שאלת תם

  • פותח הנושא 1S1
  • פורסם בתאריך

1S1

New member
שאלת תם

אה..... גלי קול הם תנודות באוויר...אבל בתדר מסוים.... וקול ישים (מוזיקה דיבור וכו'..:) מורכב מכמה תדרים ביחד..אז מה קורה פה בדיוק? איך חומר יכול להתנודד בכמה תדרים בו זמנית? תודות+
גליה אמפריה. עו'טמנית. איימן.
 

Rus Almighty

New member
חיבור של שני גלים...

נותן גל חדש (לא בהכרח סינוסוידלי, יכול להיות מרובה, משולש....), זה הוא עקרון סופרפוזיציה. מה שאתה מגדיר כ"תדרים" הם בעצם תדרים של גלים סינוסוידלים (שניתן להציגם בעזרת הSIN או ה COS) אשר אליהם ניתן לפרק את הגל (באופן מתמטי). בעזרת התמרת פורייה ניתן לפרק כל גל מחזורי לטור סינוסים (וקוסינוסים) אינסופי. "והתדרים" של הגל יהיו התדרים של הסינוסים של הטור.
 

1S1

New member
ניייס תודה!! ועוד משהו...

שחקתי היום עם נרות (בכל זאת חנוכה..
) ושמתי לב כשכאני מכניס להבה אחת לאחרת הן לא משתלבות ורואים את האחת בוערת בתוך השניה...למה? ו...מישהו יכול לקשר אותי להסבר קצר (מתמטי) על התמרת פורייה? תתתוד
גליה
 

mili999

New member
פוריה

בקיצור מאוד: התמרת פוריה: אתה מקבל סדרה של נתונים (למעשה הכי טוב זה שתקבל את זה באופן רציף, במציאות מגיעים לקירובים מספיק טובים באופן דיסקרטי-בדיד) ועל ידי מניפולציה על הנתונים (כפל ב-E בחזקת I ועוד כל מיני פרמטרים ואינטגרלים במקרה הרציף או סכום במקרה הבדיד) תוכל לדעת מה התדר שלהם. כלומר מעביר ממישור הזמן למישור התדר. ואם יש לך פונקציה של הזמן תוכל לפנות ממנה פונקציה של התדר. E בחזקת I כפול X(או -I כבר שכחתי) זו פונקציה מחזורית שזהה SINX+ICOSX. פוריה רושמים FORIER אאל"ט, ואפשר לחפש בגוגל ולקבל אלפי תוצאות.
 

ailag

New member
fourier

אני מתישהו אפרסם סיכום על זה, אבל הוא מתמטי לחלוטין ולא מספר מה הקשר לגלים. פיתוח פורייה הוא דרך להביע פונקציה מחזורית עם סינוסים וקוסינוסים (לפעמים זה יותר נוח). או לחלופין, בעזרת e (כי כמו שנאמר, e^ix = cosx+isinx) טרנספורם פורייה הוא דרך להשיג את המקדמים של הטור. כלומר, דרך לנתח את החלק בפונקציה שלפני הe. אשמח אם מישהו יתקן טעויות שאולי יש לי וימשיך מכאן (על היישומים של הטור) נ.ב. הנה מעבדה שעשינו שהשתמשה בטור פורייה (דו"ח מ‏עבדה..) יש לי גם את הרקע התאורטי ואני יכולה להעלות אותו, אבל למיטב זכרוני הוא לא מוסיף הרבה.
 
למעלה