שאלת תם

שאלת תם ../images/Emo163.gif

האם גם לכם התפוז איטי או רק אצלי? או שמא אני איטית על הבוקר? למרות שלא ניראה לי: קמתי ב 6 בבוקר, כולם ישנו והספקתי לבשל ולנקות ולגהץ. היפראקטיבית - כבר אמרתי?

ak5

New member
בגדול בימים האחרונים הוא בהחלט

איטי. לא שמתי לב הבקר לאיטיות מוגברת. אני הספקתי לאפות לחמניות, גליל עם תרד כמו שדניייאלה הציגה בפורום כל מיני מציות ודומיהן כארוחת בקר לילדים וצריך לצפות את העוגה שהכנתי לערב.

ak5

New member
לא איטי אך הודיע לי על שגיאה בדף

הזה. בסוף שלח את כל ההודעות ועשה בלאגן

ak5

New member

איטי. לא שמתי לב הבקר לאיטיות מוגברת. אני הספקתי לאפות לחמניות, גליל עם תרד כמו שדניייאלה הציגה בפורום כל מיני מציות ודומיהן כארוחת בקר לילדים וצריך לצפות את העוגה שהכנתי לערב.

ak5

New member

ak5

New member
בימים האחרונים הוא בהחלט איטי

לא שמתי לב הבקר לאיטיות מוגברת. אני הספקתי לאפות לחמניות, גליל עם תרד כמו שדניייאלה הציגה בפורום כל מיני מציות ודומיהן כארוחת בקר לילדים וצריך לצפות את העוגה שהכנתי לערב.

אני הבנתי כבר בפעם הראשונה../images/Emo12.gif

צוחקת, נו.. איזה לחמניות אפית? הן יוצאות "מלאות" כאלו או כמו פחזניות שמלאות בעיקר באוויר? תעדכן, אולי אכין היום גם. מצאתי בסופר ריבת חלב בטעם קפה- אני זוממת להכין ממנה עוגה מיוחדת. יש לך אי אלו רעיונות?

דנייאלה

New member
רקדה, עד ש AK יענה....

מתכון לעוגה כשרה עם ריבת חלב אין לי, אבל אתן לך את המתכון שלי ללחמניות של אמא שלי לפסח: לחמניות לפסח 3 כוסות מים מהברז 3/4 כוס שמן 1 וחצי כפיות סוכר 1 וחצי כפיות מלח 2 וחצי כוסות קמח מצה 6 ביצים שלמות להרתיח את המים, השמן הסוכר והמלח על האש להוסיף למים הרותחים את קמח המצה ולערבב היטב עם כף עץ. להוריד מהאש ולצנן מעט. בהדרגה ותוך בחישה חזקה להוסיף את הביצים- ביצה אחר ביצה. ליצור כדורים בידיים רטובות, להניח על תבנית משומנת ולאפות בחום בינוני עד להשחמה (בערך 20 דק') גודל הלחמניות נקבע ע"פ גודל העיגולים שניצור, יש לשים לב שכשמוציאים את הלחמניות מהתנור התוך שלהם נראה כלא מוכן, אך כשהן מצטננות הוא מתקשה יותר.

ak5

New member
לא נראה לי שיצאו משהו.

ראיתי המלצות בפורום אחר וחשבתי לנסות. של נירה רוסו הכי טובות. אלה הן שניסיתי: לחמניות אפויות לפסח ניקולאי שף מקור המתכון - . 3 כוסות קמח מצות+1 שקית א.אפיה בסיר נפרד להרתיח:3 כוסות מים 3/4 כוס שמן 1 כפית מלח לערבב היטב ולהרתיח. לערבב את הקמח והאפיה ולשפוך את הנוזלים הרותחים על הקמח.לערבב במהירות היטב היטב ולקרר מעט. להבליע פנימה לתוך התערובת 5 ביצים אחת אחת.לערבב טוב. להרטיב את הידיים ולעשות לחמניות מוארכות.לסמן על כל לחמניה חריץ לאורך עם סכין ולהניח על נייר אפיה.להכניס לתנור מחומם לחום בינוני -גבוה לאפיה של כ50 דקות. מכבים את התנור ומשאירים כרבע שעה בתנור כדי שהלחמניות לא יצנחו

ak5

New member
יש עוגה של בני סיידא עם ריבת חלב

הרעיון הכללי הוא טורט. לפיו אני מכין את כל הטורטים שלי. חוצים העוגה לשניים. מורחים 200 ג' ריבת חלב ועליה שליש מקצפת (2 מכלים ו-4 כפות סוכר). שיכבת טורט שניה ועליה יתרת הקצפת. את הטורט הראשון מרטיבים ברוטב שמבושל מחצי כוס סוכר, חצי כוס מים ורבע כוס ברנדי

הלחמניות האלה נחטפו ../images/Emo3.gif

יוצאות אוריריות וטעימות. יש מתכון מאחור, אם תרצי אקליד שוב.

למעלה