שאלת רעש ונביחות

עדימ

New member
וואו איזו הקצנה נתת פה. אז בוא תן לי להבהיר משהו.

א. אני כן אוכלת בשר, דגים וכו'. אני קרניברית גאה ולא רואה סתירה בין אהבתי לסטייק/בשר לסוגיו לבין אהבתי לכלבים וסוסים.
אני ממש לא טבעונית. אני חייה עם 3 טבעוניות במשפחה (אמא ושתי אחיותי-אימא והבכורה מטעמי בריאות והאמצעית מטעמי מצפון). אם יש משהו שהכי מכעיס/מעצבן אותי אלה הטבעוניים מטעמי מצפון. אני יכולה להבין קצת את הטבעוניים מטעמי בריאות ועדיין... רוצים להיות טבעונים? סבבה אל תכפו על הסביבה שלכם את הרגלי הצלחת שלכם. אל תיכנסו לי לצלחת.
&nbsp
ב. אני כן בעד קולר רגיל לכלב כי כך מחייב החוק. כי חייב להיות עליו קולר עם פרטי הבעלים למקרה שחס וחלילה הכלב נעלם/משתחרר וכו'. אני כן בעד הוצאת הכלב עם רצועה+קולר רגיל/רצתמת הולכה. שוב-כי זה החוק וזה מה שהכי בטוח לכלב. לשחרר אך ורק בבית, בחצר מגודרת פיזית ובפארקים עם שטח שמיועד לכלבים.
&nbsp
ג. כלב צריך לאכול איך שנוח לו. ומן הסתם נוח להם יותר בכלי על הרצפה. לו היה נוח וטבעי על השולחן אז היה אוכל על השולחן.
&nbsp
ד. כמו שאמרתי קודם, הלוואי שבני אדם היו יותר רגישים ואנושיים כמו כלבים וסוסים שתמיד קשובים, רגישים ומקבלים.

Confide In Omer

New member
אז בגלל שהוא כלב אפשר להכאיב לו?

זה מה שאתה אומר?
אני מקווה שאתה טרול, ולא באמת מאמין במה שאתה אומר.

marx04

New member
די להתבטאויות לא ראויות

שלום ANZ1 וכל הגולשים,

נאלצנו למחוק הודעה שהמשיכה את גל ההתבטאויות הלא ראויות.
אנו לא נגלה עוד סובלנות להתבטאויות לא ראויות, להתלהמות, להתקפות אישיות ולשימוש בשפה לא מכובדת.
אני מבקש מכולם לחשוב פעמיים על המילים שהם עושים בהן שימוש בשרשור זה בפרט ובפורום בכלל.

הדיון בדבר הלגיטימיות שבשימוש בקולר חשמלי הוא ראוי וחשוב, אך אין שום הצדקה שבעולם למתן כינויים כאלה או אחרים למי שלא מסכים איתך או מחזיק בעמדה שנראית לך שגויה לחלוטין.

אני מודיע לכולם, שמעתה ואילך נמחק ללא כל אזהרה הודעות שיכללו בהן ביטויים לא ראויים, לא מכובדים, מתן "ציונים" למישהו או תיוג מישהו בכותרת כזו או אחרת.
נא כתבו באופן מנומס וענייני, והדבר לא אמור לפגוע בלהט שלכם או בנחרצות שלכם.

בברכה,

אורי וקאלה.

ruven7

Active member
להשוות תינוק לכלב,למה לא

תינוקות בוכים כי אין להם דרך אחרת להודיע לעולם שהם רעבים,כואב להם,מלוכלכים וכו'. כלב יכול לנבוח שעות גם ללא סיבה ממשית.

marx04

New member
השימוש בקולר חשמלי מוצדק לדעתי ממספר נימוקים

שלום לך,
השימוש בקולר חשמלי מוצדק לדעתי משום שהוא יעיל מאד ומשיג את התוצאות הרצויות במהירות וללא מאמץ מצד הבעלים, ויחד עם זאת, גורם ללא יותר מאי נעימות קלה לכלב.
כמובן, מי שמתנגד עקרונית לכל אילוף שכרוך בגרימת אי נעימות לכלב, יתנגד לקולר החשמלי.
זה המשך של הויכוח ארוך השנים בין אלה הדוגלים באילוף שכרוך גם בגרימת אי נעימות לכלב (קולר חנק, האלטי, ג'נטל לידר וכו' במקביל לשימוש בחטיפים, תשבוחות, ליטופים וכו') לבין אלה הדוגלים באילוף שאינו כרוך בגרימת אי נעימות כלשהי לכלב (קליקר, חטיפים, לטיפות, תשבחות, וכו').

בברכה,

אורי.

עדימ

New member
אתה קצת מבלבל ועושה בלאגן בדברי אולי בכוונה ואולי לא אבל זה

לא מבטל/משנה את דברי.
לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין מה היא גדר. גדר כשמה כן היא-שטח מוגודר עם גבולות פיזיים ברורים.
&nbsp
לא אמרתי שאסור להחזיק כלב בחצר/משוחרר בחצר. אמרתי שכלב צריך להיות מוחזק באיזור סגור/עם גבולות ברורים ולא משוחרר לרחוב למשל. עובדה שכאשר כלבים משוטטים הבעלים מקבל קנס/מזהירים אותו וזה רלוונטי לכל המדינה שלנו ולא רק למעלה יחזקל.
&nbsp
הדרך החוקית היחידה להוציא את הכלב היא אך ורק באמצעות רצועת הולכה+קולר רגיל/רתמה כאשר הבעלים מחזיק אותו. אם רוצים שהכלב יפרוק אנרגיה וישתחרר מחוץ לבית בלי רצועה יש פארקים מיוחדים עם שטח שנועד לכלבים.
&nbsp
&nbsp
בלי קשר לתנאי ההחזקה שדיברתי עליהם עכשיו, אני שבה ואומרת: קולר חשמלי זו התעללות לשמה. זה שימוש בכלי אלים, תוקפני ואגרסיבי. תיכף גם תגיד לי שאתה בעד להרביץ לכלב בכל פעם שאתה לא מרוצה מההתנהגות שלו...

&nbsp
עצוב פשוט עצוב מה שאני קוראת כאן...

KallaGLP

New member
אני מבקשת לחדול מיד מכינויי גנאי מתלהמים.

התבטאויות אלה מנוגדות לרוח הפורום והודעה נוספת ברוח זו תימחק ללא אזהרה נוספת.

עדימ

New member
לא התכוונתי להיות תוקפנית/לרדת לפסים אישיים של ממש...

הגבתי באופן הכי מעודן שיכולתי לאמירות/תקיפה כלפי...
ושוב, עצוב לי לראות הודעות שמעודדות אלימות באופן כזה או אחר...

marx04

New member
אפשר לא להסכים, ועדיין לשמור על תרבות דיון נעימה וידידותית

שלום ANZ1,

אפשר לא להסכים עם כותבים אחרים, אבל אין שום סיבה להתלהם ולעשות שימוש במילים קשות כמו "פנאטים", "שטויות" או "טיפשות".

כל אחד ימשיך להחזיק בדעתו, והרעיון בקיומו של הפורום שכולנו יחד נחליף דעות, נלמד זה מזה, ולפעמים גם לא נסכים זה עם זה.

בברכה,

אורי.

marx04

New member
שימוש בקולר חשמלי אינו אלימות

שלום עדימ,
אינני מסכים איתך ששימוש בקולר חשמלי הוא פעולה אלימה.
הקולר החשמלי שאני משתמש בו בנוי כך שבשתי הפעמים הראשונות שהכלב נובח הוא רק משמיע צפצוף אזהרה, ורק בנביחה השלישית הוא נותן זרם חשמלי.
העוצמה של הזרם החשמלי אינה חזקה, וניסיתי את הקולר גם עלי וגם על הבת שלי, כך שאני יודע בדיוק כיצד זה מרגיש. זה לא נעים, אבל לא יותר מכך.
הקולר הזה עבד מצויין על הכלבה שלי ויקה.
היא כלבה מאד חכמה, ועל כן כאשר הקולר לא עליה היא פשוט לא נובחת (ובוודאי לא יותר מפעם אחת). היא מזהה את הצפצוף עם אי נעימות, ועל כן היא יודעת שלא כדאי לה לנבוח כשהקולר עליה.

בברכה,
אורי.

עדימ

New member
אתה נשמע כמו הקלטה מוכנה מראש בלי להתייחס בכלל/לחדש

כדי לשכנע/להסביר את עמדתך באמת.

marx04

New member
אינני מנסה לשכנע - אני מציג את עמדתי

שלום עדימ,

איננימנסה לשכנע אף אחד לאמץ את עמדתי או לפעול כמוני.
אני בסך הכל מציג את עמדתי, ומשתף את הגולשים בניסיוני המועט.
לטעמי הסברתי מדוע אין שום קשר בין שימוש בקולר חשמלי לבין אלימות, והבהרתי כי שימוש זה כרוך בגרימת אי-נעימות קלה וסבירה מאד לכלב.

בברכה,

אורי.

marx04

New member
אני חולק עליך

שלום לך,

אני חולק עליך. אינני סבור ששימוש בקולר חשמלי הוא התעללות בכלב.
הקולר החשמלי שאני משתמש בו בנוי כך שבשתי הפעמים הראשונות שהכלב נובח הוא רק משמיע צפצוף אזהרה, ורק בנביחה השלישית הוא נותן זרם חשמלי.
העוצמה של הזרם החשמלי אינה חזקה, וניסיתי את הקולר גם עלי וגם על הבת שלי, כך שאני יודע בדיוק כיצד זה מרגיש. זה לא נעים, אבל לא יותר מכך.
הקולר הזה עבד מצויין על הכלבה שלי ויקה.
היא כלבה מאד חכמה, ועל כן כאשר הקולר לא עליה היא פשוט לא נובחת (ובוודאי לא יותר מפעם אחת). היא מזהה את הצפצוף עם אי נעימות, ועל כן היא יודעת שלא כדאי לה לנבוח כשהקולר עליה.

בברכה,

אורי.

צוק22

New member
נשמע שהשכן בעייתי ולא הכלב...

לא חסרים אנשים ששונאים כלבים וימררו לבעלי הכלבים את החיים. גם לנו יש שכן כזה שהאשים את הכלבים שלנו בכל מיני דברים מופרכים.
אז בטח שלא צריך לשים לכלב קולר נגד נביחות כי השכן שלך רע או משוגע. זה לא אשמת הכלב. כ
אנחנו באיזשהו שלב פשוט התחלנו להאשים את השכן גם בדברים לא הגיוניים (כמו שהוא המציא גם אנחנו) וככה הוא למד לא להתעסק איתנו.
תחשבו על זה, גם בלי קשר לכלבים שלנו לא חסר שכנים מגעילים שמחפשים סיבות לריב. לפעמים הכלבים הם רק תירוץ ובטח לא צריכים להענש בגלל אנשים מופרעים בראש.

למעלה