שאלת תם

אדם99

New member
שאלת תם

יש למישהוא הסבר מדוע מי שיוצא מהארץ עם יאכטה חייב לשלם סכום של כ-65 ש"ח לאדם עבור ה"זכות" לעבור ביקורת גבולות בתל אביב או הרצליה (לא יודע לגבי חיפה).

תשלום עבור שרות

אין ספק שהשרות הורע עקב ההפרטה. בכל מעבר גבול בארץ משלמים עבור שרות זה, בתוספת אגרת בטחון ועוד. נתב"ג,טאבה וכ"ד עוד נשאר להם עודף מאגרות אלה ואצלנו המרינות אנו ממנים את ההפרש הגדול. נודה לכם על כל עזרה להחזיר את הגלגל כך ששוטרי השיטור הימי יחזרו להיות בקרי גבול, או כל פתרון יצירתי שיגדיל את חלון השרות ויוריד עלויות ויהיה מקובל על השלטונות. חג שמח צוות העובדים ועופרה

Alex33

New member
I payed 127 USD airport fee for..

3 airports...that's 40 $ per person per airport...I wouldn't compare but..someone has to pay..and on this new "economy"..we pay, for everthing, and in this country sometimes twice..

פשוט ../images/Emo12.gif

אם אני לא טועה-ואם כן תקנו אותי: למשטרה שאמורה להעמיד לרשות המרינות את שוטרי הגבולות אין תקציב לממן את עלות השוטרי הגבול. ולכן הם(המשטרה) גילגלו את עלות השוטרים על המרינות. ולכן הם(המרינות) גילגלו את עלות השוטרים על הציבור. ולכן אנחנו משלמים ושותקים. חד גדיא. ועד ש
יגיע,נמשיך לשלם גם את זה.

מטש

New member
המשטרה זה כבר סיפור אחר

זה שהמרינות מגלגלות עלינו את התיק שהמשטרה הלבישה עליהם, זה סיפור אחר. הסיפור האמיתי הוא שהמשטרה החליטה שיש כאן אפשרות לעשות כסף קל ע"י גבייה מהמרינות. כולנו זוכרים איך עד לפני שלוש שנים בערך כל שוטר במרינה היה מוסמך כבקר גבול וטיפל ביאכטות כשהיה צורך ללא שום עלות נוספת - לא למשטרה, לא למרינות ולא לשייטים. 24 שעות ביממה. כשהסתבר למשטרה שאפשר להגדיל את התקן במימון המרינות הסידור הזה הופסק והיום עוסקת שוטרת במשרה מלאה בבקרת גבולות. דומני שמדובר בסירה אחת ליום בממוצע שנתי. אנחנו הפראיירים שמשלמים את זה, וגם הפראיירים שאינם יכולים יותר לצאת או להיכנס לארץ אלא בשעות העבודה של השוטרת : לפעמים עד 4 אחה"צ, לפעמים עד 10 בלילה. במידה והמשטרה היתה מחפשת פתרון לבעיה ולא לתקן נוסף, יש אפשרויות רבות. יש בקרי גבולות בשדה דב, יש שוטרים במרינה בת"א שהיו מוסמכים לבקרת גבולות בעבר, ואפשר להסמיך את המאבטחים של משרד התחבורה שמקבלים בנאמנות כל סירה בכל שעה שהיא ללא עלות נוספת למרינות או לשייטים. משלמים ושותקים, אמרת. בעצם שותקים ומשלמים. לא משנים מצב כששותקים, אבל זה כבר עוד פעם סיפור אחר.

אדם99

New member
האם מס ההכנסה הצנוע שאנחנו משלמים

לא אמור לממן את השירותים שמוענקים על ידי עובדי המדינה (כולל שוטרים). כפי שזה מצטייר לי כרגע זוהיא פשוט סחיטה לשמה, ואם יש מישהוא שאמור לייצג את השייטים (ותאמינו לי שכבר אינני יודע מי זה היום) זה צריך להיות הנושא הראשון על האג'נדה. לחילופין אולי אפשר לארגן איזו שביתת שייטים שלא מוכנים להסחט כמו פריירים.

מאיר ריבא

New member
בקורת גבולות במרינות

בהמשך למה שכתב מטש, המשטרה ראתה כי טוב, וגם הכפילה את המחיר שהיא גובה מהמרינות לשנת 2004 לעומת 2003. מי שאחראי לנושא הוא משרד הפנים שמפעיל את המשטרה כקבלן משנה בכל נקודות בקורת הגבולות בארץ. גם בנתב"ג המשטרה גובה כסף עבור השרות מרשות שדות התעופה אבל לא ברור לי בסבך התקציבי כיצד החיוב מגולגל לנוסע הבודד. אני יודע (ידע אישי) שעפרה, מנהלת המרינה בת"א שהנושא מאד מרגיז אותה (שוב ידע אישי) פנתה בנושא למנכ"ל משרד הפנים אבל התגובה שקבלה לא עזרה הרבה. בהחלט יכול להיות שלחץ ציבורי יעזור.

zina71955

New member
זה נושא שמעורר זעם ותיסכול.

אנחנו משלמים מיסים וזכאים לשירותים. אנחנו משלמים גם דמי עגינה ושוב, זכאים לשירותים. לפני שעברתי מהדרום לקישון לפני שנתיים ה"אגרה" הזו לא היתה קיימת. בחיפה גם היום היא לא קיימת. עושים על השייטים חגיגה. יתכן וזה שווה בג"ץ. וזה במסגרת אירגונית ולא בודדת. יש כזו?

מטש

New member
בג"צ . ושרות של 24 שעות.

בג"צ הוא תהליך יקר שצריך גוף מממן מאחוריו. לצערי הנהלת האיגוד לא ראתה לנכון להשקיע בכך ולפורום עדיין אין כספים לרשותו. אני מקווה שהלחץ הציבורי של כולנו ימשיך עד שיגיע לפתרון סביר : לא רק הורדת העלות, אלא (לא פחות חשוב): שירות 24 שעות ביממה. בלתי אפשרי לקבל מצב בו יאכטות נקראות להישאר בים עד הבוקר אם איחרו את "שעות הקבלה" ההסתדרותיות. ןאם קורא שורות אלו איזה עו"ד שמוכן לגשת לבג"צ בהתנדבות - שיקום!

easy swissa

New member
משטרת הגבולות

הנושא מצריך טיפול רציני ויסודי, שכן המשטרה פועלת ע"פ חוק ותקנה מיוחדת לנושא שהותקנה בכנסת. יש גורמים פוליטיים וממסדיים שהביעו בפני רצון לסייע בפתרון לנושא, בכל אופן אנו צריכים לפעול יחד עם המרינות בחזית אחידה, וכך נעשה המצב היום בלתי הגיוני, כשן רק המרינה בת"א והרצליה משלמות במשותף למעלה מ1000 ש"ח ליום! עבור "שירות ביקורת הגבולות" כשבממוצע יש פחות מתנועה אחת ביום (כניסה או יציאה) מה שגם שרות זה לוקה בחסר היות וברוב שעות היום הגבול סגור וצריך להשאר בים, 12 מייל בחוץ! אני עוד טיפוס סלחן למרות שזה קרה לי פעמיים, אבל מה עם התיירים? מה הם מרגישים? האם יבואו שוב או ימילצו לחבריהם לבוא? משרד התיירות צריך להיות שותף לפתרון, משרד התחבורה "האחראי על המעגנות בישראל" צריך להיות שותף לפתרון וכן גם המשטרה צריכה להבין שאנו לא משלמים בלי לקבל תמורה.

מטש

New member
נראה לי שהמשטרה בשטח אפור

לפי מה שאני הבנתי אין חוק כנסת בנושא או תקנה שהתקין שר המוסמך לכך, אלא החלטת ממשלה שכל מסוף יממן את הוצאותיו. כך נפלנו ביו הכסאות כשהמשטרה מפרשת את זה בצורה הנוחה לה. אם זה יעבור בג"צ או לא שיחליטו המומחים. לדעתי המרינות (תל אביב והרצליה) שגו כשהסכימו לקחת על עצמן את האחריות ליציאה וכניסה - זה לא צריך להיות כלל באחריותן. אם המשטרה רוצה להקים תחנת ביקורת גבולות או תחנת סיור זו בעיה משטרתית ולא חלק ממרינה עירונית שצריכה לדאוג למקומות עגינה וכו' ולא להיות קבלן משנה של המשטרה. אם זה היה באחריות המשטרה אני בטוח שלא היתה בקרית גבולות מיוחדת יושבת ומחכה לממוצע שנתי של סירה ביום.... נניח חצי שעה עבודה.

אדם99

New member
אולי הפתרון הוא בשביתת שייטים

אם כולנו נחליט שיוצאים רק מחיפה הדבר ישלח מסר די חזק לאלו שאחראים על הנושא וכמובן ששכרם ייצא בהפסדם כי לא יהיה מי שיכסה את עלויות ההפעלה שלהם. כמובן שיתכן שיקום החכמולוג שיגיד שאם כך אז אולי לא צריך ביקורת גבולות במרינות שלנו אבל לזה כבר יתנגדו בעלי הענין שיש להם אינטרס להמשיך ולהחזיק את נקודות ביקורת הגבולות פתוחות.

zina71955

New member
כמה הערות והארות בנושא.

א. במדינה מתוקנת אין דבר כזה שנקרא "גבול סגור" אלא אם הוכרז באופן רשמי מסיבה כלשהיא לפרק זמן מוגבל. ב. על פי א. לעיל, כשנדרשתי להשאר בחוץ ולא להיכנס, הודעתי שאני נכנס ונשאר ברציף על הסירה עד לפתיחת נקודת הביקורת, וכך עשיתי. לא קרה דבר. הייתי מוכן לכך שיעשו מזה עניין ולראות מה יקרה בבית המשפט. איסור הכניסה הוא שערורייתי ולפי עורכי דין שנועצתי בהם לא יעמוד במבחן משפטי. האיסור יכול להיות לגבי הירידה לחוף עד הביקורת. ג. נושא חיפה. כאמור, בחיפה אין תשלום בביקורת הגבולות ביציאה. אבל, הליך הקלירנס בחיפה דורש תיעוד שיחרור מהנמל שיעשה בעוד מועד בשעות העבודה הרגילות, ביקור במשטרה עם רשימת צוות, דרכונים ותעודת השיחרור של הנמל לפני ההפלגה ותאום ביקורת פיזית של בקרי הגבול והחתמת דרכונים בקישון בסמוך ליציאה. כל זה יכול להעשות באותו יום ברצף אם זה ראשון/חמישי בשעות המשרד הרגילות. אבל אם רוצים לצאת אחרי שעות העבודה הרגילות או בסוף שבוע זה צריך להעשות בעוד מועד, למעט התאום הסופי של החתמת הדרכונים בסירה לפני ההפלגה. זה ההליך הרגיל לאניות וכזה הוא ליכטות. אני מניח שיכטה המגיעה מהרצליה למשל, לקישון כדי לעשות את ההליך הזה תצטרך לקבל אישור ממנהל מעגן הדייג שאינה חייבת דבר לנמל, ורק אז הנמל יתן את תעודת השיחרור. לגבי הגעה, אין קל מזה. לפני ההגעה מודיעים לחיפה רדיו את ההודעה הרגילה וביקורת הגבולות מתואמת באמצעותם. מגיעים, עוברים את ביקורת הביטחון, עוברים את ביקורת הגבולות עם החתמת דרכונים וממשיכים דרומה לפי הנוחיות. כל ימות השנה למעט יום כיפור.

מטש

New member
במקרים אחרים המשטרה התערבה

שמעתי על מקרים אחרים בהם המשטרה התערבה ואיימה על סירות שהתקרבו למרינה במעצר. יש שמועות גם על מישהו שאכן נעצר - נשמח לשמוע מהקהל עובדות בדוקות יותר. אבל בכל מקרה הנוהג הקיים הוא שחיל הים לצערנו משתף פעולה עם המשטרה ואוסר על יאכטות להתקרב. למרות שהדבר כנראה לא חוקי ולא בסמכותו (האזור לא הוכרז כשטח צבאי, אנחנו אזרחים ולא חיילים) זה הנוהג הקיים וידוע שבכלי שייט לא חמושים לא מתווכחים עם תותחים. ייתכן שלחץ ציבורי שלנו יגרום לחיל הים לחשוב שנית על שיתוף הפעולה המוזר הזה. לשמחתי המרינות הפסיקו לשתף פעולה עם המשטרה ואינן אוסרות על כלי שייט להתקשר בהגעתם. לגבי השהייה עד הבוקר בסירה לאחר ההתקשרות זה פתרון בהחלט מקובל במקומות רבים. היות שבארץ ממילא באים מאבטחי משרד התחבורה בכל שעה, הרי שאפילו בעיה בטחונית אין פה.

zina71955

New member
כפי שכתבתי קודם לכן. למרות שחיל

הים אסר עלי פעמיים (פעם אחת בטעות והתנצלו לאחר מכן) להיכנס לא התייחסתי וחיכיתי למעצר של המשטרה. הייתי מוכן לזה כדי להוות נסיון. כאמור, לא קרה דבר. התערבות חיל הים בקטע של כלי שייט ישראלי שזוהה ככזה היא פשוט לא חוקית וללא סמכות חוקית. מרגע שזוהיתי אני רשאי להיכנס אם יש מקום וסידור להיקשר. כך זה בנמלים וכך זה חייב להיות גם במרינות. אם אין בזמן זה שירותי ביקורת גבולות אני לא רשאי לרדת לחוף ולצאת מהנמל, אבל אני רשאי לשהות בספינה. כשנכנסתי ללא אישור נבדקתי על ידי בטחון מספ"ן ובבוקר נערכה ביקורת הגבולות ללא כל תגובה או הערה. איני יודע אם היו מקרים של מעצר או רישום במקרים אחרים כאלה. אגב, בזמן השביתה האחרונה בנמלים הייתי מתוכנן להפלגה וביקורת הגבולות בנמל חיפה היו נחמדים מאוד. טענתי שמאחר ואני לא מקבל שירותי ניתוב הנמל לא רשאי למנוע ממני להפליג. ביקורת הגבולות קיבלו אישור בע"פ שאני רשאי להפליג ועשו את הסידור כרגיל. כלומר. ברגע שאתה נמצא במסגרת הנוהלים של הנמלים הימיים אין כל בעיה. מרינה המוכרזת כנמל בין לאומי חייבת לאפשר כניסה בכל שעות היממה למעט חריגים, בטחוניים, מזג אויר וכדומה. לא בענייני פרוצדורה. אני סבור כי הדרך הנכונה ליצור לחץ (מלבד טיפול אירגוני שאין לנו) היא על ידי התעלמות מהוראות לא חוקיות בעליל האוסרות עלינו כניסה לנמל בין לאומי בשעות ההגעה.

גל קדר

New member
פגישה עם חיל הים

בפגישת עבודה שהייתי נוכח בה עם ראש מספ"ן ים בחיל הים עלה הנושא. התשובה היתה שאת חיל הים לא מענין מתי ולמה ואיך צריך להכנס למרינה. ברגע שכלי השייט זוהה ואינו חשוד בפח"ע חיל הים יוצא מהתמונה ולא מתעסק עם עצירת היאכטה או הגשת תלונות וכו'.

מטש

New member
הפתרון בכ"ז תלוי גם במרינות

לעניות דעתי הפתרון לבעית הכניסה והיציאה מנמלי הארץ מורכב משני שלבים : שלב ראשון התנערות של המרינות מאחריותם לסבסוד המשטרה והיותם קבלני משנה, ובשלב שני מאבק של השייטים ישירות נגד המשטרה אם בדרכי שכנוע ולחץ ציבורי ואם בבג"צ. השלב הראשון הוא לדעתי החשוב : כרגע נוח למשטרה לזרוק את האחריות לשירות הקלוקל על המרינות שמסרבות לשלם. אבל התקדים מאד מסוכן מבחינתנו : באותו הגיון יבקש מחר משרד התחבורה מכל מרינה להחזיק משרה של מפקח כלי שיט לבצוע בדיקות כושר שייט, ומשרה נוספת במשרד התחבורה של בוחן למבחני תעודת משיט, משרה נוספת של משרד התקשורת למפקח שיבדוק את ציוד הרדיו, וכמובן שחייבים תחנת מכס במרינה לבדיקות מכס של יאכטות יוצאות ונכנסות וסתם חשודות. והמרינה תסבסד את המשרות ןתחייב בהתאם את השייטים. בטח שכחתי כמה משרדי ממשלה שישמחו להצטרף לחגיגה. אז למנהלי המרינות : התנערו מהסכמתכם להיות קבלן של משטרת ישראל. לפי מיטב הבנתי החובה לנהל תחנת משטרה אינה מופיעה במנדט שלכם כמרינה או כמחויבות חוקית כלשהי. המשטרה לא מוכנה לעבוד בלי כסף? זבש"ה. בעל הביית השתגע. או אז תהיה לשייטים עילה להמשיך עם הנושא הלאה, כשהכתובת לתלונות תהיה המשטרה ולא המרינה. המשטרה רוצה כסף על השרות? שתגבה ישירות מהשייטים (זה מקובל בכמה מקומות בעולם, אגב, לשלם לרשויות על כניסה או יציאה, בייחוד שלא בשעות העבודה - והמחירים הרבה יותר סבירים מאשר בארץ).

למעלה