שאלת תמחור הקלדה

בוזה 85

New member
שאלת תמחור הקלדה

שלום רב!
פנה אליי עורך של ספר שכותב את הערותיו בעט על גבי העותק המודפס של הספר להקליד את ההערות אל תוך הקובץ.
כ-250 עמודים, שלושה עמודים לקחו לי כ20-35 דקות לעמוד.
כיצד לתמחר עבודה שכזו? פעם ראשונה שלי ואני לא שואפת למחיר הגבוה בשוק.
תודה רבה לכם
עדי

Eldad S

New member
לא בטוח שהבנתי את

התיאור שלך. האם התכוונת לומר שלהכניס את ההערות שהוא כתב לשלושה עמודים לקח לך כ-20-35 דקות לעמוד של הוספת הערות?

קשה לדעת כמה שעות בסך הכל תעבדי על ההקלדה הזאת, כי יהיו עמודים שאולי יהיו בהם רק שתיים או שלוש הערות, ותוכלי להספיק אותן די מהר, נגיד, בשלוש או ארבע דקות.

נגיד שהעבודה כולה תיקח לך ממש מעט זמן, 20 שעות (סביר שהיא תיקח הרבה יותר, אבל לצורך החישוב, נניח).

השאלה היא כמה את מעוניינת לקבל לשעת עבודה בהקלדה. נראה לי שאת מעוניינת לקבל לפחות 50 ש"ח לשעת עבודה (אם כי זה נשמע סכום נמוך - אבל, אם אינני טועה, שכר המינימום הוא בסביבות 40 ש"ח לשעה, או משהו סביב זה).

במקרה הזה – על 20 שעות עבודה תוכלי לקבל 1,000 ש"ח. אם מדובר בחמישים שעות עבודה, 2,500 ש"ח.

הצעתי היא איפוא שתתמחרי את ההקלדה ב-50 ש"ח לשעה.
אבל לתת לך הצעה גלובלית כמה זה יעלה מראש, לפני שסיימת את העבודה כולה - אין לי מושג, כי אולי בחלק מהעמודים, כפי שציינתי, יש מעט מאוד הערות להוסיף.

בוזה 85

New member
תודה, האמת שזה נשמע לי

די הרבה.. העמודים הם די ממוצעים לפי מה שאני רואה ויש הרבה התעסקות בהערות שוליים וכמובן לפענח את הכתב כך שחצי שעה לעמוד זה ממוצע, שאלתי גם את הבחורה שהתחילה את העבודה והיא אמרה שזה הגיוני בעיניה.
מכן יוצא שזה יהיה סביב ה120 שעות ואז זה יוצא כמה אלפים טובים האם זה הגיוני?? ואני עוד חשבתי לקחת 30 שח לשעה..

Eldad S

New member
לדעתי, אם חשבת לקחת

30 ש"ח לשעה, זה נשמע פייר לגמרי.
אם זה ייצא סביב ה-120 שעות, זה צריך לעלות 3,600 ש"ח. הוגן לגמרי. בהחלט.
את צריכה להסביר לו ש-30 ש"ח לשעה זה המחיר הנמוך ביותר שנהוג לגבות לשעת עבודה, ושהעבודה כנראה תארך כ-120 שעות, כך שזה ייצא 3,600 ש"ח.

מבחינת התשלום, הוא נמוך ביותר. לטעמי, הוא אמור להסכים לתעריף הזה, וכך (אני מניח) גם את תהיי מרוצה ותוכלי לעבוד בשקט על העבודה.

בוזה 85

New member
מוזר

אני חושבת שיצאתי מאוד פיירית (ככה כותבים?) ומשום מה הוא חזר אליי ואמר שנשמע לו גבוה מדי ותכנן להוציא פחות.. נראה לי שלא ארד יותר מזה זה כבר ממש שכר מינימום לא?

Eldad S

New member
בהחלט.

יצאת מאוד פיירית.
אם הוא תכנן להוציא פחות, שיהיה לו לבריאות.
המחיר שהצעת לו היה הנמוך ביותר שהוא יכול לקבל. אם הוא יקבל הצעה נמוכה יותר, מישהו יעבוד בשכר רעב ממש.

Eldad S

New member
שימי לב שאם מישהו

מוכן לעבוד תמורת 15 או 20 ש"ח לשעה, אי אפשר להתחרות בכך (וזאת בעיה שלו, לא שלנו). אז במקרה הזה באמת שאין מה לעשות.

בוזה 85

New member
תודה רבה לך!

אתה יודע איפה אני יכולה למצוא מודעות דרושים שקשורות בנושאי הקלדה?

Eldad S

New member
לצערי, אני לא מכיר.

אני עוסק בתרגום (אם כי לפני לא מעט שנים עסקתי גם בהקלדה).
אולי מישהו אחר בפורום יוכל לעזור.

למעלה