שאלת שכנים

שאלת שכנים

השכנים שלנו, מעדות המזרח הרחוק (אני מציין את זה כי ההקשר התרבותי אולי חשוב פה) מגדלים ירקות בגינה. בתור זבל הם פשוט זורקים את הפסולת האורגנית הביתית- שאריות פירות וירקות, קליפות ביצים וכד' (סתם ככה על האדמה, לא נניח במיכל קומפוסט). אני בהחלט בעד פתרונות ירוקים אבל יש עם זה שתי בעיות:
א. זה מסריח. לא תמיד ובד"כ אנחנו לא מרגישים את הריח אלא רק כשנמצאים בקצה החצר שגובל בחצר שלהם בגלים לפי הרוח.
ב. זה מושך את הרקונים והסקנקס. יש רקון אחד שבאופן קבוע מחרבן בפינה של הגדר.
השאלה היא מה אפשר לעשות והאם בכלל לעשות עם זה משהו? אין לנו שום קשר עם השכנים האלו.

PuffDragon

New member
לדבר איתם על זה.

אם זה לא יעזור, יתכן והם עוברים על כמה By Laws של העירייה, תברר.

CANADA101010

New member
Backyard Composting

לפני 10 שנים קיבלתי חבית פלסטיק בחינם מעיריית MARKHAM ובעידוד העירייה
אני מבין שתהיה סימפטיה חוקית לשכנים
צריך לבדוק בעירייה שלכם באם יש חוק עזר עירוני שאתם יכולים להעזר בו
שכן שלי סיני אמר לי שזה מאד מקובל בתרבותם והציע להביא לתשומת ליבם שראיתם רקון או חולדה כי הם לא חושבים על זה. וזה עבר הבאת מחלות
.באם יש לכם מזל הם יהיו מתחשבים
שק או שניים של קומפוסט מתנה גם יעזרו אולי

תודה לעונים

אכן, חשבתי שמדובר בעניין תרבותי. אין לי בעיה עם backyard composting כאשר זה נעשה כמו שצריך במיכל קומפוסט, עירוב של חומר אורגני רטוב ויבש וכו'.

נחשוב איך לדבר איתם על זה. אנחנו לא מעוניינים לפתוח ריב שכנים מצד אחד אבל כן לנסות לפתור את הבעיה מצד שני. אני תוהה האם להגיד שראינו רקון או חולדה יעזור- הרי גם בסין מן הסתם זה מושך בעלי חיים. השאלה היא האם הם באמת לא חושבים על זה או שלא אכפת להם. לגבי שק קומפוסט מתנה, השאלה היא מה יקרה כשייגמר השק. האם הם יקנו חדש או שיחזרו לסורם... (אולי דווקא מיכל קומפוסט מתנה יהיה יותר טוב?)

למעלה