוגע ל"מהי המהדורה הראשונה" נובע מכך שהמהדורה השלישית/שלישית וחצי של מו"ד היא בעצם מהדורה שלישית של מוד"מ דווקא, רק עם השם של המהדורה הקודמת.

ותמונה השוואתית של הכריכות

בתמונה אפשר לראות את החוברת האדומה בעברית ממהדורת הקופסאות של מו"ד, לצד עותק של המהדורה הראשונה של מוד"מ באנגלית. מותר להפיץ את התמונה ולהציג אותה כל פעם שמישהו אומר "שיחקנו מבוכים ודרקונים הישן מהדורה ראשונה בקופסאות" שזה בערך כמו לומר "אכלתי רוסטביף עוף".

0Pandemonium0

New member
דווקא לא זכורות לי קופסאות כאלה.

אבל בני-הדודים שלימדו אותי את המשחק כשהייתי קטן קיבוצניקים, אז אולי שיחקנו באיזו גרסא משונה של קיבוצניקים כאלה.

ogmios

New member
ניחוש אחר

מוד"מ, מהדורה שניה - תורגמה לעברית ותפסה די חזק בארץ.

ogmios

New member
שיווקית, הכיוון דווקא היה נכון

כשמרוצללים רק יצא, הסייברפאנק היה בשיאו, וכדי להתחרות בשיטות באמת טובות כמו Cyberspace של ICE או Cyberpuk 2.0.2.0 של R. Telsorian Games, הם היו חייבים לעשות משהו מיוחד. הביצוע קצת צולע, אבל הרעיון אחלה.

אני תמיד חשבתי

שהרעיון היה לפנות לקהל יעד שחש שהוא מיצה קצת את מו"ד אבל התקשה להתרגל לרעיון של סייברפאנק 2020 שאאל"ט הצהיר במפורש "כאן לא משחקים באלפים מאושרים וציפורים ששרות ביער".

braxat2000

New member
נקודת מבט של שחקן מוד"מ מהדורה 2

הי, פעמים רבות כשאני מספר שאני משחק מוד"מ מהדורה שנייה התגובות נעות בין השאלה למה לזעזוע. כי הרי השיטה הזו רחוקה מלהיות מושלמת, החוקים לא קוהורנטיים ויש מצבים רבים שהם פשוט לא מציאותיים/הגיוניים/נוחים. אז מדוע אני משחק בה ולא עובר לשיטות טובות יותר (לא בהכרח מו"ד, אלא שיטות אחרות)? הנקודה הראשונה שנעלמת לה היא זמן. או יותר נכון המחסור בזמן. פשוט אין לי זמן לקרוא וללמוד ולהבין שיטה חדשה, ויותר מזאת להמיר חומר שאגרתי וכתבתי במשך שנים לשיטה חדשה. לאזן את הכוחות לפי השיטה החדשה, ולהשקיע את העבודה הזו. כמישהו שעובד הרבה מאוד שעות כל יום ומגיע לסופשבוע עם התחייבויות נוספות, אני לא יכול לתת את השעות האלו. הנקודה השנייה היא החוויה המשחקית. למרות השיטה הבעייתית, הצלחנו עם שיפורים שונים לשיטה להגיע למשחק זורם ומהנה ולכן לא חשבנו שיש צורך לעבור לשיטה אחרת. אני חושב ששתי אלה מסכמות הכל עבורי ואישית אין כאן איזה רגש נוסטלגי עמוק או התעקשות לשחזר אותו, אלא פשוט עניין פרקטי של כמה זמן אני יכול להשקיע בנושא, או עניין סובייקטיוי של משהו שעובד לא נוגעים בו :). אולי זו סיבה שאחרים ממשיכים עם מו"ד.

גורבש

New member
ספרים, רבותי, ספרים.

שר הטבעות, רומח הדרקון וכו'. רוב ספרי הפנטזיה ובטח המוכרים מבניהם מציגים עולם עם הרבה גזעים, דרקונים וקסם וזה מתחבר טוב לאנשים כשהם מתחילים עם משחקי התפקידים. כמה ספרים יצא לך לראות שמציגים עולם בסגנון מרוצללים? כמה מתוכם הם ממש מפורסמים?

אתה מדבר על השוק העברי או הבינ"ל?

יש דברים שאף פעם לא תפסו ממש בישראל - לסייברפאנק הייתה תקופה שהוא היה להיט עולמי, אבל בארץ זה לא תפס. לפי כמה דברים שקראתי בנושא, מסתבר שבפולין יש סצנת משחקי תפקידים די פורחת (אגב - ידידה שלי ראתה במסע לפולין קבוצת ניאו-נאצים שהסתובבו עם ספרי מו"ד...) אבל בפופולריות של מו"ד מתחרות שיטות מקומיות כמו "שדות הפרא" המציגה גרסת חרבות ואקשן לאירועים מההיסטוריה הפולנית...

backdoorslam

New member
תחביבים של פולנים

לפולנים יש גם יחסית הרבה ערכים בויקיפדיה בשפתם. והם גם מובילים בעולם בתחום בניית דגמים מנייר.

Super Monkey

New member
../images/Emo62.gifלמה? זמן, מקום, דת

אני אשתדל להתייחס פחות לשיטת המשחק (כי שיטה זה בסך הכל אוסף נתונים סטטיסטיים אז לצורך הדיון אין ממש הבדל) ויותר לSetting: מרוצללים ושאר שיטות הסייברפאנק לא ממש מצליחות כי זה כבר לא שנות השמונים. אנשים כבר לא בקטע של פאנק-גרפיטי ולמרוד בהורים. זו בדיוק המהות של סייברפאנק - הממשלה מושחתת, התאגידים שולטים בהכל ביד קשה ורק "המרוצללים" למיניהם הם מגניבים, עושים מה בראש שלהם ונלחמים בממסד. אפקט קלאסי של מרד נעורים של דור שלם שהתאים מאוד לשנות השמונים. עכשיו במאה ה21 הממשלה באמת מושחתת, מייקרוסופט שולטת בעולם וכולם מתחמנים את כולם. סייברפאנק פשוט מאבד את הרלוונטיות שלו כשאף אחד כבר לא רוצה למרוד אלא פשוט להבין איך לעזאזל מחשבים את החזרי המס לרבעון הבא. שיטות אפלוליות וגותיות סובלות מבעיה מאוד גדולה - רובן, ובמיוחד כל תת-השיטות של "עולם האפלה" - מבוססות על המון מיתולוגיה והשקפת עולם נוצרית. האווירה גותית-אירופאית וקו המחשבה בכלל לא מתאים לישראל. נכון שיש לא מעט חבר'ה שמתמצאים לא מעט בתרבות ובמנטליות של מטאל נורווגי או סתם גותיקה בקתדרלה עתיקה בבוסטון, אבל שורה תחתונה - במדינה שרוב השנה יש טמפ' של 27 מעלות בחוץ - לא לובשים מעיל ארוכים שחורים! מדע בדיוני? (וכאן אני מתכוון לSTAR WARS וSTAR TREK בעיקר) - דורש המון ידע טכני. זה ממש בעיה אם אתה לא מעריץ אדוק להיכנס לעולם המשחק במיוחד לאור העובדה ש"מסע בין כוכבים" לא שודר בשידור חוזר או שיחרר פרקים חדשים בכמה השנים האחרונות. אם תחשבו על זה, להאן סולו - טייס שמבריח סחורות, יש יותר ידע טכני מאשר למהנדס אווירונאוטיקה בוגר טכניון. ממש לא קל להתחבר לז'אנר הזה. קומיקס ומאנגה? ...ממממ... למשחק תפקידים שולחני פשוט חסר את "הצבעים" שיש לקומיקס בחוברת או למאנגה במשחק מחשב. דווקא קלפי המשחק מתאימים לסגנון הזה הכי טוב. אז למה מו"ד ממשיך לבעוט? א- וותק בתחום. כולם מכירים את מו"ד וזה פונה לכל הגילאים. ב- מערכת שיווקית טובה שעומד מאחורי השיטה ומוצרים נלווים כמו משחקי מחשב מעולים. ג- פיטר ג'קסון. אם פיטר ג'קסון היה בוחר לעשות סרט סייברפאנק מגניב או להפיק מיני-סדרה על V:TM אני בטוח שגם שיטות המשחק הקשורות היו מתעוררות לחיים.

Serpent Axis

New member
בסך הכל רשמת כמה סטריאוטיפים

שהם אפילו לא נכונים... 1. סייברפאנק - אם נסתכל על סייברפאנק כעל מרד נעורים ותו לא, המאה ה21 יותר מושחתת, אפלולית ומלאה במערכות אנושיות מלאות במה שפן וטלר היו מכנים "בולשיט". ביקורתיות, מחלוקת והבעת רגשות שליליים על המצב הקיים הם גם לא נחלת נעורים אלא נחלה אנושית, מה גם שסייברפאנק גם די הפך לז'אנר יצירתי בכמה תחומים והסוגיות החברתיות-מוסריות שהוא עוסק בהן רלוונטית בשנות האלפיים לא פחות - ואף יותר - משהן היו פעם. חוץ מזה, אתה מתעלם לחלוטין מכך שבמרוצללים השחקנים בד"כ משחקים דמויות של סוכנים שעובדים בשביל המערכת ולא נגדה. הרבה רצי צללים אפילו עובדים בשביל תאגיד מאוד מסוים ולמעשה מקורם של רצי הצללים הוא לא בקבוצות האנארכיסטיות והכנופיות שפוקדות את שכונות העוני של סיאטל אלא דווקא בתאגידים. אני באמת לא יודע למה משחקי סייברפאנק לא פופולאריים בזמן שמשחקי פנטזייה כן. האם זה "בוגר" יותר להסתובב עם חיתול וחליפת קרטון ולצעוק "אני אביר הקודש האימתני" בזמן החלפת מהלומות במוטות ספוג עם חבר'ה שלבושים באופן דומה? 2. אני עדיין מחפש את הקשר בין מטאל נורווגי, נצרות וגותיקה אירופאית לבין Vampire: The Masquerade. אתה כנראה מבולבל לגבי מה הפירוש של "פאנק-גותי" בהקשר של המשחק. אתה גם מבולבל לגבי במת העולם - המשחק לא מגביל את קהל היעד שלו לנוצרים אירופאים. הוא אפילו קצת נוטה לביקורתיות מסוימת כלפי הנצרות ויש דברים במשחק שהם לאו דווקא חיוביים לנצרות (הידעת? לפי Jerusalem by Night ישוע הנוצרי הוא למעשה מתיחה של המלקוויאנים). גם במקרה ואתה עושה Crossover מאסיבי בין כל המשחקים הנפרדים של עולם האפלה, Demon: The Fallen שמציע מידע לגבי כל מני דמויות מיתיות כמו שדים ומלאכים, לא ממש מתייחס לישוע. המשחק מציע תפיסה שיותר קרובה ליהדות מאשר לנצרות, אז ההסבר שלך לא ממש קשור. גם לא צריך ללכת כל כך רחוק - Vampire בעצמו מכיל יותר מ"סיפור מקור הערפדים" אחד ולא כל סיפור מדבר על קין והבל. חוץ מזה, מה זה השטות הזו על מעילים ארוכים? יש גם קיץ בעולם האפלה. חוץ מזה, לפחות שתי דמויות מפתח בVampire בד"כ לא לובשות מעילים ארוכים. אני לא מבין את ההקשר בין מנטליות מטאל ותרבות ניו-אינגלנד לבין קו מחשבה לא-רלוונטי או מה שלא כתבת שם... חוץ מזה, אווירה אירופאית-גותית אף פעם לא דחתה את שחקני פנטזיית הנוסחא - משחקים שמתרחשים באירופה ימה"בית לכל דבר. אם כן, מה הסיבה שמשחקי אימה (ואימה אישית) לא פופולאריים? כי אנשים מפחדים מהם! אהם, לא. רגע. כי כמו שאוגמיוס כתב, המשחקים האלה מצריכים מהשחקנים שלהם קצת יותר מכישורי גלגול קוביות ורצון עז לתאר את שחיטת הדרקון הראשון שלך. Vampire הוא משחק מאתגר מבחינה מוסרית-חברתית והוא מכוון לעסוק בסוגיות שברוב ככל המקרים, לא נכנסים אליהן במשחקים אחרים. אימה אישית ואימה בכלל הם סגנונות שלא פונים לכל הקהל. חוץ מזה, יש לי עוד סיבה בשבילך - לאר"פ, כל מילה נוספת מיותרת. 3. לא כל דבר צריך לשחק. הדמות הראשונה שלי בVampire למשל היה האקר נוספרטו. מה אני מבין במחשבים? בערך מה שהשחקן הממוצע מבין באסטרופיזיקה ברמה של האן סולו. לא הרבה, אבל עדיין ניתן לשחק את זה בעזרת שימוש בקוביות ותיאורים מקיפים שלא נכנסים לפרטים של הפרטים. אחרי הכל, משחק של מדע בדיוני הוא לא סבב של שליפת מלל טכני וידע מכני. המשחקים האלה פשוט לא היו פופולארים באופן רחב עוד מההתחלה. לא כל שחקן תפקידים ישב אי פעם לצפות ב"מסע בין כוכבים" או אפילו "מלחמת הכוכבים" ולא כל מי שעשה את זה היה מעוניין לשחק בזה. 4. קומיקס ומאנגה - פה אני דווקא מסכים איתך. אין ממש קשר לצבעים, אומנם, פשוט שאני לא רואה איך אפשר להעביר סגנון ציור\איור במשחק דמיון. באותו אופן, אני לא רואה איך אפשר לבסס משחק על אמנות מצרית קדומה או סגנון אנימציה רוסי. יש מעט דברים שאפשר להיאחז בהם במשחק תפקידים כדי ליצור תחושה דומה לזו של "אקירה", למשל. כמו שני הקודמים, המשחקים האלה פשוט לא ממש תופסים כנראה. למה מו"ד ממשיך לבעוט? (המשך בהודעה הבאה)

Serpent Axis

New member
(המשך)

א. ותק בתחום - מו"ד לצורותיו היה בסביבה הרבה, הרבה זמן. העובדה בשטח היא גם שהרבה שחקנים שלו (בעיקר הותיקים) תוקעים את הראש במו"ד ולא מוכנים להוציא אותו ואפילו להכיר משהו אחר. הם נשארים עם מו"ד ועוקבים בדקדקנות אחרי ההרחבות שלו. הם גם לא מעטים, כפי שניתן להיווכח מפורומים באינטרנט, שיחות עם שחקנים במציאות וכל מני כנסים למיניהם. עבורם, מו"ד מספק כל מה שהם צריכים או רוצים לשחק. חוץ מזה, כשאומרים "משחק תפקידים", האסוציאציה הראשונה שעולה לראש להרבה אנשים היא שחקנים שמשחקים חבורה ססגונית שמשוטטת במבוך. ככה הספרות והקולנוע גם מכירים את משחקי התפקידים. ב. הוא דוחף את עצמו בצורה טובה - תעבור על מדף משחקי המחשב שלך, כמה משחקים מבוססים בעקיפין על מו"ד, כמה מציגים עולם פנטזיית נוסחא, כמה אפילו מבוססים ישירות על המשחק? יותר מדי. עזוב שרובם "משחקי תפקידים" כמו שDuke Nukem הוא מותחן פסיכולוגי. גם אם על המדף הספציפי שלך אין הרבה כאלה, אם תלך לחנות מחשבים או תעבור על משחקים באתר של חנות כזו, אתה תוכל לראות את זה. לבתי ספר יש בד"כ חוגי מו"ד באדיבות חברות נוראיות שמספקים לך משחקים באיכות ד' אבל בכל זאת מצליחים לאגד קבוצות של 40 ילדים לשה"מ. על מבוכים ודרקונים עשו לפחות שני סרטים זוועתיים אומנם, אבל השם של המשחק עדיין הגיע להוליווד - מקור ההשכלה של הרבה אמריקאים (וישראלים). ג. הייתה מיני-סדרה על V:tM בעבר - היא נקראה Kindred: The Embraced והיא הייתה אופרת-סבון רדודה עם תסריט סוג ג' ושחקנים סוג ב'. לא רק שהיא היתה מבוססת באופן חופשי על המהדורה הראשונה של המשחק (הסדרה יצאה בתקופת המהדורה השנייה), היא עשתה את זה באופן די רדוד וחסר טעם. במקום להיות סדרה על ערפדים, היא הפכה לסדרה על מערכות יחסים פסבדו-רומנטיות בין כמה דמויות די שטחיות והמון שטויות ברקע שמבין אותן רק מי שהייתה לו היכרות בסיסית עם המשחק. הפרק האחרון טמן כמה הפתעות די קטנות באיחור אופנתי מבחינת העלילה אבל בגדול גם זה לא הפך את התכנית למעניינת יותר. אני חושב שאפילו שם התוכנית תרם לכשלונה - הוא לא מדבר לאף אחד, אין לו שום משמעות מחוץ למשחק והוא לא מעניין. הוא גם לא מרמז על תוכן התכנית או משהו כזה. תוסיף לזה דיאלוגים משמימים, אפקטים זולים משנות התשעים ואת העובדה שהערפדים מסתובבים באור היום (בעזרת התירוץ העלוב "אם שתינו לא מזמן, אנחנו יכולים להסתובב באור היום" - לעזאזל) ובכל פרק חייב איזה "שד" או ערפד למות (סטייל "מכושפות", שהסדרה הקדימה). הפרק בו שני נוספרטו מתכוננים לפולחן שטני, שבסופו הנסיך בעצמו הגיע כדי להילחם בדו קרב עם המנהיג, במיוחד היה בסגנון "מכושפות". לVampire גם היו שני משחקי מחשב שמבוססים עליו, הראשון - Redemption - היה בסך הכל "דיאבלו רק בעולם אחר". הוא הכיל עלילה מקרטעת שכנראה נכתבה על ידי חבורת חנונים תיכוניסטים על קראק, דיאלוגים זוועתיים ודי מטומטמים ומשחקיות מאוד דפוקה (לך לX, כסח 30 Y, המשך). השני, Bloodlines, אומנם היה שיפור אדיר מכל הבחינות. משחק באמת טוב. אבל עדיין, עלילה קצת נמוכה, גרפיקה קצת בעייתית (אם כי זה אחד המשחקים הראשונים בהם ראיתי כמות פירוט וחלקות עד לתנועות השפתיים של הנסיך והבעות הפנים המורכבות) ומשחקיות די מוגבלת (אם כי כעת לא אולצת תמיד לכתוש את דרכך - המשחק הציע לפחות שלושה פתרונות שונים לכל מצב: התגנבות, שכנוע או שימוש בכוח פיזי, רק לעיתים רחוקות היית נכנס למצבים בהם רק אחד או שניים מהאפשרויות היו ניתנות ליישום). הוא פשוט לא עשה מספיק רעש כשהוא יצא, מה גם שהחברה שייצרה אותו הביאה לנו אותו מלא בבאגים כמו כל המשחקים שלה והיא גם פשטה את הרגל זמן קצר לאחר יציאתו. Bloodlines היה בעל הזדמנות אחת לתפוס קהל, אבל הוא לא ממש דייק במטרה.

Super Monkey

New member
המון מילים ריקות מתוכן

בקשר לסייברפאנק כן חיזקת את הטענה שלי שהעולם גם ככה מושחט במצבו הנוכחי אז בגלל זה לאנשים לא בא לשחק במשחק תפקידים שכזה. VTM נוצרה, שוחקה על ידי ותמיד תישאר שיטה של מטאליסטים גותים למיניהם. היא לא פונה לחתך הרחב של האוכלוסיה, שפה בארץ הוא גם ככה מצומצם לרחבת מוסיקה אלטרנטיבית וחצי במועדון. פשוט שיטה שלא מתאימה לישראלי הממוצע. זה למה שני עולמות המשחק הנ"ל לא מצליחים לצבור תאוצה בקרב שחקני תפקידים בארץ. עזוב לרגע למה "מבוכים ודרקונים" מצליחה. עולמות הפנטזיה מהווים נוסטלגיה לימים שדברים היו פשוטים יותר, נופים היו מרהיבים יותר והיה הרבה פחות זיהום באוויר. בעולם שבו חקלאי שמגן על המשק שלו ונזרק לכלא בגלל שירה בפושעים שבאו לשדוד אותו, כל שנה אתה צריך לקנות בגדים חדשים לפי צו האופנה, ובשביל להרוויח שכר נאה אתה צריך שיפור בגרויות+4 שנים לימודי תואר אתה מתגעגע לימים הפשוטים שבהם אנשים "לבשו חיתול", פתרו סיכסוכים עם חרב ורדפו אחרי אוצר במרתפים אפלים (יותר קל מ4 שנים בטכניון). בסעיף ג שלך אני לא מבין מה רצית להוכיח. שVTM זכה לחשיפה עלובה במדיות התיקשורת השונות בגלל ניהול כושל וחוסר יצירתיות? ... זה בדיוק מה שאמרתי בעצמי. נ.ב. - אני סיפרתי לך על KINDRED (...ונחש מה - זה דומה ל"מכושפות" כי אלה אותם תסריטאים ושתי הסדרות בהפקתו של אהרון ספלינג "בברלי הילס 90210")

לשניכם יש נקודות נכונות

למה פנטזייה כל כך מצליחה? כי היא דורשת כל כך מעט מאמץ. אפשר לזרוק פנימה כל דבר בלתי-סביר, ולהסביר אותו ב"זה קסם". לא צריך לדעת כלום (אפילו לא מושגים בסיסיים על ימי הביניים, כי לפנטזייה וימה"ב יש קשר קלוש למדי וגם הוא רק בתפאורה הבערך-דומה) ולא צריך לחשוב על קשר סיבתי לכלום - מספיק לזרוק כמה אנשים בצבע ירוק פנימה, לשים חיתול על הראש וחרב ביד, להמציא כמה שמות מוזרים לחבר'ה ולמקומות משכנם, והופ, יש לנו עולם פנטזייה מן המוכן. למה סייברפאנק "איבד את זה"? מאותה סיבה שחותלות ותסרוקות אלי אוחנה יצאו מהאופנה - מדובר היה בסגנון כתיבה מאוד אופנתי של סוף האייטיז-תחילת הניינטיז, שהתחבר יפה למהפכת המידע שהייתה אז בחיתוליה ולחששות והתקוות של העתיד שהתגלם במושג המופלא "שנת אלפיים". מאז זה הספיק לצאת מהאופנה, אבל כנראה יעשה מתישהו קאמבק בדיוק כמו מכנסי הטייטס בצבעים המזעזעים. מוזרה הטענה שלכם בנוגע למשחקי מד"ב: הללו דווקא לא דורשים בהכרח ידע טכני - יש הבדל בין "מד"ב קשה" שבאמת מתבסס על רעיונות מדעיים, ובין מד"ב "רך" כמו "מלחמת הכוכבים" שהיא בעצם עלילת פנטזייה לכל דבר רק עם חלליות ולייזרים. מה קרה למשחקי ערפדים: בשנות התשעים הערפדים נכנסו מאוד חזק לאופנה - עכשיו הם פחות. חוץ מזה, ומפאייר מציג רעיונות קצת מורכבים שהרתיעו את השחקנים שרצו רק להרוג דרקונים מחד והלכו לאיבוד אצל השחקנים שרצו להרגיש גותיים וממורמרים מאידך.

Serpent Axis

New member
אמת

אומנם לא הכרתי הרבה שחקנים שרצו להרגיש גותיים וממורמרים ולכן תפסו את המשחק Vampire ככלי לעשות בדיוק את זה, אבל יצא לי לפגוש לפחות אחת במציאות ולראות כמה ברשת. אף אחד מהם לא באמת מבין במשחק מעבר ל"משחקים ערפדים כאלה". נשארה איתי עוד הטראומה מלשמוע על עלילותיהן של קבוצות הלאר"פיסטים שהתיימרו לשחק בזה. באחת, לפי מה שניהאו בזמנו סיפרה לי, השחקנים כנראה לא היו גותיים ממורמרים, אבל כן היו משועממים וממש מחוץ לעניין עד כדי כך שהם שיחקו את הדמויות שלהם כמשחקות שש-בש (לא הבנתי - אם הם רצו לשחק שש-בש, למה הם היו צריכים להעמיד פנים שהם משחקים את דרקולה באותו זמן?) והשתמשו בכוחות שלהם כדי לרמות בקוביות (אני עדיין לא ממש מבין איך הם בכלל עשו את השטות הזו, למה... או מי המנחה שלא הוריד להם כאפה כשהם עשו את זה). בקבוצה שנייה, שמישהי שהכרתי משם סיפרה לי בעבר, הקטע הוא לא משחק התפקידים עם סיפור אימה דמיוני וקוביות אלא "משחק תפקידים" במובן של "בחור מצומק מעמיד פנים שהוא דרקולה בזמן שהוא גוהר מעל בחורה גותית". שמועות על שתי הקבוצות האלה גם הובילו אותי למסקנה שלארפ"יסטים זה עם מיותר.

ogmios

New member
סייברפאנק איבד את זה?

לא מסכים. הוא פשוט השתנה. מבלי להתפלסף יותר מידי, סייברפאנק עוסק, בגדול, שני תחומים עיקריים: 1. בפן הטכני - בהשפעות של הטכנולוגיה (בסייברפאנק הקאנוני: בעיקר סייברנטיקה ומהפכת המידע) על האדם, הן כפרט והן בחברה. 2. בפן החברתי - כקפיטליזם לא מרוסן ושלטון נטול מגבלות. למה לא רואים סייברפאנק "טהור" חדש? כי לא צריך. תת-הז'אנר הזה נטמע כמעט לחלוטין חזרה אל המד"ב המיינסטרימי, ולא פשוט למצוא בימינו יצירה מד"בית שלא מכילה נגיעות סייברפאנקיות.

זה משהו שתמיד התקשיתי להבין

היו חברות שהציגו שיטת סייברפאנק לצד שיטת מד"ב, ותמיד איכשהו קרה שבשיטת המד"ב נעלמו כל השכלולים שהיו בשיטת הסייברפאנק, למרות שלא פעם הללו התרחשו באותו עולם (דוגמא בולטת - ספייסמאסטר וסייברספייס של ICE)

Serpent Axis

New member
כנ"ל

1. סייברפאנק - אתה אומנם חוזר על אותה הטענה, אבל זה לא מוכיח אותה. אם הסיבה שבשנות השמונים סייברפאנק תפס תאוצה הייתה בגלל תפיסה של "מציאות מושחתת", הרי שבשנות האלפיים המציאות לא פחות - ואף יותר - מושחתת ולכן הסייברפאנק עדיין "רלוונטי". זה לא מסביר את הסיבה לכך שהוא פשוט לא תפס פה בארץ. 2. "VTM נוצרה, שוחקה על ידי ותמיד תישאר שיטה של מטאליסטים גותים למיניהם" - מה? מאיפה הוצאת את זה? בוא נתחיל מדוגמא אישית - אני לא מטאליסט ולא "גותי" (לא בזזתי את רומא מעולם ואני מתכחש לשמועות בקשר אליי ולג'ינגיס חאן - זה היה רק קטע ידידותי, אתה מבין). גם לא האנשים שאני משחק איתם קבוע ברשת (אחת סטודנטית לביולוגיה, שניים מהם עובדים במחשבים, אחת עובדת בחינוך - אף אחד מהם לא אוהב מטאל ואף אחד מהם לא מתאפר כ"ערפד" ולובש שחורים - ואחד תיכוניסט שנראה יותר כמו מה שמגדירים בתיכון "סטייליסט" והוא דווקא אוהב ראפ ולא מטאל). סגנונות המוזיקה האהובים עליי הם קאנטרי (ג'וני קאש במיוחד), קלאסית (ויולדי, באך ובטהובן - נדוש? אולי, אבל אני אוהב אותם), פאנק אירי (Dropkick Murphy's, Flogging Molly וקצת Dead Kennedy's) ופשוט רוק (אלאניס מוריסט ואני לא מתבייש בזה). יש לי גם דיסקים של באסטה ראיימס וDMX שקניתי בכוונה תחילה. אני לא ממש אוהב מטאל, במיוחד סגנונות "כבדים" כמו Death או Doom. אני לא מבין איך אפשר לכנות חבורה של צרחנים שדופקים על הכלים ונשמעים כמו מנסרה בכינוי "מוזיקה". הStorytellers Handbook גם די מכסח את המיתוס שהערפדים של V:tM (או השחקנים שלהם) מתלבשים כמו "ערפדים". המשחק לא מעודד את זה, ראשית כי אם הדמות שלך מתלבשת "כמו ערפד" אתה די שובר את ההתחזות (וסתם נראה מגוחך - ההארפיות ישימו אותך ללעג ולקלס כל פעם שכף רגלך תדרוך בElysium המקומי). שנית, כי המשחק מכוון לקהל בוגר. בד"כ, מטאליסטים וגותים למיניהם לא שייכים לקהל הזה, הם פשוט תופסים את ספר הליבה כדי לשים אותו על המדף ולהיראות אפלים. הכרתי כמה גותי-מטאליסטים שניסו לשחק את זה, אבל כנראה שגלי קול מיסטיים הבוקעים מהמוזיקה שלהם מונעים מהם מלהבין את המשחק או בכלל לקרוא את הספר. רוב השחקנים שאני מכיר או קורא מכתביהם דרך הרשת גם לא נופלים תחת ההגדרה הזו, אז אני לא בטוח שאני מבין על מה אתה נשען. אני נמצא באותה דעה עם מנחת הרדיו מהמשחק מחשב האחרון שיצא על V:tM - מי שמעמיד פנים שהוא ערפד מרשים רק אנשים בעלי גועליות פיזית דומה... 3. ימי הפנטזייה העליזים - האם ימי הביניים עליהם הפנטזייה בד"כ מבוססת היו פשוטים יותר? טכנולוגית, כן. פוליטית, חברתית ומוסרית - סבוכים, אלימים, עקובים מדם, לא הוגנים, אפלים וגם מלוכלכים לא פחות. במובנים רבים, היו גם זוועות נוראיות באותה תקופה. מסעי צלב, אינקוויזיציה, מגיפות, כיבושים ברבריים, שיטות הוצאה להורג אנגליות ומה לא... 4. אתה אומנם סיפרת לי על Kindred לראשונה, אבל אני גם אחר כך הלכתי והשגתי את הסדרה (כל שמונת הפרקים) וצפיתי בה באופן אישי. האימה, האימה...

למעלה