שאלת ALASKA BOMB

חנהפ

Active member
לא חושבת שמרנג אפוי יהנה מהקפאה

אם כבר קצפת או גנאש

yela

New member
אכלתי והכנתי רבות כאלה בעבר, ולא נראה לי שמתאים לשבת

זה היה הקינוח האולטימטיבי בכל החתונות והאירועים היהודיים בפריז בשנות השבעים-שמונים, לפני שהתפתח מטבח כשר מודרני יותר.

אין מישהו שטעם את זה ולא הכין אלסקה בבית.

זה משהו פשוט יחסית לקינוחים של ימינו וכל הטריק הוא באפיה בחום גבוה ממש ברגע ההגשה.
זה משהו שלא שמים על מזנון וזה לא מחכה על השולחן. אלא, הסועדים יושבים ומחכים ואז פורסים ומגישים לכולם במהירות.

למי ששומר שבת, אין לעוגה הזו ערך מוסף ולכן, אם כבר הכנת, הייתי עושה משהו הפוך בכלל, אם זה אפשרי...
אולי להכין מראש גנאש שוקולד ולשמור חם בתוך כלי אחר או בדרך שלא תשרוף את השוקולד.
וליצוק את הסירופ החם. זה ישלב חם-קר.

כי חייבים לצפות במרנג רק לקראת ההגשה. זה אומר שצריך לבצע את ההקצפה של החלבונים כשהאורחים אוכלים את המנה העיקרית, ואז לשלוף מהמקפיא את העוגה עם הגלידה.
לצפות היטב את העוגה מבלי להשאיר נקודה או סדק ללא ציפוי. המרנג הוא המבודד שמונע את המסת לב העוגה.
אז מעבירים ישר לתנור/גריל לוהט לכמה דקות, רק לצריבה וחימום קצר של השכבה החיצונית.
יש כאלה שיוצקים מסביב אלכוהול ומדליקים אותו כמו שמכינים "פלמבה".
אם כבר התאמנת, מקווה שתמצאי הזדמנות להכין ביום חול.
לו אני במקומך, הייתי משאירה את זה במקפיא לפורים כי זה קינוח בתחפושת... ואז תוכלי להגיש את זה ישר מהמקפיא, דרך המרנג והגריל.

נוגה 44

New member
תודה רבה

אם נוותר על האפקט החם
השאלה מה יקרה למרנג לאחר ההקפאה
הכנתי גם אחת לפורים אורחים אחרים

yela

New member
אבל כתבתי שהמרנג לא מתאים למקפיא וצריך להכין רק בהגשה

אפשר להכין מרנג אפוי אבל אז חייבים שיהיה ממש אפוי היטב כמו בעוגות עם ציפוי מרנג אפוי ושזה ייעשה לפני ההקפאה. כך ששוב העוגה תגיע קרה קפואה לשולחן ולא חמה.
אורך זמן האפיה ממושך מדי לעוגת גלידה. עובד טוב עם עוגת גבינה או עוגת תפוחים שנכנסות חמות לתנור ולא קפואות.

נוגה 44

New member
תודה

יש אולי ציפוי שהוא לא גאנש ולא קצפת כי לא אספיק להכין משהו אחר
ויש יום הולדת ל-2 נכדים
מודה לך על הסבלנות

yela

New member
שימי את הגנאש בהקפאה ותוציאי לפחות רבע שעה קודם מהמקפיא.

אפשר לפזר למעלה תותים יפים.

עוד פטנט שאולי יעזור לרכך את הגלידה שתהיה יותר נעימה:

תוציאי את העוגה לשיש כדי לצפות אותה שתשאירי בחוץ לפחות 15-20 דקות. ואז:

כסי את העוגה טוב ושימי את העוגה בתוך שקית עם ידיות של סופר (לא שקית אחרת!). תקשרי היטב
את האריזה הזו שימי בעוד שקית של סופר קשורה היטב.
ואפילו בשלישית.
לא מבינה מה קורה, פטנט שלימדו אותי לפני שנים, אבל זה עוזר להגיש את הגלידה במצב אכילה נעים ולא קשה כמו אבן.

שיהיה במזל טוב. הרבה נחת.

yela

New member
כדי לדייק, הכוונה לשים את הגנאש על העוגה בהקפאה ולא בנפרד...

מישהו קרא ואמר לי שאפשר להבין שכתבתי שיש לשים את הגנאש סתם בנפרד.

אבל במקרה זה את יכולה לשים גנאש קליל ולא כמו על עוגה רגילה כי הרעיון הוא שזה יימס מהר יותר ויהפוך לנוזל טעים.
בהנחה שזה קינוח פרווה ואם זה לילדים, הייתי משתמשת בשוקולד פרווה פשוט (שהוא פחות מ-60 אחוז) בכמות של :
1 שמנת (250 מ"ל) + 100 גרם שוקולד או מקסימום 150. ממש לא יותר.
ובגלל הילדים, הייתי מוסיפה לזה מעט סוכר שיהיה להם יותר טעים, או קצת סוכר מעורב בסוכר ווניל.

תכלתt

New member
על האומץ להכין את זה.

למעלה