שאלת רעש ונביחות

נעם34

New member
שאלת רעש ונביחות

יש לנו רועה תורכי שגר בבית
במשך היום הוא מסתובב בחצר (מגודרת ומשולטת עם שער סגור ) וישן תמיד בלילה בבית.
השכן מתלונן שהוא נובח ומפריע לו להרדים את הילדים ושהוא יגיש תלונה במשטרה .
יש לציין שהכלב לא המדובר לא נבחן , יש כלבים בכל החצרות מסביב שאף אחד מהם לא מוכנס הביתה בלילות ויש גבול כמה כלב אמור לשתוק

לא הבנתי מלשון החוק כמה זה נקרא נביחות לא סבירות של כלב - מי יכול לעזור?

תודה

עומר TT

New member
אין רף אובייקטיבי

זה תלוי בפקח/שוטר שבא לבדוק, בוטרינר העירוני ולעיתים אפילו מתגלגל לפתחו של בית המשפט. לשון החוק למניעת מטרדי רעש אומרת ש"המחזיק בעלי חיים בביתו, בנכסו או בחצריו, יחזיקם במקום ובאופן שלא יגרום רעש חזק המפריע לשכנים." (שים לב שזה תופס לאורך כל היום) וחוק המקרקעין אומר אומר שאתה לא יכול למנוע מהשכנים שלך שימוש סביר בבית שלהם, ואתה לא תשכנע אף אחד לאורך הדרך שלהרדים את הילדים בערב זה לא שימוש סביר.
עכשיו, ילדים מרדימים בשעה שכבר סביר להכניס בה את הכלב הביתה ללילה גם בהנחה שכל היום הוא מוגלה לחצר, אני מניח שתוכל לסגור עם השכן שאתה מכניס את הכלב הביתה סביב 7-8 בערב (אם נחזור לחוק למניעת מטרדי רעש כנקודת ייחוס, אז אסור להפעיל מכונות רועשות אחרי 7 בערב ואסור לעשות שיפוצים אחרי 8), ומכאן והלאה הוא מוזמן לריב עם בעלי הכלבים האחרים.

נעם34

New member
תודה רבה

הפיקוח העירוני לא יבוא

יש פה מליון כלבים לא קשורים שמסתובבים חופשי הם מגיעים רק כשמישהו ננשך , מחלקים קנסות ונעלמים עד הפעם הבאה ( בערך פעם בשנה וחצי)

והכלב לא מוגלה לחצר , הוא כלב ענק אין לו מה לחפש בתוך הבית כל היום והחצר גדולה ואפשר להרוס את הצמחיה בלי הפרעה , לריב עם החתול של השכנים או להשתזף בשמש .(בימים גשומים הוא העדיף להשאר בבית וכיבדנו את הבחירה שלו למרות שהיה לו מחסה מהגשם)

מארבע הוא בוחר איפה הוא מעדיף להיות בפנים או בחוץ כשהדלת של הבית פתוחה כל הזמן .

marx04

New member
כלב נובח יכול להטריף את השכנים

שלום נעם,

ראשית, אשמח אם תעלה תמונה של הכלב. פשוט מסקרן אותי לדעת איך הכלב נראה.
לשאלתך, אני מניח שאם השכן מתלונן, אז כנראה שהוא והילדים שלו באמת סובלים מהנביחות של הכלב שלך (אחרת למה שיתלונן?).
האם לא יהיה יותר פשוט שתיענה לבקשתו של השכן ותגרום לכלב להפסיק לנבוח כשהוא בחצר (אגב, אני סבור שזה נהדר שאתה לא כולא את הכלב בבית במשך היום, ומאפשר לו להיות חופשי בחצר) ?
אפשר לקנות די בזול קולר חשמלי נגד נביחות, שמופעל כאשר הכלב נובח, תחילה הוא מצפצף, ואחרי שני צפצופים הוא עובר לזרם חשמלי. הקולר הזה עובד נהדר על הכלבה הקטנה שלי (הכלבה הגדולה ממעטת מאד לנבוח).

בברכה,

אורי.

נעם34

New member
השכנים פה הזויים

כבר קיבלתי טלפונים באמצע הלילה שהכלב נובח ושנכניס אותו כשהוא ישן בשקט בסלון והכלבים של השכנים מסביב נבחו ,
פעם אחת התקשרו אלי בסביבות חצות שהכלב של השכן למטה כמעט נדרס אחרי שהוא ברח מהחצר ושאצא לקשור אותו (הם לא היו בבית) - מצאתי את הכלב קשור בחצר אז או שהכלב קשר את עצמו או שהשכנה הוזה .
והשיא השכן המדובר התלונן על כלבה בגודל גור חתולים שהיא נשכה אותו בשוק - זו היתה כלבה קשישה וחצי עיוורת שמעולם לא נשכה איש (התאומים שלי כשהיו בני שנה היו משחקים איתה קבוע) - כדי לנשוך אותו איפה שהוא התלונן הוא היה צריך לשכב על הריצפה , היא נלקחה להסגר ומתה מהטראומה זמן קצר אחרי שחזרה משם .

אז גם את הנביחות של הכלב שלנו אני לוקחת בערבון מוגבל - הוא בבית כל לילה מעשר עד 6-7 כדי שלא יפריע לשכנים לישון .

שאר הזמן הוא רובץ בחצר או משוטט בה ושוב נובח מעט מאוד - כבר היו לנו כלבים בעבר הוא כלב שקט וממושמע יחסית לכל מה שראיתי .

נעם34

New member
והנה תמונה

עדימ

New member
שיו איזה
חמוד!

1. שמע כלב נובח/בע"ח אחר מרעיש או מסיבות יכולות להטריף באמת את המוח...
    לצערי באיזור שלי יש לא מעט מסיבות רועשות בסופ"ש ויותר גרוע כבר תקופה מאוד מאוד ארוכה השכן מולי מגדל ציפור צפצפנית שבוחרת לזמר בערך כל היום מתי שבא לה. לדבר עם השכן לא עזר בכלל (דיברנו איתו כמה וכמה פעמים ואין שום שינוי...) כל הסביבה סובלת. אנחנו לא רוצים ליצור סכסוך שכנים אבל זה בלתי נסבל פשוט. שבוע שעבר הבטיח שיעיף אותה ואני מקווה מאוד שיעשה זאת...
  2. אם אתה באמת מכניס את הכלב הבייתה בשעות הערב כמו שאתה אומר, נשמע שהשכן פשוט נטפל אליך סתם ומאשים אותך לשווא. בעוד שכלבים אחרים נובחים. תגיד לו מפורשות שיבדוק טוב טוב מה מקור הרעש לפני שהוא מאשים אותך סתם. שיראה שהנביחות מגיעות מכלב אחר באיזור.
  3. אני לחלוטין נגד קולר חשמלי כמו שהוצע מעלי וכל שיטה אלימה/רגרסיבית שיש. כואב ונשבר לי הלב כל פעם שmarxs04 שב ומציע את הרעיון הזה. אני ממש לא קונה את זה שהכלבה שלו או כל כלב אחר לא סובל/ים מהזרמים החשמליים שבקולר הזה. נראה אותו מגיב/חוזר לתפקד/לא סובל אחרי שישים את הקולר הזה על עצמו וירגיש את הפולסים/זרמים החשמליים ולו אפילו הקטנים והקלים ביותר. לך תדע איזה נזק לטווח הארוך זה יעשה... לא משנה מה יגיד אותי זה לא משכנע נקודה! אני גם מאוד מקווה שאתה לא השתכנעת מהדבר הזה...
  4. נכון שאין לי כלב, אבל אני באה מעולם הסוסים וכאחת שבאה מעולם הסוסים. גם בעולם הזה אני מאמינה בגישה חיובית ועדינה וכך גם אני בטוחה שאפשר עם כלבים. אני עושה כל מה שאני יכולה כדי למנוע כאב מהסוס שאני עובדת איתו. ראשיות בטילס בריידל (ללא מתג), מדברת אליו כל פעם שהוא מקשיב לי ומעודדת, כשהוא לא מקשיב אני מנסה שוב לעודד לבקש יפה וכו'. נמנעת עד כמה שאני יכולה משימוש בשוט ודורבנות (בגלל שהרגליים שלי מטבען חלשות מספיק שאחזיק שוט קצר ביד בלי באמת להשתמש בו והסוס ישר יותר ישים לב לרגל שלי). כל הזמן חוקרת ולומדת איך אני יכולה לשפר את העבודה בלי הכלים האלה ולהימנע משיטות אגרסיביות ואלימות.
תבדוק שוב למקרה שהכלב שלך כן נובח האם יש גירויים מבחוץ ותנסה ליצור לו סביבה שקטה בתוך הבית ובכלל ובמיוחד בלילה.

Confide In Omer

New member
אני בשוק שאתה ממליץ על קולר חשמלי נגד נביחות.

דבר כזה זה התעללות בכלב!

ANZ1

New member
הכל יחסי

קולר חשמלי הוא לא הפתרון הכי טוב, ולא צריך להיות הפתרון הראשון,
אבל אם ניסו כל מני דרכים רגילות וזה לא עזר,
וכרגע הפתרון האו לזרוק את הכלב או לסגור אותו בחדר בתוך הבית,
אז קולר הוא פתרון מצויין, זה אולי נשמע רע, אבל זה ממש לא התעללות,
זה לא מכאיב לכלב,
יותר מזה ברוב המקרים הכלב אחרי זמן קצר מתרגל לא לעשות את מה שאסור ומפסיק, והקולר לא עושה כלום,
אז אפשר להגיד שלנבוח על כל דבר שזז זה הטבע שלו, וזאת התעללות למנוע ממנו,
מצד שני גם לסגור אותו בחצר, או בדירה זאת התעללות, הטבע שלו זה לא לרוץ חופשי,
מניסיון רב בהרבה כלבים שמשתמשים בקולר במקום גדר , אני יכול להגיד שזה פתרון מצוין, ובהרבה מקרים היחידי (לא תמיד אפשר לגדר שטח גדול בגדר שתעצור כלב).
אחרי כמה שבועות אפשר לכבות את הקולר, הכלב לא ינסה לעבור את הגדר הוירטואלית גם אם הקולר מכובה.

עדימ

New member
הכל יחסי? לעודד אלימות/אגרסיביות זה יחסי?

עד כמה שאני יודעת אסור להחזיק כלב בשטח לא מגודר. אם אני לא טועה זו עבירה על החוק (לא בטוחה אם חוק עזר או חוק רגיל...) פשוט עצוב לראות שיש בפורום הזה אנשים שמעודדים אלימות...

ANZ1

New member
והנה הפאנטים יצאו מהחורים

אז אחרי שכתבת שטויות לא נכונות, בואי תמצאי את החוק שמדבר על זה שאסור להחזיק כלב באזור מגודר עם קולר חשמלי, אין הגדרות כאלו בשום חוק.
גם אם יש חוק עירוני במעלה יחזקל צפון, הוא לא מגדיר מה היא גדר.
וכל אדם נורמלי שגם גידל פעם כלב בחצר עם גדר, יודע שמאד קשה להחזיק כלב בתור חצר כשלכלב בא לטייל.
כידוע לטיפשות אין גבולות.
ואין שום דבר אלים בקולר חשמלי רק בטיפשים פאנטים.

ruven7

Active member
כן,סוג של

לא מדובר על מכות חשמל ועינויים.
מדובר על אמצעי פשוט ולא מכאיב ממש.הכלב לומד מהר ולא סובל.
אבל אצלכם זה מתפרש מייד כעינויים,רוע וברבריות.

Confide In Omer

New member
כי זה ברבריות.

לא היית שם את זה לתינוק שלך כדי להשתיק אותו כשהוא בוכה.

ANZ1

New member
ומה הקשר ?

גם לא הייתי שם קולר רגיל לתינוק שלי ,אבל אתה הברברי שם קולר לכלב שלך.
גם לא הייתי משאיר את התינוק שלי לבד בבית כשאני לא שם, אבל אתה הברברי משאיר את הכלב שלך לבד
ואפשר להמשיך עם עוד שטויות של הפאנטים.
כלבים הם לא בני אדם.

עדימ

New member
תתפלא, אבל כלבים
וסוסים
הרבה יותר בני אדם, אנושיים

ורגישים מבני אדם רגילים

ANZ1

New member
אז רק שאני אבין

את נגד לשים לכלב כל קולר שהוא (כי לבני אדם לא שמים קולר)
ואת נגד ללכת לטייל עם רצועה,
והכלב יושב איתך לאכול על השולחן
גם פרות הם יצורים רגישים ועדיין אנחנו אוכלים אותן
רגע, אני מניח שאת לא.
כל ההשוואות והסיבות שלכן טיפשיות (לא אמרתי שאתן טיפשות, זה כבר נתון לפרשנות , כתבתי שהסיבה שכתבת טיפשית).
להגיד לא לעשות משהו כי לתינוק שלכם אתם לא עושים את זה זה מטומטם אם לא מדובר על תינוק אנושי.

למעלה