שאלת תאריכים...

שאלת תאריכים...

נתקלתי במאמר ובו מצוינת שנת תרס"ב כ- the year of 4262 according the Jewish calendar האם זאת הדרך המקובלת לתרגם שנים עבריות? ואם לא מהי הדרך הנכונה?

ססילי

New member
לא בדיוק.

את הספרות המבטאות מאות יש לחבר. ת = 400 ר = 200 ס = 60 ב = 2 ----------- סה"כ 662 זהו רק קיצור, ולמעשה בלוח היהודי יש להוסיף ה' לפני השנה, כלומר שנת התרס"ב. הה' בהתחלה מסמן 5000 (ולא רק 5 כמו שהאות ה' מסמנת בד"כ) וסה"כ מתקבלת שנת 5662 (כדברי הסוס הכסוף) - לפי המסורת היהודית מניין השנים שחלפו מבריאת העולם.

ST

New member
כמו שססילי אמרה -

'תרגום' השנה העברית (במקרה הזה תרס"ב) למספרים הוא על-ידי גימטריה, כמו החישוב של ססילי. הצורה 4262 לא נכונה כיוון שהיא הופכת האותיות לגימטריה הקטנה שלהן, אבל אם כבר כותבים בצורה כזו (ולא כותבים כך), צריך לסמן הפרדה בין המספרים, אחרת המספר ייקרא ארבעת-אלפים, מאתיים שישים ושתיים, ותרס"ב (יותר נכון, ה'תרס"ב, במקרה הזה), כמו שנכתב - זה חמשת אלפים, שש מאות שישים ושתיים. את בטוחה שהכוונה היא לשנת ה'תרס"ב ולא לשנת ד'רס"ב?

כך היה רשום במאמר ומשהו צרם לי

בספרור וגם בנוסח ולצערי לא הצלחתי לעלות על הדרך הנכונה לבד. האם הנוסח the year of XXXX according the Jewish calendar הוא הנוסח הנכון? לא יודעת מה אבל משהו בנוסח הזה מציק לי תודה לכל אלו שטרחו וענו

hazelnut

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

the year XXXX according *to* the Jewish calendar​

דרך אגב, קראתי שבכל ספריו של הולמס

לא מופיע ולו פעם אחת הביטוי האלמנטרי.

Eldad S

New member
כן, קראתי גם אני.

והביטוי הזה, elementary, לקוח מסרט מסוים, נכון?

Eldad S

New member
Liked it, too ../images/Emo13.gif

הייזל, אפשר לקרוא לך מהיום "האגוזית"?

hazelnut

New member
אשקול את הדבר בכובד-ראש../images/Emo132.gif -

ובינתיים, אנא לא לאכול אותי - אחרת מי יגמור את הספר

ST

New member
עוד מעט, לא? ../images/Emo140.gif ומנצל"שת - הייזל,

ראיתי מודעה באוניברסיטה היום שדרוש/ה מתרגמ/ת מצרפתית לעברית או לאנגלית, דרושה צרפתית ברמת שפת אם (אם אני זוכרת נכון, רק רשמתי את הטלפון). כבר שולחת לך במסר. אגב, אני לא יודעת אם זה עוד רלוונטי בכלל, יכול להיות שזאת מודעה שנשארה משנה שעברה, אבל נראה לי ששווה לנסות.

hazelnut

New member
../images/Emo140.gifתודה רבה. בדיוק התחלתי לדאוג

מה יהיה אחרי שאגמור את הספר (בקצב הנוכחי, בעוד כחודש - אם כי יש לי עד סוף השנה, וזה טוב למקרה שאקבל עובדה נוספת בינתיים)...

למעלה