שאלת תם

espreso girl

New member
שאלת תם ../images/Emo13.gif

היי לכולם, מקווה שפה המקום לקבל תשובה לשאלה שמאוד מעניינת אותי. מדובר למעשה בדיון שהתפתח ביני ובין אנשים נוספים- לכולנו אין שמץ של מושג בכלכלה וכו'. ובכן, השאלה היא כזו- אם יש מחסור בכסף, מדוע לא ניתן פשוט להדפיס עוד כסף? (וכן- ידוע לי שלהדפיס כסף עולה כסף- אבל אם עולה נאמר 50 ש"ח לשעת הדפסה, ניתן להדפיס בשעה כמה שטרות של 200
) נאמר לי שצעד שכזה יציף את השוק ולא ממש הבנתי מה זה אומר, הרי אם יש יותר כסף מודפס, אפשר לחלק ממנו יותר וכמובן לחסל יותר חובות ולהעלות את רמת החיים של האנשים. אשמח לקבל תשובות הגיוניות ככל הניתן כי כפי שאמרתי- אין לי ולו שמץ קלוש בכלכלה
תודה רבה!!

Jolen

New member
אם מדפיסים עוד כסף

כוח הקניה שלו פוחת. מה שמן הסתם לא בריא לכלכלת המדינה. זה מן הסתם טיפה זעירה בהסבר ענקי שבטח יבוא בהמשך מאנשים מושכלים ומוסמכים יותר מסטודנטית שנה ב' ...

espreso girl

New member
../images/Emo45.gif אשמח למשהו קצת יותר פשוט

תודה לך... אבל לא מבינה למה כוח הקנייה פוחת- האין זה תלוי בסופו של דבר באנשים ובביקוש שלהם?

shay6748

New member
תארי לך שלכולם יש אינסוף כסף

מה תעשי איתו? - בטח תקני רכב חדש ודירה את הדירה מישהו צריך לבנות? - בוודאי יש בנאי (רציתי להגיד משהו אחר אבל אני עוצר את עצמי) רגע, למה שהבנאי יעבוד קשה? - בשביל כסף... אבל כבר יש לו כסף.... אז הוא א יבנה לך דירה, אז מי כן?? אף אחד! בסופו של דבר הכסף הוא שכלול של המסחר - פעם אם היה רופא שרצה בגדים הוא היה צריך ללכת ולחפש מישהו שמייצר בגדים וצריך שירותי רפואה. - מאוד לא נוח. על מנת לשכלל את זה היו צריכים אמצעי תשלום - בהתחלה היו אבנים יקרות/ג'ילדות ואז הומצא הכסף. - הרופא קיבל כסף תמורת רפואה ונתן כסף תמורת בגדים ומזון. ועכשיו בא הקטע המעניין - אם אני מדפיס כסף (נניח עלות אפסית) אז אני הולך לרופא ומקבל שירותי רפואה, והולך אחרי זה למכולת ומקבל מזון וכך הלאה ובעצם לא עשיתי עבור הכסף כלום בניגוד לרופא ובעל המכולת..... עכשיו הרופא קיבל את הכסף שלי והוא מפזר אותו - קונה יותר בגדים ויותר אוכל, האופה רואה שיש לרופא יותר כסף ומעלה את המחיר וכך הלאה... מכאן קיבלנו אינפלציה ושחיקה של כח הקניה של הכסף (מקבלים את אותו הלחם תמורת יותר כסף) היחיד שהרוויח הוא זה שהדפיס את הכסף, כל השאר הפסידו. אגב, פעם הדולר היה צמוד לזהב - כלומר ממשלת ארה"ב הבטיחה מטיל זהב עבור כל דולר, וככה כולם האמינו שמאחורי הדולר יש באמת משהו. יום אחד ביקש דה-גול הצרפתי לפדות את הדולרים שברשותו בזהב ואז התגלה שאין כלום מאחורי הדולרים והמטבע קרס.... כתבתי יותר ממה שרציתי לכתוב, מקווה שהבנת

fireballfxp

New member
חחח אני בדיוק עושה על זה סמנריון..

ל משבר האינפלציה בישראל בשנות ה-70 וה-80...בעעע אני מה זה תקוע איתו..

fireballfxp

New member
אחרי שקראתי פול מאמרים(5-6) ../images/Emo13.gif

אני דווקא חושב שחסר לי ידע בכלכלה בין לאומית, יש מצב שגם בכלכלת ישראל, אני לא מבין עד הסוף את המערכות לקביעת שערי חליפין, אינפלציה וכו'.. אולי תוכל לענות לי על שאלה, יש איזה נוסחא שאני לא מבין בה משהו אחד כי בחיים לא למדתי את זה: C1(t) = C1 ,  t C2(t) = C2 ,  t מדובר פה על מודל הדורות החופפים והסימן הזה שלא יוצא לי ומסומן פה בתור מרובע זה כמו סימון של זווית כששני הקרניים כלפי מעלה והחוד כלפי מטה, בחיים לא ראיתי סימון כזה, וואט דה פאק יס יט?
אני אשמח אם תסביר לי..

shay6748

New member
לדעתי מדובר בסימול מתורת הקבוצות

האם זה דומה ל-A הפוכה?

shay6748

New member
אם אני לא טועה

ויתקנו אותי המתמטיקאים.... זה אומר "X A Y - כל X שנמצא ב-Y" יש גם סימון של E שאומר " יש X שנמצא ב-Y".... מקווה שעזרתי

fireballfxp

New member
יש מצב אתה מתאר לי בקווים כלכליים

את ההתפתחויות? אני הבנתי שזה התחיל בשנות ה-60-70 עוד.. כאשר בזבזו בלי לספור, מה שהגדיל את הגרעון, ואז אחרי משבר האנרגיה ומלחמת יום כיפור כאשר הבינו כי המשק במצב על הפנים, הצמיחה כמעט ירדה פי-4% והגרעון היה ענקי החליטו להכניס את המשק בכוונה להאטה בכדי לצמצם גרעון, מה שיצא מזה זה עלייה באינפלציה? ואז עולה הליכוד ב-1977 ומנהיג שער מטבע חופשי לגמרי וכו' מה שמגדיל את האינפלציה לגמרי, ואז התמוטטות מניות הבנקים וכו'.. אני צודק בכללי? ואיך בדיוק המדיניות המיה להגדיל את האינפלציה כל הזמן? (אני רוצה לבדוק מה שכתבתי עד עכשיו) תודה מראש

shay6748

New member
../images/Emo13.gif אתה מצחיק אותי

נראה לך שאני באמת זוכר את זה?! דה-גול היה מעניין ולכן אני זוכר.... אבל, יש מצב שיש לי סיכומים בבית מקובץ וורד אם זה יעזור לך....

espreso girl

New member
ובא לציון גואל...

הבנתי
סוף סוף הסבר פשוט והגיוני- מודה לך מאוד מאוד!!

למעלה