שאלת תם

noanir

New member
שאלת תם

שלום לכם, יש לי תינוקת בת שבעה חודשים שמתקשה מאד להירדם בלילה. בלילה היא מתמלאת ליחה בדרכי הנשימה, 2 רופאים לא מתרגשים מזה וחוזרים על מנטרת "תני לה מי מלח" ולרב בלילה עורה קר ולח, היא מסתובבת מצד אל צד בחוסר שקט במיטה ועובר זמן רב עד שהיא נרגעת. אני יודעת שהדבר מורכב מאד ויש להביא בחשבון גורמים רבים אולם אתמול בלילה נזכרתי כי אני אובחנתי על ידי המדקר שלי כמישהי בעלת "עודף אש" וכשאני איני מאוזנת אני חווה קשיי הירדמות גדולים. בתי ניזונה כרגע בעיקר על הנקה ותהיתי האם חוסר האיזון שלי (שאני חווה אותו עכשיו כי איני מטופלת, אני עייפה מאד ולא במיטבי הפיזי) עלול לעבור דרך החלב? האם כדאי לשנות משהו בתזונה? להפסיק להיניק? אני מראש מבקשת סליחה על "פינת ההדיוט" אולם תהיתי האם אני בכלל בכיוון... רב תודות מראש נועה

שאלה לגמרי לעניין.

שאלה חשובה ואינך צריכה להתנצל כלל. לחות וליחה נוטים להווצר במידה עודפת, כאשר הטחול [הסיני] חלש. אצל תינוקות שני איברים נוטים להיות בחסר והם הטחול והריאות [שמתפתחות בשלב המאוחר ביותר מבין האיברים הפנימיים], לכן קיימת נטיה אצל הקטנים לסבול מליחה רבה בדרכי הנשימה. הלחות משתחררת דרך נקבוביות העור, ככל הנראה, מחולשת הריאות. הריאות שולטות בנקבוביות הזיעה וב"הצ'י המגן" שזורם בפריפריה, בין העור לשרירים ומגן מפני חדירת גורמים חיצוניים ושכאשר הוא חלש, הוא אינו מצליח לסגור את הנקבוביות [תפקיד נוסף שלו] בלילה- זמן היין, הקור, החושך. רוח קרה חודרת והעור מרגיש לח וקר. יש השפעה גדולה מאוד של תזונת האם על מצבו הבריאותי של התינוק היונק, לכן בהחלט מומלץ לבחון את התזונה שלך. אני ממליצה גם לך לגשת לטיפול, שכן מצב האם תמיד מקרין/משפיע בדרכים רבות על מצב הילד. כל טוב ובריאות לילדה. שירי.

קשיי שינה

הי נועה, כתבת "בלילה היא מתמלאת ליחה" והעניין הוא שהליחה שם גם במהלך היום, אך בעת פעילות והנעה היא פחות מכבידה וחוסמת את מעברי הנשימה ובלילה כשאין תנועה והמנח הוא שכיבה הליחה מצטברת ומפריעה לנשימה. אופרטיבית ניתן להגביה את מזרן התינוקת ולעסות אותה באזור החזה והגב העליון. את יכולה לרשום יותר בפירוט מה זאת אומרת לא נרדמת. מתקשה להרדם בפעם הראשונה? בוכה הרבה? קמה הרבה פעמים בלילה? איך זה בא לידי ביטוי? האם לך יש קשיי הרדמות בתקופה זו? ההנקה היא סימביוזה כל כך גדולה שלעיתים התינוק והאם כל כך מחוברים שנוצרת הזדהות גופנית. אני מציעה לך בעניין הזה לדאוג לעצמך ולהתחזק בעצמך ( והכי חשוב לא לכעוס על עצמך כשאת לא עושה את זה). ממש לא נראה כמו שעלייך להפסיק להניק... טיפול במקביל שלך ושלה, עשוי לעשות המון טוב.

עדין חלב אם הוא הטוב ביותר.

ואמהות , בדרך כלל אינן במיטבן הפיסי בשלב זה... אבל הדברים יסתדרו. האם לא המליצו לך על אדים? הם עוזרים מאד.

מאיר72

New member
שאלה לכנרת

ומה קורה אם לאם לא טוב עם זה? ואחלה עצה נתת בסוף, אבלהדברים יסתדרו, אכן מרגיע כל אישה ואם.

uri_a

New member
כמה אמירות נחרצות בהודעה אחת

על האמהות שאינן במיטבן..... על הדברים שיסתדרו (אם הכל מסתדר מעצמו כנראה שאנחנו כולנו לא במקצוע הנכון.....) על האדים...................... (אדים? כשהתינוקת מליאה בליחה?) יפה.... הודעה יפה.....

מאיר72

New member
בהנחה שבאמת יש לך עודף אש

ואת מניקה, לא אמור להיות לתינוקת שלך ליחה. תבררי עם המטפל שלך את התזונה שלך ושיתאים אותה למצבך ואני אולי גם הייתי נותן איזה פורמולה כלשהי.

למעלה