שאלת תזונה

Lear22

New member
שאלת תזונה

כי אולי יש פה כאלה שמבינים האם פירות משומרים בסירופ קל (אננס, אפרסקים וכו') משמינים יותר מפירות טריים? בהנחה שסוחטים את הסירופ ואוכלים רק את הפרי. מישהו?

liti

New member
אין דבר כזה משמין יותר,

הרי סך הכל ההשמנה נובעת מכמות הקלוריות שאתה מכניס לגוף ביום. מה שכן, לפירות משומרים נוהגים להוסיף סוכר, לכן הערך הקלורי שלהם גבוה יותר, ומבחינה תזונתית פירות טריים הרבה יותר מזינים מבחינת הערך התזונתי שלהם. הפירות המשומרים מאבדים חלק מהמרכיבים התזונתיים שלהם בתהליך השימור.

פינליש

New member
הכל במידה

אני מסכימה עם ליטי ורק אוסיף שלמשל פאפאיה משומרת, (כן כן מסוכרת) היא ממתק שהדיאטנית שלי המליצה עליו כבריא מאוד.

lonestar2003

New member
וכמו שאבא שלי נוהג לומר...

"הפירות לא משמינים - את משמינה!" אני חולה על המשפט הזה... ארוחות חג, ימי הולדת, אני שואלת "זה משמין?" ואז התשובה הקבועה...

גידי42

New member
ליטוש חי נפשי - קלואלים ביקורת

בשלהי שבוע שעבר יצא לי לסעוד צהריים בקלואליס. שותפי לארוחה, איש עסקים תותח, הזמין את התפריט הדיאטטי, לא לפני שהמארחת הסבירה לנו בעריכות את הפילוסופיה שמאחורי התפריט הנ"ל. דיי עם אוכל משעמם וצימחוני לכאלה החרדים לגיזרתם! התחליף, סעודת גורמה שההבדל היחיד בה הוא ספירת הקלוריות המדוקדקת. נתחיל: המסעדה מעוצבת בהידור רב כיאה למיקומה (מגדלי זיו היוקרתיים ברמת גן) ומיועדת לכאלה שאו חשבון ההוצאות שלהם משולם ע"י העסק או שהפרוטה מצויה בכיסם. היתרון הענק: חניה פרטית, צמודה למסעדה לנוחיות הסועדים ובחינם!! אנחנו, מפעת חשאיות העיסקה בחרנו בחדר הפרטי (זה לא בדיוק חדר אלא אגף צדדי המופרד מחלל המסעדה (מה שהתברר בדיעבד כחיסרון לנוכח הגויות והפיגורות שנכחו במקום, שניצפו רק בדרך החוצה, שכבר היה מאוחר מידי) וניגש לארוחה: כאמור הארוחה הדיאטטית לפרטנר המתומחרת ב- 140 ש"ח שכללה אכן את סלט שרימפס על מצע ארטישוק ברטב ויניגרד קל , לדיברי הסועד: ככה ככה , לא משהוא מסעיר. מעידות ראיה וכפי שאפשר לראות במאמר, המנה מאד אסטטית ויפה. אני הלכתי על "עיסקית ב-105 ש"ח. המבחר בעיסקיות מאד רחב וכולל כמעט את כל המנות בתפריט, שזה יפה ולא כל כך שכיח בעיסקיות של מסעדות אחרות שמצמצמות את המיבחר בתקווה שלא ימצא משהוא לטעמך ותיאלץ להזמין "אה לה קרט" שזה הרבה יותר יקר. לאחר התלבטות לא פשוטה , בחריתי בסלמון מעושן. לא לי להלין על המנה. סלמון זה דבר משעמם במהותו והוא טוב או בסושי או בביגל עם גבינה לבנה ולא כמנה ענקית יחסית, עם המון נתחים.נאחרי 2 ביסים השתעממתי, אבל בגלל שאמא לימדה אותי שבהודו אנשים מתים לאוכל כזה, סיימתי עד הסוף. לדיאטטי המנה העיקרית שהיתה פילה דניס ושיפודי קוקי סאן ז'אק על מצע פירה וברוקלי , היתה מאד מאד טעימה ונרשמה כמנה של הארוחה. הפילה דניס עשוי כמו שצריך, והצדפות? נימוחות בפה כמו כבד אווז. אין ספק, יש תקומה לדיאטה!! , במיסגרת העיסקית , עבדכם הזמין שרימפס ברוטב צ'ילי. קשה לי להשים את האצבע מה גרם למנה לא להתרומם. משהוא בלתי מוסבר היה חסר בה על מנת להפוך אותה למושלמת. אכלתי שרימפס הרבה יותר טעימים במקומות אחרים. ממקום כמו קלואליס לא בושה לצפות ליותר. נרשמה אכזבה קלה. הקינוח הדיאטטי הינו סורבה פטל אדום עם פירות אדומים ורוטב פירות יער ולי טארט שוקולד. המיגזר הקינוחים, בהתחשב בהנחות של הדיאטה, היה בסדר. כל זה בלווית כמה דיאט קולה, וקפה עלה 335 ש"ח לפני שרות. לא זול ל"לעיסקית" שרות קצת איטי, ומסורבל שנבע אולי מהעובדה שדיי היינו מבודדים. גישה לנכים קצת בעיתית אבל אפשרית. שווה? אתם תישפטו. אני בטוח אשוב לשם באחד הערבים לדגום מהתפריט.

פערטל

New member
אוהבת את החדר הפרטי, פספוס חמור בתפ

היי, לאכול בקלאוליס זה תמיד עם פוטנציאל של חגיגה. אולם מומלץ מאד להתייעץ עם ויקטור בבחירת מנות היום. החדר הפרטי מתאים לעיסקה, או משהו אחר שמצריך פרטיות וריכוז, כי כל הסלבס' מסביב מושכים תשומת לב ולפעמים גם באים לאמר שלום. המומחיות שם היא בדגה ובשרצי הים לסוגיהם המפתיעים. השירות שם מיקצועי לשם שינוי. בסך הכל מקום מומלץ, טעים מרוחק מספיק ולא מידי. ואפשר גם להנות מפרטיות מתוקה.

גידי42

New member
נשמה שלי. מהוא הרגע?

התפריט הדיאטטי שאת כה לא זקוקה לו או לקרא שוב, משהוא מפרי עטי? אני מהמר על האפשרות השניה כמובן!

אלק לא צריכה../images/Emo122.gif אני כבר שבוע

טוחנת: גם שוקולד קוד'אור (70% קקאו- עושה טריפ חבל"ז) ועוגה ששמתי בפריזר ע"מ שלא תהיה אכילה והפלא וופלה- היא נהיתה גלידתית
ועכשיו יש לי בטן ענקית
. אבל תמיד תמיד תמיד אני אוהבת לקרוא מפרי עטך
. אני בכלל אוהבת פירות
. ותודה (שוב) על המחמאה
...

Lear22

New member
נשמע טוב

אבל עסקית ב140 שקל? אפשר לאכול ארוחה מלאה בצ'ימי'נגה או בקופי בר במחיר כזה. טוב,אבל אנשי עסקים זה סיפור אחר. אגב אני הייתי באדוארדו אתמול בפעם הראשונה. מצויין ביקורת אחרי שאחזור מהצלת העולם. או ילדים פוחזים בחופשה. תלוי איך מסתכלים על זה :))

Lear22

New member
עסקית שפויה

היום בצהריים הייתי עם ע' - ההיא מאדוארדו של אתמול... - בסיבוב קניות בת"א לקראת נסיעתה הקרובה לדרום אמריקה - בקרוב אוסטרליה אצלי טפו טפו טפו - שאותו סיימנו בעסקית באוליב, שנמצאת בבוגרשוב. עסקית ב39 ש"ח שכוללת מרק היום או סלט ומבחר די גדול של מנות בשר ופסטות, עם שתיה קלה או כוס יין. אני לקחתי מנה של פרגיות ברוטב ברביקיו, אך לאחר שהמנה נגמרה זו הוחלפה בחזה עוף ברוטב דבש עם תפ"א בצל ועגבניה צלויים. את אותה המנה הזמינה ע'. הסלט של הפתיחה היה טעים, עם גרעיני חמניה קלויים וטעימים, ורוטב על בסיס בלסמי אבל שלא השתלט על הסלט והיה טעים. החזה עוף היה טוב גם הוא, ברוטב מתוק, כארבעה נתחים עם התוספות שהזכרתי. מנה בהחלט משביעה, לא גדולה במיוחד אבל ללא ספק טעימה. ע' שתתה יין לבן - ריזלינג - שהגיע קר מאוד והיה טעים לדבריה. תמורה ל39 ש"ח בהחלט יש. עסקית יעילה מאוד, אם אתם בסביבה. לא מקום לנסוע איליו מאשדוד או מהצפון אבל אחרי סיבוב בסנטר, אם לא בא לכם לאכול סלט בארומה, אוליב בהחלט יכולה להיות אופציה טובה. אוליב, רחוב בוגרשוב, קצת אחרי רחוב פינסקר. גישה נוחה לנכים. שרותים לא נבדקו

למעלה