שאלת תנועה

Famme Fatal

New member
שאלת תנועה

מלכה וטוביה נוסעים זה לקראת זה בדרך מת"א לירושלים. מלכה יוצאת מת"א ונוסעת במהירות 50 קמ"ש וטוביה יוצא באותו הרגע מירושלים ונוסע במהירות 90 קמ"ש. המרחק בין ת"א לירושלים הוא 70 ק"מ. באיזה מרחק מירושלים יפגשו מלכה וטוביה.? 1. 40 ק"מ 2. 45 ק"מ 3. 50 ק"מ 4. 65 ק"מ תודה!

demultiplexer

New member
אז ככה..

מחברים מהירויות כי זו מטרה משותפת, סה"כ 140 קמ"ש. המרחק הוא 70 ק"מ אז במהירות הזו תהיה נסיעה של חצי שעה עד למפגש. לבסוף בודקים דרך יעשה טוביה בחצי שעה במהירות המקורית שלו וזה המרחק מירושלים. אם מתקשים כדאי לשרטט איזה קו שייצג את הדרך. בדיוק פתרתי את הסימולציה הזו, כמה קיבלת ? נראה לך משקף ?

RedGrass1

New member
../images/Emo2.gif

2. הם נוסעים אחד לכיוון השני אז נחבר מהירויות. 50 + 90= 140. המרחק הוא 70, כיודע מרחק חלקי מיהרות נקבל זמן. 70/140 = חצי. זה הזמן אחריו הם יפגשו. עד נקודת המפגש בגלל שהם יצאו ביחד כל אחד נע במשך הזמן הזה- חצי שעה. נקח את טוביה מירושלים עד נקודת המפגש הוא נסע חצי שעה במהירות 90. 90 * חצי= 45 ק"מ. זה המרחק שהוא עבר וזה המרחק מירושלים.

תשובה:

2. 45 ק"מ. יחס המהירויות הוא 9:5, סה"כ 14 נק' יחס. סה"כ מרחק=70. 70/14 = 5. יחס המרחקים הוא כמו יחס המהירויות, ז"א הם יפגשו 5X9=45 ק"מ מירושלים.

Famme Fatal

New member
איזו סתומה אני!

עשיתי בדיוק ככה רק שחילקתי 140 ב70 ולא להפך ואז יצא לי 2 ולא 1/2 גרררר... לגבי מי ששאל למעלה, יצא לי בסימולציה הזו 701 אבל זה לא רלוונטי כ"כ כי זה רק 6 פרקים

למעלה