שאלת job termination

BUDDY74

New member
שאלת job termination

לאחר 4 חודשי עבודה, המעסיק של בעלי ראה לנכון לפטר אותו. המעביד הזמין אותו לפגישה בבוקר והודיע לו כי אתמול היה היום האחרון שלו בעבודה וכי החל ממחר המעסיק יתחיל לשלם לו למשך שבוע בגין ימי חופש. המעסיק טען כי הסיבה לכך היא רי-ארגון וכי אין לו בעיה לספק רפרנס טוב.
בעלי חושב כי הסיבה לפיטורין קשורה לעובד אחר באותו ארגון שלא כלכך הסתדר איתו. אותו עובד המשיך להטריד את בעלי הן בדיבור והן במעשה. חוצפתו של האחר היתה ללא גבול כאשר יותר מפעם התוודה כי צילם ותיעד מצבים שלכאורה מעידים על רשלנותו של בעלי בביצוע עבודתו. בעלי חושב כי האחר הפעיל לחץ על המעסיק לפטר אותו. עובדתית נודע לבעלי דרך עובד שלישי כי המעסיק שכר עובד שמלא את אותו תפקיד.
שאלות:
1- האם בעלי זכאי לתשלום נוסף מעבר לימי החופש? למשל תשלום במקום ימי ה-NOTICE שהמעסיק החליט לא לתת?
2-האם התנהלותו של המעסיק תקינה?
3-האם יש טעם לנסות להוכיח כי המעסיק החליף את בעלי בעובד אחר, וכי הסיבה האמיתית לפיטורין היא כדי לרצות את העובד האחר?
4-האם יש טעם לפנות ל- LABOUR BOARD?
 

ken sloe

New member
בהחלט הייתי בודק עם איש מקצוע

לפי מה שאת מתארת זה שוה בדיקה. נשמע שהמעסיק השתמש בסיבת הרי-ארגון כדי לבצע layoff לעומת פיטורין. הייתי מתחיל בשיחת טלפון ל labour board המקומי והתייעצות עימם האם יש כאן פגם, ומה ניתן להשיג. אלוהים בפרטים.
 

The ofer

New member
לא כל כך נכון

למשל, אם הם חייבים לתת התראה של שבועיים < לדוגמה > המעביד יכול לתת את השבועיים התראה או מצד שני לפטר מיידית אבל לשלם על השבועיים
 

TrigATUSA

New member
כשהמעסיק שולח הבייתה מיידית

המעסיק לא "מפטר מיידית" אלא פשוט שולח את העובד הבייתה ומשלם לו על הזמן בלי לעבוד. העובד שומר על הסטטוס שלו בזמן הזה
&nbsp
בכל מקרה אין לזה שום קשר למה שאמרתי והוא שלעובד בתקופת ניסיון (PROBATION) אין צורך לתת התראה או פיצוי
 
למעלה