כמה הערות והארות בנושא.
א. במדינה מתוקנת אין דבר כזה שנקרא "גבול סגור" אלא אם הוכרז באופן רשמי מסיבה כלשהיא לפרק זמן מוגבל. ב. על פי א. לעיל, כשנדרשתי להשאר בחוץ ולא להיכנס, הודעתי שאני נכנס ונשאר ברציף על הסירה עד לפתיחת נקודת הביקורת, וכך עשיתי. לא קרה דבר. הייתי מוכן לכך שיעשו מזה עניין ולראות מה יקרה בבית המשפט. איסור הכניסה הוא שערורייתי ולפי עורכי דין שנועצתי בהם לא יעמוד במבחן משפטי. האיסור יכול להיות לגבי הירידה לחוף עד הביקורת. ג. נושא חיפה. כאמור, בחיפה אין תשלום בביקורת הגבולות ביציאה. אבל, הליך הקלירנס בחיפה דורש תיעוד שיחרור מהנמל שיעשה בעוד מועד בשעות העבודה הרגילות, ביקור במשטרה עם רשימת צוות, דרכונים ותעודת השיחרור של הנמל לפני ההפלגה ותאום ביקורת פיזית של בקרי הגבול והחתמת דרכונים בקישון בסמוך ליציאה. כל זה יכול להעשות באותו יום ברצף אם זה ראשון/חמישי בשעות המשרד הרגילות. אבל אם רוצים לצאת אחרי שעות העבודה הרגילות או בסוף שבוע זה צריך להעשות בעוד מועד, למעט התאום הסופי של החתמת הדרכונים בסירה לפני ההפלגה. זה ההליך הרגיל לאניות וכזה הוא ליכטות. אני מניח שיכטה המגיעה מהרצליה למשל, לקישון כדי לעשות את ההליך הזה תצטרך לקבל אישור ממנהל מעגן הדייג שאינה חייבת דבר לנמל, ורק אז הנמל יתן את תעודת השיחרור. לגבי הגעה, אין קל מזה. לפני ההגעה מודיעים לחיפה רדיו את ההודעה הרגילה וביקורת הגבולות מתואמת באמצעותם. מגיעים, עוברים את ביקורת הביטחון, עוברים את ביקורת הגבולות עם החתמת דרכונים וממשיכים דרומה לפי הנוחיות. כל ימות השנה למעט יום כיפור.