שאלת רישיון

אמרו..

גולשת אחת הציעה/אמרה...

בכל מקרה, זה לא שאני לא מקשיבה, אני לא מסכימה. מותר לי?
כנראה שאני מבזבזת את הזמן שלי..

את יכולה לא להסכים,

אבל הפורום הזה הוא פורום חברתי, כמו שמצויין באותיות אדומות ומודגשות בראש הפורום. את לא חייבת להסכים לזה, אבל את לא יכולה להתווכח עם מהות הפורום.
ניסו להסביר לך את זה בעיקר כדי שיהיה לך יותר נוח לקבל תשובה עניינית.
אם את לא רוצה לקבל את העצה הזו זה בסדר, אבל מתוקף היותו של הפורום הזה פורום חברתי, אל תתפלאי אם הדיון גולש למחוזות אחרים.

tch111

New member
אם את מתכוונת למה שכתוב באדום

אז הנה מה שכתוב,

ברוכים הבאים! פיב"א הנו פורום חברתי. שאלות בנושאי הגירה, דרכונים ו/או מעבר לאירופה , יש להפנות לפורום 1588 . שאלות על טיולים בחו"ל - לפורום טיולים וחופשות בחו"ל 229 . הודעות אלו, במידה ותועלנה בפורום - תימחקנה. כמו כן הפרסום בפורום אסור. גלישה נעימה!
השאלה שלה לא נגעה באף אחד מהנושאים שהדגשתי.
כולם פה מנפנפים בזה שזהו פורום חברתי, אני יודע שלחבר הייתי מנסה לעזור, מה שרואים פה זה ממש פורום אנטי חברתי.
אולי יש צורך לפרט יותר מהו תפקידו או מהותו של הפורום הזה, חתולים וברווזים.

אני אוהבת שאתה מדגיש מה שבא לך.

אבל בכל מקרה, השאלה שלה אכן נכנסת לכל הנושא של הגירה ומעבר לאירופה כי היא מדברת על המרת רישיון ישראלי לכזה אירופאי.

עוברים לאירופה הוא לא פורום רק למי שעוד לא עבר וזהו. לפי ההיגיון הזה, מעבר מויזת EEA Family Permit לויזת EEA2 הוא לא משהו שצריך לשאול שם, כי אתה הרי כבר באירופה. זה מגוכח להגיד שהמטרה שלו נגמרת ברגע שרגליך דרכה על אדמות היבשת.

אין לי בעיה עם גלישה למחוזות אחרים

יש לי בעיה עם עלבונות, ירידות וכדומה.
זה לא רלוונטי וגם אם מדובר בפורום חברתי.

tch111

New member
אזרחית אוסטריה החיה באנגליה ושואלת שאלה טכנית

אינה מעוניינת לעבור לאירופה, משום מה במקרה היא נמצאת באירופה, כך נדמה לי, למרות שאיני בטוח, בפורום חברתי "מותר" גם להיות אדיב ולנסות לעזור לאדם הזקוק לעזרה, ואם לא לעזור לפחות לא ללעוג.
בתור מנהלת לשעבר את בוודאי זוכרת מה כתוב בכיתוב האדום בראש הדף של הפורום החברתי השה, ואם לא אז אזכיר לך,

ברוכים הבאים! פיב"א הנו פורום חברתי. שאלות בנושאי הגירה, דרכונים ו/או מעבר לאירופה , יש להפנות לפורום 1588 . שאלות על טיולים בחו"ל - לפורום טיולים וחופשות בחו"ל 229 . הודעות אלו, במידה ותועלנה בפורום - תימחקנה. כמו כן הפרסום בפורום אסור. גלישה נעימה!
שימי לב להדגשות, שאלתה לא היתה בנושאי הגירה, דרכונים ו/או מעבר לאירופה.

yaelisam

New member
באמת תודה על התזכורת

כתבתי את זה בעצמי.

בכל מקרה, בהתחלה ניסו לעזור ע"י הפניה לפורום המתאים (אין כאן ויכוח שהפורום המתאים לעניינים בירוקרטים, בין אם אתה גר באירופה כבר או לא הוא השני ולא זה).

tch111

New member
יש לך טעות, אולי לא שמת לב

בהתחלה ליגלגו על הטעות שלה שהיא כתבה שבאוסטריה נוהגים בצד שמאל כאשר כוונתה היתה שהנהג נוהג (יושב) בצד שמאל של המכונית, אני היחיד שהע(א)רתי לה על הטעות.
אולם שימי לב כמה פעמים מתארכים פה שרשורים מהסוג הזה כאשר גולשים וותיקים לועגים ומזלזלים באדם שזקוק לעזרה.
מה גם, שוב אני חוזר ואומר, וזכותך לא להסכים, שאלתה אינה נוגעת ל"עוברים לאירופה".
אם איני טועה יש פורום טבע ובעלי חיים, אולי את כל שרשורי החתולים והברווזים יעבירו לפורום המתאים??

MayFebruar

New member
השרשור נסגר!

באמת חברים, לא הגזמנו?
לטעון שזה פורום חברתי אבל רק להאכיל שרשור שאתם טוענים שלא מתאים לפורום (עם טענות שזה לא מתאים)? אם זה לא רלוונטי לפורום, למה להמשיך לענות?
גולש ששואל שאלה בפורום רשאי לעשות מה שהוא רוצה עם המידע שניתן לו כאן. לא ישתמש בעצות שניתנו לו? בעיה שלו, ההפסד כולו שלו. אנחנו עזרנו עם מה שיכולנו.

(ולtch יש גם פורום בחירות, ופורם צילום, אז לכולם נגיד לעבור לפורום אחר? ואז מה, נהיה פורום השקט? לא צריך להגזים.)

השרשור הזה נסגר.
נא לא לענות בו יותר.
הודעות נוספות ימחקו.
טענות אפשר לשלוח לי במסר או בפורום משוב.
תודה.

tch111

New member
סתם מעניין להבין

אם את חיה וגרה באנגליה למה לך להוציא רשיון נהיגה באוסטריה?
תוציאי את רשיון הנהיגה באנגליה והוא יהיה לך תקף בכל האיחוד האירופי

מכיוון שבאנגליה הם לא

מקבלים את רישיון הנהיגה הישראלי שלי.
הם דורשים לעבור טסט ותיאוריה מההתחלה. כל הסיפור עולה מאוד יקר ואין לי סבלנות וזמן לזה. אם לא אמצא פתרון אחר - אעשה זאת.

באוסטריה (אני לא יודעת אם זה קשור לאזרחות שלי) הם כן מקבלים את רישיון הנהיגה הישראלי, לדעתי הם אפילו לא עושים טסט, ופשוט מוציאים לי רישיון נהיגה אוסטרי שקביל בכל האיחוד האירופאי, כולל אנגליה וככה אוכל לנהוג פה באופן חוקי.

annadolly

New member
היתה לי חברה ישראלית

שחיה באנגליה ונשואה לאוסטרי (לה היתה רק אזרחות ישראלית) וההורים שלו באוסטריה הצליחו להוציא לה רשיון אוסטרי מבלי שהיא בכלל תהיה שם. אין לי מושג איך הם עשו את זה!

mish07

New member
לדעתי במצב שבו חברת הביטוח

חלילה וחס בודקת לעומק תוכלי להסתבך כי ניתן לעלות על כך שהרישיון הומר מרישיון ישראלי לאוסטרי. אבל לא בטוחה במאה אחוז. תבדקי היטב לפני שאת מוותרת על האופציה של רישיון בריטי. זה נראה מאיים בהתחלה אבל בסך הכל לא היה כל כך נורא...

אספרסו2

New member
מה את מדברת.

ברגע שרשות מוציאה רשיון הוא תקף ולא ניתן לערער על יסודותיו
אלא אם כן הוצא במרמה אבל כאן הכל חוקי לחלוטין.

מהגרים נודדים עם מסמכיהם מארץ המקור בין מדינות אירופה ללא כל בעיה.

een ogenblik

New member
אם אוסטריה תוציא לה רשיון

הוא יהיה חוקי ותקף (אלא אם יש להם חוק לגבי זה ששיקרו להם והמירו רשיון בזמן שלא תושבים שם, אך אין לי מושג לגבי זה), אך ההמרה שלו בבריטניה אינה חייבת להיות תמידית.

המרת רשיון ברשיון אחר היא פעולה הנובעת מהסכמים בין מדינות. בין בלגיה לישראל היה הסכם כזה בזמן בו המרנו את הרשיון (אולי גם היום, אך איני בטוחה בזה). מכיוון שהגענו לבלגיה אחרי שנת מגורים בהונג-קונג, נדרשנו להראות הוכחות שהרשיון הישראלי הוצא בזמן בו היינו תושבי ישראל. מכיוון שזה היה המצב, לא הייתה שום בעיה, וקיבלנו רשיון נהיגה בלגי לכל החיים.

שואלת השאלה המקורית היא תושבת בריטניה. יש לה רשיון ישראלי. היא רוצה להמיר אותו לרשיון אוסטרי. האוסטרים דורשים תושבות כדי להמיר רשיון (הוכחת כתובת). נניח שהיא תצליח לגרום להם לא לבדוק ולהמיר את הרשיון הישראלי באוסטרי. היא תראה אותו בבריטניה, ותוכל לנהוג שם.
אם אף אחד לא יבדוק - זה יעבור בשלום.
עד הרגע בו כן יבדקו. היה והיא תהיה מעורבת, חס וחלילה בתאונה, הרי ברור לך שסוכנויות הביטוח יפשפשו בכל מה שאפשר. כאשר יתברר שהיא המירה את הרשיון הישראלי ברשיון אוסטרי כאשר הייתה תושבת בריטניה, כדי לעקוף את הדרישה הבריטית להוצאת רשיון בריטי, קיום הרשיון האוסטרי לכשעצמו יהיה שווה כקליפת השום. על פי החוק הבריטי היא צריכה להוציא רשיון בריטי עם שיעורי נהיגה, מבחן בתיאוריה וטסט. מאחר ולא הוצא רשיון בריטי, גם אין שאלה האם הוא תקף. מה שניתן הוא אישור לנהוג בבריטניה עם רשיון אוסטרי, בהנחה שהוא הוצא באוסטריה בזמן שהנהגת הייתה תושבת שם. אבל היא תושבת בריטניה, ולכן אין לו משמעות.

אספרסו2

New member
ממה שאני מכיר בגרמניה

מאחר שלא ויתרתי על כתובת גרמנית גם כשגרתי בהולנד,אין בעיה להחזיק במקל משתי קצותיו,השאלה היא,אם בטופס הדרישה לרשיון אוסטרי יש תנאי
ל Hauptwohnsitz או רק ל Wohnsitz ,הווה אומר ,אם הדרישה היא למקום התושבות העיקרי או לא ,כי אם לא דורשים אזי אין לזה משקל בקבלת ההחלטה
אצל הפקיד.ברגע שרשות מוסמכת מוציאה תחת ידה רשיון ומקבל הרשיון עמד בתנאים לקבלתו חברת ביטוח לא יכולה לערער עליו,כי או אז משרד הרישוי
האוסטרי יעמוד על רגליו האחוריות ויילחם על כבודו ומעמדו.

למעלה