ליטוש חי נפשי - קלואלים ביקורת
בשלהי שבוע שעבר יצא לי לסעוד צהריים בקלואליס. שותפי לארוחה, איש עסקים תותח, הזמין את התפריט הדיאטטי, לא לפני שהמארחת הסבירה לנו בעריכות את הפילוסופיה שמאחורי התפריט הנ"ל. דיי עם אוכל משעמם וצימחוני לכאלה החרדים לגיזרתם! התחליף, סעודת גורמה שההבדל היחיד בה הוא ספירת הקלוריות המדוקדקת. נתחיל: המסעדה מעוצבת בהידור רב כיאה למיקומה (מגדלי זיו היוקרתיים ברמת גן) ומיועדת לכאלה שאו חשבון ההוצאות שלהם משולם ע"י העסק או שהפרוטה מצויה בכיסם. היתרון הענק: חניה פרטית, צמודה למסעדה לנוחיות הסועדים ובחינם!! אנחנו, מפעת חשאיות העיסקה בחרנו בחדר הפרטי (זה לא בדיוק חדר אלא אגף צדדי המופרד מחלל המסעדה (מה שהתברר בדיעבד כחיסרון לנוכח הגויות והפיגורות שנכחו במקום, שניצפו רק בדרך החוצה, שכבר היה מאוחר מידי) וניגש לארוחה: כאמור הארוחה הדיאטטית לפרטנר המתומחרת ב- 140 ש"ח שכללה אכן את סלט שרימפס על מצע ארטישוק ברטב ויניגרד קל , לדיברי הסועד: ככה ככה , לא משהוא מסעיר. מעידות ראיה וכפי שאפשר לראות במאמר, המנה מאד אסטטית ויפה. אני הלכתי על "עיסקית ב-105 ש"ח. המבחר בעיסקיות מאד רחב וכולל כמעט את כל המנות בתפריט, שזה יפה ולא כל כך שכיח בעיסקיות של מסעדות אחרות שמצמצמות את המיבחר בתקווה שלא ימצא משהוא לטעמך ותיאלץ להזמין "אה לה קרט" שזה הרבה יותר יקר. לאחר התלבטות לא פשוטה , בחריתי בסלמון מעושן. לא לי להלין על המנה. סלמון זה דבר משעמם במהותו והוא טוב או בסושי או בביגל עם גבינה לבנה ולא כמנה ענקית יחסית, עם המון נתחים.נאחרי 2 ביסים השתעממתי, אבל בגלל שאמא לימדה אותי שבהודו אנשים מתים לאוכל כזה, סיימתי עד הסוף. לדיאטטי המנה העיקרית שהיתה פילה דניס ושיפודי קוקי סאן ז'אק על מצע פירה וברוקלי , היתה מאד מאד טעימה ונרשמה כמנה של הארוחה. הפילה דניס עשוי כמו שצריך, והצדפות? נימוחות בפה כמו כבד אווז. אין ספק, יש תקומה לדיאטה!! , במיסגרת העיסקית , עבדכם הזמין שרימפס ברוטב צ'ילי. קשה לי להשים את האצבע מה גרם למנה לא להתרומם. משהוא בלתי מוסבר היה חסר בה על מנת להפוך אותה למושלמת. אכלתי שרימפס הרבה יותר טעימים במקומות אחרים. ממקום כמו קלואליס לא בושה לצפות ליותר. נרשמה אכזבה קלה. הקינוח הדיאטטי הינו סורבה פטל אדום עם פירות אדומים ורוטב פירות יער ולי טארט שוקולד. המיגזר הקינוחים, בהתחשב בהנחות של הדיאטה, היה בסדר. כל זה בלווית כמה דיאט קולה, וקפה עלה 335 ש"ח לפני שרות. לא זול ל"לעיסקית" שרות קצת איטי, ומסורבל שנבע אולי מהעובדה שדיי היינו מבודדים. גישה לנכים קצת בעיתית אבל אפשרית. שווה? אתם תישפטו. אני בטוח אשוב לשם באחד הערבים לדגום מהתפריט.